-->

“ΗΛΙΔΑ - Η Κοινωνία μπροστά “: Απολογισμός των εκλογών και η επόμενη μέρα…

Η στάση για τη δεύτερη Κυριακή και οι πιέσεις…στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να μην αποσυρθεί… Συνάντηση στο γραφείο της παράταξης “ΗΛΙΔΑ - ...


Η στάση για τη δεύτερη Κυριακή και οι πιέσεις…στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να μην αποσυρθεί…

Συνάντηση στο γραφείο της παράταξης “ΗΛΙΔΑ - Η Κοινωνία μπροστά” πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών και του επικεφαλής Δημήτρη Κωνσταντόπουλου. 
Σε ευχάριστο κλίμα και με αλληλουχία συναισθημάτων από υποψήφιους, συζητήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών και με προβληματισμούς για την ετυμηγορία των πολιτών, που επέλεξαν την επιστροφή στο παρελθόν. Για να τους τονίσει ο Δημήτρης ότι «οι πολίτες δεν ψήφισαν με γνώμονα το δήμο και το μέλλον του τόπου μας ΑΛΛΑ με γνώμονα το συγγενή, το φίλο, τον κουμπάρο, το προσωπικό συμφέρον… γι’ αυτό και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Λυπηρό αλλά πραγματικό» 

Η πραγματικότητα είναι ότι η παράταξη “ΗΛΙΔΑ - Η Κοινωνία μπροστά” δημιουργήθηκε προ 2ετίας στο δήμο Ήλιδας από νέα πρόσωπα χωρίς εμπειρία και γνώση εκλογών. Επίσης βρέθηκε αντιμέτωπη προεκλογικά με κοινό μέτωπο των τριών αντιπάλων τους και αρχικό στόχο τους να μην συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και να μην συμμετέχει στις εκλογές. 

Διαδραματίστηκαν πρωτοφανείς διαδικασίες για το δήμο Ήλιδας και από τους τρεις Λυμπέρη-Χριστοδουλόπουλο με σημαιοφόρο τον Παπαδάκο, που ως στόχο είχαν τη συγκρότηση ψηφοδελτίων τους με κάθε τρόπο και μέσο, οδηγώντας το δήμο Ήλιδας σε καταστάσεις πολιτικής ανηθικότητας. 

ΟΛΟΙ το ζήσαμε και το συζητάμε ακόμη. 

Και οι τρεις ταυτόχρονα πολιορκούσαν επικοινωνιακά τους πολίτες ότι ο Κωνσταντόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος και η παράταξη του δεν κατεβαίνει στις εκλογές. Ένας πραγματικός επικοινωνιακός πόλεμος από στελέχη και των τριών άλλων παρατάξεων, Λυμπέρη - Χριστοδουλόπουλου - Παπαδάκου. Δεν κατάφεραν όμως την παράταξη “ΗΛΙΔΑ - Η Κοινωνία μπροστά “, να αποσυρθεί και σύνταξε ψηφοδέλτιο και συμμετείχε στις εκλογές. 

Κατόπιν οδηγήθηκαν σε προεκλογικό αγώνα με σημαία τους, τα έξοδα. Φυλλάδια που μετέτρεψαν τη πόλη της Αμαλιάδας σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, με φιέστες και εκδηλώσεις κόστους ενώ ο τύπος ήταν στις υπηρεσίες τους, κατευθύνοντας τους πολίτες ότι και οι τρεις θα είναι νικητές από την πρώτη Κυριακή διαμορφώνοντας τη κοινή γνώμη. Αποτέλεσμα είναι ότι , κατόρθωσαν να βρίσκονται κοντά σε ποσοστά μεταξύ τους ΑΛΛΑ μακριά από τη πρώτη Κυριακή. 

Και εδώ η παράταξη “ΗΛΙΔΑ - Η Κοινωνία μπροστά “ στάθηκε απέναντι τους με σεβασμό και υπευθυνότητα. Βαλλόταν από παντού αλλά στάθηκε και πάλι όρθια με αξιοπρέπεια. Τελικά το αποτέλεσμα δικαιώνει τον επικεφαλής Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για τη στάση του, καθώς κανένας τους δε βγήκε από τη πρώτη Κυριακή. 

Επίσης απέναντι στο πακτωλό χρήματος που ξοδεύτηκε και από τους τρεις δικαιώνεται και πάλι γιατί κράτησε στάση υπευθυνότητας και αναγνώρισης της ατμόσφαιρας που διαμορφώνονταν. 
Τραγικά χαμένος από το αποτέλεσμα των εκλογών ο Κος Παπαδάκος. 


Μια παράταξη - ένα πρόσωπο 

Η παράταξη “ΗΛΙΔΑ - Η Κοινωνία μπροστά“ αποτελούνταν από νέα πρόσωπα χωρίς γνώση εκλογών, χωρίς εμπειρία και κυρίως βλέποντας γύρω τους την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι αντίπαλοι τους δεν είχαν την δύναμη και δεν μπορούσαν να το πολεμήσουν διότι δεν διανοούνταν ότι στις εκλογές όλα τα μέσα είναι επιτρεπτά. 

Όλο το φορτίο το ανέλαβε προσωπικά ο ίδιος ο Δημήτρης. Χωρίς να μειώσει κάποιος το ζήλο που είχαν και την ομαδικότητα τους, ο Κωνσταντόπουλος ΜΟΝΟΣ του πάλεψε απέναντι σε τρεις παρατάξεις και στάθηκε όρθιος. Οι πολίτες επέλεξαν το συνηθισμένο, το παλιό. Έτσι στο δεύτερο γύρο με σημαντική διαφορά θα αναμετρηθούν οι Λυμπέρης-Χριστοδουλόπουλος.

Οι πολίτες όμως στο δήμο Ήλιδας επέλεξαν στο δημοτικό συμβούλιο να βρίσκεται και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος εκλέχτηκε και θα είναι δημοτικός σύμβουλος, καθώς η παράταξη “ΗΛΙΔΑ - Η Κοινωνία μπροστά “ είναι πλέον μείζονος αντιπολίτευση στο δήμο Ήλιδας. Και εδώ θα έχουμε τη μέγιστη ανατροπή καθώς όλοι γνωρίζουμε πλέον για τις γνώσεις και τη δράση του Δημήτρη αλλά και τη δυναμική που διαθέτει. 

Όσοι είχαν βρεθεί σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τη θητεία 2014-2019 τον είχαμε ζήσει στις τοποθετήσεις του και αντιδράσεις του που τότε ήταν απλά δημοτικός σύμβουλος σε παράταξη. Στη θητεία που επέρχεται θα έχει ρόλο και λόγο ως επικεφαλής παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης και δημοτικός σύμβουλος. Ούτε ψύλλος στο κόρφο του στο νέο δήμαρχο και τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει την Κυριακή κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών. 

Κλειστή χωρίς θέση έως σήμερα παραμένει η στάση του επικεφαλής Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και κατ’ επέκταση της παράταξης “ΗΛΙΔΑ - Η Κοινωνία μπροστά “, όσον αφορά εάν υπάρξει στήριξη σε κάποιον υποψήφιο για το δεύτερο γύρο εκλογών. 

Σημειωτέων ότι μπορεί ο Κωνσταντόπουλος να έχει μικρό ποσοστό ως παράταξη ΑΛΛΑ η παρουσία του και ο λόγος του είναι πολύ ισχυρός εάν αποφασίσει να πάρει θέση για κάποιον στο δεύτερο γύρο. 

Τέλος, στη πρόθεση του Κωνσταντόπουλου να αποσυρθεί από τα κοινά του δήμου, να παραιτηθεί, όπως έχει εκφράσει φαίνεται να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από πολίτες και στελέχη της παράταξης του, τον οποίο πιέζουν έντονα να παραμείνει για να υπάρχει στο δήμο μια ξεκάθαρη φωνή αντίδρασης και ελέγχου και να είναι και πάλι Υποψήφιος το 2028. 

Απόφαση που σκέπτεται με έντονο προβληματισμό και αναμένονται εξελίξεις.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : “ΗΛΙΔΑ - Η Κοινωνία μπροστά “: Απολογισμός των εκλογών και η επόμενη μέρα…
“ΗΛΙΔΑ - Η Κοινωνία μπροστά “: Απολογισμός των εκλογών και η επόμενη μέρα…
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFjy9N7amJCftqNozNDAET3YK1czVgkGlmYAIkHM1uk-QrepEqTWN7yTDJsUH66tsTpE6G1z7t0fZd59ru5kQA1ODHVXqaGVj9WZDZUEfffAxI8Y8APd7vgsq8occciLyQYRnimeaMVzRuFnpj76MiV2UqlkuXHcQBFISS3IP0uYcZE7RDx4Ft_qUha6w/s600/%CE%9A%CE%A9%CE%9D%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A31.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFjy9N7amJCftqNozNDAET3YK1czVgkGlmYAIkHM1uk-QrepEqTWN7yTDJsUH66tsTpE6G1z7t0fZd59ru5kQA1ODHVXqaGVj9WZDZUEfffAxI8Y8APd7vgsq8occciLyQYRnimeaMVzRuFnpj76MiV2UqlkuXHcQBFISS3IP0uYcZE7RDx4Ft_qUha6w/s72-c/%CE%9A%CE%A9%CE%9D%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A31.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/10/blog-post_35.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/10/blog-post_35.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy