-->

Η Καϊλή ήταν έτοιμη να ανακοινώσει προσχώρηση στη ΝΔ - Η «γαλάζια» στήριξη στον δρόμο για την αντιπροεδρία του ΕΚ

  Η Εύα Καϊλή βρισκόταν σε διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ και σε προχωρημένες συζητήσεις με τη ΝΔ ώστε να καταστεί μέλος του κόμματος. Στη συνέχεια ...

 


Η Εύα Καϊλή βρισκόταν σε διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ και σε προχωρημένες συζητήσεις με τη ΝΔ ώστε να καταστεί μέλος του κόμματος. Στη συνέχεια τόνισε την πλήρη ευθυγράμμιση με το Μαξίμου, αλλά και την απροθυμία της να βοηθήσει στις έρευνες της PEGA πάνω στο σκάνδαλο των υποκλοπών, παρότι αποτελούσε μέλος της. 

Η πρώην ευρωβουλεύτρια των Σοσιαλιστών απολάμβανε από την πρώτη στιγμή την εύνοια Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη που δεν έκρυβαν πως «έβαλαν πλάτη» για την εκλογή της στην αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου.

Μπορεί η πρώην ευρωβουλεύτρια του ΚΙΝΑΛ να καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά της ως μία εκ των 14 αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί με την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, ωστόσο η συζήτηση έχει ανάψει σχετικά την πορεία της Εύας Καϊλή προς το αξίωμα με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, όσο και για τη μέχρι πρότινος διαφαινόμενη μετακίνησή της στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προφανώς μέσω υποψηφιότητάς της σε γαλάζιο ψηφοδέλτιο. «Βαθιά πληγή». 

Τη στενή συνεργασία Καϊλή και ΕΛΚ, επεσήμανε σήμερα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, προσερχόμενος σήμερα στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την ανάμειξη της Εύας Καϊλή στο Qatargate ως μια «βαθιά πληγή» για το πολιτικό σύστημα αλλά και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Ο ίδιος τόνισε πως παρότι μέλος της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, η Εύα Καϊλή «ήταν σε στενή συνεργασία περισσότερο με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ήταν διαπρύσιος υποστηρικτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σκληρός πολέμιος κάθε ιδέας, κάθε σκέψης για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα που είναι η μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη». 

Το θέμα όμως επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και το κεντρικό στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ενώ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, μιλώντας για σχέσεις της πρώην ευρωβουλεύτριας με τους Μητσοτάκη και Δημητριάδη, αναφερόμενος έτσι και στο δημοσίευμα του BBC. Η στήριξη στην Εύα Καϊλή ήταν όμως διαχρονική, με παλαιότερα «ρεπορτάζ» να μαρτυρούν όχι μόνο την προσωπική εύνοια του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ο ίδιος αλλά και ο «έμπειρος σε εκλογικές διαδικασίες Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έβαλαν πλάτη, ώστε να διασφαλιστεί η πανηγυρική εκλογή της κυρίας Καϊλή» στην αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Η κ. Καϊλή εδώ και καιρό ταυτιζόταν με το Μαξίμου». 

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε πως η Εύα Καϊλή βρισκόταν σε διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ και σε προχωρημένες συζητήσεις με τη ΝΔ ώστε να καταστεί μέλος του κόμματος. Στη συνέχεια τόνισε την πλήρη ευθυγράμμιση με το Μαξίμου, αλλά και την απροθυμία της να βοηθήσει στις έρευνες της PEGA πάνω στο σκάνδαλο των υποκλοπών, παρότι αποτελούσε μέλος της. «Ήθελε να γίνει μέλος της ΝΔ η κ. Καϊλή, εμείς περιμέναμε να βγει το «διαζύγιο» και θα ανακοίνωνε την ήδη νέα «σχέση» της. τα ευρωπαϊκά κόμματα έχουν τη δική τους λειτουργία, το σοσιαλιστικό κόμμα δεν την διέγραψε την ίδια μέρα της έκανε αναστολή. 

Το καλοκαίρι όταν πήγε ο κ. Ανδρουλάκης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η κ. Καϊλή πάντα ταυτιζόταν με την γραμμή Μαξίμου, όχι της ΝΔ. Μετά ήταν μέλος της PEGA και δεν ήθελε να έρθει η PEGA στην Ελλάδα, η επιτροπή. Τρίτον, ο τρόπος που συμπεριφερόταν πολιτικά σε όλα τα ζητήματα», ανέφερε αρχικά ο Ο. Κωνσταντινόπουλος. 

«Όλοι οι ακόλουθοι του κόμματος στη ΔΕΘ συνήθως πάνε στην ομιλία του αρχηγού του κάθε κόμματος, η κ. Καϊλή προτίμησε να πάει στην ομιλία του κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Δεν ξέρω αν είναι ΠΑΣΟΚ η κ. Καϊλή, δεν την τιμά ο τρόπος που φέρεται. Δεν είναι θέμα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πλήττει το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο το ευρωπαϊκό αλλά και το ελληνικό. Ο κόσμος για ακόμη μία φορά απογοητεύεται πάρα πολύ και νιώθει ότι τελικώς όλα καταλήγουν εκεί», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Το βίντεο εδώ (κι εδώ) από το 6' 10'', κυρίως από 7'42'' και έως το 10':

 

«Από όπου πέρασε η κ. Καϊλή, δεν σημαίνει ότι η ατομική ευθύνη της ότι θα γίνει συλλογική», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «δεύτερο ζητούμενο» στην υπόθεση, αναφερόμενος και στο δημοσίευμα του BBC που μιλούσε για τις σχέσεις της Εύας Καϊλή με τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Γρ. Δημητριάδη. 

Η Καϊλή είχε πάντα στήριξη από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα φιλικά της μέσα 

Η Εύα Καϊλή είχε όμως γενικότερα πάντα στήριξη από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα φιλικά της μέσα, όπως κατέδειξαν δημοσιεύματα που υπενθύμισαν τη θέρμη των στελεχών του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτικά, πρόσφατο άρθρο του tvxs.gr επικαλείται παλαιότερες πληροφορίες που ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είχε δώσει εντολή στους ευρωβουλευτές της ΝΔ να την στηρίξουν, «κάτι που η ίδια εκτίμησε». 

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως μετά την εκλογή της, ο Γρηγόρης Δημητριάδης είχε προχωρήσει σε ανάρτηση, στην οποία σημείωνε με νόημα: «Μια νέα γυναίκα και πολύ καλή φίλη που πρωταγωνιστεί στα ευρωπαϊκά δρώμενα είναι από χθες αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου! Συγχαρητήρια».

 

Όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο έχει «στριμώξει» για τα καλά την κυβέρνηση μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις, τον Αύγουστο του 2022 το Politico είχε αποκαλύψει πως η Εύα Καϊλή «έδωσε μάχη» έτσι ώστε να μην έρθει στην Αθήνα η αρμόδια Επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου (PEGA), κάτι που βέβαια δεν κατάφερε. Το δημοσίευμα επικαλούνταν δήλωση της Εύας Καϊλή όπου υποστήριζε ότι «η Κομισιόν πρέπει πρώτα να πάει σε χώρες που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν spyware», προσθέτοντας ότι «αν μια χώρα δηλώνει ότι δεν το χρησιμοποιεί, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω έρευνα». 

Η ίδια, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, προσθέτει ότι «ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Θ. Κουκάκης μπορούν να κληθούν αφότου ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα». Πηγαίνοντας κάποια χρόνια πίσω, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Εύα Καϊλή είχε ψηφίσει ορισμένες τροπολογίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για μια σειρά από μέτρα που είχε λάβει το Ευρωκοινοβούλιο για την διαφάνεια, για να εμποδιστούν συγκεκριμένα οι σχέσεις του κοινοβουλίου με τα λόμπι και η πρακτική των Επιτρόπων να δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρίες, παρά την αντίθετη στάση της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην οποία ανήκε τότε η ίδια. 

Τελικά από τα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου συμμετείχε για το καλό της πατρίδας, έφτασε να γίνει αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβούλιο.

 

Στήριξη όμως υπήρχε και από τα ΜΜΕ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2022, όταν το «Πρώτο Θέμα» έγραφε σε σχετικό ρεπορτάζ του: «Με τα χρόνια, με όπλο το ευρωπαϊκό της προφίλ και την καθαρή διαχωριστική γραμμή που τραβά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η Εύα Καϊλή διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση στελεχών της Ν.Δ., ακόμα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο πρωθυπουργός έδωσε μάχη για την εκλογή της στη θέση της αντιπροέδρου, καθώς μίλησε ο ίδιος με στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (…)». «Πληροφορίες λένε ότι ακόμα και ευρωβουλευτές της Ν.Δ., όπως ο έμπειρος σε εκλογικές διαδικασίες Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έβαλαν πλάτη, ώστε να διασφαλιστεί η πανηγυρική εκλογή της κυρίας Καϊλή», σημείωνε ακόμη το δημοσίευμα. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η Καϊλή ήταν έτοιμη να ανακοινώσει προσχώρηση στη ΝΔ - Η «γαλάζια» στήριξη στον δρόμο για την αντιπροεδρία του ΕΚ
Η Καϊλή ήταν έτοιμη να ανακοινώσει προσχώρηση στη ΝΔ - Η «γαλάζια» στήριξη στον δρόμο για την αντιπροεδρία του ΕΚ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcMGdsq4WWLjlaeMwnCqto0nw1pHJZo7GFoLpGhYghPqQQ88P84xzoiphjVaROXBd4wamXLf-8l3bJWwrL5NUjAOgLk1hViyvyJLRHAvqicLQ_SjtweuJHDBl4_FdxxHK1_HJ0NCoEUP-AhyXdZgvWyh76xkYft5KNfOERk4ayJLFnt9uQZBRTOsaP/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-12-16_135336_left.gr.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcMGdsq4WWLjlaeMwnCqto0nw1pHJZo7GFoLpGhYghPqQQ88P84xzoiphjVaROXBd4wamXLf-8l3bJWwrL5NUjAOgLk1hViyvyJLRHAvqicLQ_SjtweuJHDBl4_FdxxHK1_HJ0NCoEUP-AhyXdZgvWyh76xkYft5KNfOERk4ayJLFnt9uQZBRTOsaP/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-12-16_135336_left.gr.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/12/blog-post_85.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/12/blog-post_85.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy