-->

Ο Δήμος Πύργου διοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό»

  17 & 18 Φεβρουαρίου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.   Ο Πύργος και η εξωστρέφεια στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση   Ο Δήμος Πύργου και το Παν...

 


17 & 18 Φεβρουαρίου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή. 

 Ο Πύργος και η εξωστρέφεια στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση 

Ο Δήμος Πύργου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, διοργανώνουν την Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή 2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: “Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό”. 

Στο Συνέδριο, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος Πύργου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν - με βασικό παρονομαστή τον Αθλητισμό - επιστημονικοί διάλογοι και θα παρουσιαστούν απόψεις από σημαίνοντες ομιλητές, που θα αναδείξουν την πόλη του Πύργου ως πόλη αναφοράς για επίσκεψη, διαμονή, περιήγηση, σπουδές, έρευνα και πολιτισμική διάδραση και εμπειρία. 

- Για την διεξαγωγή του Συνεδρίου παρέθεσε Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον καθηγητή του Παν/μίου Πελοποννήσου Τάκη Αλεξόπουλο και την άμισθη Σύμβουλο σε θέματα Ανάπτυξης, Προγρ/σμού, Ευρωπαϊκών Έργων και Πολιτισμού, Έβελυν Καρακίτσου, η οποία υλοποιεί την όλη προσπάθεια. 

Ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε στους στόχους της προγραμματικής σύμβασης, βάσει της οποίας υλοποιείται το Συνέδριο, υπογραμμίζοντας πως: «Στόχος της προγραμματικής σύμβασης είναι - πέρα από την υποστήριξη σε μια σειρά ζητημάτων επιστημονικής διάστασης - να οργανώσουμε με περισσότερα Ακαδημαϊκά κριτήρια και κριτήρια βιωσιμότητας την πρότασή μας για την παρουσία Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πύργο. 

Εργαζόμαστε πάνω στο μοντέλο 

“Ο Πύργος και η εξωστρέφεια στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση”. Το Παν/μιο Πελοποννήσου ακολουθεί μια τακτική εξακτίνωσης, με σχολή ακόμη και στην Πάτρα. Η μόνη πόλη-πρωτεύουσα της Πελ/νήσου που δεν έχει Πανεπιστήμιο είναι ο Πύργος. Και αυτό έχει να κάνει και με την τακτική του Παν/μίου Πατρών. Η ουσία πολλές φορές κρύβεται στις λεπτομέρειες. 

Αυτές τις έχουμε ανιχνεύσει και νομίζουμε ότι με επιστημονική τεκμηρίωση, με διασφάλιση κριτηρίων βιωσιμότητας, θα καταλήξουμε μέσα από διαδοχικές συναντήσεις και έρευνες, στην πρόταση την οποία αξίζει ο τόπος μας». Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Αλεξόπουλο και την κ. Καρακίτσου και ανέφερε ότι στο Συνέδριο θα παραστούν Ακαδημαϊκοί από τα Παν/μια Αθηνών, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Πατρών.

 

Αλλαγή νοοτροπίας με απλές καθημερινές πράξεις
 

Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στους σκοπούς του Συνεδρίου, τονίζοντας πως: «είναι η ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων που άπτονται του Αθλητισμού, της Βιώσιμης Ανάπτυξης & της Παιδείας, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα αλλαγής νοοτροπίας, μέσα από απλές καθημερινές πράξεις, αλλά και η συζήτηση με τους θεσμικούς φορείς και τα κέντρα λήψης αποφάσεων, προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν δράσεις που θα στοχεύουν στη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του κοινωνικού συνόλου», κι ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του όπως και την κ. Καρακίτσου για την άψογη συνεργασία. 

Οι στόχοι του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων, είναι:
-Η συζήτηση και η ανάδειξη του αθλητισμού ως μιας βασικής συνιστώσας της ποιότητας ζωής 
-Η πληροφόρηση της κοινωνίας για δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης και αειφόρου παραγωγής για καλύτερη διαχείριση των πόρων 
-Η ενημέρωση των νέων για δράσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης μέσα από τον αθλητισμό 
-Η σύνδεση του αθλητισμού με εκπαιδευτικά θέματα και ο σχεδιασμός δράσεων σε εθνικό, αλλά και τοπικό επίπεδο που καλλιεργούν την εθελοντική κουλτούρα και το αίσθημα της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην κοινωνία 
-Η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων αρχών για ζητήματα πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα 

Τέλος, η κ. Καρακίτσου έκανε ειδική μνεία στην ενότητα του Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής-Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα», υπογραμμίζοντας: «Θεωρώ πολύ σημαντική την ενότητα αυτή, για το λόγο ότι θα προσεγγίσει την ποιότητα ζωής μέσα από το πρίσμα του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, την αντιμετώπιση της ευάλωτης ομάδας των ΑΜΕΑ μέσα από τις πολιτικές της Ε.Ε., καθώς και τις πολιτικές αντιμετώπισης των φαινομένων κακοποίησης και βίας στις  σύγχρονες κοινωνίες. Ευελπιστούμε το Συνέδριο αυτό να μην είναι ένα απλά Συνέδριο επί χάρτου, αλλά να λάβει “σάρκα και οστά”. 

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ο Δήμαρχος με εμπιστεύθηκε σε αυτή την προσπάθεια, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την εξαιρετική συνεργασία με τον καθηγητή Παναγιώτη Αλεξόπουλο και την υπεύθυνη της Πρυτανείας του Παν. Πελ/σου Μαρία Χριστοδημητροπούλου και δεν έχω παρά να ευχηθώ την επιτυχή έκβαση των εργασιών του Επιστημονικού Συνεδρίου». 

* * * Χρήσιμες Πληροφορίες 

- Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιστημονικού Συνεδρίου: http://pyrgosconf2023.gr -Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στο Συνέδριο εδώ: https://forms.gle/Y6HSrmqV2GpGehBP6

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ο Δήμος Πύργου διοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό»
Ο Δήμος Πύργου διοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9xAol10D8OYSg7m-jYjA8Sco3zuuImVJQTDk4R1rk-9YGGZWjuZY_dUxnUodWKPxsOfl8rkqsqFSkiQMjqUfGrceQuc-HmmSbT8mbuedIHW7ivM9XLrV2AOGAmUWkN_mEwzObEHXHkaOJMJRdkQni2-Za7aYA0OVcJDWN8srNAgXr8OVxcgaI39zc/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-01-26_140911_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9xAol10D8OYSg7m-jYjA8Sco3zuuImVJQTDk4R1rk-9YGGZWjuZY_dUxnUodWKPxsOfl8rkqsqFSkiQMjqUfGrceQuc-HmmSbT8mbuedIHW7ivM9XLrV2AOGAmUWkN_mEwzObEHXHkaOJMJRdkQni2-Za7aYA0OVcJDWN8srNAgXr8OVxcgaI39zc/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-01-26_140911_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/01/blog-post_937.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/01/blog-post_937.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy