-->

6 πράγματα για να κρατήσεις τον έρωτα ζωντανό

Μην αφήνεις τη σχέση σου να βαλτώνει.   Και ποια δεν αναπολεί εκείνες τις πρώτες ημέρες της σχέσης, που όλα τα αστεία του... είναι αστεία...

Μην αφήνεις τη σχέση σου να βαλτώνει. 

Και ποια δεν αναπολεί εκείνες τις πρώτες ημέρες της σχέσης, που όλα τα αστεία του... είναι αστεία, τα άλλα ζευγάρια είναι ξενέρωτα σε σχέση με εσάς και κάθε τραγούδι στο ραδιόφωνο έχει γραφτεί για εσένα κι εκείνον; Η διάρκεια της φάσης που είστε στα μέλια και πετάτε στο δικό σας συννεφάκι διαφέρει από σχέση σε σχέση, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που ισχύει για όλους: αυτό που μετράει είναι αυτό που κάνεις αφού περάσει αυτό το στάδιο. 

Για να μην έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες και να μη νιώσεις απογοήτευση στην πορεία της σχέσης, είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να τελειώσει κάποια στιγμή η φάση που εσύ και ο σύντροφός σου είστε στα μέλια, και μάλιστα αυτό μπορεί να είναι καλό για τη μακροπρόθεσμη υγεία της σχέσης, αλλά και για να δείτε ο ένας τον άλλον πιο καθαρά. 

Τι εννοώ; Στην αρχή της σχέσης είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα του να μη διακρίνεις τα ελαττώματα του άλλου και να τον βλέπεις σαν τον τέλειο άντρα. Όταν, όμως, κατεβείς από το ροζ συννεφάκι στο οποίο ζούσες μέχρι πρότινος, αρχίζεις να δίνεις προσοχή στα πιο σημαντικά πράγματα - και η υγιής επικοινωνία γίνεται απαραίτητη!

 

Μερικά σημάδια που φανερώνουν ότι βγαίνεται σιγά σιγά από τη φάση των... πεταλούδων είναι η λιγότερο συχνή επικοινωνία κατά τη διάρκεια της ημέρας, το λιγότερο σεξ ή οι λιγότερο ρομαντικές χειρονομίες. Από την άλλη πλευρά, βγαίνοντας από αυτή τη φάση, μπορεί να αρχίσεις να νιώθεις πιο άνετα μαζί του και να είσαι 100% ο εαυτός σου. 

Τον απομυθοποιείς, συνειδητοποιείς δεν είναι τέλειος και έτσι αναπτύσσεται μια μακροπρόθεσμη και υιγής σχέση, όπου βλέπετε ο ένας τον άλλον καθαρά και αποδέχεστε τα ελαττώματα που έχετε. Επειδή, όμως, είναι πολύ σημαντικό μέσα σε μία σχέση να μη χαθεί η μαγεία (στα λογικά πλαίσια και όχι εκείνα του... παραμυθιού) και να κρατήσεις τον σύντροφό σου ερωτευμένο μαζί σου, διατηρώντας το πάθος και την επικοινωνία ανάμεσά σας ζωντανά, δοκίμασε να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές: 

Η αυτογνωσία είναι το κλειδί

Ίσως να μην επισημαίνεις ευθέως στον σύντροφό σου ότι έχετε βγει από τη φάση του... honeymoon (ή ίσως και να το κάνεις!), αλλά όπως και να 'χει πρέπει να το παραδεχτείς στον εαυτό σου. Το να αναγνωρίσεις τα πραγματικά σου συναισθήματά, είναι πολύ σημαντικό στο τέλος αυτής της φάσης. Κάθε ζευγάρι φτάνει σε αυτό το σημείο και αν το χειριστείτε και οι δύο σωστά, μπορεί να είναι ένα μεγάλο ορόσημο για τη σχέση σας. 

Μίλησέ του για όσα δίσταζες μέχρι πρότινος 

Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να μιλήσεις με τον σύντροφό σου για τα πάντα. Το να δώσεις έμφαση στην επικοινωνία σας από νωρίς είναι απαραίτητο για μια υγιή, μακροχρόνια σχέση. Αφού αναγνωρίσεις πώς αισθάνεσαι και τι θέλεις, συζήτησε μαζί του και μίλησέ του ανοιχτά και με ειλικρίνεια για όλα εκείνα που σε προβληματίζουν, σε αγχώνουν ή σε κάνουν χαρούμενη.
   
Συζήτησε μαζί του για το σεξ και ζήτα αυτό που θες 

Αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι το σεξ δεν είναι πια τόσο καλό; Μην το αφήσεις να περάσει έτσι, σκεπτόμενη πως είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια. Προσπάθησε να διατηρήσεις το πάθος ζωντανό και συζήτησε μαζί του για εκείνα που σου αρέσουν περισσότερο στο κρεβάτι ή κάποιες νέες σεξουαλικές φαντασιώσεις που θέλεις να δοκιμάσεις. 

Κάνοντας αυτές τις συζητήσεις τώρα, θα αποφύγεις την απογοήτευση που μπορεί να νιώσεις αργότερα στο σεξουαλικό κομμάτι και θα μπορέσεις να αναζωπυρώσεις τη σπίθα που είχε αρχίσει να σβήνει. Το να μιλάς για αυτά τα θέματα και να ζητάς αυτό που θέλεις, είναι και αυτό που οδηγεί σε υπέροχο σεξ. 

Δώσε προτεραιότητα στον χρόνο που περνάτε μαζί 

Στη φάση που είστε στα μέλια, πιθανότατα περνούσατε πολύ χρόνο μαζί χωρίς καν να το σκέφτεστε. Αλλά μόλις αρχίσετε να βγαίνετε​​ από αυτή τη φάση, μπορεί να αρχίσεις να θες να περνάς περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου ή τους φίλους σου. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, υγιές και απαραίτητο. Ωστόσο, καλό είναι όταν παρατηρήσεις ότι συμβαίνει αυτό, να φροντίσεις να ισορροπήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου προγραμματίζοντας δραστηριότητες με τον σύντροφό σου και αφιερώνοντάς του ποιοτικό και ευχάριστο χρόνο. 

Μπορείς να του προτείνεις κάτι απλό, όπως το να δείτε μια ταινία αγκαλιά στον καναπέ παραγγέλνοντας φαγητό απέξω, ή μια έξοδο στο αγαπημένο σας εστιατόριο. Μπορεί να έχετε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της φάσης που ήσασταν στα μέλια κλεισμένοι στην κρεβατοκάμαρα, οπότε όποιες κι αν είναι οι (άλλες) αγαπημένες σου δραστηριότητες, είναι η ώρα να σταματήσεις να μιλάς για αυτές και να τις κάνεις πράξη.

Το να δοκιμάσετε μαζί νέα πράγματα, είναι κάτι που θα σας φέρει πιο κοντά. Δε σου λέω να τρέχετε κάθε εβδομάδα για bungee jumping, αλλά ακόμα και μία νέα δραστηριότητα όπως το να γραφτείτε μαζί γυμναστήριο ή να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή για να εξερευνήσετε ένα νέο μέρος, θα σας βοηθήσει να φέρετε έναν αέρα ανανέωσης στη σχέση σας και να γνωριστείτε ακόμα καλύτερα. 

Με απλά λόγια: Ζήτα αυτό που θέλεις, δοκίμασε μαζί του εκείνα που πάντα ήθελες και «αγκάλιασε» αυτή τη συναρπαστική επόμενη φάση της σχέσης σας. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 6 πράγματα για να κρατήσεις τον έρωτα ζωντανό
6 πράγματα για να κρατήσεις τον έρωτα ζωντανό
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEidpLmw0d8u05ZvgxhXoK0TsH0oVrPFaj0VTKTHi3qQvA3RPLOJRtNDra9-ZhmDSS42IvIBGJ5buZkoneYDotHtfhwOIXAKx5-VyYY_Gyh1QgXLtt0Lm2wHyjGtxEBwcL9IEKtknUUpAYF1Nb9z_YEMM-YL4fzo8UQqaRaIWBumxpYf7SEtxjAQQt_z=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEidpLmw0d8u05ZvgxhXoK0TsH0oVrPFaj0VTKTHi3qQvA3RPLOJRtNDra9-ZhmDSS42IvIBGJ5buZkoneYDotHtfhwOIXAKx5-VyYY_Gyh1QgXLtt0Lm2wHyjGtxEBwcL9IEKtknUUpAYF1Nb9z_YEMM-YL4fzo8UQqaRaIWBumxpYf7SEtxjAQQt_z=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/03/6_14.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/6_14.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy