-->

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»: Χώροι στάθμευσης ΤΑΞΙ (πιάτσες). Ο εμπαιγμός που υφιστάμεθα από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Λυμπέρη.

Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. του Σωματείου μας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την χρονίζουσα εκκρεμότητα αναφορικώς με τους χώρους στάθμευση...

Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. του Σωματείου μας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την χρονίζουσα εκκρεμότητα αναφορικώς με τους χώρους στάθμευσης Ταξί στην πόλη μας και τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα από την Δημοτική αρχή στο σύνολό της και προσωπικώς από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Λυμπέρη. Το ζήτημα προέκυψε πριν δυόμιση χρόνια, με αφορμή την μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αμαλιάδας και την συνακόλουθη εργολαβία εφαρμογής της. 

Για την ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μας, οφείλουμε να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή: 

Με την υπ ́αριθμ. 267/2003 ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαλιάδας όρισε τους χώρους στάθμευσης ΤΑΞΙ στην πόλη μας. Μεταξύ των άλλων προβλεπόμενων χώρων, ορίστηκαν και: Το τμήμα της οδού Νταλιάνη (από Ερμού έως Καραϊσκάκη) που εφάπτεται της πλατείας Ηρώων καθώς και η εσοχή της Ερμού, εφαπτόμενη της Πλατείας Αγίου Αθανασίου. Πριν τα Χριστούγεννα του 2019 επισκεφτήκαμε στο γραφείο του τον Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Λυμπέρη και συζητήσαμε όλες τις λεπτομέρειες της ανάπλασης, κυρίως δε τα προβλήματα που θα παρουσιάζονταν στις δυο πιάτσες (Ερμού και Νταλιάνη) που θα επηρεαζόταν άμεσα η λειτουργία τους από την εκτέλεση των έργων. 

Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε ενώπιον δέκα επαγγελματιών αυτοκινητιστών ότι και οι δυο πιάτσες θα παραμείνουν ως έχουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ειδικώς δε για την πιάτσα της οδού Νταλιάνη μας επισήμανε ότι προκειμένου να μην διαταραχτεί το έργο (που περιόριζε καίρια το οδόστρωμά της από Καραϊσκάκη έως Ερμού επιτρέποντας μόνον την διέλευση και όχι την στάθμευση οχημάτων), θα τροποποιούνταν η κυκλοφοριακή μελέτη σε τρόπον ώστε: 

Τα κινούμενα οχήματα στις οδούς Νταλιάνη (ερχόμενα από Ελ. Βενιζέλου) και Καραϊσκάκη, να συνεχίζουν στην Καραϊσκάκη και να διοχετεύονται στην Ερμού μέσω της Αθ. Διάκου της οποίας η μονοδρόμηση θα γινόταν αντίστροφα από την σημερινή. 

Με τον τρόπο αυτό θα παρέμενε και η πιάτσα στην θέση της. Αποχωρήσαμε από την συνάντηση θεωρώντας ότι το ζήτημα διευθετήθηκε. Στις 18-2-2020 το Σωματείο μας απηύθυνε έγγραφο προς τον Δήμο Ήλιδας με αφορμή την έναρξη των εργασιών εκτέλεσης του έργου προκείμενου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες που είχαμε ήδη συμφωνήσει με τον Δήμαρχο. 

Πράγματι, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομοφώνως όλες τις προαναφερθείσες τροποποιήσεις και εντός ολίγου χρονικού διαστήματος τοποθετήθηκαν οι ανάλογες (κεκαλυμμένες) πινακίδες κυκλοφορίας. Όλοι δε αναμέναμε την εφαρμογή των αποφάσεων του ανώτατου οργάνου Δημοκρατικού Προγραμματισμού του Δήμου μας. 

Πλανηθήκαμε πλάνην οικτράν. 

Έχουν περάσει από τότε δυο χρόνια. Έχουμε συναντηθεί με τον κ. Λυμπέρη άλλες 6-7 φορές. Τον έχουμε καλέσει στο τηλέφωνο δεκάδες φορές. Εσχάτως «ανακάλυψε» άλλη λύση για την διευθέτηση του προβλήματος: 

Επέκταση της υπάρχουσας πιάτσας της οδού Ερμού, έως τον πεζόδρομο της Όθωνος Αμαλίας με ταυτόχρονο πάγωμα της λειτουργίας της πιάτσας οδού Νταλιάνη (στην καθομιλούμενη αυτό λέγεται ΘΑΨΙΜΟ) και «ενεργοποίησή της αν χρειαστεί». Μας την ανακοίνωσε πριν έξι μήνες αλλά ...αναμένουμε στο ακουστικό μας. 

Οι δικές μας πληροφορίες μιλούν για κατάργηση ΚΑΙ της πιάτσας της οδού Ερμού. Αγαπητοί συμπολίτες, Ο κλάδος μας (όπως η πλειοψηφία των επαγγελματιών) διέρχεται μεγάλη κρίση. Ο καθημερινός μας τζίρος (δεδομένων των συγκυριών) δεν καλύπτει πολλές φορές, ούτε το λειτουργικό μας κόστος. 

Η κοινωνία έχει γονατίσει από τις τεράστιες τελευταίες αυξήσεις -φωτιά σε ΔΕΗ-ΚΑΥΣΙΜΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ, από την παρατεταμένη επιδημιολογική περίσταση και τα ατέλειωτα οικονομικά μνημόνια. Και μέσα σ ́ όλα αυτά έχουμε ν ́ αντιμετωπίσουμε και την αναλγησία της Δημοτικής Αρχής Αμαλιάδας η οποία μοιάζει με φτερό στον άνεμο, έχουσα χάσει κάθε σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, κάθε επαφή με τα προβλήματα της κοινωνίας. 

Μια δημοτική αρχή κι ένας Δήμαρχος που οδηγεί στην Αμαλιάδα κι ολόκληρο τον Δήμο Ήλιδας στην μια ήττα μετά την άλλη: Το Νοσοκομείο έκλεισε (μαζί του και η λειτουργούσα εκεί πιάτσα) και δεν ακούστηκε κιχ, το ΤΕΙ έκλεισε κι ο μήνας έχει εννιά, η ΚΟΥΡΟΥΤΑ, το παραλιακό καμάρι της Πελοποννήσου, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της θυμίζοντας βοσκότοπο και η δυσφήμιση που θα υποστεί το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι ανεπανόρθωτη. 

Αν κάποιος δε, ρίξει μια ματιά μέσα στην πόλη θα διαπιστώσει τα εξής: 

Α) Ξεχαρβαλωμένοι δρόμοι (Καρακανδά, Σισίνη, Δροσίνη, Κουμουνδούρου, Αθ. Διάκου, Σμύρνης, Ξυδιά, Παλαιολόγου, Έλλης, Παπαφλέσσα κ.λπ.) και παιδικές χαρές. 

Β) Την πλακόστρωση της ...μισής Ερμού (από Φιλελλήνων έως Όθ. Αμαλίας) με αποτέλεσμα τόσο τα παρακείμενα πεζοδρόμια όσο κι αυτή καθαυτή η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ να έχουν ήδη μετατραπεί σε απέραντο ΠΑΡΚΙΝΓΚ. Όνειδος! 

Γ) Η οδός Φιλελλήνων αφού πλακοστρώθηκε και στένεψε (για να πεζοδρομηθεί) είναι το καθημερινό μαρτύριο όποιου διανοηθεί να περάσει από εκεί λογω των σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Δ) Παρατημένα επί ημέρες σκουπίδια παντού. 

Ε) Το στένεμα του οδοστρώματος σε πολλούς δρόμους έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος ιδιαιτέρως σε δρόμους κομβικούς (Αντ. Πετραλιά, Γ. Παπανδρέου, Κολοκοτρώνη). Έργα, χωρίς να έχει ληφθεί η απαραίτητη κυκλοφοριακή μέριμνα, τα οποία αντί να διευκολύνουν, ταλαιπωρούν τους πολίτες. 

Περεταίρω: Η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους στάθμευσης ΤΑΞΙ και στις στάσεις των λεωφορείων θυμίζει κάτι άλλο και πάντως όχι σωστά δομημένη πολιτεία που λειτουργεί με κανόνες επ ́ ωφελεία της κοινωνίας. Εμείς, ως αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ, αδυνατούμε να πράξουμε σωστά το έργο μας στους εναπομείναντες θεσμοθετημένους και λειτουργικούς χώρους εργασίας μας - πιάτσες (Δεληγιάννη, Ελ. Βενιζέλου, Ερμού) λόγω της άναρχης και ανεξέλεγκτης στάθμευσης. Αλήθεια η Δημοτική Αστυνομία υπάρχει; Λειτουργεί; Κι αν υπάρχει, ποιά πολιτική υλοποιεί; 

Δεν γνωρίζει ο κ. Λυμπέρης ότι μέσα στα καθήκοντα της Δημοτικής Αστυνομίας είναι και ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης και δη στους κοινωφελείς χώρους όπως είναι οι πιάτσες Ταξί για τις οποίες ακόμη και ο νομοθέτης (Κ.Ο.Κ.) προβλέπει ειδικές διατάξεις; 

Έχει ή δεν έχει εμπεδώσει ο κ. Δήμαρχος και η κουρασμένη παράταξή του, ότι τα ταξί ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ κι όχι αυτοκίνητα αναψυχής; Πότε θ ́ αναλάβει ο κ. Δήμαρχος τις ευθύνες του απαρνούμενος την χωριατόθωρη πολιτική, του ρουσφετολογικού πελατειασμού; Τώρα και στ ́ απότρυγα, ίσως αναρωτηθεί κάποιος! Και θα ́χει δίκιο. Δεν ταιριάζουν στην Αμαλιάδα κύριοι, τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές. 

Ως αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στην κοινωνία κάθε μέρα, κάθε νύχτα. Μόνον εμείς γνωρίζουμε πως τα καταφέρνουμε και ποιές δυσκολίες ξεπερνάμε. Υποσχόμαστε όμως ότι όσο αντέχουμε κι όσο η Δημοτική Αρχή Αμαλιάδας μας το επιτρέψει διευκολύνοντας με τις αποφάσεις της το έργο μας, δεν θα μείνει κανένα παιδάκι χωρίς να πάει σχολείο, κανένας παππούς και γιαγιά χωρίς να πάει στο φαρμακείο ή στον γιατρό, κανένας συνάδελφος επαγγελματίας που δεν θα εξυπηρετηθεί το μαγαζί του. 

Προκύπτει ωστόσο ένα μεγάλο ερώτημα, που πλανάται στις τάξεις των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ της Αμαλιάδας: ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ; 

Και το ερώτημα προκύπτει αβίαστα δεδομένου ότι όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας (για το υπό συζήτηση θέμα) έχουν βρει θέση στον κάλαθο των αχρήστων. Η δε Δημοτική Αρχή αυτοσχεδιάζει αυθαιρέτως κατά περίπτωση και χειρίζεται τις δημόσιες υποθέσεις συναλλασσόμενη (πολιτικώς), έχοντας υποβιβάσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε ανυπόληπτο όργανο. 

Που οφείλεται η αβελτηρία της Δημοτικής εξουσίας του Δήμου Ήλιδας που μας έχει οδηγήσει σε επαγγελματική απαξίωση και εξοβελισμό; Τι κρύβεται πίσω απ ́ την απροκάλυπτη αναβλητικότητα οριοθέτησης των πιατσών που έχει μεν οδηγήσει στο επαγγελματικό βάραθρο εμάς ταυτοχρόνως δε κάποιους άλλους, όψιμους και περαστικούς από τον Άγιο Αθανάσιο, ευνοούμενους και κολλητούς της Δημοτικής αρχής (που μάζευαν υπογραφές για να καταργηθεί η πιάτσα-τόσο τους κόβει) να σαρκάζουν ευχαριστημένοι; 

Υπάρχει κάποια ΑΟΡΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ που διοικεί τον Δήμο, κάποιος ολιγάρχης που κάνει κουμάντο απ ́ τα παρασκήνια και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν; Διότι μόνον σε ολιγαρχικά καθεστώτα συμβαίνει να ΨΕΥΔΕΤΑΙ ο ταγός κατ ́ εξακολούθηση αγνοώντας τα θεσμοθετημένα όργανα. 

Ο κ. Λυμπέρης είναι Δήμαρχος της Αμαλιάδας; 

Αν είναι, ας πάρει επιτέλους μια απόφαση, ας την εισηγηθεί στο Δ. Σ. κι ας την εφαρμόσει, προκειμένου να επιτελέσουμε κι εμείς το έργο μας. Αν ηδονίζεται νομίζοντας ότι θα πέσουμε στα παρακάλια, του λέμε ότι χτύπησε λάθος πόρτα. Εμείς ούτε παρακαλάμε κανέναν ούτε κάνουμε υποκλίσεις. Διότι είμαστε ελεύθεροι ΠΟΛΙΤΕΣ. Ας αναζητήσει αλλού οσφυοκάμπτες της αρεσκείας του. Εμείς, οι αυτοκινητιστές Ταξί της Αμαλιάδας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας λύσει τα προβλήματα διότι έχει υποχρέωση να το κάνει. 

Βεβαίως ο κ. Δήμαρχος έχει δικαίωμα να καταργήσει όλες τις υπάρχουσες πιάτσες κι ακόμη, να αγνοήσει την ιστορία της πόλης (που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά όπως γνώριζε κι όλους τους παλιούς αυτοκινητιστές) και να φτιάξει καινούργιες: 

Στον σκουπιδότοπο, στο τέρμα Τσιχλεϊκων, στου Αράπη την κοφίνα και στου Κουρλέσα. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να λοιδορεί με την ανοίκια συμπεριφορά του μια επαγγελματική τάξη που βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο δίπλα στην κοινωνία και τελικώς αυτήν την ίδια (την κοινωνία). Κύριε Λυμπέρη ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Σταματήστε να παίζετε με το μεροκάματο και τις οικογένειές μας. Όχι άλλη υποκρισία. 

ΖΗΤΑΜΕ 

1.Άμεση επαναλειτουργία της πιάτσας της οδού Νταλιάνη και επέκταση της πιάτσας της οδού Ερμού έως τον πεζόδρομο της Όθ. Αμαλίας. 

2.Αυστηρό έλεγχο από την Δημοτική Αστυνομία των προβλεπόμενων για τα ταξί χώρων. 

3.Να λειτουργήσουν οι πεζόδρομοι για τους πεζούς με μόνη εξαίρεση τα μικρά λεωφορεία και τα ΤΑΞΙ, όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης και σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας (Ναύπλιο κ.λπ.) 

Τελειώνοντας ενημερώνουμε τον κ. Λυμπέρη ότι δεν πρόκειται να τον ξαναενοχλήσουμε ούτε να παραβρεθούμε ξανά σε άγονες συζητήσεις χάριν εντυπώσεων. Τον παραδίδουμε απλώς στην αδέκαστη κρίση της κοινωνίας η οποία θα γράψει την τελευταία σελίδα της πολιτικής του διαδρομής. Κάντε κ. Δήμαρχε ότι Σας φωτίσει ο Θεός. 

Εξάλλου όπως λέει κι ο λαός <τα στερνά τιμούν τα πρώτα> Τέλος αφιερώνουμε στην Δημοτική Αρχή μια μαντινάδα: «Χαιρέτα τους περαστικούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις». 

Υ.Γ. Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων. 

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Παρασκευάς Μακρόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
Ελευθέριος Πλανήτερος 

Οι πρώην Πρόεδροι του Σωματείου 
Νικόλαος Λουκόπουλος 
Ανδρέας Τσάλλας

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»: Χώροι στάθμευσης ΤΑΞΙ (πιάτσες). Ο εμπαιγμός που υφιστάμεθα από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Λυμπέρη.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»: Χώροι στάθμευσης ΤΑΞΙ (πιάτσες). Ο εμπαιγμός που υφιστάμεθα από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Λυμπέρη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg-kPhuFfCbduflolvFVR46mF4b4HVhYuuLHs5Vcgn_qhKakNiUBmHIabSf4AXaqnUhFNg4geW7gTXnRHT1vIclD4RY9_vFf_-KGLXv5Az5Cn01cstg71jQOegkfO-JzEQ4WmqNJwSH9e_T43KAgkZeGeD1VJhM5P3UI5roivdrRmQ9WkBOnoo_tKa5=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg-kPhuFfCbduflolvFVR46mF4b4HVhYuuLHs5Vcgn_qhKakNiUBmHIabSf4AXaqnUhFNg4geW7gTXnRHT1vIclD4RY9_vFf_-KGLXv5Az5Cn01cstg71jQOegkfO-JzEQ4WmqNJwSH9e_T43KAgkZeGeD1VJhM5P3UI5roivdrRmQ9WkBOnoo_tKa5=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_753.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_753.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy