-->

Πολιτιστικος Συλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων του Νομού Ηλείας: Εκδήλωση προβολής του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή»

Ο Πολιτιστικος Συλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων του Νομού Ηλείας σε συνεργασια με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας το Σάββατο το απόγευμα στις 2 Μα...


Ο Πολιτιστικος Συλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων του Νομού Ηλείας σε συνεργασια με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας το Σάββατο το απόγευμα στις 2 Μαρτίου 2024 και ώρα 6,30μμ,στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Πύργου[Γυμν.Δούκα 20] πραγματοποιούν την εκδήλωση της προβολής του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του δημοσιογράφου της ΕΡΤ και παραγωγού ντοκιμαντέρ κ. Θωμά Σίδερη με τίτλο «Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή» παραγωγής του εν Αθήναις Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών[Βραβείο Ακαδημίας Αθηνων]. Στην εκδήλωση που θα προλογίσει ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος και θα λαβουν μέρος η Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου και η Σχολή Βυζαντινης Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας .. 

Πριν από την προβολή της ταινίας θα μιλήσει ο κ. Σταύρος Αρβανιτοπουλος, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, με θέμα ''Οι συνθήκες της Ιδρυσης της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής το 1454'' και θα αναφερθεί στην ιστορία της Σχολής που είναι το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Ελληνισμού, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα μέχρι της μέρες μας στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης. 

Στην ταινία, παρουσιάζεται η σύγχρονη ιστορία της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, μέσα από τα μάτια των μαθητών και των δασκάλων της και ένα επιπλέον σύντομο κινηματογραφικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη των δεκαετιών 1950 και 1960 μέσα από σπάνια τεκμήρια. Μεταξύ άλλων, στην ταινία μιλούν για το εκπαιδευτικό ίδρυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Ακαδημαϊκός Πασχάλης Κητρομιλίδης, ο Σχολάρχης της ΠΜΓΣ Δημήτρης Ζώτος, o Αρχιτέκτονας Δρ. Σάββας Τσιλένης, Ιστορικοί, μαθητές και δάσκαλοι της Σχολής. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Ι. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Birmingham. Είναι Διδάκτωρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου “Θετική Αγωγή-Αποστολοπούλου”, Ιστορία Πολιτισμού στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Βυζαντινή Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Π.Δ. 407/80), Αρχιτεκτονική της βυζαντινής περιόδου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ινστιτούτου Βυζαντινού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διδάσκει Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας. 

Εργάστηκε στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, στο Μ. Μπενάκη, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, την εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία. Από το 1993 έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 500 ξεναγήσεις μαθητών, φοιτητών (Ελλήνων και ξένων), αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, αρχαιοφίλων σε μουσεία και μνημεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινουπόλεως, της Ιταλίας, των Βαλκανίων, της Τουρκίας και της Αιγύπτου και περισσότερες από 250 διαλέξεις και κύκλους μαθημάτων για τη βυζαντινή, μεταβυζαντινή, οθωμανική και νεώτερη τέχνη και αρχιτεκτονική και για τον καθημερινό βίο στην ύστερη αρχαιότητα και το Βυζάντιο. 

Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες, πολυάριθμες μελέτες και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και τιμητικούς τόμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η κοσμική αρχιτεκτονική του βυζαντινού κόσμου, η πολιτισμική όσμωση Λατίνων και Βυζαντινών, οι αλληλεπιδράσεις στην τέχνη Αράβων και Βυζαντινών, ο περιηγητισμός στον ελλαδικό χώρο, η μεταβυζαντινή κοσμική αρχιτεκτονική, η ιστορία και η αρχιτεκτονική στην πόλη των Αθηνών κατά το 19ο και το α' ήμισυ του 20ού αι.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πολιτιστικος Συλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων του Νομού Ηλείας: Εκδήλωση προβολής του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή»
Πολιτιστικος Συλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων του Νομού Ηλείας: Εκδήλωση προβολής του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhReri6v_HFJciknSMMZFxKq8LGBVpqZhEX_RXA0R1RdvOKsTAe4wRlUd9eeSmZg69qL-hfyPFXbvMnaqW6eXoLqJ7lLNspHdrFSqdwjCwd-47JIqJOtD5lAnr05plwggpkQT33-6QvYQlPAIANQxWrlZhrvW21tJLMy9T0KWV9AvibG4i2IKThEtGg79U/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2024-02-29_155710_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhReri6v_HFJciknSMMZFxKq8LGBVpqZhEX_RXA0R1RdvOKsTAe4wRlUd9eeSmZg69qL-hfyPFXbvMnaqW6eXoLqJ7lLNspHdrFSqdwjCwd-47JIqJOtD5lAnr05plwggpkQT33-6QvYQlPAIANQxWrlZhrvW21tJLMy9T0KWV9AvibG4i2IKThEtGg79U/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2024-02-29_155710_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2024/02/blog-post_543.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/02/blog-post_543.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy