-->

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Οι πολίτες επιλέγουν σταθερότητα, πρόοδο, ευημερία και ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία!

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον Γιώργο Φάκο...


Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον Γιώργο Φάκο



ΕΡ: Μπορείτε να μας κάνετε έναν απολογισμό του έργου σας για την Ηλεία ως Βουλευτής της Κυβερνητικής παράταξης; 

-Καταρχάς θα πρέπει να πω ότι είμαι περήφανος και αποτελεί τιμή για εμένα ότι οι συμπολίτες μου με επέλεξαν να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία. Ήταν τέσσερα χρόνια στην διάρκεια των οποίων βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις ως χώρα και αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπως η υγειονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο, καταφέραμε να παράγουμε σημαντικό έργο και στο παραγόμενο έργο η Ηλεία δεν ήταν απούσα. 

Προσωπικά, αξιοποίησα όλα τα μέσα της Κοινοβουλευτικής μου ιδιότητας και πιστεύω ότι άσκησα κάθε δυνατή πίεση ώστε τα προβλήματα του τόπου μας να έρθουν στην Βουλή, μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, και να δοθούν λύσεις, ενώ η παρουσία μου στα Υπουργεία και τους Οργανισμούς ήταν σε καθημερινή βάση, προωθώντας τα αιτήματα και τα προβλήματα προκειμένου να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και θεωρώ ότι είχαμε σημαντικά αποτελέσματα. Δεν θα μπω στην διαδικασία να απαριθμήσω όσα έγιναν, άλλωστε οι πολίτες γνωρίζουν. 

Θα σταθώ όμως και στην δική μου συμβολή ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου ‘Πατρών-Πύργου’, για το μεγάλο αυτό έργο για το νομό μας, στην πρόταση που βρήκε υποστηρικτή και τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που θα αναπτύξει και θα αναδείξει το παραλιακό μας μέτωπο, στην αναβάθμιση της ασφάλειας του υφιστάμενου οδικού δικτύου στο οποίο είχαμε μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων, στο ότι προχωρήσαμε τις διαδικασίες για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου, στην προώθηση της κατασκευής υδατοδρομίου, στην στήριξη των αγροτών μας, στις διεκδικήσεις πόρων για τους δήμους μας με απτά αποτελέσματα, στην στήριξη επαγγελματιών και κάθε κοινωνικής τάξης. 

ΕΡ: Η απομάκρυνση των σχολών, τα πολλά και άλυτα αγροτικά προβλήματα, τα προβλήματα στην Υγεία κ.λ.π. θα επηρεάσουν την κρίση των πολιτών αρνητικά ως προς τη Νέα Δημοκρατία;

-Θα επαναλάβω ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , ειδικά στο θέμα αυτό, παρέλαβε καμένη γη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσεπίλυτα προβλήματα. Οι σχολές δεν χάθηκαν γιατί έκανε μία επιλογή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι σχολές χάθηκαν γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον περιβόητο ‘Νόμο Γαβρόγλου’, οδήγησε σε αυτή την κατεύθυνση το Πανεπιστήμιο Πατρών. Παρ’ όλα αυτά, δρομολογούμε τις διαδικασίες ώστε ο νομός μας να μπει εκ νέου στον χάρτη της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. 

Προχωράμε με την Αγροτική Σχολή στην Αμαλιάδα, έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία, προχωρήσαμε στην Ίδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών στην Αρχαία Ολυμπία αλλά έχουμε στόχο και άλλα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών, την οποία και πρέπει να στηρίξουμε, για την ίδρυση αυτόνομης ξενόγλωσσης σχολής πολιτισμού στην Αρχαία Ολυμπία. 

Εδώ είχαμε και μια πρόσφατη θετική εξέλιξη με την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Την παραχώρηση του κτηρίου του Απόλλωνα στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Για την υγεία τι να πούμε, παραλάβαμε μία εικόνα διάλυσης με υποστελεχωμένα Νοσοκομεία, τα οποία ρίχτηκαν στην ‘μάχη’ του κορωνοϊού και τα καταφέραν παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Σταθήκαμε όρθιοι στα δύσκολα και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες ώστε το επόμενο διάστημα να προβούμε σε προσλήψεις ιατρών, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την σημαντική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την κτιριακή αναβάθμιση και την εξασφάλιση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων, μέσω πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Σε ότι αφορά τους αγρότες μας, η στήριξή τους είναι διαρκής και σε όλα τα επίπεδα. Πάνω από 17 εκ . ευρώ δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις μέσα στην τριετία 2020-2023 και πάνω από 7 δις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις την ίδια περίοδο. Μην ξεχνάμε και σε αυτό το σημείο και τις ενισχύσεις σε μια σειρά από προϊόντα που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση. 

Ερ: Κατά τη γνώμη σας σε ποιους τομείς χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη ο νομός; 

 -Δεν θα μπω στην λογική της ιεράρχησης. Εμείς αγωνιζόμαστε καθημερινά για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό σε όλους τους τομείς, για ισόρροπη ανάπτυξη. Σαφέστατα δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στα έργα υποδομών, στο οδικό δίκτυο και τις μεταφορές, στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, στο περιβάλλον, τον τουρισμό, την υγεία και την εκπαίδευση, στον αγροτοδιατροφικό τομέα και θεωρώ ότι θα αποκομίσουμε πολλαπλά οφέλη από το οργανωμένο και απολύτως στοχευμένο Αναπτυξιακό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που γίνεται για πρώτη φορά στον τόπο μας και βάζει σε τροχιά δημιουργικής και επενδυτικής πορείας τον τόπο με άξονα τον ίδιο τον άνθρωπο. 





Ερ: Μια επανεκλογή σας τι θα σημαίνει για το νομό και τους Ηλείους πολίτες;

-Έχουμε ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα πρέπει να έχει συνέχεια για τον νομό μας. Με την ψήφο των συμπολιτών μου που θα με οδηγήσει στην επανεκλογή μου, θα μπορέσω να ολοκληρώσω το όραμά μου για τον τόπο και να είστε βέβαιοι ότι θα εργαστώ σκληρά για αυτό όπως έκανα μέχρι σήμερα. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια ήμουν διαρκώς δίπλα τους και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Η επιλογή μου να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική σκηνή δεν έγινε για την διεκδίκηση ενός αξιώματος ή κάποιου τίτλου, ήταν μία συνειδητή επιλογή προκειμένου να ασχοληθώ ενεργά με τα προβλήματα και να προσφέρω στον τόπο μου. 

Ερ: Προεκλογικά όλα τα κόμματα παρουσιάζουν θέσεις και προτάσεις που ακούγονται εξαιρετικά ωραίες, για να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα λίγο πριν ψηφίσουν. Ο κόσμος δεν παρακολουθεί με σκεπτικισμό τα όσα λέγονται απ΄ όλους;

-Οι πολίτες θεωρώ ότι όχι μόνο είναι σκεπτόμενοι απέναντι σε εύκολες, ωραίες και σωτήριες λύσεις αλλά είναι και καχύποπτοι. Παρακολουθούν και κρίνουν θέσεις και προτάσεις. Το ζητούμενο για εμένα δεν είναι να στέκεται κάποιος στο ‘ωραιοποιημένο’, αλλά να επιλέγει το αξιόπιστο και το ρεαλιστικό. Και φυσικά, να επιλέγει την αλήθεια και όχι το ψέμα και την υποκρισία. Άλλωστε πληρώσαμε ακριβά τις ψεύτικες υποσχέσεις και τις αυταπάτες την περίοδο 2015- 2019. 

Ερ: Και γιατί ψήφο στη Νέα Δημοκρατία και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλο κόμμα; 

-Έχω πει το τελευταίο διάστημα και θα επαναλάβω ότι ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει ποια κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την σταθερή πορεία της χώρας. Ποια κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί αποτελεσματικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική ασφάλεια και αυτή μπορεί να είναι μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επαναλαμβάνω ότι οι πολίτες μπορούν πλέον να κρίνουν και να συγκρίνουν, έχουν δει πώς ήταν η χώρα μας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πόσα βήματα κάναμε με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί για την επόμενη ημέρα, για να συνεχιστεί το έργο και να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά. 

Ερ: Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο. Τι θα τους προτείνατε; 

Πρωτίστως θα τους πω ότι πρέπει να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν, να είναι συμμέτοχοι στην εκλογική διαδικασία και να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας μας. Δεν υπάρχουν διλήμματα, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις ψεύτικες υποσχέσεις. Η επιλογή είναι μονόδρομος και την Κυριακή 21 Μαΐου ψηφίζουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ερ: Τι πιστεύετε για το αποτέλεσμα των εκλογών; Θα σχηματιστεί κυβέρνηση ή θα πάμε και σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση; 

-Όπως λέει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλουμε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα, ένα ισχυρό αποτέλεσμα που θα δώσει ένα μήνυμα για τη δυνατότητα της Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα είναι προς όφελος της χώρας μας. Έχουμε πει όμως ότι το σύστημα της απλής αναλογικής δεν οδηγεί σε βιώσιμες κυβερνήσεις. 

Ερ: Το μήνυμά τους για τους Ηλείους ψηφοφόρους; 

-Αυτό που θα ήθελα να τους πω είναι να λάβουν μέρος στις εκλογές της 21 ης Μαΐου και να ψηφίσουν για το μέλλον της χώρας και για το μέλλον του νομού μας. Γι’ αυτό και τους καλώ να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, που εγγυάται την σταθερότητα, την πρόοδο και την ευημερία. Μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί να διεκδικούμε για τον τόπο μας, για να πάει η Ηλεία πιο δυνατά!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ανδρέας Νικολακόπουλος: Οι πολίτες επιλέγουν σταθερότητα, πρόοδο, ευημερία και ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία!
Ανδρέας Νικολακόπουλος: Οι πολίτες επιλέγουν σταθερότητα, πρόοδο, ευημερία και ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEga4rLKHUgwxHppk6WTYvVeTeEMjgs_TpDjI7rMXT9AMkfrT_jyOFH2A1C9dcNfyTJ_eexpMMvH06gslc-4h8SUYQhYh14Ohl10WCIh6G566-9l7Pa210WzkXAaDc-srXLs52KLBwPCuInRIQ6l8AvzBn2EexlXtOl2bcWKsBXnU5BskFJGa1AxKVEu/s600/347230315_682852310518527_2299194332623808308_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEga4rLKHUgwxHppk6WTYvVeTeEMjgs_TpDjI7rMXT9AMkfrT_jyOFH2A1C9dcNfyTJ_eexpMMvH06gslc-4h8SUYQhYh14Ohl10WCIh6G566-9l7Pa210WzkXAaDc-srXLs52KLBwPCuInRIQ6l8AvzBn2EexlXtOl2bcWKsBXnU5BskFJGa1AxKVEu/s72-c/347230315_682852310518527_2299194332623808308_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/05/blog-post_174.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/05/blog-post_174.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy