-->

Ζωή Αναστασοπούλου: Οι κρίσιμοι τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των Υποδομών

Από την εκλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη- Ιούλιος 2019- μέχρι και σήμερα ό,τι βιώνουμε στον Νομό Ηλείας δεν έχει προηγούμενο. Είναι η πρώτη...



Από την εκλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη- Ιούλιος 2019- μέχρι και σήμερα ό,τι βιώνουμε στον Νομό Ηλείας δεν έχει προηγούμενο. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση έχει ανατρέψει μία σειρά βημάτων ενίσχυσης της παιδείας, της υγείας και των υποδομών χωρίς να έχει δοθεί προηγουμένως όχι μόνον επιβεβλημένη αντιπρόταση αλλά ούτε εξήγηση. 

Πώς μπορεί άλλωστε να δικαιολογηθεί η επιλογή της ΝΔ να καταργήσει το νέο τμήμα ΤΕΦΑΑ και να μεταφέρει τα τμήματα της Μουσειολογίας και της Γεωπονίας εκτός νομού; Η παιδαριώδης δικαιολογία της Υπουργού Παιδείας πως δήθεν θα προχωρούσε σε αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη απεδείχθη μέγα ψέμα, καθώς ο πολυσυζητημένος και δήθεν εκτεταμένος ανασχεδιασμός άρχισε και τελείωσε στον νομό μας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρείται δεδομένο ότι η Ηλεία πρέπει να επανατοποθετηθεί στον ακαδημαϊκό χάρτη με πανεπιστημιακά τμήματα που θα περιλαμβάνουν αφενός στοιχεία των τοπικών κοινωνιών και αφετέρου θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας μόρφωση, με σοβαρό σχέδιο υπέρ της νέας γενιάς, που θέλει να σπουδάσει και να μείνει στον τόπο της. Επιπρόσθετα, για τον νομό μας ζωτικής σημασίας είναι η στήριξη των δομών υγείας που τόσο κυνικά και ίσως όχι τυχαία η ΝΔ έχει εγκαταλείψει.

Είναι αλήθεια ότι τόσο οι νοσηλευτικές μονάδες, όσο και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έχουν υποστεί ακατανόητη συρρίκνωση τόσο στους προϋπολογισμούς όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Αδιανόητο τυγχάνει το γεγονός ότι στον νομό μας, που επιπλέον ήταν το πρώτο θύμα μαζικών κρουσμάτων covid, να έχει ανοίξει συζήτηση εάν θα κλείσουν δομές υγείας. 

Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη λοιπόν να αναστραφεί η πολιτική της απαξίωσης και να εφαρμοστεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα νέο ισχυρό και δημόσιο ΕΣΥ με προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, με καλύτερες αποδοχές και συγχρόνως καλύτερες συνθήκες εργασίας που θα αποκαθιστούν το αίσθημα δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας των ανθρώπων των δομών υγείας. 

Στον δε κρίσιμο τομέα των υποδομών στον νομό μας, η εγκατάλειψη της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής και η παύση των εργασιών του νέου δρόμου Πύργος-Πάτρα για τρία χρόνια αποδείχθηκαν επιλογές με ολέθρια αποτελέσματα. 

Η κατάργηση των εργολαβιών που είχαν δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και η επιβολή διοδίων (που δεν υπήρχαν) εκτόξευσαν στο διπλάσιο σχεδόν το κόστος της κατασκευής από τον αρχικό προϋπολογισμό, που σε συνάρτηση με την καθυστερημένη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου (κατά 2-3 έτη) και την αμφίβολη έναρξη της σιδηροδρομικής γραμμής, κατατάσσει τον νομό μας στους νομούς όχι μόνον με το χειρότερο δίκτυο, αλλά και περιορισμένης πρόσβασης παρά την ηπιότητα του γεωγραφικού ανάγλυφου. 

Συνεπώς η απροθυμία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει στην πράξη τους κρίσιμους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των Υποδομών επιβεβαιώνει πως ο νομός μας εδώ και 3,5 χρόνια έχει καταστεί μάλλον έρμαιο ενός κακοστημένου νεοφιλελεύθερου σχεδίου που μόνον στην οπισθοδρόμηση και στον μαρασμό οδηγεί. Υποχρέωση λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι να εφαρμόσει ένα σχέδιο δικαιοσύνης, ένα σχέδιο συμπεριληπτικό και προοδευτικό που θα αναφέρεται και θα εκπηγάζει από την κοινωνία της Ηλείας, ώστε να τεθούν τα θεμέλια και οι βάσεις για την Ηλεία του αύριο. 

Με αναγκαία Έργα Υποδομών που θα διευκολύνουν την ζωή των μόνιμων κατοίκων, θα αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους -το ζητούμενο δηλαδή- και θα προσφέρουν παροχές υψηλού επιπέδου σε όσους επιλέγουν να επισκεφθούν τον νομό μας. Με Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα καλύπτει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και κυρίως τα όνειρα της νέας γενιάς με ουσιαστική και ποιοτική εκπαίδευση και ανταγωνιστικά πτυχία. Με Δημόσια & Δωρεάν Υγεία αξιοπρέπειας και ποιότητας, με ουσιαστική και δυναμική στήριξη των δομών της. 

Ζωή Αναστασοπούλου 
Δικηγόρος- Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Ν. Ηλείας

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ζωή Αναστασοπούλου: Οι κρίσιμοι τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των Υποδομών
Ζωή Αναστασοπούλου: Οι κρίσιμοι τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των Υποδομών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjK9uDj80NJxA05Q2X_LY_WHl42eFShtiDUHoQWgJFSaCAR-CZIa3A5EdPYw69aasYn2YCFaAHA2GJwoEZX8yHBTmqBS-nEd04E_dUFwwiB5yrwk_-DsMI7AiJW9rhAc9FglkrXhxDR6qz88mZ1SqcZmK0oMTKvttaV1xzidryUkqjBZladbgnR5VH0/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-03-29_164048_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjK9uDj80NJxA05Q2X_LY_WHl42eFShtiDUHoQWgJFSaCAR-CZIa3A5EdPYw69aasYn2YCFaAHA2GJwoEZX8yHBTmqBS-nEd04E_dUFwwiB5yrwk_-DsMI7AiJW9rhAc9FglkrXhxDR6qz88mZ1SqcZmK0oMTKvttaV1xzidryUkqjBZladbgnR5VH0/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-03-29_164048_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/03/blog-post_911.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/03/blog-post_911.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy