-->

Ν. Κοροβέσης: Κερδίσαμε το στοίχημα, συνεχίζουμε μαζί για ακόμα περισσότερα!

  Τέσσερα χρόνια πριν ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε η περιοχή μας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να βγει από την αφάνεια, να αποκτήσε...

 


Τέσσερα χρόνια πριν ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε η περιοχή μας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να βγει από την αφάνεια, να αποκτήσει εξωστρέφεια, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να ξεκινήσει την ανοδική της πορεία αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν όλα εκείνα που την κρατούσαν «δέσμιο» και την υποχρέωναν σε ρόλο «κομπάρσου», αντί πρωταγωνιστή. Το στοίχημα ήταν να αναδείξουμε σύντομα βασικά στοιχεία του οράματος και του προγραμματισμού μας. 

Αρχικά,  με στρατηγικό στόχο την οριζόντια και ισομερή ανάπτυξη σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, κατανέμοντας σε κάθε μία περιφερειακή ενότητα το 1/3 του προϋπολογισμού. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό τα στοιχήματα ήταν πολλά και νομίζω ότι τα κερδίσαμε! Το 2020 σχεδιάσαμε το πρώτο ΕΣΠΑ Τουρισμού της Δυτικής Ελλάδας με πόρους που άγγιξαν τα 4 εκατομμύρια ευρώ, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες προβολής της Δυτικής Ελλάδας στο εξωτερικό. 

Πλέον στόχος μας είναι ένα νέο ΕΣΠΑ για τα επόμενα έτη αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε η Δυτική Ελλάδα να προβάλλεται διεθνώς με τα πιο σύγχρονα μέσα όπως της αξίζει.  Ήδη, νέες αγορές, όπως αυτή του Ισραήλ, πλαισιώνουν τον τουριστικό χάρτη της περιφέρειας, αυξάνοντας κατακόρυφα τις αφίξεις επισκεπτών σε πανελλαδικό επίπεδο και κάνοντάς την Δυτική Ελλάδα αγαπημένο προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.  

Υλοποιήσαμε την προβολή του νέου μας branding υπό τη διακριτική ονομασία OlympianLand προκειμένου το μεγαλείο και οι αξίες που πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπία να αποτελέσουν την «ταυτότητα» όλης τη Δυτικής Ελλάδας και να γίνει το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια στο εξωτερικό. 

Ξεκινήσαμε την λειτουργία του νέου και καινοτόμου σάιτ τουριστικής προβολής (www.olympianland.gr), όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες, αξιοθέατα και δραστηριότητες για κάθε περιοχή που θέλει να επισκεφθεί. 

Υλοποιήσαμε στοχευμένες δράσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων και συμμετείχαμε σε ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό στοχεύοντας σε αγορές που μας ταιριάζουν. Επεκτείναμε τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού μέσω ΕΟΤ (TTR, Ρουμανίας, IFT, Σερβίας, ΙΜΤΜ, Ισραήλ, ΒΙΤ, Ιταλία, ΙΤΒ, Γερμανία, FERIENMESSE, Αυστρία, IFTM Γαλλία, TTG, Ιταλία, WTM, Ηνωμένο Βασίλειο, ITTF Πολωνία) και μεμονωμένα(ΔΕΘ, PHILOXENIA Θεσσαλονίκη, ERGOMARATHON,Ημιμαραθώνιος, AITE, Αθήνα) προκειμένου να διευρύνουμε το κοινό μας και να αυξήσουμε τους δυνητικούς επισκέπτες. 

Δημιουργήσαμε νέο οπτικοακουστικό υλικό και οργανώσαμε δράσεις προβολής της Περιφέρειας με τον φοιτητικό πληθυσμό, με σκοπό την αύξηση της κινητικότητας του φοιτητών εξωτερικού στην περιοχή μας. 

Παράλληλα, συνεχίσαμε τις δράσεις προβολής του Θρησκευτικού Τουρισμού μέσω της δημιουργίας οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και μέσω της αλληλεπίδρασης και της βιωματικής πρακτικής με προσκυνητές  και επισκέπτες της περιοχής μας. Κάναμε χρήση καινοτόμων τεχνολογιών μέσω των οποίων προβάλλονται ειδικά θεματικά προϊόντα (VR) και η περιοχή μας και προχωρήσαμε στην πραγματοποίηση ψηφιακών B2B συναντήσεων επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος (ξενοδοχεία, καταλύματα)  με διεθνείς και εσωτερικούς εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς (τουριστικοί πράκτορες) με τα αποτελέσματα να είναι ορατά και σημαντικά όπως για παράδειγμα, η αποτύπωση σε αξιοθέατα ορεινών περιοχών της Ηλείας και ανάδειξή τους ως τουριστικοί προορισμοί. 

Υλοποιήσαμε ειδικές διαφημιστικές καμπάνιες μέσω τηλεόρασης,  διαδικτύου  και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στη βάση ανάπτυξης των παραπάνω καινοτόμων προϊόντων. Ενισχύσαμε τα μέσα διαφημιστικής προβολής μέσω παραγωγής ειδικών εντύπων (φυλλάδια σε ελληνικά και άλλες γλώσσες, χάρτης ΠΔΕ, καρτ ποστάλ) προκειμένου να ενδυναμωθεί η παρουσία μας. Υλοποιήσαμε στοχευμένες δράσεις προβολής που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητά μας, μέσα από την προβολή πολιτισμικών και αθλητικών ενεργειών και γαστρονομικών εκδηλώσεων. 

Προβάλλαμε τις τοπικές συνταγές και προϊόντα παραγωγών της Περιφέρειας στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ. Και στον Πολιτισμό όμως, φέραμε πολύ σημαντικές αλλαγές που είχε ανάγκη ο τόπος και οι άνθρωποί του. Η Περιφέρεια ξέφυγε από το «κλισέ» της συμμετοχής της σε δράσεις συλλόγων και φορέων. Πλέον από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδιάζεται και υλοποιείται Ενιαίο Πρόγραμμα Πολιτισμού με πάνω από 250 δράσεις κατά έτος τα τελευταία δυο έτη. 

Εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα, σπουδαίες παραστάσεις αλλά και εκδηλώσεις παντός τύπου κατακλύζουν πλατείες και θέατρα προσφέροντας ψυχαγωγία και παιδεία στο κοινό και πλέον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδικεί πόρους από ΕΣΠΑ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον Πολιτισμό. Κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε κοινότητα μπήκε στον πολιτιστικό «χάρτη» και πλέον οι πολίτες δεν νιώθουν απομονωμένοι και ξεχασμένοι, έχοντας τουλάχιστον μία πολιτιστική εκδήλωση στον τόπο που ζουν για να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν και να δώσουν την ευκαιρία στον υπόλοιπο κόσμο να μάθει την περιοχή τους, με τις επιχειρήσεις να ανασαίνουν οικονομικά. 

Και όλα αυτά μέσα σε μια μόνο θητεία, μια πρώτη θητεία με σπουδαίες εμπειρίες και σπουδαίους ανθρώπους. Πάντα κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη, με σεμνότητα και ανθρωπιά! Την περίοδο 2019-2023 βάλαμε τις βάσεις και κερδίσαμε το πρώτο στοίχημα. 

Συνεχίζουμε μαζί με δύναμη, θέληση, αποφασιστικότητα, με σκληρή δουλειά, με σχέδιο, με προγραμματισμό και πρωτίστως με αγάπη για τον τόπο μας για ακόμα περισσότερα, για ακόμα μεγαλύτερα!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ν. Κοροβέσης: Κερδίσαμε το στοίχημα, συνεχίζουμε μαζί για ακόμα περισσότερα!
Ν. Κοροβέσης: Κερδίσαμε το στοίχημα, συνεχίζουμε μαζί για ακόμα περισσότερα!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhRtM6d8qPparAWhaA1sWmBQSoQsKO4-pWJyjU2autabY-0k0nYqT3cuNMYvSGDwbAw-c7hlcgLug4bvOlwEtXxabldyu3gSX7GkgzJSrOSIoweObUUlWj4cgmNAfJ8O9oTMDp3SmbZAnRAYCFTCX20Qb_MhbxnxKtp6SVDDG-Q0B_xDlpDCUMH67PfKI/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-08-07_145235_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhRtM6d8qPparAWhaA1sWmBQSoQsKO4-pWJyjU2autabY-0k0nYqT3cuNMYvSGDwbAw-c7hlcgLug4bvOlwEtXxabldyu3gSX7GkgzJSrOSIoweObUUlWj4cgmNAfJ8O9oTMDp3SmbZAnRAYCFTCX20Qb_MhbxnxKtp6SVDDG-Q0B_xDlpDCUMH67PfKI/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-08-07_145235_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/08/blog-post_77.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/08/blog-post_77.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy