-->

Πύργος: Κατασπάραξαν ζώα στο Σκουροχώρι!

Καταστροφικές αποδείχθηκαν οι τελευταίες μέρες για τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Σκουροχωρίου, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες ενός απ...


Καταστροφικές αποδείχθηκαν οι τελευταίες μέρες για τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Σκουροχωρίου, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες ενός αποτρόπαιου θεάματος καθώς αντίκρισαν αρκετά οικόσιτα ζώα τους να κείτονται νεκρά εντός των περιουσιών τους. Για τα περιστατικά αυτά, σύμφωνα και με μαρτυρίες υπεύθυνη είναι μια αγέλη αδέσποτων σκυλιών που κυκλοφορούν στο χωριό ανεξέλεγκτα και προκαλούν τον τρόμο σε παιδιά και ενήλικες που διασχίζουν τους δρόμους της κοινότητας και φοβούνται έντονα για τη ζωή τους.

Οι επιθέσεις αυτές δεν αποτελούν γεγονός λίγων ημερών, αλλά συμβαίνουν αρκετό καιρό, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν απελπιστεί και να μην γνωρίζουν πώς να σταματήσουν την κατάσταση αυτή χωρίς να προβούν και οι ίδιοι σε ανεπιθύμητες ενέργειες που σίγουρα θα μετανιώσουν. Ήδη τον τελευταίο καιρό αρκετές είναι οι επιθέσεις που έχουν δεχθεί τόσο τα κοτόπουλα κατοίκων της περιοχής όσο και τα κοπάδια με τα αρνιά τους, μειώνοντας αισθητά τον αριθμό τους και δημιουργώντας έντονους προβληματισμούς και «πονοκέφαλο» στους ιδιοκτήτες.

Παιδιά που επιθυμούν να παίξουν ανέμελα στους δρόμους της κοινότητας και την πλατεία, ενήλικες που απολαμβάνουν τις βόλτες και άτομα με προβλήματα υγείας που χρειάζεται να περπατούν, αναγκάζονται πλέον να κλείνονται όλη τη μέρα στα σπίτια τους προκειμένου να μην πέσουν θύματα επίθεσης από την «αδίστακτη» αυτή αγέλη. Πέρα από τα οικόσιτα ζώα που ήδη έχουν χαθεί, έχει υπάρξει και απόπειρα επίθεσης σε άνθρωπο η οποία ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε.


Το πρόβλημα των αδέσποτων φαίνεται ότι έχει χαθεί από κάθε έλεγχο, αφού γενικότερα ο δήμος Πύργου αντιμετωπίζει αρκετά περιστατικά με αδέσποτα ζώα. Παρά τις προσπάθειες της Φιλοζωικής Πύργου, αποδεικνύεται δύσκολο το έργο φροντίδας όλων αυτών των αδέσποτων καθώς ο αριθμός τους αυξάνεται ραγδαία με αποτέλεσμα οι χώροι φιλοξενίας τους να είναι γεμάτοι και να μην υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης παραπάνω ζώων.

Λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα δε φαίνεται πως μπορεί να βρεθεί από το δήμο, αφού η κατάσταση πλέον θεωρείται ανεξέλεγκτη και ο δήμος φαίνεται ότι είναι ανήμπορος να αντιδράσει και να δώσει οριστική λύση. Οι ανθρώπινες ζωές φαίνεται το τελευταίο διάστημα ότι βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, αφού τα αδέσποτα αποτελούν παρατημένα σκυλιά από τα αφεντικά τους τα οποία έχουν να τραφούν καλά για καιρό, γεγονός που δικαιολογεί και την ακραία συμπεριφορά τους και τις επιθέσεις τους.

Αφανίζουν κοπάδια…

Οι κτηνοτρόφοι και αγρότες της περιοχής του Σκουροχωρίου δείχνουν ιδιαίτερα απελπισμένοι τον τελευταίο καιρό, αφού τα αδέσποτα δείχνουν να λειτουργούν ανενόχλητα και με ιδιαίτερο θράσος, δίχως αυτοί να μπορούν να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να σώσουν την περιουσία τους από τις επιθέσεις τους. Αρκετά είναι τα ζώα που έχουν χαθεί, δίχως να δίνεται η ελπίδα από τους φορείς προς τους κατοίκους πως θα υπάρξει αποζημίωση τους για όσα ζώα έχουν χάσει.

Αυτό δημιουργεί έντονα το αίσθημα της απελπισίας, αφού πολλοί εξ αυτών των κατοίκων βασίζονται στα ζωντανά αυτά προκειμένου να μπορούν να περνούν την καθημερινότητά τους με τα προϊόντα που θα τους πρόσφεραν. Πλέον αυτό δεν υφίσταται, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να περνούν την καθημερινότητά τους δύσκολα.

Παρακάτω ακολουθούν δηλώσεις οχτώ ανθρώπων που έχουν ζήσει την αγριότητα της αγέλης αυτής που έχει αφανίσει τα ζωντανά τους:

Χαράλαμπος Γκριτζέλης-Αγρότης: «Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα σκυλιά. Δεν είναι μόνο ότι επιτίθενται σε κοτόπουλα και πρόβατα, αλλά πετάγονται και στο δρόμο. Ας λάβει κάποιος τα απαραίτητα μέτρα. Για να λάβεις αποζημίωση πρέπει να είναι δηλωμένα, οπότε μερικές κοτούλες και πρόβατα για προσωπική χρήση δεν υπάρχει δυνατότητα να νομιμοποιούνται. Αν δε βοηθήσουν οι αρμόδιοι, δεν θα καταφέρουμε πολλά. Αν πειράξεις σκυλί μπορεί να σε κλείσουν φυλακή πλέον. Καλύτερα να «σκοτώσεις άνθρωπο» παρά σκυλί».

Σπύρος Αντωνάτος-Συνταξιούχος αγρότης: «Έχω πρόβλημα καρδιάς και περπατάω στο δρόμο γιατί επιβάλλεται να κάνω κάποια χιλιόμετρα. Το έχω σταματήσει καιρό τώρα λόγω των σκυλιών. Όπου πάω υπάρχει μια αγέλη 4-5 σκυλιών. Μια φορά μου όρμησαν, φοβήθηκα και από τότε σταμάτησα».

Ευθύμιος Αντωνάτος: «Τα περισσότερα είναι μεγαλόσωμα. Δεν μπορείς να βγεις ελεύθερα και να περπατήσεις το βράδυ. Όποιος είναι υπεύθυνος, να κινηθεί προς τους φορείς για να δοθεί λύση».

Μαρίνα Αλεξανδροπούλου-Ιδιοκτήτρια καφενείου: «Είναι πληγή για το χωριό, αφού έχουν κατασπαράξει τα πάντα. Η απειλή να επιτεθούν σε κάποιο παιδί ή ηλικιωμένο είναι τεράστια, ενώ τα αποτελέσματα των επιθέσεών τους είναι καταστροφικά. Το μόνο μέτρο ασφαλείας μας είναι το κουβάλημα βέργας».

Δημήτρης Μπερτσάτος: «Πριν 20 μέρες στο κτήμα μου τα κατασπάραξαν όλα, ενώ εδώ και 10 μέρες έχουν φάει δυο αρνιά του αδερφού μου. Δεν προσφέραμε την απαραίτητη προσοχή που χρειαζόταν. Προσέξαμε όμως τις τρύπες και έξι μεγαλόσωμα σκυλιά εντός του περιφραγμένου χώρου. Χθες πραγματοποίησαν ακόμα ένα «χτύπημα», σκοτώνοντας ένα αρνί. Ζητάμε βοήθεια από το Δήμο, καθώς τα σκυλιά είναι πεινασμένα και οφείλουν να τα μαζέψουν. Έχουν φάει σε πολλούς ζώα. Έχω ειδοποιήσει δημαρχείο και Φιλοζωική. Σκοπεύαμε να περάσουμε Χριστούγεννά μ’ αυτά και εν τέλει θα καταλήξουμε να ζητάμε συσσίτιο από το Δήμο».

Θανάσης Μπερτσάτος: «Χθες ήταν το τρίτο αρνί που χάνω. Τα σκυλιά μου έχουν καταστρέψει τη φράχτη, έχουν ανοίξει τρύπες στο σύρμα και το έχουν χαλάσει. Παρακαλώ το δήμο να έρθει να τα μαζέψει. Το χωριό έχει γεμίσει. Κάνω έκκληση στους αρμόδιους να βοηθήσουν. Όλα τα ζώα έχουν αξία για εμάς, αλλά η κατάσταση δεν αντέχεται».

Παναγιώτης Ταυλάς: «Πριν δέκα ημέρες δέχθηκα και εγώ ανάλογη επίθεση, με αποτέλεσμα να απολέσω ένα αρνί. Από τότε δεν έχω ξαναφήσει κανένα έξω. Ας βγει ο δήμος και οι οικολόγοι να τα μαζέψουν. Κάτι πρέπει να γίνει».

Διονύσιος Σκλάβος: «Έχουμε καταντήσει στο Σκουροχώρι να είναι πιο πολλά τα σκυλιά από τους ανθρώπους. Φοβόμαστε να περπατήσουμε για τα σπίτια μας. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι σκυλιά που φοβάσαι όταν βλέπεις. Είναι όλα νηστικά και όπου πέσουν δεν αφήνουν τίποτα. Ακόμα και άνθρωπο μπορούν να φάνε στην κατάσταση που είναι. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για εμάς. Είμαστε στο έλεος του Θεού. Ούτε δήμος, αλλά ούτε και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς ενδιαφέρονται». 

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πύργος: Κατασπάραξαν ζώα στο Σκουροχώρι!
Πύργος: Κατασπάραξαν ζώα στο Σκουροχώρι!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7erVCfuTYkCz6SziV-h-O1QxGKYEm21BnVh8igeifH3sxyd-P_FHmTjXsEeMys9DU-2ZQm0SpGUS16WrM950sPPqYhbOkUB938vSZcL9TEWFw7SA3Z4U7sNBo17gDJulv4RIB3t6Wbik/s640/SKOUROXORI-ATTACK-696x358.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7erVCfuTYkCz6SziV-h-O1QxGKYEm21BnVh8igeifH3sxyd-P_FHmTjXsEeMys9DU-2ZQm0SpGUS16WrM950sPPqYhbOkUB938vSZcL9TEWFw7SA3Z4U7sNBo17gDJulv4RIB3t6Wbik/s72-c/SKOUROXORI-ATTACK-696x358.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/07/blog-post_20.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/07/blog-post_20.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy