-->

ΚΚΕ: Εδώ και τώρα να ακυρωθεί κάθε τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Κατακόλου

Μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης(!), 15 μέτρα από το προαύλιο του 10 ου νηπιαγωγείου, 20 μέτρα από τις εργατικές κατοικίες Κατακόλου κ...


Μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης(!), 15 μέτρα από το προαύλιο του 10 ου νηπιαγωγείου, 20 μέτρα από τις εργατικές κατοικίες Κατακόλου και ακριβώς απέναντι από το 2° ΕΠΑΛ Πύργου, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επιδιώκει να τοποθετήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας που όλοι γνωρίζουμε ότι εκπέμπει ισχυρή ακτινοβολία. 

Είναι συνέχεια της προσπάθειας που είχε γίνει 2 μήνες πριν για να τοποθετηθούν κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα από το 1 ο και 14 ο Νηπιαγωγείο, το 1 ο Γυμνάσιο και το 2 ο Γυμνάσιο Λύκειο. Στην κυριολεξία μέσα στα σχολεία και πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας, σπέρνουν κεραίες βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. 

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνηση που από κοινού με τους επιχειρηματικούς ομίλους βάζουν τα κέρδη τους πάνω από την ζωή των παιδιών μας και την όλων μας. Τις ευθύνες τους να αναλάβουν τόσο ο Δήμος Πύργου όσο και η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας που σφυρίζουν αδιάφορα και μένουν απλοί παρατηρητές. Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των κατοίκων που μένουν στις εργατικές κατοικίες Κατακόλου, τον αγώνα των γονιών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών. Η υπόθεση αυτή αφορά όλους τους δημότες του Πύργου. 

Το γεγονός ότι η αποφασιστική, αγωνιστική στάση τους ακύρωσε προσωρινά την εγκατάσταση της κεραίας, δεν πρέπει να δημιουργήσει καμία επανάπαυση. Καλούμε το λαό του Πύργου σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Καλούμε τους κατοίκους των Εργατικών κατοικιών, τους δημότες του Πύργου, όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να δώσουν το αγωνιστικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια του Πύργου την Τετάρτη 25 Γενάρη όπου θα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην εγκατάσταση της κεραίας. 

Η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί όλα τα συνδικάτα και τους φορείς να πάρουν θέση καταδίκης ενάντια σε κάθε σχεδιασμό που υπονομεύει τη δημόσια υγεία όλων μας. Το ΚΚΕ απαιτεί την: 

 Άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας, και όποιων άλλων υπάρχουν στην περιοχή. Καλούμε όλους τους φορείς και κατοίκους για μαζικές αγωνιστικές δράσεις. 

 Ανάκληση παντός τύπου άδειας που τυχόν έδωσαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία, δήμος, ΕΑΕΕ) για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας. 

 Διενέργεια μέτρησης για όλες τις κεραίες που βρίσκονται κοντά σε σχολεία καθώς και το σύνολο των κεραιών και κοινοποίηση των αποτελεσμάτων δημόσια.. 

 Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη δημόσια υγεία. 

 Να δημιουργηθεί οργανωμένο πάρκο κεραιών, μετά από επιστημονική μελέτη, ώστε η λειτουργία του να έχει όσο το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων. Δε θυσιάζουμε την υγεία των παιδιών μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΚΚΕ: Εδώ και τώρα να ακυρωθεί κάθε τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Κατακόλου
ΚΚΕ: Εδώ και τώρα να ακυρωθεί κάθε τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Κατακόλου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMypaxR2OmH1VzJuMbbA09ceI0OZXfi9dlDQ4kqeDqko2L4jphNtP5ro2ssiGgJ-BJI7ltoONuLDbe8aglPT1GWz47HCdGTo8QrostClZZ24otKlt7Z-nN6WzNxq1LvwFGGoGNOBVVTIvJlyyIMpkDRoSIvS-r6C6u3ULAp3jOYKY_6HeaNiAYd7Ns/s600/egkatastasi-keraias-kiniti.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMypaxR2OmH1VzJuMbbA09ceI0OZXfi9dlDQ4kqeDqko2L4jphNtP5ro2ssiGgJ-BJI7ltoONuLDbe8aglPT1GWz47HCdGTo8QrostClZZ24otKlt7Z-nN6WzNxq1LvwFGGoGNOBVVTIvJlyyIMpkDRoSIvS-r6C6u3ULAp3jOYKY_6HeaNiAYd7Ns/s72-c/egkatastasi-keraias-kiniti.jpeg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/01/blog-post_92.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/01/blog-post_92.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy