-->

Τα εργαστήρια του 26 ου Φεστιβάλ Ολυμπίας

Εκατοντάδες παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη φαντασία και το ταλέντο τους, γνωρίζοντας τη μαγεία του κινηματογράφου   Εκατο...


Εκατοντάδες παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη φαντασία και το ταλέντο τους, γνωρίζοντας τη μαγεία του κινηματογράφου 

Εκατοντάδες παιδιά από όλη την Ηλεία, θα έχουν για ακόμη μια χρονιά την ευκαιρία να συμμετέχουν και φέτος σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων του 26 ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, εκδηλώνοντας το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Πέρα από την προβολή των ταινιών τα παιδιά θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και μια μεγάλη γκάμα εργαστηρίων που στόχο έχουν να τα μυήσουν στην μαγεία του κινηματογράφου. 

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν αφενός εργαστήρια εντός των σχολείων και αφετέρου ανεξάρτητα εργαστήρια σε Πύργο και Αμαλιάδα, που μαζί με τις και φυσικά τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στις καθιερωμένες κριτικές επιτροπές που έχουν το χαρακτήρα εργαστηρίων κινηματογραφικής ανάλυσης και κριτικής. Το ενδιαφέρον των μαθητών για την συμμετοχή στα εργαστήρια είναι τεράστιο και βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία των αιτήσεων.

Συνοπτικά τα εργαστήρια του Φεστιβάλ είναι τα ακόλουθα: Εργαστήρια κινηματογραφικής ανάλυσης: 

Πρόκειται για τις κριτικές επιτροπές των παιδιών που συγκροτούνται από παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού μέχρι το λύκειο. Φέτος οι επιτροπές αυτές είναι 12, μια για κάθε ένα από τα διαγωνιστικά τμήματα του 26 ου Φεστιβάλ και της 23 ης Camera Zizanio και θα έχουν υβριδικό χαρακτήρα καθώς θα συμμετέχουν σε αυτές και παιδιά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι κριτικές επιτροπές λειτουργούν ως Εργαστήρια Κινηματογραφικής Ανάλυσης και πλαισιώνονται από κινηματογραφιστές, εκπαιδευτικούς και θεωρητικούς του κινηματογράφου. 

Mythos Project: Το γνωστό πολυεθνικό εργαστήριο που πραγματοποιείται επί 13 συνεχόμενα χρόνια, θα λειτουργήσει και φέτος με μικτές ομάδες παιδιών γυμνασίου και λυκείου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Εργαστήριο παραγωγής κινηματογραφικής ταινίας: Στόχοι του εργαστηρίου είναι να ανακαλύψουν τα νέα παιδιά τη μαγεία του κινηματογράφου. Μέσα απ’ τη διαδικασία θα παραχθεί μαθητική ταινία μικρού μήκους με πρωτότυπο σενάριο, που θα έχει γραφτεί από τα παιδιά. 

ZizAnimation: Το μακροβιότερο και πολύ δημοφιλές εργαστήριο που αφορά στη δημιουργία ταινιών κινουμένου σχεδίου με τη μέθοδο του Stop Motion. Φέτος, για πρώτη φορά, θα χρησιμοποιηθεί ρομποτική κάμερα και άλλα σύγχρονα μέσα που διευκολύνουν τη διαδικασία κατασκευής της ταινίας και ταυτόχρονα δίνουν περισσότερα εργαλεία για καλύτερα αποτελέσματα. Απ’ το κόμικ στο σινεμά: Η αφήγηση μιας ιστορίας στις σελίδες των κόμικς έχει τους δικούς της κανόνες, συγκριτικά με τον κινηματογράφο. Οι μαθητές μέλλει να τους ανακαλύψουν. 

Zizanio News: Η εφηβική ομάδα Zizanio News επιλέγει και καλύπτει, με τη δική της ξεχωριστή ματιά, διάφορα δρώμενα του Φεστιβάλ, δημοσιεύοντας στο διαδίκτυο και σε τοπικές εφημερίδες ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, άρθρα κλπ. Θα λειτουργήσουν δυο εργαστήρια στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, αντίστοιχα. 

Daily news: Και αυτό είναι από τα πιο δημοφιλή του Φεστιβάλ καθώς δημιουργεί ένα ημερήσιου ντοκιμαντέρ γύρω από τα τεκταινόμενα στο Φεστιβάλ. Με παιγνιώδη διάθεση και ανατρεπτική ματιά. Το ντοκιμαντέρ στην πράξη: Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου οι μαθητριες/τές θα έρθουν σε επαφή με την έννοια του ντοκιμαντέρ στην θεωρία και στην πράξη. 

CineLike Lab – Εργαστήριο κινηματογράφου μικτής τεχνικής: Στο CineLike Lab, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κινηματογράφο, κυρίως πίσω από την κάμερα. Δημιουργούν ήρωες/ίδες από αντικείμενα, σκίτσα ή συμμαθητές/τριές τους, σκηνοθετούν και ολοκληρώνουν μικρές ταινίες. 

Βασικές Αρχές φωτογραφίας & Δημιουργική εξάσκηση: Το εργαστήριο αυτό είναι δομημένο έτσι ώστε οι μαθήτριες/τές να διδαχθούν συνοπτικά τις σημαντικότερες αρχές της φωτογραφίας. 

nimation box: Τα παιδιά μαθαίνουν πώς κατασκευάζονται τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια δημιουργώντας τα ίδια πειραματικά ταινιάκια μερικών δευτερολέπτων. Τρελοζωάκια – Φανταστικοί χαρακτήρες από ξύλο: Τα παιδιά συνδέουν μεταξύ τους κομμάτια ξύλου δημιουργώντας φανταστικά πλάσματα.  

A trip around Europe: Mια δράση όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα ειδικά εφέ του κινηματογράφου από τη θέση του πρωταγωνιστή, καθώς συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία μιας μικρού μήκους ταινίας διάρκειας πέντε λεπτών. Εργαστήρι κυανοτοπίας: Η κυανοτυπία είναι ένας απλός τρόπος να φτιάξουμε φωτογράμματα χωρίς τη χρήση σκοτεινού θαλάμου. 

Cine mini: Πρόγραμμα κινηματογραφικής εκπαίδευσης για παιδιά 3-6 ετών. Πώς μπορούμε να διδάξουμε τα πολύ μικρά παιδιά για τον κινηματογράφο; Το πρόγραμμα κινηματογραφικής εκπαίδευσης Cinemini Europe απαντά σε αυτό το ερώτημα με πρακτικό τρόπο με ταινίες, δραστηριότητες και διδακτικό υλικό για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών. 

Εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες μέσα στα σχολεία 

Μια σειρά εργαστηρίων θα πραγματοποιηθούν εντός των σχολικών μονάδων με πρωτοβουλία των διευθύνσεων και των εκπαιδευτικών των σχολείων. Πρόκειται για τα: Οπτικά εφέ, Το σινεμά πριν από το σινεμά. ΦωτοΣινεμά, Τι είδες στο όνειρό σου το βράδυ;, Ιστορικού ντοκιμαντέρ (πραγματεύται την πορεία της Πατρίδας, της ιστορικής εφημερίδας του Πύργου), Άκου να σου πω μια ιστορία, Ταξίδι στο Σελήνη, Τα Μικρά Κατσίμπο, Παίζουμε Σινεμά!, Θεατρικό παιχνίδι με την Ομάδα Τέχνης “Πάροδος”, Φωτεινό Κουτί καθώς και περισσότερες από 20 επισκέψεις σε σχολεία των συγγραφέων Σπύρου Γιαννακόπουλου, Γεωργίας Ζάχαρη, Κώστιας Κοντολέων, Μάνου Κοντολέων, Αλεξάνδρας Μητσιάλη και Μαρίας Παπαγιάννη.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τα εργαστήρια του 26 ου Φεστιβάλ Ολυμπίας
Τα εργαστήρια του 26 ου Φεστιβάλ Ολυμπίας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMVZHxeX5AqgL9XEA058r2rlKqKMI3ZtudTqwS0ge9l5MsOm6rfoBx_RTm3UA1hHe4HeKwcXCInbfK11mzl_0VZ8ijKq0qMGTtpklZPnM1-1HvaH3uuzKo-HWErhU1bRsKFLV-nA-s6E9kS6v-PEc2aIcOsLwDcVGdRy5thlka5_6Kp170NDFlRyfsjOI/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-11-17_195353_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMVZHxeX5AqgL9XEA058r2rlKqKMI3ZtudTqwS0ge9l5MsOm6rfoBx_RTm3UA1hHe4HeKwcXCInbfK11mzl_0VZ8ijKq0qMGTtpklZPnM1-1HvaH3uuzKo-HWErhU1bRsKFLV-nA-s6E9kS6v-PEc2aIcOsLwDcVGdRy5thlka5_6Kp170NDFlRyfsjOI/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-11-17_195353_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/11/26_17.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/11/26_17.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy