-->

Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού: Σε Ήρεμους Τόνους Και Σύγκλιση Των Παρατάξεων Σε Πολλά Θέματα

  Με τις ευχές για καλή Σαρακοστή, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πηνειού, Σπύρο Βασιλείου, ξεκίνησε χθες, λίγο μετά τις 8.00′ τ...

 


Με τις ευχές για καλή Σαρακοστή, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πηνειού, Σπύρο Βασιλείου, ξεκίνησε χθες, λίγο μετά τις 8.00′ το βράδυ η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Σε ένα συμβούλιο που ξεκίνησε με 15 παρόντες, συν 3 ακόμα της αντιπολίτευσης που εμφανίστηκαν αρκετή ώρα αργότερα. Το παρόν στη συνεδρίαση έδωσαν επίσης, οι προέδροι των Τ.Κ. Λυγιάς, Μάχου, Κοροίβου και Αγίας Μαύρας. 

Αμέσως μετά το Σώμα τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού. “Να πάρουμε τα χρόνια του και να έχουμε τη σοφία του”, ανέφερε ο Σπύρος Βασιλείου. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, ο οποίος εκτός των άλλων ανέφερε: “Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Για μένα υπήρξε καθοδηγητής και συνεργάτης για πολλά χρόνια”. 

Για τον πρώην Μητροπολίτη τοποθετήθγκε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σάκης Γεωργόπουλος.

 

Χωρίς ερωτήσεις προς τον δήγμαρχο συνεχίστηκε η συνεδρίαση, μπαίνοντας αμέσως στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που έφθαναν στον αριθμό 29! 

Στο 1o θέμα, “Λήψη απόφασης για καθορισμό εμβλήματος Δήμου Πηνειού”, ο πρόεδρος Σπύρος Βασιλείου ανέφερε ότι κάποτε πρέπει ο δήμος να αποκτήσει το δικό του έμβλημα. Δημήτρης Βασιλόπουλος: “Η σημαία του Σισίνη είναι σε περίπτη θέση στο μουσείο της παλιάς Βουλής”. Ο Σάκης Γεωργόπουλος ζήτησε αναβολή του θέματος ενώ ο Αλέξης Τσαουσάκης ζήτησε να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο ώστε να ακουστούν κι άλλες απόψεις. Τελικά, το Σώμα αποφάσισε τη συζήτηση του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση. 

Στο 2ο θέμα, “Λήψη απόφασης για ονοματοδοσία θεάτρου Καβασίλων”, ο Ανδρέας Μαρίνος ζήτησε να δοθεί το όνομα του Χρήστου Μάλλιαρη: “Μια μοναχική δουλειά του κ. Μάλλιαρη και σήμερα το απολαμβάνουμε όλοι. Η ονοματοδοσία δικαιωματικά ανήκει στον όνομα του Χρήστου Μάλλιαρη”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Και απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δημήτρη Βασιλόπουλο είπε: “Να γίνει στο θέατρο τηνη ημέρα της ονοματοδοσίας εκδήλωση. Ο Μάλλιαρης δημιούργησε έναν τόπο πολιτισμού”. Ο Σάκης Γεωργόπουλος διάβασε την επιστολή που είχε στείλει προς τον δήμο ο αείμνστος Βασίλης Κασσιανός, ζητώντας να δοθεί στο θέατρο το όνομα του Χρήστου Μάλλιαρη. “Θα τιμήσουμε το μεράκι, το φιλότιμο, την προσφορά, είπε ο Ανδρέας Μαρίνος, ενώ αναφερόμενος στην αείμνηστο Κασσιανό όπε πώς πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους. . Το Σώμα ομόφωνα ψήφισε θετικά στην ονοματυοδοσία του θεάτρου σε Χρήστος Μάλλιαρης. 

Στο 10ο θέμα, “Λήψη απόφασης για 7η παράταση προθεσμίας του έργου «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Βρανά της ΔΚ Βαρθολομιού»”, ο Ανδρέας Μαρίνος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την 7η παράταση ενώ τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα στη συγκεκριμένη εργολαβία. Εδώ πρέπει να σημειωθεί το εξής: Ο δήμαρχος, πριν αναφερθεί σε οποοιοδήποτε θέμα, συμβουλευόταν τις εισηγήσεις των υπηρεσιών που είχε μπροστά του και δεν βιαζόταν να πει οτιδήποτε. Αυτό, αποτέέσε και την αιτία που το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο εξελίχθηκε ήρεμα, αλλά και στα περισσότερα θέματα υπήρχαν κοινές αποφάσεις. Αυτό οδήγησε τον ίδιο, προς το τέλος της συνεδρίασης να πει: “Από την σημερινή συνεδρίαση κρατώ την σύγκλιση των παρατάξεων για έργα”. 

Στο 21ο θέμα, “Λήψη απόφασης για έγκριση προϋπολογισμού – Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ) έτους 2023 του Νομικού προσώπου Πολιτισμού – Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Πηνειού”, αναβολή συζήτησής του ζήτησε ο Σάκης Γεωργόπουλος. Αντίθετος σε αυτό ο Ανδρέας Μαρίνος με την αιτιολογία ότι πρέπει να πληρωθούν όσο δούλεψαν καθώς και οι προμηθευτές. Τελικά το Σώμα κατά πλειοψηφία πήρε απόφαση αναβολής παρά την διφωνία του δημάρχου. 

Στο 26ο θέμα, “Λήψη απόφασης επί αιτήσεως Ιππικού Ομίλου «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ»”, το Σώμα αποφάσισε για δημοπρασία χώρου. Είχε προηγηθεί η αίτηση του Ιππικού Ομίλου, μέσω της οποίας ζητούσε από αγροτεμάχιο του Τραγανού να τους επιτραπεί να κόψουν για φέτος σανό για τα άλλογα. Το θέμα συζητήθηκε για… πολλή ώρα και τελικά αποφασίστηκε να γίνει δημοπρασία του οικοπέδου. Αντίθετος ο δήμαρχος και η παράταξή του, γι’ αυτό και όταν αργότερα ο Δημήτρης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στην ανθοκομική έκθεση, είπε πώς θα υπάρξει κι εκδήλωση με τα άλογα ο Ανδρέας Μαρίνος είπε: “Αρκεί να έχουν φάει μέχρι τότε”! 

Δείτε την επιστολή του Ιππικού Συλλόγου:


Στο 27ο θέμα “Λήψη απόφασης για έγκριση καταβολής μέσων ατομικής προστασίας σε χρήμα σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου μας με μόνιμη σχέση εργασίας σύμφωνα με την τιμή ανάθεσης δηλαδή 754,00 € ανά εργαζόμενο για το χρονικό διάστημα από 1/1/2021 μέχρι 31/12/2021”, ο δήμαρχος είπε ότι θα καλέσει σε απολογία της υπηρεσίες και ζήτησε αναβολή για να συζητήσει με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Τελικά το Σώμα αποφάσισε να δοθούν τα χρήματα. 

Στο 28ο θέμα “Λήψη απόφασης για τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2023”, ο Σάκης Γεωργόπουλος είπε όχι στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος. Παίρνοντας τον λόγο ο Αλέξης Τσαουσάκης είπε πώς πρέπει στο πρόγραμμα να μπει ο προσεισμικός έλεγχος για να του απαντήσει ο δήμαρχος: “Εγκρίθηκε το πρόγραμμα που καταθέσαμε στο πρόγραμμα Τρίτση περί αντισεισμικού ελέγχου. Ηταν μια άμεση προτεραιότητά μας και τα καταφέραμε”. Τελικά το Σώμα ψήφισε αρνητικά στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος.

 

Να αναφερθεί εδώ ότι παρούσα στην συνεδρίαση ήταν η προισταμένη της Οικονομικής Μαρία Πετροπούλου, η οποία σε πολλά θέματα έδωσε διευκρινηστικές απαντήσεις.


 



Στο τέλος της συνεδρίασης ο δήμαρχος ανήγγειλε την τοποθέτηση στη θέση του Γ. Γραμματέα τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ ο τελευταίος τόνισε πώς ευχαριστεί για την τιμή και πώς θα κάνει το καλύτερο για τον δήμο Πηνειού.


Δείτε εδώ όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
 

1. Λήψη απόφασης για καθορισμό εμβλήματος Δήμου Πηνειού. 

2. Λήψη απόφασης για ονοματοδοσία θεάτρου Καβασίλων. 

3. Λήψη απόφασης για έγκριση επέκτασης Δημοτικού Φωτισμού σε αγροτική οδό πλησίον ιδιοκτησίας Ρηγάτου Σπυρίδωνος στην Κοινότητα Γαστούνης Δήμου Πηνειού τοποθέτηση ενός στύλου. 

4. Λήψη απόφασης για διαγραφή ποσού 1.148,41 € από χρηματικούς καταλόγους τελών χρήσης δημοτικών εκτάσεων Γλύφας οι. Ετών 2020-2022 λόγω λανθασμένων υπολογισμών. 

5. Λήψη απόφασης για διαγραφή ποσών από χρηματικό κατάλογο ΚΟΚ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 174 παρ. 4 του Ν. 3463/06. 

6. Λήψη απόφασης για διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο για τέλη λαϊκής αγοράς Γαστούνης, Α Εξαμήνου 2015. 

7. Λήψη απόφασης για διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο τελών πεζοδρομίων οικ. Ετών 2006-2007-2008 λόγω διπλής εγγραφής. 

8. Λήψη απόφασης για επιστροφή ποσού από χρηματικό κατάλογο τελών καθαριότητας – φωτισμού λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμών. 

9. Λήψη απόφασης για επιστροφή ποσού από σύμβαση παραχώρησης απλής χρήσης Αιγιαλού – Παραλίας για την περαιτέρω μεταβίβαση δικαιώματος της απλής χρήσης κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού – παραλίας από τον Δήμο Πηνειού προς τρίτους για την λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου (καντίνας) έναντι ανταλλάγματος για το έτος 2022 σύμφωνα με το ΦΕΚ 65/28-3- 2022 τ. Α’. 

10. Λήψη απόφασης για 7η παράταση προθεσμίας του έργου «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Βρανά της ΔΚ Βαρθολομιού». 

11. Λήψη απόφασης για 1η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Υδραυλική σύνδεση-ηλεκτροδότηση υδρευτικών γεωτρήσεων ΔΚ Γαστούνης». 

12. Λήψη απόφασης για έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Αποκαταστάσεις ζημιών από τις φυσικές καταστροφές (πλημμύρες χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι0 στον Δήμο Πηνειού 2016). 

13. Λήψη απόφασης για έγκριση του 3ου ΑΠΕ του έργου «Εσωτερική Οδοποιία Δ. Πηνειού». 

14. Λήψη απόφασης για έγκριση του 2ου ΑΠΕ του έργου Ανάπλαση περιοχής Αγγινάρας ΔΚ Γαστούνης, 

15. Λήψη απόφασης για έγκριση του 3ου ΑΠΕ (τακτοποιητικού) του έργου «Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Γηπέδου περιοχής Θινών ΔΚ Βαρθολομιού Δήμου Πηνειού». 

16. Λήψη απόφασης για έγκριση του 3ου ΑΠΕ του έργου «Αγροτική οδοποιία ΤΚ Παλαιοχωρίου, Καροίβου, Λευκοχωρίου και Ρουπακίου του Δήμου Πηνειού» 

17. Λήψη απόφασης για έγκριση του 1ου ΑΠΕ και 1ης ΣΣ του έργου «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Βρανά της ΔΚ Βαρθολομιού» 

18. Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας στη ΔΕΔΔΗΕ Πύργου για κλαδέματα – κοπή Δένδρων – Συντήρηση εναέριων δικτύων ΔΕΔΔΗΕ για το έτος 2023. 

19. Λήψη απόφασης για έγκριση προϋπολογισμού έτους 2023 του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας. 

20. Λήψη απόφασης για έγκριση απολογισμού έτους 2021 του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πηνειού. 

21. Λήψη απόφασης για έγκριση προϋπολογισμού – Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ) έτους 2023 του Νομικού προσώπου Πολιτισμού – Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Πηνειού 

22. Λήψη απόφασης για συγκρότηση επιτροπών παραλαβής έργων. . 

23. Λήψη απόφασης για άσκηση δικαιώματος προαίρεσης για την «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Πηνειού για το έτος 2023 προϋπολογισμού 97.786,40 € (με ΦΠΑ 24%) 

24. Λήψη απόφασης έγκρισης του πίνακα που αφορά τα στοιχεία των θέσεων εργασίας που έχουν εγκριθεί στο δήμο Πηνειού στο πλαίσιο της έγκρισης προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2023, ως προς την ορθότητα των εγκεκριμένων θέσεων και προς την ύπαρξη των αναγκαίων πιστώσεων. 

25. Λήψη απόφασης για συγκρότηση Επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων εκτέλεσης προμηθειών και υπηρεσιών Δήμου Πηνειού έτους 2023 

26. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως Ιππικού Ομίλου «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ». 

27. Λήψη απόφασης για έγκριση καταβολής μέσων ατομικής προστασίας σε χρήμα σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου μας με μόνιμη σχέση εργασίας σύμφωνα με την τιμή ανάθεσης δηλαδή 754,00 € ανά εργαζόμενο για το χρονικό διάστημα από 1/1/2021 μέχρι 31/12/2021. 

28. Λήψη απόφασης για τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2023. 

29. Λήψη απόφασης για αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Δήμου έτους 2023.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού: Σε Ήρεμους Τόνους Και Σύγκλιση Των Παρατάξεων Σε Πολλά Θέματα
Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού: Σε Ήρεμους Τόνους Και Σύγκλιση Των Παρατάξεων Σε Πολλά Θέματα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi86IhgNKPuTZSGiLRy7eovRVsLxOmYYN_oFhsUtCk5GVfUa-Q1uXSbplzmTQLSbR-XWV4vMNqBXIElUpbn0-KTL1lZ5CGnlrqXZUTq4EGiRQeDhUDf0o7QP-N8OsqvWi2LCzZ45S3yyuM896rNK5SCHy6ZGNkRbkcfZrInSy3U2C9gVG2jDsJSmqbh/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-03-01_155356_www.facebook.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi86IhgNKPuTZSGiLRy7eovRVsLxOmYYN_oFhsUtCk5GVfUa-Q1uXSbplzmTQLSbR-XWV4vMNqBXIElUpbn0-KTL1lZ5CGnlrqXZUTq4EGiRQeDhUDf0o7QP-N8OsqvWi2LCzZ45S3yyuM896rNK5SCHy6ZGNkRbkcfZrInSy3U2C9gVG2jDsJSmqbh/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-03-01_155356_www.facebook.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/03/blog-post_3.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/03/blog-post_3.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy