-->

Φτάνει πια: 40 χρόνια δολοφονίες με «ομπρέλα» το χρώμα των ομάδων - Το χρονικό του «κύκλου αίματος»

  Θρήνος για τον 19χρονο φίλο του Άρη, Άλκη, τον οποίο δολοφόνησαν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει ακόμα περισσό...

 

Θρήνος για τον 19χρονο φίλο του Άρη, Άλκη, τον οποίο δολοφόνησαν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η «μαύρη λίστα» με τα θύματα «τυφλής» οπαδικής βίας. 

Πέρασαν 40 χρόνια από τον θάνατο του οπαδού του ΠΑΟΚ, Α. Δημητριάδη, στο γήπεδο Χαριλάου, ο οποίος ήταν το πρώτο θύμα του χουλιγκανισμού στην Ελλάδα. Τον Μάρτιο του 1982, σε ενέδρα που έστησαν οπαδοί του Αρη σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ (σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής πήγαιναν αμέριμνοι στο γήπεδο), δύο αδέλφια μαχαιρώνουν τέσσερις φορές τον Άρη Δημητριάδη. 

Ο άτυχος φίλος του ΠΑΟΚ αφήνει την τελευταία πνοή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1986, έξω από το Αλκαζάρ το ξύλο πέφτει ανελέητο, όμως το φονικό καταγράφεται εντός του γηπέδου, όταν φωτοβολίδα εκτοξεύεται από το απέναντι πέταλο και καρφώνεται στην καρωτίδα του Χαράλαμπου Μπλιώνα, ο οποίος αφήνει την τελευταία πνοή του στην κερκίδα. 

Χωρίς ιδιαίτερη επαφή με το ποδόσφαιρο, ο Μπλιώνας περίμενε να πάρει το ΚΤΕΛ και για να περάσει η ώρα, βρέθηκε στο γήπεδο, όπου δυστυχώς άφησε και την τελευταία του πνοή.
Από το τότε πρωτοσέλιδο του «Φίλαθλου»
   
Το 1991, διερχόμενο όχημα πετά μολότοφ σε οπαδούς του ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (μπάσκετ), με νεκρούς τον Ε. Λιάκα και τον Κ. Ντόλιο. Την ίδια χρονιά, στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού έχει διακοπεί από ρίψη δακρυγόνου. Στα επεισόδια εκτός γηπέδου, ο 15χρονος μαθητής Γιώργος Παναγιώτου αφήνει την τελευταία του πνοή σε πεζοδρόμιο της Νέας Ιωνίας χτυπημένος από κροτίδα στην κοιλιακή χώρα. 

Το 1995, στη πλατεία της Γλυφάδας, νεκρός έπεσε ο 25χρονος φίλος του Παναθηναϊκού, Γ. Καρνέζης, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, την ημέρα διεξαγωγής αναμέτρησης Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός για το μπάσκετ. Οπως λέγεται, η δολοφονία διαπράχθηκε από οπαδό της ΑΕΚ ο οποίος παρεισέφρησε στους οπαδούς του Ολυμπιακού. 

Τον Μάρτιο του 2007, έγινε ακόμα μία δολοφονία οπαδού και συγκεκριμένα του Μιχάλη Φιλόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από χτυπήματα και μαχαιριές. Ήταν μόλις 22 ετών, με τα όσα έγιναν τότε να μνημονεύονται ακόμα από τους φίλους των «πρασίνων», με την εμπλοκή ονομάτων που δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, σύμφωνα με τους ίδιους.
Το 2011, ο 21χρονος Γ. Ρουσάκης, επίσης φίλος του Παναθηναϊκού, ξεψύχησε μετά από συμπλοκή οπαδών στο περιθώριο της αναμέτρησης ΟΦΗ - Παναθηναϊκός, στο Παγκρήτιο Στάδιο. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2014, και πάλι στην Κρήτη, τραυματίζεται θανάσιμα ο 46χρονος Κ. Κατσούλης, οπαδού του Εθνικού Πειραιώς, σε αναμέτρηση Ηρόδοτος - Εθνικός, για τη Γ' Εθνική. 

Χτες, εν έτει 2022, δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης, φίλος του Άρη, από «αγνώστους», οπαδούς άλλης ομάδας, οι οποίοι επιτέθηκαν με μαχαίρια στην παρέα του. Δυστυχώς, τα περιστατικά οπαδικής βίας δεν σταματούν. Φίλαθλος του Άρη και ειδικά της ιστορικής ομάδας μπάσκετ ήταν ο 19χρονος Αλκης Καμπανός , ο οποίος έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. 

Ο 19χρονος έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, λόγω του πατέρα του που είναι αξιωματικός του στρατού. Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.
Ο Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που οπαδοί των ομάδων «έλυσαν τις διαφορές τους» εντός ή εκτός γηπέδων, με σοβαρότατους τραυματισμούς ή ακόμα και επιθέσεις σε ανθρώπους που δεν είχαν την παραμικρή πρόθεση εμπλοκής σε επεισόδια. Το θέμα είναι επιτέλους να σταματήσει η «τυφλή βία», καθώς καμία ομάδα δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Φτάνει πια: 40 χρόνια δολοφονίες με «ομπρέλα» το χρώμα των ομάδων - Το χρονικό του «κύκλου αίματος»
Φτάνει πια: 40 χρόνια δολοφονίες με «ομπρέλα» το χρώμα των ομάδων - Το χρονικό του «κύκλου αίματος»
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiNXsjohDtlR_XR67lRPPc5c_lv2CZsxbKUD5XOG8xB9q2mllXZjWS4PLDpNB8PefkunDF1IldPQ-a-zhVbGk4ziMbBq2oN0kb9wWb1ayJ9VY77MdZS2qd_FHSHyOAprSdUu6GEtA5032HYkdgx48DLKf9ySk5by064Sj6abq_W6r-uunzKasuQbZuj=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiNXsjohDtlR_XR67lRPPc5c_lv2CZsxbKUD5XOG8xB9q2mllXZjWS4PLDpNB8PefkunDF1IldPQ-a-zhVbGk4ziMbBq2oN0kb9wWb1ayJ9VY77MdZS2qd_FHSHyOAprSdUu6GEtA5032HYkdgx48DLKf9ySk5by064Sj6abq_W6r-uunzKasuQbZuj=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/02/40.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/02/40.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy