-->

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαχάρως

Ευρεία σύσκεψη του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων    Σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, κατόπιν...


Ευρεία σύσκεψη του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων  

Σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, κατόπιν προσκλήσεως του  Δημάρχου και Προέδρου του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαχάρως, κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου,  έλαβε χώρα η συνεδρία με θέμα «Προετοιμασία  και λήψη προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων  από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών». 

Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν η επικαιροποίηση των σχεδίων της Πολιτικής Προστασίας, η συνεργασία των υπηρεσιών, οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και προετοιμασία για την πρόληψη των πυρκαγιών, η άμεση πρόσβαση και αντιμετώπιση ενδεχόμενου συμβάντος, το Συντονιστικό Σχέδιο εκκενώσεως – διαφυγής ανθρώπων και ζώων από σημεία που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κίνδυνο, δεδομένων και των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαχάρως συγκροτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2024 υπό την Προεδρία του Δημάρχου, κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου.  

Εκτός από τον Δήμαρχο συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος  Πολιτικής Προστασίας  και Υποδομών, κ. Θεόδωρος Λώλος, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μπαλκάμος, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας, κ. Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος (Πύραρχος), ο Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων, κ. Κωνσταντίνος Δρακόπουλος (Ανθυποπυραγός), ο Προϊστάμενος Δασοτεχνικών έργων του Δασαρχείου Ολυμπίας, κ. Ανδρέας Μποτίλιας, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Ζαχάρως κ. Βασίλειος Ζαφειρόπουλος, ο Εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κατάκολου Υποπλοίαρχος κ. Δημήτριος Στριγκλής, ο Επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, κ. Προκόπης Παπαζαφείρης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαχάρως, κ. Κωνσταντίνος Ξαγοράρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ζαχάρως κ. Χρήστος Πλιάγκος, ο Πρόεδρος της Διασωστικής Εθελοντικής Ομάδας Φγαλείας κ. Χρήστος Καπλάνης, ο Εκπρόσωπος της Διασωστικής Ομάδας Ηλείας κ. Χρήστος Μάντεσης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι, κ. Ιωάννης Τερζής και κ. Γεώργιος Τριγάζης. 

Ο Δήμαρχος παρουσίασε τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χώρα, ώστε ο μηχανισμός του Δήμου και η συνεργασία όλων των φορέων να λειτουργήσουν σωστά.

Αναφέρθηκε αναλυτικά: 

1. Στη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Ζαχάρως, την επικαιροποίηση και την επέκταση του Μνημονίου Συνεργασίας με ιδιώτες που διαθέτουν μηχανήματα έργου, υδροφόρες και λοιπά οχήματα, ώστε να υπάρξει άμεση βοήθεια και κινητοποίηση. 

2. Στη δήλωση ομάδων πυρασφάλειας από τους Προέδρους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων. 


3. Στην περάτωση του καθαρισμού και την πλήρωση των δεξαμενών κατάσβεσης σε όλο το εύρος του Δήμου. 

4. Στην ολοκλήρωση της καταγραφής και του ελέγχου για την άρτια λειτουργία των κρουνών και των γεωτρήσεων. 

5. Στον καθαρισμό των Δημοτικών Κοινοτήτων όπως δρόμοι, πλατείες, πάρκα, την κοπή δένδρων, τον καθαρισμό περιαστικών δασών, όπως στον Κακόβατο. 

6. Στην επικαιροποίηση των χώρων συγκέντρωσης για την προληπτική απομάκρυνση πολιτών. 

7. Στον προγραμματισμό των προσλήψεων προσωπικού πυρασφάλειας για την περίοδο του θέρους. 

8. Έχουν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες με ακαθάριστα οικόπεδα και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αναμένεται το αποτέλεσμα με την παρέμβαση του Δήμου και των άλλων εμπλεκομένων φορέων, όπως της Πυροσβεστικής. 

9. Στην ολοκλήρωση της καταγραφής των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ ή με κινητικά προβλήματα, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση όπου χρειαστεί.  

10. Στη συμπλήρωση της καταγραφής των Κτηνοτρόφων ανά Δημοτική Κοινότητα. 

11. Στη δημιουργία μητρώου εθελοντών και  οχημάτων όπως π.χ. τρακτέρ ανά Δημοτική Κοινότητα και την καταγραφή των ιδιωτικών γεωτρήσεων προς χρήση. 

12. Στην παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού και τη στενότερη συνεργασία με τις Πιστοποιημένες Ομάδες Εθελοντών της περιοχής. Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος, κ. Μητρόπουλος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τους Προέδρους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων. 

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε έγινε ενημέρωση για τη νέα αντιπυρική περίοδο που διανύουμε, το νέο νομοθετικό πλαίσιο πυροπροστασίας, τις αποφάσεις της συνεδρίασης του ΤΕΣΣΟΠ του Δήμου Ζαχάρως, τις ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί και αυτές που εκκρεμούν. Στη συζήτηση εργασίας παρευρέθηκε και  ενημέρωσε σχετικά τους Προέδρους ο Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας, κ. Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος για όλες τις διαδικασίες πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. 

Συμμετείχαν ακόμα οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ζαχάρως, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Ελευθέριος Καστανάκης, και υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Δήμου. Επιπρόσθετα, κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, αφού ενημέρωσε τους Προέδρους για τα πεπραγμένα της διοίκησης και τους άμεσους στόχους, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και του Εσπερινού Λυκείου Ζαχάρως από όλους τους φορείς, δίνοντας τον λόγο στον Διευθυντή του Εσπερινού Λυκείου Ζαχάρως, κ. Θεόδωρο Τζίβα. 

Ο κ. Τζίβας απηύθυνε  έκκληση σε όλους, προκειμένου να  υποστηριχθούν τα δύο αυτά σχολεία, τα οποία αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή. Εν συνεχεία ο Δήμαρχος, κ. Μητρόπουλος, ανακοίνωσε στους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων την απόφασή του για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και την εξουσιοδότηση του δικαιώματος υπογραφής σε αυτούς, που αποτελεί προεκλογική δέσμευση αλλά και ιδιαίτερης σημασίας κίνηση για την καλύτερη, ταχύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, του αγροτικού κόσμου και των Προέδρων. 

Μετά το πέρας των συσκέψεων ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανέφερε: «Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, διαπιστώσαμε την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και την ετοιμότητα του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαχάρως με την προεργασία που έχει ήδη γίνει αλλά και τα βήματα που χρειάζονται να γίνουν ακόμα, ώστε να είμαστε θωρακισμένοι μπροστά στην ενδεχόμενη πύρινη απειλή. Χρειάζεται εγρήγορση και προετοιμασία από όλους μας. Θέλω να τονίσω ξανά την ανάγκη καθαρισμού των οικοπέδων και την ανάγκη ανάληψης της ευθύνης που μας αναλογεί. Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα απαιτητική κλιματικά περίοδο και οφείλουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε με το καλύτερο τρόπο το σχέδιο προστασίας του τόπου μας».

 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαχάρως
Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαχάρως
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEji1vCMSmqTJ305Gxfw67cEhMuPnlM7euYKtSL5dPmqwRlAEXMz7IZvctdxRNxCoFmVKYZKLXvVp60QlXyFpp4mbqKNhoR2DW4NNMgVD4pSSv5YdcxXLIeuMtxDCUBGFqLcahRzjV8wa6s4pIODVhJ5lYeg08g8cpfvKhpegOqnUxWM-tSqTITpLid_7F4/s600/1715687302466.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEji1vCMSmqTJ305Gxfw67cEhMuPnlM7euYKtSL5dPmqwRlAEXMz7IZvctdxRNxCoFmVKYZKLXvVp60QlXyFpp4mbqKNhoR2DW4NNMgVD4pSSv5YdcxXLIeuMtxDCUBGFqLcahRzjV8wa6s4pIODVhJ5lYeg08g8cpfvKhpegOqnUxWM-tSqTITpLid_7F4/s72-c/1715687302466.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2024/05/blog-post_19.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/05/blog-post_19.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy