-->

Πλεύρης: Προληπτικός έλεγχος, νέες θεραπείες και κλινικές μελέτες στο σχέδιο κατά του καρκίνου

Στο συνέδριο του Economist με θέμα «Η ατζέντα της Ελλάδας για την καταπολέμηση του καρκίνου στην μετά Covid-19 εποχή», μίλησε ο υπουργ...

Στο συνέδριο του Economist με θέμα «Η ατζέντα της Ελλάδας για την καταπολέμηση του καρκίνου στην μετά Covid-19 εποχή», μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Πέμπτης (17/03/2022). Στο περιθώριο του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), ο κ. Πλεύρης συναντήθηκε με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου. 

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν η πορεία της πανδημίας, οι εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19, καθώς και η συνεργασία των κρατών-μελών της Ε.Ε για την παροχή στήριξης στο δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο λαό της Ουκρανίας. Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε, κατά την ομιλία του, στην προσπάθεια που γίνεται από την Μαριάνα Βαρδινογιάννη, να φιλοξενηθούν 30 παιδιά, ογκολογικοί ασθενείς, με τις οικογένειές τους, και να συνεχίσουν ή να ξεκινήσουν τη θεραπεία τους στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. 

Η Στέλλα Κυριακίδου, στην ομιλία της αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στους ογκολογικούς ασθενείς, με τη διακοπή των διαγνώσεων και θεραπειών του καρκίνου. Μάλιστα, εκτίμησε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1 εκατ. μη διαγνωσμένοι ασθενείς με καρκίνο στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας. Ο υπουργός Υγείας, από την πλευρά του, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό στον προσυμπτωματικό έλεγχο. 

«Γι' αυτό το λόγο, στο κομμάτι της πρόληψης επιλέξαμε ότι ένα μεγάλο μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης, θα έχει τη βάση του στην πρόληψη που σχετίζεται με τον καρκίνο. Ήδη ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα και είναι έτοιμο να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού, είναι το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός που θα φέρει και το όνομα της Φώφης Γεννηματά». 

Σε πρώτη φάση, θα αποστελεί SMS σε 1.300.000 γυναίκες, προκειμένου να κάνουν τη δωρεάν μαστογραφία και αντιστοίχως τα αποτελέσματά τους να εξεταστούν από έναν γιατρό, πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης. «Στη συνέχεια, από τον Ιούλιο και μετά, θα ξεκινήσουν τα προγράμματα που έχουν να κάνουν με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Σε αυτό το σκέλος και στον εμβολιασμό του HPV για τον καρκίνο της μήτρας για πρώτη φορά στη χώρα μας το πρόγραμμα το οποίο γίνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά τον στόχο που έχουμε μέχρι το 2030 να έχουμε εξαλείψει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ο εμβολιασμός πλέον αφορά και αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9 με 18 ετών, κάτι το οποίο στη χώρα μας δεν γινόταν και ως πατέρας περιμένω στα δύο χρόνια που θα γίνει 9 χρόνων ο γιος μου να πάει να εμβολιαστεί. 

Διότι μέχρι στιγμής ήταν ένα ταμπού κιόλας στη χώρα κατά πόσο ο συγκεκριμένος εμβολιασμός θα πρέπει να γίνεται και στα αγόρια». Ως προς το σκέλος της θεραπείας, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να βάλουμε τις περισσότερες δυνατές θεραπείες προς όφελος του ασθενούς. Και απευθύνομαι εδώ πέρα σε ανθρώπους που γνωρίζουν ότι η ιδιαιτερότητα που έχει η χώρα μας με τους κλειστούς προϋπολογισμούς στο φάρμακο και με το clawback, θα προσπαθήσουμε και με τις νέες οδηγίες οι οποίες θα δίνονται για πρώτη φορά, να εκτιμάται η θεραπευτική αξία του φαρμάκου και στις εκπτώσεις που θα καλούνται τα φάρμακα αυτά να δίνουν στις διαπραγματεύσεις. 

Στόχος μας είναι να μην αποτρέψουμε να έρθουν φάρμακα στη χώρα μας προκειμένου να δώσουν τη δυνατότητα στους Έλληνες ασθενείς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του καρκίνου. Και σε κάθε περίπτωση να έχουν πρόσβαση στις νέες θεραπείες». 

Τέλος, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «είμαστε κάπως πίσω στην εφαρμογή του κανονισμού» για τις κλινικές μελέτες και «χρειάζεται να αναπτύξουμε με ταχύτητα». 

«Ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να το βλέπει ως δυνατότητα στους Έλληνες ασθενείς -και ειδικά όταν λέμε ότι στις κλινικές δοκιμές στην κορωνίδα βρίσκεται η ογκολογία- να έχουν πρόσβαση σε καλύτερες και καινοτόμες θεραπείες. Όλο λοιπόν αυτό το πλαίσιο θέλουμε να το ολοκληρώσουμε σε μια συνολική δράση που ξεκινά από την πρόληψη, οδηγεί στην γρήγορη διάγνωση, στη γρήγορη θεραπεία και αντιστοίχως στην πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες» κατέληξε.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πλεύρης: Προληπτικός έλεγχος, νέες θεραπείες και κλινικές μελέτες στο σχέδιο κατά του καρκίνου
Πλεύρης: Προληπτικός έλεγχος, νέες θεραπείες και κλινικές μελέτες στο σχέδιο κατά του καρκίνου
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEi-9tDQZ523z9ZaQyegbUMNTz8kNovKEwxrWE7vKIc1bcKVBLwiyUo28r5y2Og4CAsxbErNNF6ggNufJoeLFlEGNNIi1ZtHQPg2Tb_AFODawjq5sDb4gOwwkjJl9nfmEabfO8_kLAHX4SsjRg-Hq6W95D7MvYXBhEKZc_Bct8EUQs2SLjBl9wjVFU3E=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEi-9tDQZ523z9ZaQyegbUMNTz8kNovKEwxrWE7vKIc1bcKVBLwiyUo28r5y2Og4CAsxbErNNF6ggNufJoeLFlEGNNIi1ZtHQPg2Tb_AFODawjq5sDb4gOwwkjJl9nfmEabfO8_kLAHX4SsjRg-Hq6W95D7MvYXBhEKZc_Bct8EUQs2SLjBl9wjVFU3E=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_779.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_779.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy