-->

Ηλεία-Υπόθεση φωτοβολταικών: Μας έχουν για πολίτες Β' κατηγορίας... αλλά μήπως είμαστε;

του Γιώργου Φάκου Δεν είναι ότι μας θεωρούν πολίτες Β' κατηγορίας, πρέπει κι εμείς οι κάτοικοι της Ηλείας να νιώθουμε έτσι. Ειδάλλως ...


του Γιώργου Φάκου


Δεν είναι ότι μας θεωρούν πολίτες Β' κατηγορίας, πρέπει κι εμείς οι κάτοικοι της Ηλείας να νιώθουμε έτσι. Ειδάλλως πώς να εξηγήσεις τα όσα συμβαίνουν και τα αντιμετωπίζουμε [οι περισσότεροι] με παντελή αδιαφορία; Λες και αυτά αφορούν άλλο νομό αφορούν άλλους πολίτες και όχι όλους εμάς που ζούμε εδώ, δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά και οικογενειακά εδώ. 

Αραγε, έχει "σαπίσει" το μυαλό μας από τα κοινωνικά δίκτυα; Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ανεβάζουμε καμιά φωτογραφία ή κάποιο post και να μετράμε πόσα like πήραμε; Και για τη ζωή μας; Τα δεχόμαστε όλα αδιαμαρτύρητα; Αυτά που αφορούν τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας;

Προχθές Δευτέρα πραγματοποιήθηκε ένα δημοτικό συμβούλιο στην Ηλιδα με θέμα το φωτοβολταικό πάρκο στην Πηνεία. Πέρα του γεγονότος ότι λίγοι κάτοικοι της Πηνείας παρευρέθηκαν για να δηλώσουν την αντίθεσή τους [άραγε οι υπόλοιποι συμφωνούν με την επένδυση;] αντιμετωπίστηκαν εκείνοι και εμείς, του υπόλοιπου δήμου, ως πολίτες Β' κατηγορίας από κάποιους οι οποίοι νομίζουν ότι μπορεί να στήνουν τα δικά τους παιχνίδια. 

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο πρόεδρος της Ενωσης Αγρινίου μας είπε ότι "αν δεν βάλουμε εμείς τα φωτοβολταικά θα έρθουν άλλοι ιδιώτες και τότε θέλετε δε θέλετε θα τα βάλουν"!!! 
Απειλή; Προειδοποίηση; Οτι και να 'ναι κανείς δεν σηκώθηκε να του πει τι είναι αυτά που λέει και σε ποιον τα λέει και πως τολμάει να τα λέει μέσα στο "σπίτι" μας. Απεναντίας μόνο αγκαλιά δεν τον πήραν να τον περιφέρουν στους ώμους για την "σπουδαία" τοποθέτησή του. 

Με υφάκι και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης που μας έκανε και μαθήματα αγωγής. Θύμωσε το παλικάρι που τα άκουσε από αγανακτισμένους πολίτες. Ο "Ολα από την Αρχή" ανύπαρκτος για το νομό και ιδιαίτερα για τον δήμο Ηλιδας έτρεξε να παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο για να υπερασπιστεί άραγε τι; 
Και πολύ σωστά ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Τσαούσης και όσοι ακολούθησαν αντέδρασαν με τα όσα έλεγε ο κ. Φαρμάκης και ακολούθησε η αντιπαράθεση στην οποία συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης. [Ας θυμηθούμε εδώ τι έγινε...]

Προσέξτε: Μόνο ο Κοροβέσης πετάχτηκε να υπερασπιστεί τον Περιφερειάρχη και την κυβέρνηση [είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με όσα είπε] και μίλησε με έντονο ύφος. Οι υπόλοιποι στο κάθισμά τους και χωρίς μιλιά. Μιλάω για τους άλλους αντιπεριφερειάρχες-διακοσμητικά στοιχεία που έχει μαζέψει ο Νεκτάριος Φαρμάκης και για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να εμφανιστούν με καμιά φωτογραφία μη και... τους ξεχάσουμε]. Διότι από έργο είναι ανύπαρκτοι!!!
Και μια σημείωση: Αντιπεριφερειάρχης δεν είναι και κάποιος Νικολακόπουλος; Τον είδατε ποτέ πουθενά;

Ολοι λοιπόν θέλουν το καλό μας και πολύ σωστά ο Αγγελος Κολόσακας είπε: "Φοβάμαι αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα".

Ολοι τους θέλουν το καλό μας αλλά εμείς είμαστε τόσο ηλίθιοι που δεν ξέρουμε ποιο είναι το καλό μας και ας ζούμε εδώ. Το ξέρουν αυτοί που έρχονται ως επισκέπτες να προωθήσουν τα... θέματά τους. Κι αντί να ξεσηκωθούμε, αντί να διαμαρτυρηθούμε τους υπομένουμε, παράλληλα κοιτάμε το facebook κάτω από το τραπέζι για να δούμε τι παίζει. Μιλάω για όλους όσους ανήκουν στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιδας, που βγάζουν άναρθρες κραυγές τάχα ότι είναι δίπλα στους πολίτες. 

Να είστε σίγουροι ότι αν έβλεπαν τους κατοίκους να λένε "ναι" στην επένδυση θα έλεγαν το ίδιο, για να μη χάσουν [νομίζουν] τις όποιες ψήφους μπορεί να κερδίσουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αιρετοί που θήτευσαν ή θητεύουν και τίποτα δεν πρόσφεραν. Τα χάλια του δήμου τα βλέπουμε, τα ζούμε καθημερινά όλοι μας. 

Διότι για να πω και το άλλο: Εμφανίστηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιδας να λένε όχι στην επένδυση. Μάλιστα. Ομως από που βγήκε αυτό το όχι; Πώς προδίκασαν όταν υποτίθεται κάλεσαν τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Αγρινίου να μιλήσουν για να ενημερωθούν; Και όμως, από την αρχή είπαν "όχι" για να χαιδέψουν τα αφτιά των αντιδρούντων κατοίκων της Πηνείας και όχι γιατί προσπάθησαν να ενημερωθούν ώστε το "όχι" τους να είναι απόλυτα τεκμηριωμένο. 
Αραγε, τέτοιους θέλουμε να ηγούνται στον δήμο. Με αποφάσεις τους "όπου πάει ο άνεμος"

Αλλά είναι και θρασύδειλοι. Προσπαθούν να δείξουν μια υποτιθέμενη επαναστατικότητα, να εκμεταλλευτούν το γεγονός για ιδίων όφελος και επίτηδες υποκρύπτουν ότι μέχρι το Νοέμβριο του 2021 που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δεν ήξεραν την τύφλα τους ή ήξεραν και... δεν μίλαγαν!!!
Πολύ φοβάμαι πως αν ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν δημοσιοποιούσε το θέμα, θα ξυπνάγαμε ένα πρωί και θα αντικρύζαμε τα φωτοβολταικά από την Λίμνη Πηνειού!!!

Αλλά γι' αυτούς ο Κωνσταντόπουλος πρέπει να αποδομηθεί με κάθε τρόπο, αφού είναι ο πιο σοβαρός διεκδικητής για τον δήμο Ηλιδας. 

Πάμε παρακάτω: Ο Γιάννης Λυμπέρης και οι συνεργάτες του δεν μιλούν παρά μόνο σε φιλικά τους μέσα που τους λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το ίδιο κάνει και ο Περιφερειάρχης. Αλλά ο Γιάννης Λυμπέρης δεν έχει απαντήσει ακόμα σε ερώτημα που του έχει τεθεί: "Θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023;"
Διότι, όπως το σκέφτομαι, διαφορετικά είναι να θέλει [αν τη θέλει] την επένδυση εν μέσω αντιδράσεων των κατοίκων και να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο και άλλο να... θέλει [αν τη θέλει] την επένδυση και να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος. Για σκεφτείτε το λίγο...

Τραγικός και ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ, τον οποίο δεν ενδιαφέρει εάν η επένδυση καταστρέψει την περιοχή αλλά το πώς θα έχει έσοδα για να καλύψει οικονομικές πληγές του παρελθόντος. Αλλά κανείς δεν ψάχνει να βρει πώς έγιναν αυτές οι πληγές και μάλιστα από κάποιους που σήμερα τολμούν να.. έχουν και άποψη!

Θα μπορούσε ίσως να υπάρχει μια βάση συζήτησης για τα φωτοβολταικά και όποια άλλη επένδυση διάφορα "φωτεινά" μυαλά θέλουν να κάνουν εάν είχαν φροντίσει τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργήσουν βασικές υποδομές, να αξιοποιήσουν και τουριστικά όλη την περιοχή. Να έχουν ανοίξει θέσεις εργασίας να παραμείνουν οι νέοι στο τόπο τους και να δημιουργήσουν και όχι τώρα που τους ανάγκασαν να φύγουν ερημώνοντας τα όμορφα χωριά της Πηνείας. 
Να είχαν δημιουργήσει σοβαρές υποδομές και όχι τη "γύμνια" αυτών των χωριών να τη βλέπουμε σε κάθε κακοκαιρία. Και όμως τολμούν να τους σηκώνουν το δάκτυλο θέλοντας να... κάνουν πράγματα για εκείνους χωρίς όμως εκείνους! 

Για να τελειώνουμε: Είτε οι πολίτες θα ξεσηκωθούν απέναντι σε αυτή την αδιαφορία και τα "στημένα παιχνίδια" παίρνοντας το μέλλον στα χέρια τους ή θα επιτρέψουν να αποδέχονται μοιρολατρικά ότι τους σερβίρουν. 
Και μη βγει κανείς μετά να πει ότι δεν ήξερε. 

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος τα λέει συνέχεια. Προσωπικά δε λέω να δέχεται κάποιος ότι λέει και γράφει επειδή τα είπε και τα έγραψε ο ίδιος, αλλά τουλάχιστον να σκεφτεί εάν αυτά που λέει και γράφει είναι σωστά και σοβαρά. Κι εν τέλει ο πολίτης ας αποφασίσει: Θέλει να πάει με το παλιό και το φθαρμένο ή με το νέο και την ελπίδα; Ας αναρωτηθεί ο καθένας μόνος του και αφήστε στη θλίψη τους κάποιους να διαλαλούν διάφορα κατά του Κωνσταντόπουλου αφού έχουν [οποιαδήποτε] σχέση με τις δύο "μεγαλύτερες" παρατάξεις του δήμου Ηλιδας. 

Και κάτι τελευταίο: Είναι τυχαίο νομίζετε ότι για όσα γράφει ο Κωνσταντόπουλος ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμάει να τον αντικρούσει; 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ηλεία-Υπόθεση φωτοβολταικών: Μας έχουν για πολίτες Β' κατηγορίας... αλλά μήπως είμαστε;
Ηλεία-Υπόθεση φωτοβολταικών: Μας έχουν για πολίτες Β' κατηγορίας... αλλά μήπως είμαστε;
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgTd3QpCVT01ZIXP8SviEaVPZhxvHPmbP4ThGTIWPabPchAWf_-AYTQ_P1M83rcWPJSIiPr9IoE3aOd80Ixen29tqi6OwIDdutXOIamcOwaDg4qFgTHQwvvE4czAjV01aStH9ID3yKfyHmaeRWch3mnoV02Og_4NVD4u3FNMdZept24SUZsTS4YejQQ=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgTd3QpCVT01ZIXP8SviEaVPZhxvHPmbP4ThGTIWPabPchAWf_-AYTQ_P1M83rcWPJSIiPr9IoE3aOd80Ixen29tqi6OwIDdutXOIamcOwaDg4qFgTHQwvvE4czAjV01aStH9ID3yKfyHmaeRWch3mnoV02Og_4NVD4u3FNMdZept24SUZsTS4YejQQ=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/02/blog-post_19.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/02/blog-post_19.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy