-->

Ν. Κοροβέσης: Κανένα θέμα αναστολής λειτουργίας για το αεροδρομίου Επιταλίου

  Την προηγούμενη τετραετία και έπειτα από μια σειρά ενεργειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χορηγήθηκε η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας...

 

Την προηγούμενη τετραετία και έπειτα από μια σειρά ενεργειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χορηγήθηκε η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας πεδίου προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών στο χώρο του πρώην Κρατικού Αερολιμένα Επιταλίου του Δήμου Πύργου. Αυτό έγινε, διότι, αναγνωρίστηκε ως σημαντικό έργο, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης απέδωσε ιδιαίτερη σημασία και προώθησε το εν λόγω αίτημα που αποτελούσε διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας για πάρα πολλά χρόνια. 

Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη μάλιστα, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αερολέσχης Πύργου, σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ορίστηκε Φορέας Λειτουργίας του πεδίου και η Αερολέσχη Πύργου ορίστηκε υπεύθυνη λειτουργίας, ολοκληρώνοντας και τυπικά τις διαδικασίες που αφορούν στην επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Επιταλίου, ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών. Ακολούθως, τόσο κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας, όσο και αυτής που ξεκίνησε από 1/1/2024, οι συναντήσεις με μέλη του Δ.Σ. της Αερολέσχης Πύργου ήταν συνεχείς, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτή λειτουργία του αεροδρομίου, αφού αναγνωρίζεται ως ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο, το οποίο μπορεί να δώσει προοπτική και να συνεισφέρει στην πολυπόθητη ανάπτυξη με πολλαπλούς τρόπους. 

Με αφορμή, λοιπόν, την χθεσινή ανακοίνωση της Αερολέσχης Πύργου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα αναστολής λειτουργίας του αεροδρομίου Επιταλίου και ακολούθως γνωστοποιεί τα εξής: 1. Σε ό,τι αφορά το αίτημα της Αερολέσχης Πύργου για χρησιμοποίηση του Πυροσβεστικού οχήματος και οδήγησή του από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, επισημαίνουμε ότι δεν προβλέπεται η παραχώρηση κατ΄ εξαίρεσης άδειας οδήγησης σε πρόσωπα που δεν έχουν σχέση εργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Παρ’ όλα αυτά, έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο και έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες παραχώρησης του οχήματος στην Αερολέσχη Πύργου για χρήση εντός του αεροδρομίου. Δεν φρόντισαν καν να ενημερωθούν, άρχισαν αμέσως τον «λιθοβολισμό» και τις κατηγορίες απέναντι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ιδιοκτήτη δηλαδή του χώρου, που τους φιλοξενεί. 2. Σε ό,τι αφορά τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής της πίστας, μετά την επιστολή του κ. Γιαννακούλια προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, άμεσος συνεργάτης του κ. Κοροβέση, συνοδευόμενος από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκαν τον χώρο του αεροδρομίου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα που χρήζουν επιδιόρθωσης. 

Παράλληλα, δόθηκε εντολή για την σύνταξη τεχνικής έκθεσης προκειμένου σε συνεργασία με τον ηλεκτρολόγο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση των Pilar με νέα σύγχρονης τεχνολογίας, επιδιόρθωση των δομών του ηλεκτρολογικού υλικού ως θέμα ασφάλειας και επιδιόρθωση του ηλεκτροφωτισμού όπου υπήρχε πρόβλημα λειτουργίας. 3. Τέλος, σε ο,τι αφορά την φιλοξενία των χειριστών και των επιβατών των αεροσκαφών και την «απομάκρυνση των βαρελιών με τα φάρμακα της Διεύθυνσης Γεωργίας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική επιστολή της Αερολέσχης, επισημαίνουμε πως αυτά βρίσκονται σε χώρο ιδιοκτησίας της ΠΔΕ εντός του αεροδρομίου και όταν υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας, δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα απομάκρυνσής τους. 

Επιπλέον ενημερώνουμε πως, το Πρόγραμμα Δακοκτονίας, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 4 α του Π.Δ. 132/2010 (Α΄125), εφαρμόζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και αποτελεί ένα συλλογικό έργο προστασίας της ελαιοκαλλιέργειας από την προσβολή του δάκου. Σε ό,τι αφορά στην φύλαξη των υλικών (εντομοκτόνων, εντομοελκυστικών και παγίδων) που χρησιμοποιούνται στο Πρόγραμμα Δακοκτονίας, πραγματοποιείται σε ιδιόκτητο χώρο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στο τεμάχιο 99 του αναδασμού της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας και σε αποθήκη από μπετόν. 

Ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθηκε στο Ταμείο Προστασίας Ελαιοπαραγωγής του Ν. Ηλείας με απόφαση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΡΑΞΗ 117/ 21-12-1984). Τα υλικά δακοκτονίας αποθηκεύονται στον συγκεκριμένο χώρο για περισσότερα από 40 χρόνια, δίχως μέχρι σήμερα να έχει προκύψει οποιαδήποτε πρόβλημα που αφορά την ασφαλή και σύμφωνα με τις προδιαγραφές φύλαξή τους.

 

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες του Πύργου και ολόκληρης της Ηλείας, ότι δεν προκύπτει κανένα απολύτως ζήτημα αναστολής λειτουργίας του αεροδρομίου Επιταλίου, η επαναλειτουργία του οποίου οφείλεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό σε ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά του Περιφερειάρχη μας, Νεκτάριου Φαρμάκη. Δεν γνωρίζω και δεν με απασχολούν τα κίνητρα με βάση τα οποία, αναληθείς και διαστρεβλωτικές ανακοινώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Εκ των υστέρων απαιτήσεις, που δεν προβλέπονται από το Μνημόνιο Συνεργασίας, πρέπει πρώτα να συζητούνται με ανοικτές πόρτες και ειλικρινείς θέσεις. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και εγώ προσωπικά θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο και την προκοπή του τόπου. Το αεροδρόμιο Επιταλίου αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή και δεσμεύομαι πως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για την απρόσκοπτη λειτουργία του και την περαιτέρω αξιοποίησή του», πρόσθεσε ο Νίκος Κοροβέσης.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ν. Κοροβέσης: Κανένα θέμα αναστολής λειτουργίας για το αεροδρομίου Επιταλίου
Ν. Κοροβέσης: Κανένα θέμα αναστολής λειτουργίας για το αεροδρομίου Επιταλίου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi40nrVBMo1-wKbW29jQS4KvYbp0hy6G5Zdtf-ybWRFNO_da1Stphc7cwpbWvVF4B0i9o3S1xZeli_Re6Y6IBHUxj22JSO_u2e1PPGRv8ec_LC1RMcRwHmDuWD4zKvijWR3ccOJ9B1Zk2nbdjoEPh7iWfiOpIijEUXwoq3tGyUO0jJmE7-wf9FMSSNJEEA/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2024-02-23_162555_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi40nrVBMo1-wKbW29jQS4KvYbp0hy6G5Zdtf-ybWRFNO_da1Stphc7cwpbWvVF4B0i9o3S1xZeli_Re6Y6IBHUxj22JSO_u2e1PPGRv8ec_LC1RMcRwHmDuWD4zKvijWR3ccOJ9B1Zk2nbdjoEPh7iWfiOpIijEUXwoq3tGyUO0jJmE7-wf9FMSSNJEEA/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2024-02-23_162555_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2024/02/blog-post_999.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/02/blog-post_999.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy