-->

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ μιλά για τους λόγους που τον οδήγησαν στην ανάκληση παραχώρησης του θεάτρου «Απόλλων»

  Χάρης Μικελόπουλος: «Δεν φιμώνουμε την τέχνη και το θέατρο»   Γιατί καθυστέρησε η απόφαση   Πολιτική απόφαση και σε καμία περίπτωση πρό...

 

Χάρης Μικελόπουλος: «Δεν φιμώνουμε την τέχνη και το θέατρο» 

 Γιατί καθυστέρησε η απόφαση 

Πολιτική απόφαση και σε καμία περίπτωση πρόθεση φίμωσης της τέχνης ήταν η απόφαση ανάκλησης παραχώρησης του θεάτρου Απόλλων στην Ομάδα Τέχνης «Δούρειος Ίππος» από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού. Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Τρίτης 8/3, ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά τους λόγους που τον οδήγησαν να εισηγηθεί μια τέτοια πρόταση, εξηγεί γιατί πάρθηκε μία ημέρα πριν την πρεμιέρα του έργου, κι απαντά σε ανακρίβειες - όπως τονίζει - που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα. 

«Να τονίσω ότι μαζί με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, πήραμε μια πολιτική απόφαση. Είμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής βίας και παρενόχλησης απέναντι σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Δεν φιμώσαμε ούτε την τέχνη, ούτε το θέατρο, ούτε την ομάδα. Αλλά να τονίσω ξεκάθαρα ότι σε οποιαδήποτε υποψία- αναφορά έχει να κάνει με τέτοιες συμπεριφορές, είμαι απέναντι». Ο κ. Μικελόπουλος εξέφρασε όλους τους προβληματισμούς που είχε από την αρχή, όταν η ομάδα προχώρησε σε αντικατάσταση μέλους του - λόγω προβλήματος υγείας - όπως και τις ολοένα αυξανόμενες αντιδράσεις που λάμβανε από μεγάλη μερίδα δημοτών. 

«Ο Δούρειος Ίππος αποφάσισε να κάνει μια παράσταση όπως όλες οι θεατρικές ομάδες, και παραχωρήσαμε το θέατρο δωρεάν στις 30/11/2021. Είμαστε δίπλα τους, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και υπήρχε απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν ρώτησα ποτέ ποιος συμμετέχει, ποιος είναι ο σκηνοθέτης, ποιος κάνει τις τεχνικές εργασίες… Δεν ρωτάμε ποτέ τέτοια πράγματα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις θεατρικές ομάδες και σε όποιον μας ζητά το θέατρο, γιατί γνωριζόμαστε όλοι σ’ αυτή την πόλη. Κατά τη διάρκεια των προβών, τρεις βδομάδες πριν την πρεμιέρα περίπου, προέκυψε ένα σοβαρό θέμα υγείας σε μέλος της ομάδας. Ενημερώθηκα τηλεφωνικά από την αντιπρόεδρο της ομάδας, η οποία και με ρώτησε αν συμφωνώ με τη συμμετοχή συγκεκριμένου ηθοποιού ή όχι στο θέατρο. 

Προφανώς για να με πάρει τηλέφωνο, υπήρχε ανησυχία για αντιδράσεις. Απάντησα πως, καλό θα ήταν να μην συμμετέχει διότι έχουν ακουστεί και έχουμε διαβάσει πολλά. Και πιθανό να δημιουργηθούν αντιδράσεις. Και μάλιστα έκανα πρόταση να μεταφέρουν την παράσταση έναν μήνα μετά. Εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου». 


«Διογκώθηκαν οι διαμαρτυρίες πολιτών» 

Όταν έγινε γνωστή η συμμετοχή του ηθοποιού στην παράσταση, οι αντιδράσεις, όπως σημειώνει ο κ. Μικελόπουλος άρχισαν να αυξάνονται καθημερινά. «Διογκώθηκε μια διαμαρτυρία από πολύ κόσμο την τελευταία βδομάδα σχετικά με τη συμμετοχή ενός συγκεκριμένου ηθοποιού. Δεν αναφέρομαι μόνο σε σχόλια στο facebook. Υπήρξαν μεν σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, δημοσιεύματα σε εφημερίδες, αλλά υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες που δέχτηκα ο ίδιος προσωπικά με μηνύματα ή δια ζώσης, όπως και ο δήμαρχος όπως και πολλά άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής όπως και μέλη του ΔΟΠΠ. 

Να αναφέρω επίσης πως, όταν στη σελίδα της ομάδας στο facebook ξεκίνησαν να γράφονται αρνητικά σχόλια, η ομάδα τα έσβησε και απενεργοποίησε τη δυνατότητα σχολιασμού. Άρα κάτι τους ανησυχούσε όταν είδαν τα πρώτα αρνητικά σχόλια. Και όταν μιλάμε για ελευθερία του λόγου θα πρέπει να την τηρούμε όλοι». 

Το καταστατικό ξεκαθαρίζει τη λειτουργία του θεάτρου 

Αναφορικά με την απόφαση ανάκλησης παραχώρησης, ο κ. Μικελόπουλος υπογραμμίζει ότι μόνο ένα μέλος από τα συνολικά 12 όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν, ψήφισε αρνητικά. Δηλαδή η απόφαση είχε και τη σύμφωνη γνώμη των αντιπολιτευτικών παρατάξεων, η οποία στηρίχθηκε κατά βάση στο άρθρο 6. παρ. 3 του Καταστατικού λειτουργίας του θεάτρου «Απόλλων» το οποίο αναφέρει: «3] Η παραχώρηση ή εκμίσθωση του Δημοτικού Θεάτρου Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ» ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και σε κάθε περίπτωση διατηρεί το δικαίωμα να μην παραχωρεί ή εκμισθώνει σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα: α) όταν το αντικείμενο της εκδήλωσης είναι αντίθετο με το κοινό αίσθημα ή μπορεί να προκαλέσει ταραχές ή β) όταν ο αιτών έχει παραβεί στο παρελθόν όρους του παρόντος Κανονισμού.» 

Και καταλήγει ο κ. Μικελόπουλος λέγοντας «Δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε ανακριτής. Είμαι όμως υπεύθυνος του Δημοτικού Θεάτρου. Μιας δημόσιας περιουσίας και όχι ιδιωτικής επιχείρησης που μπορεί να πράξει όπως θέλει. Είναι δημοτικό θέατρο που αντιπροσωπεύει όλους τους δημότες και όχι μια μερίδα πολιτών. Δεν μιλάμε στον αέρα και δεν κάνουμε πράγματα που δεν είναι νόμιμα». 

Γιατί η καθυστέρηση της απόφασης 

Ο κ. Μικελόπουλος επίσης εξηγεί τους λόγους που η εν λόγω απόφαση καθυστέρησε να εκδοθεί, μόλις μια ημέρα πριν την πρεμιέρα. «Μπήκα σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία, που διήρκησε πολλές μέρες. Έπρεπε να σκεφτώ τί να κάνω, γιατί μέλη της ομάδας είναι καλοί φίλοι και μ’ έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση προκειμένου να πάρω άμεσα μια απόφαση. Γι’ αυτό καθυστέρησα. Και αυτό ήταν το μόνο μου λάθος. Έπρεπε να το είχα πει εξ΄ αρχής. Δυστυχώς η θεατρική ομάδα αφουγκράστηκε τη μία πλευρά, και δεν άκουσα από κανέναν τους αν υπάρχει η περίπτωση οι γυναίκες που έχουν καταγγείλει συγκεκριμένες συμπεριφορές να λένε την αλήθεια. 

Η φασαρία στο θέατρο 

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ αναφέρθηκε επίσης και στα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας από την περασμένη Παρασκευή και πώς οδηγήθηκαν τα πράγματα σε έκρυθμη κατάσταση. «Είχα εξηγήσει στον δικηγόρο της ομάδας και σε πολύ ήρεμο τόνο, όταν ρωτήθηκα, ότι δεν κλείνουμε το θέατρο. Ότι η ομάδα μπορεί να συνεχίσει τις πρόβες της. Η όλη φασαρία δημιουργήθηκε όταν αμέσως μετά ζήτησα από την ομάδα να μου παραδώσουν τα κλειδιά του θεάτρου που καλόπιστα τους τα είχα δώσει πριν καιρό να κάνουν τις πρόβες τους. 

Για λόγους τάξεως έπρεπε να τα πάρω. Αρνήθηκαν πεισματικά να μου τα δώσουν, παρ’ ότι κρατούσαν κλειδιά από δημοτική περιουσία. Με ρώτησαν παρουσία του αστυνομικού αν θα κλειδώσω το θέατρο και θα τους βγάλω έξω. Απάντησα ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ζήτησα να κάνουν κανονικά την πρόβα τους και όταν τελειώσουν να κλειδώσω. Και γι’ αυτό έγινε όλη αυτή η φασαρία. Ούτε πήγα να τους βγάλω έξω, ούτε να απαγορεύσω την παράσταση». 

Πολλά τα μηνύματα 

Τέλος, ο κ. Μικελόπουλος αναφέρθηκε στο πλήθος μηνυμάτων που έλαβε όλες τις προηγούμενες ημέρες υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά πως «Το θέατρο θα λειτουργεί πάντα κανονικά και είναι ανοιχτό για όλους. Θα ήθελα να ζητήσω περισσότερη ευαισθησία γι’ ορισμένα θέματα, και γι’ αυτό με ακούσατε να φωνάζω ότι «δεν ξεπλένω κανέναν στο δημοτικό θέατρο». 

Μπορεί κάποιοι να μην συμφωνούν αλλά υπάρχουν και πολλοί που στήριξαν την απόφασή μου. Είναι πολύ ιδιαίτερες οι στιγμές που ζούμε ως κοινωνία από διάφορα περιστατικά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε διπλά ευαισθητοποιημένοι και ανήσυχοι. Είναι υποχρέωση απέναντι σε κάθε γυναίκα, σε κάθε παιδί, σε κάθε άνθρωπο».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ μιλά για τους λόγους που τον οδήγησαν στην ανάκληση παραχώρησης του θεάτρου «Απόλλων»
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ μιλά για τους λόγους που τον οδήγησαν στην ανάκληση παραχώρησης του θεάτρου «Απόλλων»
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjeftB-SIU0faWaBPev6mGkxaBaB6hODoKFPcqVorRy9H4W-ONqgTupKBTi42zRaXec7fBQoxQV6BQwYfaLiXtQXcjz3IIZEs8diIynzHYfX_9TI0PD-apeu84KKJpUyPXnPZmzo6r6S3x_eJhwpsELfS-oNFJzFUzqU06QAKxnDWBsl0unMWCf8LMM=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjeftB-SIU0faWaBPev6mGkxaBaB6hODoKFPcqVorRy9H4W-ONqgTupKBTi42zRaXec7fBQoxQV6BQwYfaLiXtQXcjz3IIZEs8diIynzHYfX_9TI0PD-apeu84KKJpUyPXnPZmzo6r6S3x_eJhwpsELfS-oNFJzFUzqU06QAKxnDWBsl0unMWCf8LMM=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_964.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_964.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy