-->

Δημήτρης Αβραμόπουλος:«H Ηλεία μας ενώνει όλους μπροστά στον κοινό μας στόχο»

Ο τέως Επίτροπος στην Ε.Ε. μιλάει στην «Πρώτη» για την επιλογή του να είναι υποψήφιος Βουλευτής στην Ηλεία  «Η Ηλεία δεν αντιμετωπίστηκε σ...


Ο τέως Επίτροπος στην Ε.Ε. μιλάει στην «Πρώτη» για την επιλογή του να είναι υποψήφιος Βουλευτής στην Ηλεία 

«Η Ηλεία δεν αντιμετωπίστηκε σε κεντρικό επίπεδο με την προσοχή που της αναλογεί», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος 

Πριν από μερικές μόλις ημέρες ανακοινώθηκε και επίσημα, από το Μέγαρο Μαξίμου η υποψηφιότητα του τέως Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ενός πολιτικού με ένα «πλούσιο» βιογραφικό και μία πολιτική διαδρομή που σίγουρα αρκετοί θα ήθελαν να έχουν. 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε στην «Πρώτη» για την απόφαση του να είναι υποψήφιος στην Ηλεία και όχι στην Α’ Αθήνας, όπως τα προηγούμενα χρόνια, στις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο Νομός αλλά και στα λάθη που τον έχουν οδηγήσει στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης, αλλά και τι χρειάζεται η Ηλεία για να πάει μπροστά καθώς και στο ρόλο και στις δικές του ευθύνες για να συντελεστεί το μεγάλο «άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά» όπως ο ίδιος είπε στο μήνυμα του επικαλούμενος τον Ελύτη! 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Δημήτρη Αβραμόπουλου: 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας, με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, αποτελεί θέμα συζήτησης εδώ και πολύ καιρό σε τοπικό επίπεδο. Θα θέλατε να μας πείτε, πως προέκυψε η απόφασή σας, να είσαστε Υποψήφιος στο Νομό Ηλείας; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια, ότι η αρχική σκέψη προέκυψε μετά από μία επίσκεψη που είχα στο γραφείο μου, πριν από έναν χρόνο περίπου, φίλων, που έλκουν την καταγωγή τους από την Ηλεία, όπως κι εγώ. Η αρχική όμως αυτή ιδέα άρχισε να καλλιεργείται έντονα και στους κόλπους της κοινής γνώμης της Ηλείας και στη Νέα Δημοκρατία. Σε μια χρονική συγκυρία, που από την μία έκλεινε ένας πολιτικός κύκλος με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, μετά από κοντά έξι χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και από την άλλη άνοιγε μπροστά μου ένας καινούργιος κύκλος με την αυτονόητη επιστροφή μου στην πολιτική μου κοιτίδα, την Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. 

Η ιδέα ξύπνησε το συναίσθημα αλλά και το χρέος απέναντι στη γενέτειρα του πατέρα μου, με την οποία ουδέποτε είχα διακόψει τους δεσμούς και με τις όποιες ιδιότητές μου στο παρελθόν ανταποκρινόμουν στην επίλυση προβλημάτων της, χωρίς βέβαια να έχω τότε στο νου μου να βρεθώ εδώ ως Υποψήφιος. Ο σεβασμός στις ρίζες μου και η άδολη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μου καλλιέργησαν, από τα παιδικά μου κιόλας χρόνια, μια σχέση με τον τόπο μου, που ήταν πάντα και παραμένει δυνατή. 

Συνειδητά επέλεξα να κατέλθω ως Υποψήφιος στον Νομό, γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες και τα προβλήματα είναι πολλά κι όπου θα μπορούσα να προσφέρω στην τοπική κοινωνία με την εμπειρία, τη γνώση και κυρίως την αγάπη μου για τον τόπο μας. Έχω την πεποίθηση, ότι με την ενθάρρυνση και την έγκριση των συμπατριωτών μου, θα τους είμαι ακόμα πιο χρήσιμος για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων στην Ηλεία, η οποία αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, με την επιστροφή της στο κέντρο του ενδιαφέροντος της ελληνικής πολιτείας. 

Όπως τόνισα και στο μήνυμά μου, την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας από τον Πρωθυπουργό, η Ηλεία είναι ένας μοναδικός τόπος, προικισμένος από τον Θεό, την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τη φύση και της αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Ωστόσο, δεν έχει παρά να ρίξει κανείς μια ματιά γύρω του για να διαπιστώσει, το πόσο πίσω έχει μείνει συγκριτικά με άλλες Περιφέρειες της χώρας. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζουμε ότι έλκετε την καταγωγή σας από την Ηλεία και ειδικότερα από την περιοχή του Αυγείου Πηνείας και γνωρίζετε πολύ καλά, τόσο τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στο Νομό, όσο και τις δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου. Ποιος κατά την γνώμη σας, είναι ο λόγος που η Ηλεία, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η εξήγηση που δίνω είναι ότι η Ηλεία δεν αντιμετωπίστηκε σε κεντρικό επίπεδο με την προσοχή που της αναλογεί και δεν αξιοποιήθηκαν τα ποιοτικά της πλεονεκτήματα στην οικονομία, στην αγροτική παραγωγή και στον πολιτισμό της. Όπως επίσης δεν αξιοποιήθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν εντάχθηκε στον κεντρικό εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τις υποδομές εκείνες, που είναι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός τόπου. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δρόμος, που είναι τώρα υπό κατασκευή, ένα έργο που θα έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν. Ίσως να φταίει και το γεγονός, ότι δεν στηρίχθηκαν πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν σε τοπικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η συλλογική προσπάθεια. Όποιες όμως κι εάν είναι οι αιτίες, εδώ είμαστε, για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί μια νέα πορεία, με ιδέες, σχεδιασμό και στρατηγική σε όλους τους τομείς. Αναμφίβολα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα μπροστά. Χρειάζεται ωστόσο, τη συνδρομή και τη στήριξη όλων μας. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε στην Ελλάδα, ότι χωρίς την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας, δεν θα μπορέσει ποτέ να μπει σε τροχιά ανόδου και προόδου συνολικά η χώρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δυστυχώς επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας η Ηλεία σβήστηκε από το «χάρτη» της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με την απομάκρυνση των τμημάτων Πύργου και Αμαλιάδας και τη σύμφωνη γνώμη του Πανεπιστημίου Πατρών. Όλοι μιλούν για μία μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, που ξεκίνησε και τελείωσε στην Ηλεία. Θεωρείτε ότι η Ηλεία μπορεί να αξιώσει μία θέση στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Χωρίς καμιά αμφιβολία ναι. Αυτό που προέχει τώρα, είναι να θέσουμε ως προτεραιότητα ένα νέο ορθολογικό σχεδιασμό, με σκοπό την επιστροφή της Ηλείας στον ακαδημαϊκό χάρτη, με τα κατάλληλα κριτήρια, τα οποία δεν θα έχουν πρόσκαιρο χαρακτήρα αλλά θα ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες του Νομού, στη σύνδεση των Ιδρυμάτων με τις ανάγκες του, και κυρίως τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, αλλά και στις υπαρκτές ανάγκες για αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών σε όλα τα επίπεδα. Η Ηλεία δικαίως αξιώνει την ένταξή της στον Ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η οικονομία της Ηλείας στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Και οι δύο αυτοί πυλώνες της Ηλειακής οικονομίας αντιμετωπίζουν ωστόσο σοβαρά προβλήματα με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την οικονομία της περιοχής. Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική στήριξη, από πλευράς της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη στην περιοχή; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αποτελεί κοινή παραδοχή του αγροτικού κόσμου της Ελλάδας, ότι η κυβέρνηση έχει αναδείξει τον πρωτογενή τομέα σε κεντρικό πυλώνα οικονομικής διείσδυσης σε νέες αγορές, ενισχύοντας την εξωστρέφεια για τα αγροτικά προϊόντα της ελληνικής γης. Με άλλα λόγια, ως κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης και προόδου. Αυτό αποτυπώνεται σε νομοθετικές πρωτοβουλίες, για την ενίσχυση του επιχειρηματικού προσήμου του πρωτογενούς τομέα και του εξαγωγικού προσανατολισμού. 

Ένας εκ των πρωταρχικών στόχων είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση, με εξασφάλιση για τους αγρότες μας της δυνατότητας να φτάνουν τα ασυγκρίτως ανώτερα ποιοτικά προϊόντα της Ηλείας, μέσω μιας ασφαλούς αλυσίδας, στον καταναλωτή με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ήταν και παραμένει πεποίθησή μου, απ’ όλες τις προηγούμενες θέσεις που υπηρέτησα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ότι η Ηλεία έχει όλες τις δυνατότητες να είναι πρωταγωνιστής και πρωτοπόρος στον μετασχηματισμό της αγροτικής επιχειρηματικότητας, μέσα από ένα νέο δυναμικό, παραγωγικό και εξαγωγικό πρότυπο. Το ίδιο πιστεύω και για τον τομέα του Τουρισμού. 

Σας θυμίζω, ότι ήμουν ο ιδρυτής του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και είχα έλθει αρκετές φορές στο Νομό με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες κάλυπταν όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας από τις υποδομές μέχρι τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού. Δυστυχώς, οι πολιτικές ανακατατάξεις που ακολούθησαν, δεν έδωσαν συνέχεια στον τότε στρατηγικό σχεδιασμό για την Ηλεία. Έχω την πρόθεση και τη φιλοδοξία να προωθήσω τον τουρισμό σε συνεργασία με τους εκπροσώπους όλων των κλάδων του τομέα αυτού και βέβαια με την καλλιέργεια συναντίληψης με όλους τους φορείς της Περιφέρειας, του Νομού και της Αυτοδιοίκησης. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Ηλεία το 2007 υπέστη τεράστιες καταστροφές λόγω των φονικών πυρκαγιών, ενώ ένα χρόνο αργότερα, το 2008 χτυπήθηκε και από το σεισμό. Τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την στήριξη των επιχειρήσεων, χορήγησε δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Το 2010 υπογράφτηκε το πρώτο μνημόνιο και έως σήμερα η οικονομία της χώρας δίνει «μάχη» για να μπορέσει να ανακάμψει, παρά το γεγονός ότι το 2018 βγήκαμε από τα μνημόνια. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όμως της Ηλείας έχουν έρθει αντιμέτωπες με τα funds, καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν κατάφεραν να είναι συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Μπορεί να υπάρξει κάποιο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωπες με τους πλειστηριασμούς που έχουν ήδη ξεκινήσει; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηλείας ζητούν και δικαίως, τη στήριξη της Πολιτείας για να ανακάμψουν μετά τη ζημιά που τους προκάλεσαν τα μνημόνια. Είναι η ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας και μαζί με τους άλλους τομείς κρατούν ζωντανή την οικονομία και την κοινωνία με τη σημαντική συνεισφορά τους, με τις υπηρεσίες και με τις θέσεις εργασίας που παρέχουν. Είναι αυτονόητο, ότι θα με βρουν σύμμαχο και αρωγό τους. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ξέρουμε ότι είναι ακόμα νωρίς για να δούμε αποτελέσματα αλλά από όσα έχετε δηλώσει σε συνεντεύξεις σας, δείχνετε ότι έχετε εικόνα, τι χρειάζεται η Ηλεία για να πάει μπροστά. Σε τι συνίσταται ο δικός σας ρόλος και ποιες είναι οι δικές σας ευθύνες για να συντελεστεί το μεγάλο «άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά», όπως είπατε στο μήνυμα σας επικαλούμενος τον Ελύτη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η δικιά μου αποστολή με την έγκριση των συμπατριωτών μας θα είναι καθαρά πολιτική, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο και με συνεχή επικοινωνία με τους φορείς και τους πολίτες του Νομού. Σκοπός μου να φτάνει το δικό τους μήνυμα στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων, σε συνδυασμό με συγκεκριμένες παρεμβάσεις μου προς την κατεύθυνση αυτή. Κυρία Αγγελίδου, για μένα θα ήταν πιο εύκολο να συνεχίσω τον εξασφαλισμένο δρόμο της εισόδου και της επιστροφής μου στην κεντρική πολιτική σκηνή από την εκλογική Περιφέρεια της Α’ Αθηνών, όπου εκλεγόμουν συνεχώς και την οποία υπηρέτησα ως Δήμαρχος. Επέλεξα να βρεθώ στην Ηλεία για τους λόγους που προανέφερα και για έναν ακόμα σκοπό. 

Την αναβάθμιση και την ενίσχυση, από κοινού με όλους τους συνάδελφους μου στο Νομό, του πολιτικού επιπέδου του δημοκρατικού μας πολιτισμού, μένοντας μακριά από την πολιτική οξύτητα των ημερών και μέσα σε πνεύμα συνεννόησης και ενότητας να υπηρετήσουμε όλοι τους κοινούς μας σκοπούς. Αυτός ο τόπος να γίνει τόπος ομοψυχίας, αλληλεγγύης και ενότητας, που να αντιστοιχεί και να αναλογεί στην ιστορία του, στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό του, στις μεγάλες του δυνατότητες και κυρίως στα όνειρα και τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων. Η Ηλεία, του κοινού όλων μας μέλλοντος, να γίνει τόπος δυναμικής ανάπτυξης, αισιοδοξίας, πολιτικού πολιτισμού και φάρος των ανώτερων και ευγενών ολυμπιακών ιδεών που για αιώνες στέλνουν τα δικά τους μηνύματα σε ολόκληρο τον κόσμο. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μαθαίνω ότι έχετε επιλέξει να βρίσκονται στο πλευρό σας νέοι άνθρωποι από την Ηλεία, οι οποίοι επαγγελματικά δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Θα θέλατε να μιλήσετε για την επιλογή των προσώπων που επιλέξατε να έχετε στο πλευρό σας; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι Ηλείοι της Αθήνας ήσαν όλα αυτά τα χρόνια από τους σημαντικότερους υποστηρικτές μου σε όλες τις φάσεις της πολιτικής μου διαδρομής. Όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, έτσι και στην Αθήνα, έχουν διακριθεί και ξεχωρίσει σε όλους τους τομείς. Είναι αλήθεια ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου έφερε κοντά μου τους Ηλείους της Αθήνας, κι ανάμεσα τους νέους ανθρώπους, που με έμπνευση κι ενθουσιασμό θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας. Οι Ηλείοι της Αθήνας έχουν βαθιά στην καρδιά τους την ιδιαίτερη πατρίδα μας και είμαι βέβαιος, ότι θα συνεισφέρουν, για να ξαναβρεί η Ηλεία τη θέση που της αναλογεί και της αξίζει. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Διέκρινα στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας μια διάθεση ενότητας του χώρου της Νέας Δημοκρατίας και ένα κάλεσμα προς όλους εκείνους, που πιστεύουν ότι η Ηλεία μπορεί να πάει μπροστά, όπως άλλωστε είναι και το κεντρικό σύνθημά σας. Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει συνένωση δυνάμεων για το καλό της Ηλείας και των συμπολιτών της;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι το πιστεύω, όπως και προείπα. Κι αυτήν την ενότητα, τόσο του χώρου της Νέας Δημοκρατίας, όσο και της ευρύτερης κοινωνίας, με ένα νέο σύγχρονο πολιτικό ήθος φιλοδοξώ να υπηρετήσω. Γιατί ένας τόπος, μια κοινωνία, για να πάει μπροστά, χρειάζεται όλες της τις δυνάμεις κι όλους τους ανθρώπους της, πέρα και πάνω από τις όποιες διαφορές τους. Πιστεύω ειλικρινά ότι η Ηλεία μας ενώνει όλους μπροστά στον κοινό μας στόχο. Να τη δούμε και πάλι μπροστά και να μην αφήνουμε τα μικρά να μικραίνουν τον τόπο μας και τις ιδέες μας. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημήτρης Αβραμόπουλος:«H Ηλεία μας ενώνει όλους μπροστά στον κοινό μας στόχο»
Δημήτρης Αβραμόπουλος:«H Ηλεία μας ενώνει όλους μπροστά στον κοινό μας στόχο»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRrsGtcKcLogPiCHhRAT0ADEr0SkdU7S7vhiZ7w2OAnvC7kJ7tl8kZTlOxkZJ5Lhhy4WSzWPrs8ZueZNTrqcipu0tCuPs5EqjS7wYsG-GjhYs3tSGqcEO6YmgnULatz4qiSQfKpxxA891k5dEDZGk4ymv4eDZmDaHg7i_Awi0IBytVCZ0stX0pbN-W/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-04-03_115630_www.protinews.com.gr.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRrsGtcKcLogPiCHhRAT0ADEr0SkdU7S7vhiZ7w2OAnvC7kJ7tl8kZTlOxkZJ5Lhhy4WSzWPrs8ZueZNTrqcipu0tCuPs5EqjS7wYsG-GjhYs3tSGqcEO6YmgnULatz4qiSQfKpxxA891k5dEDZGk4ymv4eDZmDaHg7i_Awi0IBytVCZ0stX0pbN-W/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-04-03_115630_www.protinews.com.gr.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/04/h.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/04/h.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy