-->

«Ανάσα» για τις επιχειρήσεις η οριζόντια μείωση 50% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων

  Κοινή Συνέντευξη Τύπου Δημάρχου Πύργου και προέδρων Σωματείου Εστίασης και Εμπορικού Συλλόγου  * Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Ήταν εξ αρχ...

 


Κοινή Συνέντευξη Τύπου Δημάρχου Πύργου και προέδρων Σωματείου Εστίασης και Εμπορικού Συλλόγου 

* Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Ήταν εξ αρχής πολιτική μας βούληση» 

- Όλες οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας 

Την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου στη συλλογική αίτηση μείωσης των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, που θα δώσει σημαντική ανάσα στους επαγγελματίες όλου του δήμου, επισήμαναν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Δήμαρχο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου «Διόνυσος», Νίκος Τζαμαλής και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης. 

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν εισήγησης του κ. Αντωνακόπουλου και ορίζει, οριζόντια μείωση κατά 50% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε όλο το δήμο για τα καταστήματα εστίασης, τα εμπορικά και τουριστικά καταστήματα. Μια γενναία - κατά κοινή παραδοχή - μείωση, που θα δώσει σημαντική «ανάσα» σε όλες τις επιχειρήσεις στην παρούσα, δύσκολη οικονομικά, συγκυρία, η οποία μεταφράζεται έως και δύο ενοίκια το χρόνο. 

* Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου: « Ήταν μια πολιτική βούληση, που εξ αρχής είχαμε. Στα χρόνια της πανδημίας λόγω covid, υπήρξαν διάφορες κεντρικές νομοθετικές παρεμβάσεις. Η περίοδος της πανδημίας, ήταν ουσιαστικά …χαριστική βολή γιατί ο μηδενισμός των εισοδημάτων δεν μπορούσε να ανατραπεί από οποιαδήποτε όψιμη αναθάρρησή του καταναλωτικού κοινού. Έτσι, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. προχωρήσαμε στη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, κατά 50% σε όλο το δήμο. 

Η Κανονιστική πράξη που ρύθμιζε τις τιμές είχε ψηφιστεί το 2012 και οι τιμές στον Πύργο ήταν από τις πιο υψηλές στην Ελλάδα. Γι’ αυτό χρειαζόταν αυτή η γενναία ρύθμιση που μπορεί να είναι μια μικρή ανάσα μέσα σ’ αυτή τη μεγάλη οικονομική ασφυξία που υπάρχει σήμερα. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα των επαγγελματικών στην πόλη μας. Μην ξεχνάμε ότι η οικονομία του Πύργου σε μεγάλο ποσοστό καθορίζεται από το χώρο της εστίασης, της ψυχαγωγίας, της κατανάλωσης. Και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε στις αποφάσεις μας».

 

«Στηρίζουμε με δράσεις την επιχειρηματικότητα»
 

Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων και δράσεων που έχει ξεκινήσει και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή προς όφελος της επιχειρηματικότητας, όπως: «Έμεσα στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας τις ανελαστικές δαπάνες. 

- Κάναμε ως γνωστόν μια γενναία ρύθμιση οφειλών προς την ΔΕΥΑΠ. Καταργήσαμε το 30% προκαταβολή επί της οφειλής και ρυθμίσαμε σε 50 δόσεις, χωρίς προκαταβολή, με δόση 2% επί της οφειλής. 

- Καταργήσαμε και το τέλος Ερυμάνθου που ήταν 40 ευρώ για κάθε επιχείρηση ανά έτος. - Διαμορφώνουμε συνθήκες για παραγωγή εισοδήματος. Έτσι δημιουργούμε γεγονότα κυρίως πολιτισμού. Που έως τώρα ήταν πολλά και σημαντικά. Το επόμενο γεγονός είναι τα Ανθεστήρια που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο. Ένας θεσμός ξεχασμένος στο χρόνο, που θα αναβιώσει. 

- Επίσης προσπαθούμε μέσα από τη δημιουργία του ιστορικού κέντρου να κάνουμε την πόλη πιο επισκέψιμη. Σύντομα ξεκινά η κρουαζιέρα για τη φετινή σεζόν. Αναμένουμε περισσότερους τουρίστες και δίνουμε μάχη να έχουμε περισσότερους επισκέπτες στην πόλη μας». Καταλήγοντας ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε: «Παλεύουμε για την κάλυψη στα ελλείμματα πολλών ετών σ’ αυτήν την πόλη. 

Οι αποφάσεις της όποιας διοίκησης λαμβάνονται βάσει συγκυριών, κι ο Δήμος οφείλει να δείχνει ένα ανθρώπινο πρόσωπο. Κινούμαστε στο τρίπτυχο «συμβιβασμός, συλλογική δράση, προτεραιότητα στο αυτονόητο», για να κάνουμε μια πόλη σύγχρονη, ελκυστική, επισκέψιμη, που θα φέρει εισόδημα» 

«Χωρίς εστίαση δεν υπάρχει ζωή στην πόλη» 

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τζαμαλής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύργου και το Δ.Σ. για την απόφαση που θα ανακουφίσει τους επαγγελματίες. «Για πολλά χρόνια μας απασχολούσε η τιμή χρήσης ανά τετραγωνικό μέτρο, καθώς στον Πύργο ήταν μεγαλύτερη ακόμη και από πόλεις όπως η Πάτρα, δηλαδή πόλεις με σαφώς περισσότερο κόσμο και έσοδα από τα δικά μας. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την μείωση κατά 50%. 

Θα βοηθήσει πολύ τα καταστήματα, γιατί αν δεν υπάρξει η εστίαση δεν θα υπάρξει ζωή στην πόλη. Ένα μεγάλο μέρος εργάζεται στο χώρο της εστίασης. Το όφελος μπορεί να ερμηνευτεί έως και δύο ενοίκια το χρόνο». 

Συνεχίζοντας ο κ. Ξανθούλης δήλωσε: «Ο Δήμος Πύργου και το Δ.Σ. μετά από αίτημα του Σωματείου Εστίασης πήραν μια γενναία απόφαση μείωσης τελών. Αυτό ωφελεί και τα καταστήματα που κάνουν κατάληψη πεζοδρομίων σε όλο το δήμο. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. γι’ αυτή την απόφαση, όπως και για κάθε προσπάθεια τόνωσης της πόλης μας. Περιμένουμε πλέον, με αρχή την Πρωτομαγιά και τα Ανθεστήρια, να γίνουν κι άλλες δράσεις για να “ζωντανέψει” η πόλη».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Ανάσα» για τις επιχειρήσεις η οριζόντια μείωση 50% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων
«Ανάσα» για τις επιχειρήσεις η οριζόντια μείωση 50% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEoZ4wMDhaD907W2BzBmWhBRdz7f2vVv2NRXOqn8hTUYTwgT3ul7vcO8p5wyu6Vdky4l3LzpJ4v0Ym7j7S13Zyq8y_ISrTWg9rlyV3LoB6VhbAZQchhIdVmuHLpty5Ne8dTeNkvE79b_PzGY5YewGxonsJ1hV2ZCWG9xSiv3xtWcVWKdxA4R5lXK_n/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-04-04_151239_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEoZ4wMDhaD907W2BzBmWhBRdz7f2vVv2NRXOqn8hTUYTwgT3ul7vcO8p5wyu6Vdky4l3LzpJ4v0Ym7j7S13Zyq8y_ISrTWg9rlyV3LoB6VhbAZQchhIdVmuHLpty5Ne8dTeNkvE79b_PzGY5YewGxonsJ1hV2ZCWG9xSiv3xtWcVWKdxA4R5lXK_n/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-04-04_151239_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/04/50.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/04/50.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy