-->

Φιγαλεία: Εξετάζεται περίπτωση φοροδιαφυγής 20 εκατ. ευρώ

  Εξονυχιστικό έλεγχο για την περίπτωση διακίνησης πλαστών τιμολογίων και φοροδιαφυγής που μπορεί να αγγίζει ακόμα και τα 20 εκατομμύρια ε...

 

Εξονυχιστικό έλεγχο για την περίπτωση διακίνησης πλαστών τιμολογίων και φοροδιαφυγής που μπορεί να αγγίζει ακόμα και τα 20 εκατομμύρια ευρώ πραγματοποιεί ο ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος), στα «ραντάρ» του οποίου έχει μπει ελαιοτριβείο στην ευρύτερη περιοχή της Φιγαλείας του δήμου Ζαχάρως μετά από εντολή του Προϊσταμένου της ΔΟΥ Τρίπολης. 

Ειδοποιητήρια από τη ΔΥΟ που έφθασαν στα χέρια των ελαιοπαραγωγών, αποτέλεσαν την αφορμή για αναστάτωση όλου του παραγωγικού κόσμου της περιοχής. Οι αγοραπωλησίες αφορούν τα έτη 2017 και 2018, με το μεγαλύτερο ωστόσο όγκο να έχει γίνει την πρώτη χρονιά. Μάλιστα, οι παραγωγοί πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία και αποδεικτικά προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ την παραγόμενη ποσότητα ελαιολάδου, τις ποσότητες που παρέμειναν στο ελαιοτριβείο προς φύλαξη για τα συγκεκριμένα έτη, αντίγραφα με τις δηλώσεις εισοδήματος εκείνων των ετών, καθώς και αντίγραφα λογιστικών βιβλίων. 

Ξεπερνούν τα 700 τα ειδοποιητήρια 

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πατρίς», τα ειδοποιητήρια που έχουν λάβει πολίτες της περιοχής που είχαν συναλλαγές τα έτη αυτά με το συγκεκριμένο άνθρωπο, φαίνεται ότι ξεπερνούν τα 700 και μάλιστα θύματα εξαπάτησης του εν λόγω ελαιοτριβέα φαίνεται πως έχουν πέσει επιχειρηματίες της περιοχής, καθώς και πολλοί παραγωγοί από τη Ζαχάρω, τη Φιγαλεία και τη Νέα Φιγαλεία, το Λέπρεο, καθώς και ευρύτερα στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και πιθανότατα σε αυτόν της Τριφυλίας. 

Για τη συγκεκριμένη μάλιστα υπόθεση μίλησαν τόσο συγγενής ενός εκ των παραγωγών που είχε συναλλαγές με το συγκεκριμένο ελαιοτριβείο, όσο και γεωπόνοι της περιοχής και ένας λογιστής ορισμένων παραγωγών, οι οποίοι αμφότεροι αναφέρθηκαν σε όσες λεπτομέρειες γνωρίζουν μέχρι στιγμής, θέλοντας ωστόσο να κρατήσουν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους. 

«Φοροδιαφυγή τεράστια για τα δεδομένα του νομού» 

Για τα δικαιολογητικά που ζητάνε οι φορολογικές αρχές που να αποδεικνύουν το δίκιο τους και την παράνομη δραστηριότητα του ελαιοτριβείου, μίλησε αποκλειστικά στην «Πατρίς» το συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των ανθρώπων που έλαβαν ενημέρωση από τη ΔΟΥ. Ειδικότερα, ανέφερε πως το ποσό που είχε πληρώσει ο συγγενής του τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν 600 ευρώ και τους έγινε γνωστό πως ο εν λόγω ιδιοκτήτης της επιχείρησης τους έκοψε 22.000 ευρώ, ενώ μίλησε και για άλλες υποθέσεις γνωστές προς τον ίδιο με «εξωφρενικά ποσά» που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ προς ανθρώπους που έχουν να συναλλαχθούν χρόνια ή και καθόλου. 

«Μια φορά είχα πάει το 2017, όπου βγάλαμε 600 κιλά, κρατήσαμε τα 200 και τα υπόλοιπα μας τα πλήρωσε 620 ευρώ. Και τώρα μας έρχεται από την ΔΟΥ Τρίπολης ότι έχουμε πάρει 2.200 κιλά. Ενημερωθήκαμε από την υπηρεσία πως ψάχνουν την υπόθεση, για αυτό και έστειλαν χαρτιά στους πολίτες», δήλωσε το συγγενικό πρόσωπο και παράλληλα σημείωσε πως απέστειλαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. «Τόσο μεγάλη φοροδιαφυγή δε γίνεται από ένα άτομο. Η διαδικασία αυτή έχει γίνει και με άλλους εμπλεκόμενους. Είναι πολλά τα λεφτά», τόνισε χαρακτηρίζοντάς το ως ένα εκ των μεγαλύτερων σκανδάλων πανελλαδικά σε περίπτωση που αποδειχθεί αυτό. «Ήδη κάποιοι κινούνται προς την οδό της δικαιοσύνης, καθώς έχει κάνει μια φοροδιαφυγή τεράστια για τα δεδομένα του νομού», κατέληξε. 

«Υπάρχει κατάσταση με ονόματα παραγωγών και ποσά τιμολογίων» 

Από την πλευρά του, ο λογιστής ορισμένων παραγωγών που έχουν λάβει ειδοποιητήρια, επεσήμανε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή η υπόθεση αυτή ελέγχεται εξονυχιστικά και ζητείται από τους παραγωγούς η προσκόμιση στοιχείων για να διασταυρώσουν αν υπάρχουν συναλλαγές με το ελαιοτριβείο αυτό. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εστιάσει και στο ενδιαφέρον που έδειξαν άμεσα οι παραγωγοί να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει, με τον ίδιο μάλιστα να είναι ένας εξ αυτών που επικοινώνησαν με τη ΔΟΥ Τρίπολης και να του αποκαλύπτουν ότι υπάρχει μια κατάσταση στα χέρια των ανθρώπων της Εφορίας με ονόματα παραγωγών και τα ποσά των τιμολογίων. 

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως σκοπός της υπηρεσίας είναι να εξακριβώσει αν έχουν κοπεί ή όχι τα συγκεκριμένα τιμολόγια από τους παραγωγούς και στάθηκε στο γεγονός πως ουδείς έχει στα χέρια του ή γνωρίζει ότι υπάρχει κάποιο αντίγραφο τιμολογίου. «Είναι κάποιοι πελάτες που είχαν συναλλαγές με αυτό το ελαιοτριβείο άσχετες χρονιές από αυτές που αναφέρονται στα τιμολόγια», είπε και συνέχισε αποκαλύπτοντας πως ο μεγαλύτερος όγκος των τιμολογίων αυτών φαίνεται να είναι το 2017. «Το θέμα είναι αν έχουν κοπεί αυτά τα τιμολόγια ή απλά είναι κάτι που αναφέρεται σε μια κατάσταση; Δεν έχω πάρει στα χέρια μου κάποιο τιμολόγιο, ούτε έχω δει κανένα. Μπορεί και να μην υπάρχουν κιόλας. Μόνο η ΔΟΥ μπορεί να απαντήσει σε αυτό, αλλά δε δίνει παραπάνω στοιχεία από τη στιγμή που η επιχείρηση ελέγχεται για φοροδιαφυγή», κατέληξε. 

Η θέση των γεωπόνων της περιοχής 

Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε και με γεωπόνους της περιοχής Ζαχάρως, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν καταγγελίες πελατών τους για το συγκεκριμένο θέμα και η απάντηση των περισσότερων ήταν η εξής: «Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας και αφορά ελαιοτριβείο, το οποίο ελέγχεται από το ΣΔΟΕ, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε και έτσι δεν μπορούμε να πάρουμε καμία απολύτως θέση. 

Πολλά λέγονται για το συγκεκριμένο θέμα και είναι παρακινδυνευμένο να αναφέρουμε κάτι το οποίο αφορά ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, όπως είναι αυτό της φοροδιαφυγής. Περιμένουμε και εμείς να δούμε πού θα καταλήξει η έρευνα του ΣΔΟΕ, αλλά μία ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως, για αυτό το θέμα υπάρχει». 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Φιγαλεία: Εξετάζεται περίπτωση φοροδιαφυγής 20 εκατ. ευρώ
Φιγαλεία: Εξετάζεται περίπτωση φοροδιαφυγής 20 εκατ. ευρώ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8OA2TJtd8OMXXe8T5HEeFzZRVGrHn1t2GnvFdU2kBrw3k0XcFIYujkBUr5laVkifVqA-TW7EhwtNUmnLHDnqLdt3WeLKVI6f65TZ0ZZ_LfeO4jy7PJ_ZxITapzJSUOGNgRfE9zCvtlXwNvW4_5ozt1J12siDJnjEsmB9zFdfB6RbYraV8x8K_2jBbjlg/s600/lefta.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8OA2TJtd8OMXXe8T5HEeFzZRVGrHn1t2GnvFdU2kBrw3k0XcFIYujkBUr5laVkifVqA-TW7EhwtNUmnLHDnqLdt3WeLKVI6f65TZ0ZZ_LfeO4jy7PJ_ZxITapzJSUOGNgRfE9zCvtlXwNvW4_5ozt1J12siDJnjEsmB9zFdfB6RbYraV8x8K_2jBbjlg/s72-c/lefta.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/07/20.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/07/20.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy