-->

«Κανονικότητα» για εμβολιασμένους, τέλος μέτρα και εμβόλια

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προεξόφλησε το τέλος στα μέτρα της πανδημίας. «Ακολουθούμε την τάση της Ευρώπης». Οι αστερίσκοι, οι αντιδράσει...

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προεξόφλησε το τέλος στα μέτρα της πανδημίας. «Ακολουθούμε την τάση της Ευρώπης». Οι αστερίσκοι, οι αντιδράσεις και η μεγάλη ανατροπή με τα εμβόλια. Το σήμα δόθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη και το τέλος στα μέτρα δείχνει να είναι πιο κοντά από ό,τι περιμέναμε. Η εστίαση «ανοίγει» πλήρως τις επόμενες μέρες για τους εμβολιασμένους, τα γήπεδα θα ξαναγεμίσουν, ενώ όλα δείχνουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια δεν θα χρησιμοποιηθούν για τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό. 

Αντίθετα, ένα νέο εμβόλιο θα έρθει από Σεπτέμβριο πια, το οποίο και θα καλύπτει πιθανότατα τις μεταλλάξεις. Με αυτά τα δεδομένα, το πλάνο «ανοσία της αγέλης» μπαίνει μπροστά, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ακρίβεια έχει δώσει τη θέση της στην πανδημία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «παρακολουθούμε τη σταδιακή χαλάρωση και κατάργηση των μέτρων» στην υπόλοιπη Ευρώπη. Υπενθύμισε ότι την Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών και είπε πως εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, η Ελλάδα θα προχωρήσει σε χαλάρωση. «Η Επιτροπή θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την τάση που υπάρχει στην υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Τελειώνουν και τα τελευταία μέτρα 

Από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα εξής: Δεν θα υπάρχει όριο ατόμων στα τραπέζια σε ταβέρνες και εστιατόρια. Δεν θα υπάρχει περιορισμένο ωράριο στα μαγαζιά. Δεν θα υπάρχει η απαγόρευση των όρθιων. Θα αυξηθεί η πληρότητα στα γήπεδα (στο 50% το πιθανότερο). Στο τραπέζι και η πρόταση να επιτραπούν οι σχολικές εκδρομές. 

Αντιδράσεις και αστερίσκοι για τη λήξη της πανδημίας 

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε σήμερα στο MEGA για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και την άρση των περιορισμών λέγοντας: «Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και ιδιαίτερα από την έξαρση της επιδημίας τις Απόκριες. Ο κόσμος περιμένει να ξεδώσει, αυτό είναι μεγάλο λάθος, πρέπει να υπάρχει υπεύθυνη στάση τις Απόκριες. Το δυσκολότερο πρόβλημα είναι οι συγκεντρώσεις στους κλειστούς χώρους. 

Έχουμε έναν ιό που δε σταματάει παρά μόνο με σταμάτημα των επαφών. Ο ιός δεν σταματάει και πολλοί είναι της άποψης να μην κάνουμε κάτι να τον σταματήσουμε». Αλλά και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε τις αντιρρήσεις της, λέγοντας ότι η απαγόρευση των όρθιων σε κέντρα διασκέδασης και εστίαση «δεν μπορεί προς το παρόν» να ανακληθεί. 

«Έχεις 500 ασθενείς στις ΜΕΘ, έχουν κατέβει οι θάνατοι αλλά όχι αισθητά» εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Την ίδια ώρα, δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά από τον κορονοϊό, ενώ στα επίπεδα των 500 παραμένουν οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζεται πως λιγότερο από έναν μήνα πριν, η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα τον μακρύ «μαύρο» κατάλογο της πανδημίας με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε δυο χρόνια στη χώρα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της, έως τις 16/1/22 σε όλη τη χώρα χάθηκαν 21.325 ασθενείς στα Δημόσια Νοσοκομεία. Το αρνητικό ρεκόρ κατέχει το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με 1.023 ανθρώπους να καταλήγουν στην Εντατική και τους κοινούς θαλάμους νοσηλείας Covid. Γενικότερα σε όλα τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας κατέληξαν 8.602 ασθενείς με κορονοϊό (ποσοστό 40%). 

Ανατροπή με τα εμβόλια 

Στο συρτάρι μπαίνει η τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. «Λιγότερο αποτελεσματικό το εμβόλιο» απέναντι στις νέες μεταλλάξεις, τόνισε σήμερα στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Το εμβόλιο παραμένει το κυριότερο εργαλείο, ο ιός αλλάζει άρα το εμβόλιο γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό μέχρι να επικαιροποιηθεί και να περιλαμβάνει όλες τις μεταλλάξεις». Όπως σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, «από Σεπτέμβριο οι άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα θα πάμε σε επικαιροποιημένη δόση και όχι σε τέταρτη από το υπάρχον εμβόλιο». 

«Όπως ακριβώς κάνουμε με τη γρίπη» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ελπίδα να βγει εμβόλιο αποτελεσματικό έναντι όλων των κορονοϊών και λίγο μακρύτερα στο μέλλον αναμένεται εμβόλιο που «θα πιάνει» και γρίπη και κορονοϊό. Σχέδιο για άρση μέτρων και για ανεμβολίαστους στη Γερμανία Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται για τη χαλάρωση των μέτρων στη Γερμανία είναι και αυτό της κατάργησης της υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού διαγνωστικού τεστ για τους πελάτες των καταστημάτων που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με ένα προσχέδιο πριν τη συνεδρίαση των αρμοδίων. 

Το προσχέδιο περιλαμβάνει επίσης πρόβλεψη για την αύξηση του αριθμού όσων επιτρέπονται σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους στους 20, αλλά με την προϋπόθεση να είναι όλοι τους εμβολιασμένοι. Σε μια δεύτερη φάση της χαλάρωσης, τα νυχτερινά κέντρα θα ανοίξουν και πάλι, ενώ η είσοδος των ανεμβολίαστων Γερμανών στα εστιατόρια θα επιτραπεί από τις 4 Μαρτίου.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Κανονικότητα» για εμβολιασμένους, τέλος μέτρα και εμβόλια
«Κανονικότητα» για εμβολιασμένους, τέλος μέτρα και εμβόλια
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjqM9qOwoKvdSJinY9ZTc1eaSKUSJQu8TJ_ySuZAj_34UGWVRa7H-9SAHEPCS-KFxrANI2L6FZnatFLGRjjzfuOkmEZY0Gx_4NZ21mTgH3jvzwkmBEqRtEs5F9gzxXRrmN5CMHlAUzY-345WJesw40FpYQJp4uLD2a_r89GqSfrYMEEqGWJ9M38pIvD=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjqM9qOwoKvdSJinY9ZTc1eaSKUSJQu8TJ_ySuZAj_34UGWVRa7H-9SAHEPCS-KFxrANI2L6FZnatFLGRjjzfuOkmEZY0Gx_4NZ21mTgH3jvzwkmBEqRtEs5F9gzxXRrmN5CMHlAUzY-345WJesw40FpYQJp4uLD2a_r89GqSfrYMEEqGWJ9M38pIvD=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/02/blog-post_231.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/02/blog-post_231.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy