-->

5+1 συμβουλές για όσους ταξιδεύουν μόνοι

Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε ένα ταξίδι μόνος; Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, για όσους ταξιδεύουν μόνοι, όπως το να μπορείτε να εξερευν...

Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε ένα ταξίδι μόνος; Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, για όσους ταξιδεύουν μόνοι, όπως το να μπορείτε να εξερευνήσετε νέα μέρη με τον δικό σας ρυθμό χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε ή να προλάβετε τους συντρόφους σας. Δεν θα κατακλύζεστε με τις ανάγκες και τα προγράμματα όλων των άλλων. 

Επιπλέον, έχετε χρόνο για τον εαυτό σας για να απολαύσετε όμορφα τοπία, ήρεμα γεύματα και επιπλέον χρόνο στα ορόσημα ή τα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε κάποια νευρικότητα ή ενόχληση σχετικά με την προοπτική να ταξιδέψετε μόνοι, ειδικά αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε μια διαφορετική χώρα όπου μπορεί να μην γνωρίζετε κανέναν. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί έξυπνοι τρόποι για να παραμείνετε ασφαλείς ενώ ταξιδεύετε μόνοι σας. 

Όπως αναφέρει το travelers.com, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πιο ασφαλείς όταν ταξιδεύετε μόνοι: 

5+1 συμβουλές για όσους ταξιδεύουν μόνοι 

Μοιραστείτε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια με έμπιστη οικογένεια ή φίλους και μείνετε συνδεδεμένοι 

Στείλτε το δρομολόγιο του ταξιδιού σας, τις πληροφορίες κρατήσεων ξενοδοχείου και λεπτομέρειες για τυχόν προγραμματισμένες δραστηριότητες σε ένα μέλος της οικογένειας ή σε έναν φίλο στην πατρίδα. Επίσης, πριν από οποιεσδήποτε μεμονωμένες εκδρομές, ενημερώστε το προσωπικό του ξενοδοχείου πού κατευθύνεστε και πότε περιμένετε να επιστρέψετε. 

Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Εγγραφής Έξυπνων Ταξιδιωτών (STEP), μια δωρεάν υπηρεσία που επιτρέπει σε πολίτες και υπηκόους των ΗΠΑ που ταξιδεύουν και ζουν στο εξωτερικό να εγγράψουν το ταξίδι τους στην πλησιέστερη Πρεσβεία ή Προξενείο των ΗΠΑ. Η εγγραφή στο STEP διασφαλίζει ότι θα λάβετε σημαντικές πληροφορίες από την πρεσβεία σχετικά με τις συνθήκες ασφαλείας στη χώρα προορισμού σας, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια. 

Η υπηρεσία STEP βοηθά την Πρεσβεία των ΗΠΑ να μάθει περισσότερα για το πού βρίσκεστε και πώς να επικοινωνήσει μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Βοηθά επίσης την οικογένεια και τους φίλους να έρθουν σε επαφή μαζί σας, εάν χρειάζεται. Για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους φίλους, την οικογένεια ή την εργασία σας, ακόμη και με φειδώ κατά τη διάρκεια των σόλο ταξιδιών σας, επικοινωνήστε με τον πάροχο smartphone για να προσδιορίσετε ποιες δυνατότητες θα χρειαστείτε στον ταξιδιωτικό σας προορισμό. Το check-in μέσω email ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης λειτουργεί επίσης, όταν έχετε πρόσβαση Wi-Fi. 

Κάντε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης 

Στην ιδανική περίπτωση, δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ ιατρικό πρόβλημα, ατύχημα ή ληστεία ενώ ταξιδεύετε. Ωστόσο, είναι έξυπνο να γνωρίζετε πού να απευθυνθείτε εάν συμβεί ένα ατυχές γεγονός. Ερευνήστε κοντινά νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα και άλλες εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης πριν ταξιδέψετε. Εάν ταξιδεύετε διεθνώς, μάθετε φράσεις έκτακτης ανάγκης στην τοπική γλώσσα, ώστε να μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια εάν τη χρειάζεστε. Επισκεφθείτε το γιατρό σας ή μια ταξιδιωτική κλινική πριν φύγετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τους σωστούς εμβολιασμούς. 

Κατά τη συσκευασία, να έχετε μαζί σας ένα απόθεμα με οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να χρειαστείτε, μάσκες προσώπου, απολυμαντικό χεριών και αντικείμενα για να προστατευτείτε από τα κουνούπια και άλλα παράσιτα που ενδέχεται να μεταφέρουν ασθένειες. Είναι σοφό να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με την ασφάλεια του πόσιμου νερού, των φρέσκων προϊόντων και των εγκαταστάσεων εστίασης στους προορισμούς σας για να αποφύγετε ασθένειες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας. 

Εξασφαλίστε τα τιμαλφή σας 

Φέρτε μόνο ό,τι χρειάζεστε όταν βγαίνετε έξω — όπως το τηλέφωνό σας, μια πιστωτική κάρτα, μερικά μετρητά, μια ταυτότητα και ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας. Κρατήστε τα κρυμμένα σε μια ασφαλή τσάντα που μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή. Μην βάζετε τσάντες με αυτά τα αντικείμενα κάτω ή μακριά από το οπτικό σας πεδίο. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει επίσης να έχετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας σε περίπτωση που χαθεί ή κλαπεί το πρωτότυπο.

Φυλάξτε το αντίγραφο σε ασφαλές και ξεχωριστό μέρος από το σημείο όπου αποθηκεύετε το πραγματικό σας διαβατήριο. Σκεφτείτε να αφήσετε ένα αντίγραφο σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας στο σπίτι, επίσης. Είναι επίσης σημαντικό να παραμένετε σε εγρήγορση και να κρατάτε τα υπάρχοντά σας κοντά όταν οδηγείτε τρένα, λεωφορεία ή άλλες μορφές μεταφοράς. Αποθηκεύστε επιπλέον χρήματα, κοσμήματα, το πραγματικό σας διαβατήριο και άλλα σημαντικά έγγραφα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου. 

Αποφύγετε τις απερίσκεπτες συμπεριφορές και χρησιμοποιήστε την κοινή λογική 

Πολλές από τις παρακάτω συμβουλές ισχύουν όπου κι αν βγείτε μόνοι σας — ακόμα και στην πόλη σας. Μην πίνετε πολύ και κρατήστε τα ποτά σας στο οπτικό σας πεδίο. Αποφύγετε να πάτε οπουδήποτε μόνοι με έναν ξένο. Δώστε προσοχή στους γύρω σας όταν περπατάτε, κάνετε πεζοπορία ή οδηγείτε. Εάν αισθάνεστε άβολα, περπατήστε σε ένα δημόσιο χώρο όπως ένα εστιατόριο ή συναντήστε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Εάν κάποιος ρωτήσει αν ταξιδεύετε μόνος, πείτε ότι είστε καθ’ οδόν για να συναντήσετε έναν σύζυγο, συγγενή ή φίλο. 

Κάντε έρευνα για την ασφάλειά σας και επιλέξτε με σύνεση 

Μάθετε για τις ασφαλέστερες γειτονιές του προορισμού σας και εάν υπάρχουν περιοχές που πρέπει να αποφύγετε. Μάθετε τις πιο ασφαλείς διαδρομές και τις καλύτερες μορφές δημόσιας συγκοινωνίας. Η κατανόηση περισσότερων για την περιοχή που επισκέπτεστε μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε καταλύματα με καλές αξιολογήσεις ασφαλείας. 

Όταν είναι δυνατόν, κάντε κράτηση δωματίου πάνω από το ισόγειο, αλλά όχι πολύ μακριά από το λόμπι και τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Αφού κάνετε check in, κρατήστε την πόρτα σας κλειδωμένη με την αλυσίδα ασφαλείας δεμένη όταν βρίσκεστε στο δωμάτιο και μην απαντάτε στην πόρτα εάν δεν περιμένετε το προσωπικό του ξενοδοχείου ή τους επισκέπτες. 

Αποκτήστε ταξιδιωτική ασφάλιση 

Προστατέψτε τον εαυτό σας και την επένδυση που κάνατε στο ταξίδι σας από απρόβλεπτα γεγονότα. Η ακύρωση ταξιδιού και η ασφάλιση διακοπής μπορεί να σας βοηθήσει να αποζημιωθείτε για καλυπτόμενες απώλειες όπως αυτές που προκαλούνται από καιρικές συνθήκες, φυσικές καταστροφές, ορισμένες ασθένειες και άλλα ζητήματα. Άλλα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορούν να σας προστατεύσουν από απροσδόκητα ιατρικά έξοδα και έξοδα εκκένωσης,καθώς και απώλειες που προκαλούνται από καθυστερήσεις αποσκευών, κλοπή και άλλα. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 5+1 συμβουλές για όσους ταξιδεύουν μόνοι
5+1 συμβουλές για όσους ταξιδεύουν μόνοι
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKAWg7eRJPDAVonfxsG0CIA0d0y3gJL7LYDckQskJDLN9mABLqnmO8oGqw_9G8UCHVhwFEn7ovrg5YV8S9hU6MEG7dhvrmbWexgH5GY79WMf5gz2myMeVPns03xABcM6bS_WSR-ZzaO_0przr0ycXTo4KtYs_TfemHssPGbz4vcdzHCO04bRDBppnm/s600/airport-2373727_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKAWg7eRJPDAVonfxsG0CIA0d0y3gJL7LYDckQskJDLN9mABLqnmO8oGqw_9G8UCHVhwFEn7ovrg5YV8S9hU6MEG7dhvrmbWexgH5GY79WMf5gz2myMeVPns03xABcM6bS_WSR-ZzaO_0przr0ycXTo4KtYs_TfemHssPGbz4vcdzHCO04bRDBppnm/s72-c/airport-2373727_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/04/51.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/04/51.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy