-->

«Αργά ή γρήγορα θα έρθει μεγάλος σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο»

του Μίλτου Σακελλάρη  sakellarismiltos@yahoo.com  Στην πρόβλεψη πως περιμένουμε κάποιον μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο άμεσα ή σε βά...


του Μίλτου Σακελλάρη 
sakellarismiltos@yahoo.com 

Στην πρόβλεψη πως περιμένουμε κάποιον μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο άμεσα ή σε βάθος χρόνου προχώρησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην «Political» ζήτησε να οργανωθούν σχέδια έκτακτης ανάγκης και να γίνει άμεση ενημέρωση σε όλη τη χώρα. «Δεν χρειάζεται πανικός ή να κινδυνολογούμε, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα», ανέφερε. «Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια περιοχή με πολύ υψηλή σεισμικότητα. 

Αργά ή γρήγορα θα έρθουν μεγάλοι σεισμοί. Χρειάζεται διαρκώς προετοιμασία. Σχέδια έκτακτης ανάγκης για να είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν πρέπει να προκαλείται ανησυχία. Πρέπει να εξοικειωνόμαστε με την επιστημονική γνώση», μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε: 

«Οι Αλκυονίδες είναι μέσα στον Κορινθιακό Κόλπο. Έχουν υψηλή σεισμικότητα. Το 1981 είχαμε στο ανατολικό τμήμα. Κάθε τόσο εμφανίζεται στον Κορινθιακό Κόλπο. Νομίζω ότι οι τοπικές Αρχές πρέπει όσο μπορούν να εντείνουν τις εκδηλώσεις ενημέρωσης. Ενημέρωση στα σχολεία, στον γενικό πληθυσμό, στους δήμους. Όπου μπορούμε, προετοιμασία και πρόληψη. Και ο Σαρωνικός Κόλπος έχει σεισμικότητα, αλλά όχι τόσο υψηλή όσο ο Κορινθιακός Κόλπος». 

Χόρεψε η Ναύπακτος 

Το βράδυ (21.02) του περασμένου Σαββάτου καταγράφηκε ισχυρή σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στη Ναύπακτο με επίκεντρό 7 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαραθιά και εστιακό βάθος 13,2 χλμ. Προκάλεσε αναστάτωση, εκτός από τη Ναύπακτο, στην Πάτρα και στην Αιτωλοακαρνανία. Δεν προκλήθηκαν ζημιές και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. «Τα 4,2 είναι σχετικά μικρού μεγέθους. Δεν μας προβληματίζει προς το παρόν. Οι επόμενες μέρες και ώρες θα δείξουν αν πρέπει να προβληματιστούμε, με την πορεία που θα έχει η σεισμική δραστηριότητα», δήλωσε για τη συγκεκριμένη σεισμική δόνηση ο κ. Παπαδόπουλος. 

Τα ρήγματα SOS 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ρήγματα που προβληματίζουν και θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιο μεγάλο σεισμό είναι του Κορινθιακού Κόλπου, στα δυτικά της Κεφαλονιάς, της Λευκάδας και της Ζακύνθου, του Βορείου Αιγαίου (Ανατολίας) και κατά μήκος του ελληνικού τόξου (νότια της Κρήτης και νότια της Ρόδου). Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στην «Political» για τα ρήγματα: «Δεν ξέρουμε πού μπορεί να βγει και τι. Ρήγματα υπάρχουν πολλά και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος είναι ο χρόνος επανάληψης σε καθένα από τα ρήγματα. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα. 

Το συγκεκριμένο που έγινε πρόσφατα μας προβληματίζει γιατί δεν έχουμε καταγεγραμμένο παρελθόν σεισμών στην περιοχή όπου ενεργοποιήθηκε το ρήγμα στη Νότια Εύβοια. Αυτό δυσκολεύει τις εκτιμήσεις μας. Γνωρίζουμε λίγα για τα χαρακτηριστικά του ρήγματος και τη σεισμικότητα της περιοχής. Έτσι δεν διευκολύνονται οι εκτιμήσεις. Βέβαια, εκτός από τα παραπάνω ρήγματα υπάρχουν και άλλα που ενδέχεται να προκαλέσουν κάποιον μεγάλο σεισμό στην ελληνική επικράτεια». Επίσης, σε άλλη δημόσια τοποθέτησή του ο σεισμολόγος τόνισε: 

«Τα δεδομένα που έχουμε, τα οποία είναι αναντίρρητα, μας δείχνουν ότι οι ισχυροί σεισμοί με μέγεθος 6 και μεγαλύτερο στον Κορινθιακό Κόλπο επαναλαμβάνονται κάθε 25 με 30 χρόνια. Είμαστε στα 27 χρόνια. Ο τελευταίος ισχυρός σεισμός αυτού του είδους ήταν στο Αίγιο το 1995». «Αργά ή γρήγορα θα έρθει μεγάλος σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο» 

Ο Γιώργος Τσούκαλης παρών στο 39ο Συνέδριο της IPA Το 39ο Συνέδριο της IPA (Διεθνής Ένωση Αστυνομικών) πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις Σέρρες. Το συνέδριο, που έμοιαζε πραγματικά με ένα σεμινάριο οργάνωσης, έγινε ενώπιον πλήθους κόσμου και χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμό και απόλυτη επιτυχία. Το «παρών» έδωσε ο Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος βρέθηκε εκεί με την ιδιότητα του επίτιμου μέλους του εθνικού τμήματος. Το συνέδριο αυτό αποτελεί προπομπό για το παγκόσμιο συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στην Ελλάδα. 

Όπως τόνισε ο Γιώργος Τσούκαλης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές στην Τοπική Διοίκηση της IΡA, καθώς επίσης και στο εθνικό τμήμα, ειδικότερα στον πρόεδρό του, τον στρατηγό Βλάση Βαλάτσο: «Ο Βλάσης είναι ένας άνθρωπος του οποίου το όνομα είναι συνώνυμο του διαρκούς αγώνα και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο για την πρωτοβουλία όσο και για αυτή καθαυτή τη διοργάνωση». Στη λαμπρή εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του εθνικού τμήματος της Γερμανίας, ο πρόεδρος του εθνικού τμήματος της Κύπρου Κυριάκος Περικλέους και πολλοί επίσημοι παράγοντες.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Αργά ή γρήγορα θα έρθει μεγάλος σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο»
«Αργά ή γρήγορα θα έρθει μεγάλος σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxErsdlZI7aDNRCKPe8qGDD6vPmDicC4eGVQVppUP6RxYpVrPurMQBc-rD51-MFuEWkLlrz-e0EfNqh65yOohZMN45EuhJHtBwhb9lTF7k2SMrhWw_9oqoeuIDRrROvyCdVXK0IY07ap1GX53dULzkXLiI3mngzcm27YyC2NyAisFhs9nYyuL-Rff6/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-05-02_151009_www.tovima.gr.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxErsdlZI7aDNRCKPe8qGDD6vPmDicC4eGVQVppUP6RxYpVrPurMQBc-rD51-MFuEWkLlrz-e0EfNqh65yOohZMN45EuhJHtBwhb9lTF7k2SMrhWw_9oqoeuIDRrROvyCdVXK0IY07ap1GX53dULzkXLiI3mngzcm27YyC2NyAisFhs9nYyuL-Rff6/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-05-02_151009_www.tovima.gr.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/05/blog-post_12.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/05/blog-post_12.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy