-->

Τα χρήματα για τους πυρόπληκτους της Ηλείας που έγιναν μπόνους στον Ρεχάγκελ…

  Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...

 

Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για απιστία. Αφορμή το μπόνους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων που φέρεται να κατατέθηκε σε λογαριασμό του Ότο Ρεχάγκελ αντί να πάει στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας. 

Η υπόθεση αφορά οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων που είχε σταλεί στην ΕΠΟ από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA ως ενίσχυση για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας με στόχο την ανακατασκευή ενός καμένου σταδίου.
Σύμφωνα με την κατηγορία, το επίμαχο ποσό κατέληξε σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ ως μπόνους. Σύμφωνα δε με το εισαγγελικό πόρισμα, τα χρήματα δόθηκαν χωρίς να προκύπτει από καμία συμβατική υποχρέωση η αναγκαιότητα καταβολής του ποσού αυτού στον προπονητή.
Η δίωξη ήρθε στο φως επτά χρόνια αργότερα μετά την καταγγελία Ελληνοαμερικανού κατοίκου των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας ότι το ένα εκατομμύριο ελβετικά φράγκα ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για ανακατασκευή καμένου σταδίου και στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα.
Από την πλευρά του, τότε, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ είχε δηλώσει ότι κατασκευάστηκε Ενωσιακό γήπεδο στην Ηλεία για το οποίο δόθηκαν από την ΕΠΟ περισσότερα χρήματα από αυτά που έδωσε η UEFA και ότι η σε βάρος του δίωξη ασκήθηκε γιατί εκείνο το ποσό, για ένα μήνα, μετά την επίτευξη της πρόκρισης της Εθνικής ομάδας στο Euro 2008, είχε δοθεί ως μπόνους στον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό, Ότο Ρεχάγκελ. 

Το παρασκήνιο της υπόθεσης 

Τέλη του 2007, αρχές 2008 ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτσης ζητά να συναντήσει το ΔΣ της ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ σε συνεδρίαση στον Πύργο. Νωρίτερα επικρατεί στην ΕΠΣΗ έντονος προβληματισμός γιατί φημολογείται ότι το Ενωσιακό Γήπεδο που αποτελούσε πολυπόθητο έργο δεν πρόκειται να γίνει εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλου χώρου και της μεγάλης καθυστέρησης διαδικασιών προετοιμασίας.
Πράγματι ο Γκαγκάτσης έρχεται στον Πύργο και ζητά η συνάντηση με το ΔΣ της ΕΠΣΗ να γίνει «κεκλεισμένων των θυρών». Δυο σύμβουλοι της τότε αντιπολίτευσης, ο Άρης Κουλούρης και ο Χρίστος Πλευριάς δεν βρίσκουν το λόγο για κάτι τέτοιο και αντιδρούν με τον δεύτερο μάλιστα να διαπληκτίζεται έντονα με τον κ. Γκαγκάτση. 

Ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ ωστόσο, βάζει βέτο και προκειμένου να μην αποχωρήσει από την αίθουσα πραγματοποιείται συμβούλιο με κλειστές πόρτες για δημοσιογράφους και παράγοντες σωματείων. Από εκείνη τη συνεδρίαση ανακοινώνεται ένα κακό και ένα καλό νέο. 

Το κακό είναι η επιβεβαίωση ότι η ΕΠΣ Ηλείας βγήκε εκτός πλάνου του προϋπολογισμού της ΕΠΟ για Ενωσιακό Γήπεδο παρά το ότι βρισκόταν σε πρώτη προτεραιότητα και ήταν ήδη από τους ελάχιστους Νομούς που δεν είχαν τέτοιο γήπεδο. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές τις προηγούμενες δεκαετίας η ΕΠΟ έτρεξε ένα φιλόδοξο έργο κατασκευής ενός αθλητικού κέντρου σε κάθε Ένωση.
Το καλό νέο ήταν ότι η UEFA ευαισθητοποιημένη από το πρόσφατo δράμα των πυρκαγιών θα δώσει ένα εκατομμύριο ελβετικά φράγκα (περίπου 600.000 ευρώ) προς ενίσχυση πυρόπληκτων του νομού Ηλείας, ο οποίος αποτέλεσε το κέντρο των φονικών πυρκαγιών του 2007. Στο τραπέζι μπήκε το θέμα καλύτερης αξιοποίησης αυτών των χρημάτων. Ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ υπενθύμισε το μεγάλο στόχο και πρότεινε να διατεθεί όλο το πόσο στην κατασκευή του Ενωσιακού Γηπέδου προσθέτοντας ότι επειδή τα χρήματα δεν θα φτάσουν θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση και από την ΕΠΟ.

Μέλη της τότε αντιπολίτευσης στο ΔΣ της ΕΠΣΗ συμφωνούν με την πρόταση Γκαγκάτση αλλά θέτουν θέμα χρησιμοποίησης υπέρ της ΕΠΣΗ των χρημάτων που υπήρχαν στον προϋπολογισμό της ΕΠΟ για την κατασκευή ενωσιακού γηπέδου στην Ηλεία όπως αρχικώς είχε προγραμματισθεί αφού δεν πείθονται ότι έχει χαθεί το κονδύλι της ΕΠΟ. Δημιουργείται ένταση αλλά επικρατεί η άποψη της πλειοψηφίας στο ΔΣ που “καιγόταν” να κάνει το έργο αφού δεχόταν πολλές επικρίσεις. 

Γίνεται αγώνας δρόμου και μετά από συναντήσεις και διαβουλεύσεις ο Δήμος Πύργου παραχωρεί ένα δικό του γήπεδο με κερκίδες και αποδυτήρια και έτσι διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση. Το 2008 άρχισαν οι εργασίες από υπεργολάβο της εταιρείας ΑΒΑΞ εκπρόσωπος της οποίας ερχόταν τακτικά στην Ηλεία. Το γήπεδο ήταν σχεδόν έτοιμο μετά από 2 με 2,5 χρόνια. Η ΕΠΣ Ηλείας δεν έβαλε ποτέ στα ταμεία τα χρήματα της UEFA τα οποία διαχειρίσθηκε η ΕΠΟ. Ούτε μπήκε ποτέ στη διαδικασία συναλλαγής Ομοσπονδίας και αναδόχου εταιρείας. 

Είχε περισσότερο ρόλο βοηθητικό στο να διευκολύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, να διατυπώνει τις ενστάσεις της όταν έβλεπε ότι κάτι δεν γινόταν σωστά και να πιέζει για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Το 2009 – 2010 όταν εξελέγη νέα διοίκηση στην ΕΠΣΗ υπό τον Άρη Κουλούρη, στην πρώτη επίσκεψη στο χώρο του ενωσιακού γηπέδου διαπιστώθηκαν λάθη και κακοτεχνίες και ζητήθηκε άμεσα από την ΕΠΟ, η οποία είχε περάσει από την «εποχή Γκαγκάτση» στην «περίοδο Πιλάβιου» εξηγήσεις. Η ΕΠΟ έστειλε περί τις 100.000 ευρώ και έγιναν οι διορθώσεις.
Το ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣΗ εγκαινιάσθηκε πολύ αργότερα από την ολοκλήρωση του, περί το 2012, παρουσία εκπροσώπου της UEFA. Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και όταν τελείωσε το έργο υπήρχαν θέματα νομιμότητας αφού δεν είχε εξασφαλιστεί η αδειοδότησή του! 

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τα χρήματα για τους πυρόπληκτους της Ηλείας που έγιναν μπόνους στον Ρεχάγκελ…
Τα χρήματα για τους πυρόπληκτους της Ηλείας που έγιναν μπόνους στον Ρεχάγκελ…
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEggcWb-QbX5T9mOL82l7AWi_-XPMEa-rdIMjxNnP0pA95p5p5UnIK04bBsewCTjIFXRpReuNtv-RIRvmPDcXSSj8b0C5YIe5wXr2AmA_SRCIzVLUTPoPpE-PBDVF1rp0o4guv6BnQbdJ1TVqzyyY4c4HBVhVa30X7ECcY0n6Mc4GrMb_f0mHGVb5PfR=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEggcWb-QbX5T9mOL82l7AWi_-XPMEa-rdIMjxNnP0pA95p5p5UnIK04bBsewCTjIFXRpReuNtv-RIRvmPDcXSSj8b0C5YIe5wXr2AmA_SRCIzVLUTPoPpE-PBDVF1rp0o4guv6BnQbdJ1TVqzyyY4c4HBVhVa30X7ECcY0n6Mc4GrMb_f0mHGVb5PfR=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_375.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_375.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy