-->

Ανδρέας Μαρίνος: “Μπορώ Να Κοιτάζω Τους Πολίτες Στα Μάτια…”

  Τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Από την εποχή ακόμα που ήταν αρχιδιαιτητής. Αλλά τον αθλητισμό υπηρέτησε α...

 


Τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Από την εποχή ακόμα που ήταν αρχιδιαιτητής. Αλλά τον αθλητισμό υπηρέτησε από διάφορες θέσεις από την δεκαετία του 1970. Μάλιστα, λόγω της εκτίμησης που είχα στο πρόσωπό του, τον συμπεριέλαβα στο δεύτερο τόμο των βιβλίων μου “…σε Πρώτο Πρόσωπο”, όπου μου έδωσε μια υπέροχη συνέντευξη. 

Και όλα τα χρόνια που τον γνωρίζω τον θυμάμαι πάντα χαμογελαστό και με ιδιαίτερη ευγένεια. Ακόμα και τις φορές που έγραψα σχόλια εναντίον του, ποτέ δεν μου εξέφρασε κάποιο παράπονο, απεναντίας με υποδεχόταν πάντα με το ίδιο ζεστό χαμόγελο και την ίδια ευγένεια. 

Η σημερινή συνέντευξη, είναι η πρώτη μεγάλη, αν δεν κάνω λάθος, συνέντευξη που δίνει, τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως δήμαρχος Πηνειού. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι οι απαντήσεις που μου έδινε πριν ακόμα ολοκληρώσω σχεδόν την ερώτησή μου. Σε καμία δεν κόμπασε, καμία δεν την σκέφτηκε. 

Τελικά, δεν άλλαξε. Παραμένει το ίδιο χαμογελαστό “παιδί” από το Καρδιακαύτι του δήμου Πηνειού. Ενα “παιδί” που συνεχίζει να βοηθάει κόσμο από όποιο σημείο της Ηλείας κι αν είναι. Κι όταν τον ρωτάει κάποιος γιατί το κάνει η απάντησή του είναι χωρίς περιστροφές: “Θα συνεχίσω να το κάνω γιατί δεν ξεχνάω ότι είμαι και δικό τους ανάστημα”

Τη σημερινή συνέντευξη την απόλαυσα, αν και οφείλω να ομολογήσω ότι έγινε καθώς το κινητό του τηλέφωνο δεν σταμάταγε να χτυπάει κι εκείνος δεν σταμάταγε να την διακόπτει για να μιλήσει με όλους. Ελπίζω ότι κι εσείς θα την απολαύσετε το ίδιο… 

Και μια υποσημείωση: Τη στιγμή που άλλοι μιλάνε βάζοντας μπροστά το “εγώ”, ο Ανδρέας Μαρίνος βάζει το “εμείς”. Και ο νοών νοείτω…!!! 


Συνέντευξη στον Γιώργο Φάκο 


-Τρία χρόνια μετά την εκλογή σας ως δήμαρχος Πηνειού, μπορείτε να κοιτάτε τους πολίτες στα μάτια έχοντας υλοποιήσει, αν όχι όλες τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος τους; 

“Βεβαίως και μπορώ να κοιτάζω τους πολίτες στα μάτια όπως και οι συνεργάτες μου. Και τους κοιτάζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί μπορέσαμε και υλοποιήσαμε πολλές από τις υποσχέσεις μας. Και βεβαίως βρισκόμαστε σε εξελικτική πορεία και για άλλα έργα τα οποία δεν ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις της “Κοινωνίας των Πολιτών”. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί μας πιστώνουν οι συνδημότες μας, μας αναγνωρίζουν οι συνδημότες μας το έργο το οποίο έχουμε εκτελέσει, αλλά κυρίως αναγνωρίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο της δημοτικής αρχής, κάτι που έλλειψε για πολλά χρόνια. 

Αναγνωρίζουν ότι ο δήμαρχος δεν είναι το απόμακρο πρόσωπο από την πλευρά του δήμου που το χρέος του απέναντι στην κοινωνία τελειώνει την ημέρα των εκλογών και το ξαναθυμάται πάλι λίγους μήνες νωρίτερα από τις επόμενες εκλογές, με λιγότερο χαμόγελο και το χαμόγελο αυτό να κλιμακώνεται όσο περνάει ο καιρός και φτάνουμε προς τις εκλογές. Μας αναγνωρίζει η κοινωνία ότι έχουμε ένα μόνιμο, πηγαίο χαμόγελο που βγαίνει μέσα από την καρδιά μας. Γιατί, θα σας πω, όταν πας να βγάλεις κάτι που δεν είναι από μέσα σου δεν το κάνεις καλά, δεν βγαίνει καλά. Εμάς βγαίνει αβίαστα. 

Για να ξαναγυρίσω στο ερώτημά σας, εμείς ευχαριστούμε τους δημότες για την αναγνώριση του έργου μας, τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν ως πρόσωπα. Ευχαριστούμε, επίσης, για την υπομονή τους σε πολλά ζητήματα τα οποία απασχολούν τον δήμο. Από την άλλη μεριά βρήκαμε έργα παραμελημένα, τα οποία πήραμε και τους δώσαμε εξέλιξη, τους δώσαμε κατάληξη, για την οποία σήμερα χαίρεται όλος ο κόσμος.

Για παράδειγμα, η Αγκινάρα, την οποία παραλάβαμε με 63% έκπτωση -αν είναι δυνατόν να γίνει έργο με τόσο μεγάλη έκπτωση – με φρεζαρισμένους τους δρόμους, στη λάσπη. Θα τα θυμούνται οι κάτοικοι της περιοχής. Από κει και πέρα, με τη δική μας υπομονή κι επιμονή σήμερα η Αγκινάρα είναι ένας οικισμός που όλοι μας τον χαιρόμαστε. Άλλωστε, το χρωστούσαμε αυτό στο προσφυγικό στοιχείο, το οποίο ήρθε κι εγκαταστάθηκε στο σημείο εκείνο όπως και σε άλλα σημεία της Γαστούνης και της Γλύφας, και αυτά που έφερε ήταν αξίες και ιδανικά. Έφερε την εικόνα της Παναγίας και των αγίων και μια κουλτούρα διαφορετική. Και όχι μόνο μπόρεσε να συμβιώσει με το υπάρχων ανθρώπινο στοιχείο αλλά και να το μπολιάσει με καινούργιες αξίες, πολλές φορές ξένες για την περιοχή μας. Χρωστούσαμε, λοιπόν, στην Αγκινάρα, το προσπαθήσαμε και είναι πανέτοιμη. 

Ο βιολογικός καθαρισμός. Όχι απλά το γεφύρι της Αρτας, αλλά το βανδαλισμένο τοπίο. Όπως έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη κι εδώ πρέπει να επισημάνω ότι το κυνηγήσαμε το έργο, δεν έχουμε κατορθώσει ακόμα να το ολοκληρώσουμε στο σύνολό του, όμως ένα πολύ μεγάλο μέρος θα πηγαίνει πλέον στο εργοστάσιο του βιολογικού για να γίνεται η επεξεργασία και από την άλλη κοιτάζουμε να πετύχουμε χρηματοδότηση, η οποία είναι πολύ δύσκολη, 3 εκατομ. Γιατί θέλουμε να συνδέσουμε και το Βαρθολομιό. 

Είδατε τις ασυνέχειες στην Γαστούνη. Δεν έφταιγα εγώ γι’ αυτές, ούτε η δημοτική αρχή. Ήταν κληρονομιές που βρήκαμε. Για τον βανδαλισμό του εργοστασίου του βιολογικού δεν φταίμε εμείς. Φταίνε εκείνοι που ήταν πριν από εμάς και δεν φύλαξαν το έργο, το άφησαν και βανδαλίστηκε. Όμως, όταν έχεις έργο να επιδείξεις, όπως εμείς, δεν ασχολείσαι με το τι δεν έγινε χθες”.

 

-Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσατε αναλαμβάνοντας τον δήμο;
 

“Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που είχαμε ήταν το ηθικό πλεονέκτημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπήρξε είναι η στείρα αντιπολίτευση, η οποία δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει την δημοτική κατάσταση υπέρ του οφέλους του δήμου. Υπέρ της ωφέλειας των δημοτών μας”.

-Γι’ αυτό δεν ψηφίζεται ένας δήμαρχος, ένας δημοτικός σύμβουλος; Δεν ψηφίζεται από τον πολίτη για τον πολίτη; 

“Ακριβώς. Εδώ πρέπει να σταθώ και να πω ότι και η μειοψηφία πρέπει να διέπεται από δημοκρατική αντίληψη. Θα πρέπει να αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών και να το στηρίζει. Να το στηρίζει κριτικά και υπερβατικά παρεμβατικά. Να είναι πιο μπροστά από την δημοτική αρχή για να βοηθάει έτσι τον τόπο. Εδώ έχουμε μια προεκλογική περίοδο από την ημέρα που αναλάβαμε καθήκοντα. Εδώ έχουμε το αντιδημοκρατικό ζήτημα της αντικατάστασης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας από τον κηδεμόνα του πάνω στο δίμηνο μετά τις εκλογές. 

Τον κατάργησε τον άνθρωπο. Βεβαίως, μπορεί για την εσωτερική λειτουργία της παράταξης ο πρώην δήμαρχος, που κατά δήλωσή του τελεύτησε την ασχολία του με τα αυτοδιοικητικά, τον Ιανουάριο του 2019, επανήλθε εδώ για να σώσει όχι τον τόπο αλλά την παράταξή του” 


Εγώ ζήτησα τις παραιτήσεις τους… 


-Τελικά, αυτοί που έφυγαν από την παράταξή σας στην ουσία παραιτήθηκαν ή τους παραιτήσατε;

“Προφανώς και τους ζήτησα την παραίτησή τους”. 

-Κι αυτό γιατί έγινε; 

 “Για τον καθένα υπάρχει ξεχωριστός λόγος. Έτσι, θα μας δοθεί ο χρόνος, γιατί παν το φανερούμενο φως εστί , να ενημερώσουμε την κοινωνία τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν θα έμπαινα στη λογική να αρχίσω από τώρα την προεκλογική περίοδο όταν έχω σε εξέλιξη πολλά έργα, όπως τις αποθήκες του ΑΣΟ όπου θα γίνει ένας εξαιρετικός χώρος. 

Όταν έχω σε εξέλιξη την αγροτική οδοποιία 20 χλμ. Όταν έχω κάνει τη μελέτη για την οδική ασφάλεια. Όταν ξεκινάνε οι εργασίες για το Μουσικό Σχολείο. Όταν είμαστε ήδη έτοιμοι για την διαδικασία της εκτέλεσης του έργου όσον αφορά το διυλιστήριο στη Γαστούνη. Επίσης, την εξέλιξη του έργου του πολιτιστικού των Καβασίλων.

Όταν εκτελέσαμε το έργο σε τρεις μήνες κι ευχαριστώ εδώ τον κ. Κλάδη πρώην διευθυντή της Α/θμιας εκπαίδευσης της Ηλείας και σήμερα της Αχαΐας και ιδιαίτερα την υφυπουργό Παιδείας την Ζέτα Μακρή που όχι απλά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου αλλά έσπευσε με τις συνεργάτιδές της, την κ. Γιαννοπούλου που θυμάμαι χαρακτηριστικά, να έχουμε το δεύτερο ειδικό νηπιαγωγείο του κάμπου, στο Καρδιακαύτι. 

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Να θυμηθούμε τις παρεμβάσεις που κάνουμε καθημερινά; Να πούμε ότι κανένα φρεάτιο δεν είναι βουλωμένο στην υποδοχή του χειμώνα; Να πούμε όσα λαγκάδια ήταν δικά μας τα καθαρίσαμε και τώρα έστω και λίγο αργά η περιφέρεια δουλεύει με τα μηχανήματά της; Οφείλω να το αναγνωρίσω. Εγώ ήμουν που πριν λίγο καιρό έλεγα ότι ήταν μακριά μας. 

Σήμερα όμως να πω ότι βρίσκονται εδώ με φιλότιμες αναθέσεις σε εργολάβους, με πολλά μηχανήματα ώστε να προλάβουμε την κατάσταση του χειμώνα. Φέτος λοιπόν άργησαν λίγο, είδατε πώς βγήκα στα μέσα ενημέρωσης να τα πω, αλλά σήμερα βγαίνω και τους συγχαίρω που ανταποκρίθηκαν”. 


Πιστεύω σταθερά στη δημοκρατία… 


-Το έργο μιας δημοτικής αρχής είναι του ενός ανδρός ή μια συλλογική προσπάθεια; 

“Είμαι από εκείνους που πιστεύουν σταθερά στη δημοκρατία. Που σημαίνει ότι δεν είναι του ενός ανδρός η αρχή. Βέβαια, το καράβι έχει πάντα πλήρωμα. Ο καπετάνιος είναι ένας, αλλά ο καπετάνιος έχει την ευθύνη να οδηγήσει το σκάφος κι εκείνους που επιβαίνουν ασφαλείς στον προορισμό”. 

-Σας γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια και σας θυμάμαι πάντα ήρεμο και με χαμόγελο. Παραμένετε το ίδιο και τις δύσκολες στιγμές ή καμιά φορά σηκώνετε και λίγο τον τόνο της φωνής σας; 

“Έχουμε όλοι μας τις αδυναμίες μας. Και όταν έχεις και βαριές ευθύνες οπωσδήποτε επηρεάζουν κι αυτές την λειτουργία σου. Οπότε στη μεγάλη πλειοψηφία της ζωής μου είμαι πράγματι ήρεμος. Υπάρχουν όμως κι εντάσεις. Θα μας φύγει και καμιά κουβέντα πάνω στο ζωηρό ενδιαφέρον να υπηρετήσουμε τον τόπο όπως πρέπει και του αξίζει”. 


Θα συνεχίσω να βοηθώ τον κόσμο… 


-Έχετε περάσει απ’ όλες τις θέσεις. Από τον αθλητισμό, από την παλιά νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, ως τρεις φορές πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος, από βουλευτής… 

“Επιτρέψτε μου να σας διακόψω για να κάνω μια παρένθεση. Κακοφαίνεται σε κάποιους φίλους μου και συνεργάτες μου που προσπαθώ να βοηθήσω κόσμο από άλλες περιοχές εκτός δήμου Πηνειού. Θα συνεχίσω να το κάνω γιατί δεν ξεχνάω ότι είμαι και δικό τους ανάστημα”

-Έχετε λοιπόν περάσει απ’ όλες τις θέσεις. Ποια θέση είναι πιο καλύτερη; Ποια είναι η πιο ωραία διαδρομή; 

“Κάθε μια από τις διαδρομές έχει τη δική της σημασία, τη δική της αξία, τη δική της πορεία. Βεβαίως εκτιμώ τους εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου και του ευρωκοινοβουλίου και όλων των κοινοβουλίων αρκεί να έχουν εκλεγεί δημοκρατικά και να μην έχουν απλώς το όνομα ‘δημοκρατία’. Εγώ και όλη μου η οικογένεια πιστεύουμε σταθερά στη δημοκρατία. Το έχει δείξει και με την δικτατορία, το έχει δείξει και σε άλλες στιγμές. 

Είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε στη δημοκρατική λειτουργία. Όσο αφορά τους βουλευτές, να πω ότι ο βουλευτής έχει ρόλο νομοθετικό, προσπαθεί να λύσει ζητήματα. Όμως, δεν έχει την δύναμη του αιρετού δημάρχου. Δηλαδή, προσωπικά συγκρίνω τη δική μου βουλευτική θητεία, η οποία ήταν ενδιαφέρουσα και ζωηρή, με την σημερινή θητεία μου στην Αυτοδιοίκηση. Η Αυτοδιοίκηση είναι ο άμεσος θεσμός που βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, που σημαίνει ότι πάντα θα έχει μεγαλύτερο, περισσότερο και επωφελές αντικείμενο εάν εκτελούνται σωστά τα καθήκοντα του δημάρχου και όλων όσων ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση”. 


Δεν ξέρω που ανήκουν πολιτικά οι συνεργάτες μου… 


-Όλοι έχουμε μια πολιτική ταυτότητα. Η δική σας πολιτική ταυτότητα επηρεάζει τα καθήκοντα και τις αποφάσεις σας ως Δήμαρχος; 

“Ποτέ. Εγώ δεν ξέρω ποιοι από τους συνεργάτες μου πιστεύουν σε κάποια πολιτική παράταξη και σε ποια. Δεν θα πω ότι είμαι στεγασμένος πολιτικά, με την αυστηρή έννοια της λέξης. Έχω τη δική μου πολιτική φιλοσοφία, προέρχομαι από το κοινωνικό κέντρο, δηλαδή από την ιδεολογία που έχει κέντρο τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τα προβλήματά του γι’ αυτό και μου ταιριάζει κουτί η θέση του δημάρχου, πολύ περισσότερο από του βουλευτή. 

Σέβομαι όλες τις πολιτικές δυνάμεις, σέβομαι τα κόμματα, αυτά εκπροσωπούν τον λαό. Τα κόμματα στηρίζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα -φυσικά δε μιλάμε για κόμματα που μπορεί να ξεφεύγουν από τη δημοκρατική προσέγγιση, γιατί είχαμε και τέτοια στο παρελθόν. Για μένα λοιπόν το ζητούμενο δεν είναι που ανήκει κάποιος αλλά τι ανάγκες έχει, και πως μπορεί η δημοτική αρχή να είναι ωφέλιμη για τον καθένα ξεχωριστά. Δε λέω και ξελέω. Προσωπικά δεν έλεγα άλλα τον Ιανουάριο του 2019 κι άλλα σήμερα. 

Επαναλαμβάνω ότι σέβομαι τα πολιτικά κόμματα αλλά ο δικός μου ρόλος είναι διαφορετικός. Είναι αυτός που μου ταιριάζει ακριβώς. Ο ρόλος ‘κοντά στον άνθρωπο για τον άνθρωπο’. Επιτρέψτε μου εδώ να πω κάτι που έχω δει να γράφετε από κάποιους αντιπάλους, οι οποίοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Επειδή γίνεται πολλές φορές, σκόπιμα, λόγος για τον δήμαρχο ο οποίος έχει ψηφίσει τα μνημόνια, ότι έχει κάνει εκείνο έχει κάνει το άλλο, να πω ότι βρέθηκα σε μια κοινοβουλευτική ομάδα που ήρθε προ των ευθυνών της να ψηφίσει μνημόνιο για να σωθεί η χώρα. 

Τους διαφεύγει όμως, ηθελημένα, οι αντιρρήσεις που έφερα – υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα που με είχαν στους αντάρτες βουλευτές. Ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος πήγε, αφού ήξερε ότι θα ψηφίσει κι άλλα μνημόνια κι εντάχθηκε στη δύναμη της παράταξης που ψήφισε τα μνημόνια, εκείνος δεν έχει δικαιολογία. Αυτά για να ξέρουν οι πολίτες και να μη παρασύρονται από διάφορες κακόβουλες αναφορές που αφορούν το πρόσωπό μου”. 


Είμαστε η σιωπηρή πλειοψηφία… 


-Ένα μήνυμα στους συνδημότες σας; 

“Είμαστε εδώ. Είμαστε δυνατοί. Είμαστε η σιωπηρή πλειοψηφία. Δεν θέλουμε να γινόμαστε ενοχλητική μειοψηφία. Τον θόρυβο τον κάνουν εκείνοι που τον έχουν ανάγκη. Οι άνθρωποι που θέλουν να είναι επωφελείς είναι οι εργατικοί. Αυτοί που έχουν να προσφέρουν έργο. Ο χρόνος και ο χαρακτήρας μου δεν μου επιτρέπει να προβαίνω σε θορύβους. Αθόρυβα, ήσυχα, δυναμικά, διεκδικητικά προς την κεντρική εξουσία και προς άλλους θεσμούς, θα πετύχουμε μαζί με τον λαό αυτό ακριβώς που υποσχεθήκαμε. Έχουμε κάνει πάρα πολλά, σε τόσο σύντομο χρόνο. Πάρα πολλά που ενόχλησαν την αντιπολίτευση από την πρώτη ημέρα. Εμείς απαντάμε ότι είμαστε “Η Κοινωνία των Πολιτών” ταγμένοι στην κοινωνία των πολιτών”. 

-Σας ευχαριστώ πολύ για την συνομιλία. 

“Σας ευχαριστώ κι εγώ”.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ανδρέας Μαρίνος: “Μπορώ Να Κοιτάζω Τους Πολίτες Στα Μάτια…”
Ανδρέας Μαρίνος: “Μπορώ Να Κοιτάζω Τους Πολίτες Στα Μάτια…”
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXtEIu0KSwpRIzo2S4AfSTQFFkGTF7K8E42sbhH5GTsgXj0NOqQmuTpphK4jotHLWKD1g6XcOQ52zONmbO6oQBgRqGp1X2c8o04V3odAoSNf9OzxTRi3xgVXwzExQCASVaV59LQHRjCRRUjtsj7TZrYZU8R24z-8EnYRJ9RDdi22szZz2Jrx1ZSEU9/s320/IMG_20221013_144913.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXtEIu0KSwpRIzo2S4AfSTQFFkGTF7K8E42sbhH5GTsgXj0NOqQmuTpphK4jotHLWKD1g6XcOQ52zONmbO6oQBgRqGp1X2c8o04V3odAoSNf9OzxTRi3xgVXwzExQCASVaV59LQHRjCRRUjtsj7TZrYZU8R24z-8EnYRJ9RDdi22szZz2Jrx1ZSEU9/s72-c/IMG_20221013_144913.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/10/blog-post_15.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/10/blog-post_15.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy