-->

Χρήστος Βαλλιανάτος: "Θέλουν να εξαφανίσουν την κορινθιακή σταφίδα & την βιομηχανική τομάτα..."

Δηλώσεις στο newsgf.net , έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλλιανάτος, αναφερόμενος τόσο στην κορινθιακή...


Δηλώσεις στο newsgf.net, έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλλιανάτος, αναφερόμενος τόσο στην κορινθιακή σταφίδα όσο και στην βιομηχανική τομάτα.
Ο κος Βαλλιανάτος κατήγγειλε τους υπουργούς Αποστολόπουλο και Κόκκαλη ότι δεν ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα αγροτικά προϊόντα, ενώ κατά την δική του εκτίμηση οι κατευθύνσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι για να τα εξαφανίσουν!

Ολόκληρη η δήλωση:

Από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την πρώτη επίσκεψή του στην Πάτρα, στην ΣΚΟΣ, φάνηκε ότι θα βοηθήσει το προϊόν της κορινθιακής σταφίδας. Δυστυχώς, αργότερα διαψευστήκαμε.

Στις πλημμύρες του 2016 που είχε έρθει όταν πήρε τη σταφίδα από τα αλώνια, διαβεβαίωσαν τους παραγωγούς ότι θα πληρωθούν σύντομα. Όμως, οι παραγωγοί ακόμη και σήμερα περιμένουν να πληρωθούν από την κορινθιακή σταφίδα. Μπορούσαν να βάλουν τη σταφίδα στον ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν οι σταφιδοπαραγωγοί. Μας είπαν ότι δεν το επιτρέπει ο κανονισμός.

Ο κανονισμός δεν το επιτρέπει αλλά να φέρουν τα μνημόνια μέσα σε ένα βράδυ και να δεσμεύσουν την οικονομία και τον τόπο για 100 χρόνια το 'εκανα. Για να κάνουν μια τροποποιητική υπουργική απόφαση και να καλύπτεται η σταφίδα από τον ΕΛΓΑ ώστε να πληρωθεί ο κόσμος δεν το έκαναν.

Ζητήσαμε αναδιάρθρωση κορινθιακής σταφίδας. Αυτή τη στιγμή στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας οι σταφίδες ξεραίνονται και ακόμα δεν έχει βρεθεί το αίτιο.
Ζητήσαμε αναδιάρθρωση κορινθιακής σταφίδας, μας έστειλε ο Αποστόλου στα σχέδια βελτίωσης. Γιατί μας έστειλε στα σχέδια βελτίωσης; Αυτό δεν μπορώ να το πω. Τα σχέδια βελτίωσης σημαίνει ότι ο παραγωγός θα πληρώσει τον μελετητή, τα σχέδια βελτίωσης σημαίνει ότι ο παραγωγός θα πληρώσει τον φάκελο και θα περιμένει μετά από ένα χρόνο να πάρει το 50%.

Εμείς εκείνο που ζητάμε, εδώ και τώρα, το ζητάει και η Αχαία και το έχουμε πει και στον Κόκκαλη και στον Αποστόλου, είναι αναδιάρθρωση με ένα μέρος από τα σχέδια βελτίωσης και να δώσει στον παραγωγό για 3 χρόνια αυτό που θα χάσει. Αν δεν το κάνουν σταφίδες στο νομό Ηλείας θα πάψουν να υπάρχουν.

Στην ορεινή Ηλεία φέτος ξεραίνονται τα κλίματα. Για να πάρει ο κόσμος την στρεμματική ενίσχυση είναι 150 κιλά το στρέμμα για το 2017, που δόθηκε η στρεμματική την Παρασκευή. Πολλοί παραγωγοί στην ορεινή Ηλεία δεν συμπληρώνουν τα 150 κιλά. Το ζητήσαμε από τον Κόκκαλη και τον Αποστόλου, δεν το έχουν κάνει.

Αύριο στις 11.00 καλέσαμε τους σταφιδοπαραγωγούς της Ηλείας που δεν έχουν πάρει την στρεμματική. Να δούμε για ποιο λόγο έγινε. Για μένα, έστω κι ένας σταφιδοπαραγωγός να μη πάρει την στρεμματική στο νομό Ηλείας είναι μεγάλη υπόθεση. Δεν μπορεί να χάνονται λεφτά που δικαιούνται οι παραγωγοί.

Για την βιομηχανική τομάτα καταγγέλλω πάλι τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ήταν ο μόνος υπουργός τα δύο τελευταία χρόνια που δεν έβγαλε υπουργική απόφαση. Μας άφησε στους εργοστασιάρχες, δεν μπορούσε η ΔΑΟΚ και η αρμόδια της περιφερειακής διοίκησης να μπει στο εργοστάσιο και να κάνει έλεγχο στην βιομηχανική τομάτα. Δεν μπορούσε γιατί δεν υπήρχε η υπουργική απόφαση.

Το θέσαμε στον Αποστόλου, δεν έχει απαντήσει, το είπα και του Κόκκαλη ούτε αυτός μας απάντησε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο έχουν αφήσει ξεκρέμαστους τους παρταγωγο΄θυς. Αυτή τη στιγμή η μη έκδοση της υπουργικής απόφασης σημαίνει ότι το εργοστάσιο κόβει ότι θέλει, σημαίνει ότι το εργοστάσιο πληρώνει όποτε θέλει. Αυτά έκανε ο Αποστόλου.

Το κυριότερο είναι, μας είπε και ο Κόκκαλης στον Πύργο, να φτιάξουμε ομάδες παραγωγών και μίλαγε για ανάπτυξη κλπ. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε; Η υπουργική απόφαση για την βιομηχανική τομάτα που έβγαλε πριν από 2 χρόνια έλεγε για μεμονωμένες συμβάσεις. Τώρα που δεν έχει εκδώσει μπορούν και οι μεμονωμένοι μπορούν να υπογράψουν με τα εργοστάσια. Η ομάδα παραγωγών τι θα κάνει; Πως θα λειτουργήσουν τα αναπτυξιακά προγράμματα;
Δεν έχουμε πάρει απάντηση στα ερωτήματα που τους θέσαμε.

Εμείς θέσαμε τα ζητήματα, στον Αποστόλου στείλαμε ένα υπόμνημα το οποίο κοινοποιήθηκε στον Τσίπρα και στον υπουργό Επικρατείας Φλαμπουράρη. Περιμένουμε απαντήσεις εντός των ημερών και θα ξεκινήσουμε πάλι τις επαφές να δούμε τελικά τι μπορούμε να κάνουμε.

Πάντως και για την κορινθιακή σταφίδα και την βιομηχανική τομάτα οι κατευθύνσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ότι θέλουν να εξαφανίσουν και τα δύο προϊόντα. Και σε αυτό είμαι κάθετος. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Χρήστος Βαλλιανάτος: "Θέλουν να εξαφανίσουν την κορινθιακή σταφίδα & την βιομηχανική τομάτα..."
Χρήστος Βαλλιανάτος: "Θέλουν να εξαφανίσουν την κορινθιακή σταφίδα & την βιομηχανική τομάτα..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3YlOkLBcgGK8lBOhhZfJOWPCk4crZc0dOHGv_lIub27vmr5VB_t1wvTtbWr_ZZzKvsZTda414UJZ2-RqyrMXYHLh8-AxV7D_tevSrbVCE3HW_tQk_tTPGGm31mZMEMYtC72EGV49GUVc/s640/food-2202402_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3YlOkLBcgGK8lBOhhZfJOWPCk4crZc0dOHGv_lIub27vmr5VB_t1wvTtbWr_ZZzKvsZTda414UJZ2-RqyrMXYHLh8-AxV7D_tevSrbVCE3HW_tQk_tTPGGm31mZMEMYtC72EGV49GUVc/s72-c/food-2202402_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/05/blog-post_595.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/05/blog-post_595.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy