-->

Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «La Locandiera»

  ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ  ΣΙΝΕ «ΡΟΔΟΝ» - ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ  ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  Η Θεατρική Oμάδα «ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ» παρουσιάζει την...

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 
ΣΙΝΕ «ΡΟΔΟΝ» - ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Η Θεατρική Oμάδα «ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ» παρουσιάζει την διάσημη κωμωδία του Carlo Goldoni «La Locandiera» Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανόπουλος Οι «Υπερφωτισμένοι» του Σταφιδοκαμπίτη Γιάννη Γαλανόπουλου επιστρέφουν για μια ακόμη χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Με μια υπέροχη διασκευή της διάσημης κωμωδίας του Κάρλο Γκολντόνι «La Locandiera» το Σάββατο 19 Ιουλίου 2025 στις 21:30 με είσοδο ελεύθερη, στο Σινέ «Ρόδον» στον Σταφιδόκαμπο. Με την υποστήριξη της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΛΕΞΑΣ» και του Δήμου Φυλής. Σε ένα σκηνικό πολυφωνικό σχόλιο πάνω στη γυναικεία αυτονομία, την εξουσία των τίτλων και τη ματαιότητα του έρωτα όταν στερείται σεβασμού. Η σκηνοθεσία του Γιάννη Γαλανόπουλου στήνει ένα πανηγύρι χαρακτήρων με ρυθμό και ξεκάθαρες κωμικές κορυφώσεις. 

Τα ακούσματα μοντέρνας μουσικής - από Europe μέχρι Beyoncé - με τη χρήση όμως παραδοσιακών μουσικών οργάνων, απογειώνουν την αίσθηση της παρωδίας και συνδέουν διαχρονικά το έργο με το σήμερα. Η παράσταση δεν χαρίζεται σε κανέναν: σαρκάζει την εξουσία, το χρήμα και την ερωτική εκμετάλλευση με θεατρικότητα και πνευματώδες χιούμορ. 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 

Σε μια λοκάντα, ένα μικρό πανδοχείο της Βενετίας, κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού του 1753, η δυναμική και γοητευτική ιδιοκτήτριά του Μιραντολίνα (Locandiera) κινείται ανάμεσα σε ερωτευμένους ευγενείς, θεατρίνες σε ρόλους και έναν Ιππότη που δηλώνει αμετανόητος μισογύνης. Ένας Μαρκήσιος κι ένας Κόμης πολιορκούν την «λοκαντιέρα», χαρίζοντας της δώρα και μεγαλοστομίες, ενώ εκείνη τους χειρίζεται με μαεστρία και σκοπό. Η αληθινή πρόκληση έρχεται όταν ο Ιππότης δηλώνει ότι καμιά γυναίκα δεν μπορεί να τον αγγίξει. 

Η Μιραντολίνα αποφασίζει να του δώσει ένα μάθημα. Με όπλα την εξυπνάδα και την υποκριτική της δεινότητα, αρχίζει να τον φλερτάρει αθόρυβα, φέρνοντάς τον σταδιακά στα όρια του ερωτικού παραλογισμού. Η παράσταση σχολιάζει με σύγχρονο χιούμορ τη ματαιοδοξία, την κοινωνική υποκρισία και την εξουσία του φύλου και του χρήματος. Το πανδοχείο γίνεται ένας μικρόκοσμος γεμάτος ρόλους, προσποιήσεις και μεταμορφώσεις, όπου η αλήθεια, το πάθος και το συμφέρον μπλέκονται αριστοτεχνικά… 

ΠΑΙΖΟΥΝ 

Μάριαν Κατσίγιαννη (Μιραντολίνα)
Βασίλης Σάβλας (Ιππότης)
Δημήτρης Μαρτάκος (Μαρκήσιος) 
Αντώνης Μόσχος (Κόμης) 
Χρήστος Λαγουτάρης (Φαμπρίτσιο) 
Βίκυ Δημητρακοπούλου (Ορτένσια) 
Εύα Καρονίδου (Ντετζάνιρα) 
Σοφία Γκαραβέλα (Μπιάνκα) 
Νίκη Πλαβούκου (Κάρλα) 
Αριάδνη Τσικαλάκη (Υπηρέτης) 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

ΚΕΙΜΕΝΟ: Κάρλο Γκολντόνι 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / ΣΚΗΝΙΚΑ / ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ / ΜΟΥΣΙΚΕΣ: Γιάννης Γαλανόπουλος 
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Μαρία Γιακουμέλου 
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μαρία Μπούκουρη 
ΑΦΙΣΑ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Μαρία Μυστριώτη 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Δημήτρης Δάλλης, Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου 
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Χρήστος Λαγουτάρης 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ: Νίκος Ζαχαρόπουλος 
ΚΟΝΣΟΛΑ ΗΧΩΝ: Ελένη Πετροπούλου 
ΚΟΝΣΟΛΑ ΦΩΤΩΝ: Γιάννης Γαλανόπουλος 
ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: S-LAB STUDIO / Νέα Σμύρνη 
ΥΠΕΘΥΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ: Αργύρης Αργυρόπουλος

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
 

Η «Locandiera» του Κάρλο Γκολντόνι είναι μια κωμωδία χαρακτήρων, έρωτα και ματαιοδοξίας. Στη δική μας εκδοχή, είναι κάτι παραπάνω. Είναι μια γυναίκα που αρνείται να παίξει το ρόλο του θύματος. Που χρησιμοποιεί τη γοητεία της όχι για να ρίξει, αλλά για να καθρεφτίσει. Για να αποκαλύψει – με χιούμορ, κοφτερή ευφυΐα και αθόρυβη δύναμη – το παιχνίδι εξουσίας που παίζεται καθημερινά εις βάρος των γυναικών. Δουλεύοντας αυτή την παράσταση το 2025, σε μια εποχή που η βία κατά των γυναικών δεν είναι είδηση αλλά επανάληψη, δεν μπορούσαμε να μείνουμε σιωπηλοί. Στο τέλος, δώσαμε στη Μιραντολίνα την τελευταία λέξη. Όχι γιατί «πρέπει», αλλά γιατί είναι η σειρά της. Στο φινάλε, μιλά με τρόπο ήρεμο αλλά αδιαπραγμάτευτο. Δεν φωνάζει, δεν απειλεί — υπενθυμίζει. Ότι η επιμονή χωρίς συναίνεση δεν είναι ρομαντισμός. 

Ότι η ισχύς δεν είναι προτέρημα, αν δεν συνοδεύεται από κατανόηση. Ότι η αληθινή δύναμη δεν είναι το χρήμα, η εξουσία ή η επίδειξη… αλλά η καρδιά. Η ευγένεια. Ο σεβασμός στον Άλλο. Τα τελευταία της λόγια είναι μια σιωπηλή επανάσταση. Ένα κάλεσμα προς τους άντρες να αλλάξουν. Όχι να αποσυρθούν, αλλά να ωριμάσουν. Να δουν τη γυναίκα όχι ως στόχο, αλλά ως ισότιμο άνθρωπο. Και γι’ αυτό η «Locandiera» δεν είναι απλώς μια διασκευή. Είναι μια θέση. Μια αφορμή να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και – ίσως – να σκεφτούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο όπου η Μιραντολίνα δεν χρειάζεται πια να εξηγεί γιατί αξίζει να την σέβονται. Γιάννης Γαλανόπουλος 

CARLO GOLDONI 

Ιταλός θεατρικός συγγραφέας και δραματουργός, θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ιταλικής κωμωδίας. Γεννήθηκε το 1707 στη Βενετία και σπούδασε νομικά, όμως τον κέρδισε το θέατρο. Με το έργο του, απομάκρυνε την αυτοσχεδιαστική Commedia dell’arte και εισήγαγε πιο φυσικό λόγο, ζωντανούς χαρακτήρες και κοινωνική σάτιρα. Έγραψε πάνω από 150 θεατρικά έργα, με πιο γνωστά: La Locandiera, Il servitore di due padroni (Ο Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων), Le baruffe chiozzotte (Καβγάδες στη Χιότζα). Μετακόμισε στο Παρίσι το 1762, όπου έζησε μέχρι τον θάνατό του σε ηλικία 86 ετών. Το έργο του παραμένει διαχρονικό, φωτίζοντας με χιούμορ και οξυδέρκεια την ανθρώπινη συμπεριφορά. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και ιδρυτής των «Υπερφωτισμένων». Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας. Έχει γράψει επτά πρωτότυπα θεατρικά έργα, εκ των οποίων τα τρία έχουν βραβευθεί με Έπαινο Συγγραφής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικών Έργων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος & του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Άλλα έργα του έχουν βραβευθεί για τη συγγραφή και την παρουσίαση στα Πανελλήνια Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας και Μονεμβασίας. Θεατρικά έργα του ανεβαίνουν από ερασιτεχνικές και επαγγελματικές ομάδες. 

Το καλοκαίρι του 2025 το έργο του «Καραμέλες Ούζου» κάνει και πάλι περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με πρωταγωνιστές τον Σταύρο Νικολαΐδη και τον Βασίλη Κούκουρα. Έχει κάνει διασκευές πάνω σε γνωστά θεατρικά έργα και μια ταινία. Ως σκηνοθέτης, το 2022 κατέκτησε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης για το έργο «La Nona». Ως ηθοποιός, έχει λάβει Επαίνους ερμηνείας, έχει συμμετάσχει σε ελληνικές σειρές («Μια νύχτα του Αυγούστου», «Αυτή η νύχτα μένει», «Η Παραλία»), σε ταινίες όπως το «Υπάρχω» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου για τον Στέλιο Καζαντζίδη αλλά και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. 

ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ 

Η Oμάδα δημιουργήθηκε το 2018 από τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα Γιάννη Γαλανόπουλο. Έχει παρουσιάσει 9 ολοκληρωμένες παραστάσεις, κάποιες από τις οποίες έχουν κατακτήσει σπουδαία Βραβεία σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Θεάτρου όπως: Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Παράστασης, Πρωτότυπης Παράστασης, Α΄ανδρικού ρόλου, Β’ ανδρικού, Β’ γυναικείου ρόλου, Μουσικής, Χορογραφίας, Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας, Αφίσας, Προγράμματος. 

Επίσης, κάποιοι από τους ηθοποιούς της Ομάδας στα εν λόγω Φεστιβάλ έχουν αποσπάσει Επαίνους Ερμηνείας. Οι Υπερφωτισμένοι έχουν συνεργασθεί με καταξιωμένους ηθοποιούς όπως ο Γιώργος Πάντζας, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Δημήτρης Πιατάς και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Διαθέτουν Θεατρικό Εργαστήριο στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «La Locandiera»
Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «La Locandiera»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_VUlgSBLiBzzEOF55U3-zBt7E01SmlP8-674HgEm0OeUPndmTw-wNz2mRM4aUSaU8MzMb_7s4DR2WYWWlaYlxzIL3VQ5Dd7TnWJx0yMlU3SV8CALmXBz2EhN6YI5uoBgUIc6CoFO03H0F9H58ux49XTaIjZkWI3PVhrYaNcxeuPJKEpgBut1tfg4tIbmh/s600/LA%20LOCANDIERA.jfif
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_VUlgSBLiBzzEOF55U3-zBt7E01SmlP8-674HgEm0OeUPndmTw-wNz2mRM4aUSaU8MzMb_7s4DR2WYWWlaYlxzIL3VQ5Dd7TnWJx0yMlU3SV8CALmXBz2EhN6YI5uoBgUIc6CoFO03H0F9H58ux49XTaIjZkWI3PVhrYaNcxeuPJKEpgBut1tfg4tIbmh/s72-c/LA%20LOCANDIERA.jfif
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2025/07/la-locandiera.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2025/07/la-locandiera.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy