-->

Γιάννης Λυμπέρης: "Πολύ σκληρός για να πεθάνει"!

  Είμαι βέβαιος ότι μια παγωμάρα επικρατεί σήμερα, ιδιαίτερα στη παράταξη του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, μετά την ανακοίνωση ότι με τον Γι...

 Είμαι βέβαιος ότι μια παγωμάρα επικρατεί σήμερα, ιδιαίτερα στη παράταξη του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, μετά την ανακοίνωση ότι με τον Γιάννη Λυμπέρη συμπορεύεται ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης. 

Ήταν μια ανακοίνωση που την περίμενα, λόγω του ότι ο ίδιος ο κ. Τσαούσης, πριν μερικές ημέρες, καθώς βρεθήκαμε τυχαία, μου πέταξε μια ατάκα που έδειχνε την πρόθεσή του. Πίστευα λοιπόν ότι ήταν θέμα ημερών να γίνει η συγκεκριμένη ανακοίνωση, όπως πιστεύω ότι ο … “κακός” Λυμπέρης έχει κι άλλα “όπλα στη φαρέτρα” του για να κάνει τους αντιπάλους του να μείνουν ξάγρυπνοι για πολλά βράδια! 

Δεν ξέρω αν με την κίνηση αυτή ο Λυμπέρης κλειδώνει το 43% αλλά ξέρω ότι κάποιοι θα δουν την πλάτη του νυν δημάρχου Ήλιδας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. 
Κι αυτό έχει φυσικά την εξήγησή του… 

Καταρχάς, όποιος υποτιμά τον Λυμπέρη πέφτει σε παγίδα. Ο γερόλυκος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι “πολύ σκληρός για να πεθάνει” [χρησιμοποιώ τον τίτλο της ταινίας με τον Μπρους Γουίλις] κι αυτό το έχει δείξει κι αποδείξει πολλάκις. 

Κάποιοι επένδυσαν και σε αυτή την προεκλογική περίοδο στο γεγονός ότι του Λυμπέρη θα του επιβληθούν περιοριστικά μέτρα και δεν θα μπορέσει να κατέλθει εκ νέου υποψήφιος και μάλιστα μέχρι πριν λίγο καιρό το θεωρούσαν πολύ σίγουρο! 

Επένδυσαν σε μια φημολογία περί… περίεργου πλουτισμού του, επένδυσαν σε μια άκρως καταστροφολογία εναντίον του Λυμπέρη μέσα από τα social media και κατάφεραν ότι και τις προηγούμενες εκλογές: Να συσπειρώσουν τον κόσμο υπέρ του. 
Διότι ο κόσμος θέλει πρόγραμμα και όχι να κατηγορείς τον άλλον και μάλιστα κάποιον που για να εκλέγεται τόσες φορές προφανώς κάτι καλό έχει κάνει! 
Με την στάση τους, την φρασεολογία τους, τις αήθεις επιθέσεις τους ο κόσμος αγανάκτησε γιατί στην ουσία τον θεωρούσαν χαζό που ψήφιζαν τόσες φορές τον Γιάννη Λυμπέρη. 

Και μπορεί η τελευταία θητεία του Γιάννη Λυμπέρη να μην ήταν η καλύτερή του [πολλές φορές τον είχα κατηγορήσει για διάφορα] αλλά μη ξεχνάμε ότι αντιμετώπισε δυο χρόνια κορονοιό, μια απίστευτη ενεργειακή κρίση κλπ. 
Και όσο οι “κατήγοροί” του τα απέκρυπταν, οι ίδιοι οι πολίτες το ήξεραν, το έβλεπαν. 

“Διότι οι άνθρωποι οι σκεπτόμενοι, οι άνθρωποι που έχουν άποψη, μοιραία θα έρθουν σε αντιπαράθεση σε κάποια ζητήματα και σε κάποιες απόψεις που θα εκφράσουν”. 

Η παραπάνω ατάκα του Λυμπέρη τα λέει όλα. Δίνει το στίγμα – για ακόμη μία φορά – της ευφυίας του. Μια ευφυΐα που κάποιοι υποτίμησαν και φυσικά θα το πληρώσουν στις εκλογές. 

Ξέρετε κάτι; Αν δεν ήταν το πρόσωπο του Κώστα Τσαούση δεν θα έγραφα το σημερινό κείμενο. Γιατί, τη στιγμή που ο κ. Τσαούσης αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος με τον Λυμπέρη και να κατέλθει με τον [όπως τον χαρακτήρισε] νικητή το σκηνικό στο δήμο Ήλιδας εν’ όψη εκλογών παίρνει φωτιά. Και η φωτιά καίει υπέρ Λυμπέρη! 

Με ρώτησε κάποιος πρόσφατα, “εσύ δεν θες να φύγει ο Λυμπέρης;”. Του απάντησα ότι θέλω να φύγει αν κάποιος άλλος έχει πρόγραμμα καλύτερο. Δεν θέλω να φύγει γιατί εσείς βγαίνετε και τον κατηγορείτε με τον τρόπο που το κάνετε”. 

Κι έτσι πρέπει να σκέφτεται κάθε πολίτης. Να κλείνει τα αφτιά του σε ανυπόστατες καταγγελίες και να κοιτάει τα προγράμματα των υποψηφίων. Και μέχρι σήμερα μόνο ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έχει αναφέρει το πρόγραμμά του για τον δήμο Ήλιδας. Ουδείς άλλος από τους αντιπάλους του Γιάννη Λυμπέρη, οι οποίοι αναλώνονται στο πως θα εκδιωχθεί ο “κακός” λύκος.

Αλλά σας το έγραψα παραπάνω: “Ο “κακός” λύκος είναι “πολύ σκληρός για να πεθάνει”!!! 

Θεμιτές όλες οι φιλοδοξίες! 

Κάθε φιλοδοξία, κάθε ανθρώπου, είναι απόλυτα θεμιτή και σεβαστή. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να επιζητεί κάτι καλύτερο για τον ίδιον, την οικογένειά του, για τους συνδημότες του. Πρόκειται για μία αρχή που δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες. Αλλά για την πραγματοποίηση κάθε φιλοδοξίας δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται πρακτικές βίας, είτε σωματικής είτε ψυχολογικής. 
 Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία... αυτό πρέπει απ' όλους μας να καλλιεργείται... Μη ξεχνάμε ότι όλοι στην ίδια περιοχή ζούμε και μετά τις εκλογές πάλι μαζί θα είμαστε... 

Εγραψε σε άρθρο του στην Καθημερινή, ο Παντελής Μπουκάλας... 

[...] Οι υπεύθυνοι προπαγάνδας ανέσυραν έναν «δοκιμασμένο» όρο κάπως παλαιότερων εποχών, για να οικοδομήσουν πάνω του τα μάλλον σαθρά επιχειρήματά τους. Πρόκειται για τον όρο «στοχοποίηση», συχνά συνοδευόμενο από το ζεύγος «ηθική αυτουργία». Δεν άργησαν να μπουν στο παιχνίδι του εξερεθισμού αισθημάτων και πνευμάτων και όσοι διαθέτουν ανώνυμα, ψευδώνυμα ή και επώνυμα μετερίζια στον ψηφιακό χώρο, ιδίως όσοι ειδικεύονται στην αργκό του μίσους και της χυδαιότητας – και δυστυχώς είναι τόσο πολλοί, όπως παντού στον κόσμο. 

Πολύ συχνά, οι λέξεις πληκτρολογούνται χωρίς εσωτερική ανάσχεση και εκτοξεύονται χωρίς να περνούν πρώτα από κάποια πνευματική ή ηθική κρησάρα. Σαν να ’ταν κρυμμένη ή λογοκριμένη η κακότητα, και το ’φερνε βαρέως, βρήκε πια στη διαδικτυακή επικράτεια την ασφάλεια της ανωνυμίας και σκορπίζει ασυγκράτητη το δηλητήριό της: υβρίζει, προσβάλλει, χυδαιολογεί, σπέρνει μίσος κάθε είδους. 

Η λέξη «στοχοποίηση», μολονότι υποτίθεται πως ο όρος αυτός χρησιμοποιείται σαν αμιγώς πολιτικός, εντούτοις το περιεχόμενό του είναι καταφανώς ηθικολογικό, η δε σκόπευσή του ενοχοποιητική, εκφοβιστική και σχεδόν λογοκριτική [...]


Ο "κακός" λύκος του Δήμου Ηλιδας! 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιάννης Λυμπέρης: "Πολύ σκληρός για να πεθάνει"!
Γιάννης Λυμπέρης: "Πολύ σκληρός για να πεθάνει"!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcz7nzEzii0TUTnHP6WgmvijjbpATsFAccfRDZO9CBn52VX56CEJLtmd9ZebGHQu_SaA2V8J7NlCPEW0zOyIHNI-OArwMZQBdAEvcyNmUlP_hLH_XUIQxuCpnEbdFOEVmlUxObSEADHZKcug4qeI8ZueFCulshEZ3rrinsn_tt6NpbuqKPHEM-wR2iTyQ/s600/Opera-%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-03-01_141445_mail.google.com_.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcz7nzEzii0TUTnHP6WgmvijjbpATsFAccfRDZO9CBn52VX56CEJLtmd9ZebGHQu_SaA2V8J7NlCPEW0zOyIHNI-OArwMZQBdAEvcyNmUlP_hLH_XUIQxuCpnEbdFOEVmlUxObSEADHZKcug4qeI8ZueFCulshEZ3rrinsn_tt6NpbuqKPHEM-wR2iTyQ/s72-c/Opera-%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-03-01_141445_mail.google.com_.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/08/blog-post_800.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/08/blog-post_800.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy