-->

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για δρόμο Πύργος-Πατρών

Μπορεί στη προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης να μονοπώλησε το θέμα της αντικατάστασης του Διονύσ...


Μπορεί στη προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης να μονοπώλησε το θέμα της αντικατάστασης του Διονύση Μάλλιαρη από τον σύνδεσμο ΗΡΑΚΛΗΣ, όμως υπήρξαν κι άλλα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν, όπως ο δρόμος Πύργου-Πατρών, ένα θέμα το οποίο μπήκε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης.

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος και μάλιστα εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα.

Διαβάστε την εισήγηση και το ψήφισμα:

«Έκδοση ψηφίσματος για την Ε.Ο Πατρών-Πύργου»

Στις 29 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη, προκειμένου να γίνει ενημέρωση πάνω στο θέμα των εργολαβιών, όσον αφορά την κατασκευή τού έργου τής Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου.

Πιστεύουμε θα πρέπει να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του δήμου και η αγανάκτηση του λαού τής Ηλείας, και να σταλεί ένα μήνυμα τόσο στον Υπουργό, όσο και στον Περιφερειάρχη και σε όλους τους ιθύνοντες, ότι δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή η καθυστέρηση. Δεν μπορούν να παίζουν άλλο, ούτε με τη σωματική μας ακεραιότητα, ούτε με την ανάπτυξη της περιοχής, ούτε με ό,τι λέγεται μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Προτείνω να σταλεί ένα έγγραφο στο οποίο θα απαιτείται να γίνουν δεκτοί όλοι οι φορείς του δήμου και οι αρχηγοί των παρατάξεων στη σύσκεψη της 29ης Οκτωβρίου, και την ημέρα αυτή να κηρυχτεί στον Δήμο γενική απεργία.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ αποφασίζει 

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας Κυλλήνης εγκρίνει την υποβολή αιτήματος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, με το οποίο θα ζητάει να γίνουν δεκτοί όλοι οι φορείς τού δήμου και οι αρχηγοί των παρατάξεων στην προγραμματισμένη σύσκεψη της 29ης Οκτωβρίου, για την κατασκευή τού οδικού άξονα Πατρών-Πύργου. 

Εκφράζει τη δυσαρέσκεια των κατοίκων τού δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και την αγανάκτηση του λαού τής Ηλείας, για την καθυστέρηση στην κατασκευή τού έργου, η οποία δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή. Δεν μπορούν να παίζουν άλλο, ούτε με τη σωματική μας ακεραιότητα, ούτε με την ανάπτυξη της περιοχής, ούτε με ό,τι λέγεται μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων 

2. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης θα κρατήσει κλειστές τις υπηρεσίες του στις 29η Οκτωβρίου 2018, και καλεί όλους τους φορείς του Δήμου να προβούν σε ανάλογες ενέργειες. 

3. Το παρόν να σταλεί σε όλους τους δήμους τού Νομού, προκειμένου να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις, καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΓΚΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


Για πολλές δεκαετίες ο νομός μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στα έργα υποδομής σε όλη την χώρα παρ όλο που έχει αναδείξει υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή...Οι ευθύνες αφορούν όλες τις κυβερνήσεις που μέχρι τώρα υποσχέθηκαν αλλά δεν κατασκεύασαν το δρόμο Πατρών Πύργου.

Ακούσαμε λόγια μεγάλα περί Ανάπτυξης που ακόμα δεν έχει έρθει.
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υλοποιηθεί το έργο και δεν χρειάζονται επιχειρήματα γι αυτό...Μόνο αν κάποιος σκεφτεί τις εκατοντάδες νεκρών συμπολιτών μας φτάνει.....και τώρα είμαστε στο τέλος. Στις 29 Οκτωβρίου υπάρχει η συνάντηση με τον υπουργό.

Όσοι εκπρόσωποι της Ηλείας βρεθούμε εκεί οφείλουμε να αποσπάσουμε την απόλυτη διαβεβαίωση ότι ο δρόμος θα ξεκινήσει...χτες...
Δεν υπάρχει άλλη Επιλογή.
Δεν είναι δυνατόν να ζούμε άλλο στο περιθώριο και την υποανάπτυξη

 Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η κατάτμηση του δρόμου Πύργου-Πάτρας σε 8 εργολαβίες ενέπλεξε σε περιπέτειες το έργο, με αποτέλεσμα την μεγάλη τετραετή καθυστέρηση και την πρόσφατη αβεβαιότητα υλοποίησής του.

Η ακύρωση του διαγωνισμού τον Μάρτιο του 2015 και η κατάτμησή του σε 8 εργολαβίες αποδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες που επωμίζεται ο υπουργός κος Σπίρτζης.

Όλα τα χρονοδιαγράμματα διαψεύστηκαν ακόμα και η υπόσχεση του κου Τσίπρα ότι το έργο θα αρχίσει το καλοκαίρι του 2018.

Ο κίνδυνος να μείνει η Ηλεία εκτός του εθνικού δικτύου των αυτοκινητοδρόμων είναι ορατός καθώς τώρα το υπουργείο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σκέφτεται να προωθήσει προς συμβασιοποίηση τις τελευταίες 5 εργολαβίες αντί να αναζητήσει λύση για ολόκληρο το έργο, από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο [αυτά αρχές Σεπτέμβρη].

Έτσι κατά τον έλεγχο των δημοπρασιών, έχει γίνει αποδοχή των εξηγήσεων για το ύψος των εκπτώσεων, ενώ για δύο εργολαβίες [ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.] δεν έγιναν δεκτές  κι έτσι θα κληθούν οι δεύτεροι μειοδότες [ίσως και οι τρίτοι].

Έτσι, παρά την πρόθεση του υπουργείου ν' αναστείλει και τις 8 συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, είναι αβέβαιο ότι μπορεί σε χρόνο που θα διασφαλίζει την υλοποίηση του έργου ως ενιαίο, με δεδομένο το 42μηνο του χρόνου εκτελέσεως.

Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται είναι:

1. Εάν παραχωρήσει σε συμβασιοποίηση των 5 από τις 8 εργολαβίες θα εξαιρέσει τ τμήμα από τον Πύργο μέχρι την Κυλλήνη;

2. Με βάση την τωρινή διαδικασία ποιο θα είναι το καινούργιο χρονοδιάγραμμα;

3. Μέσα στις 5 εργολαβίες δεν θα συμπεριλάβει το τμήμα Πύργος-Κυλλήνη;ς


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για δρόμο Πύργος-Πατρών
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για δρόμο Πύργος-Πατρών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV4XEZFzvjvYNTXKq-a-ZTDgHNMDVfHd6s-vE_i1LpRXjSVq5ry1KLnK4hTAZB1BgFGjzwoxvwMhiEjh3HqfBYnSVs_IzZybBictWbubzyiGffMiqCldI8mObD96mcWf4OsHkG2EPmlH4/s640/P1150270.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV4XEZFzvjvYNTXKq-a-ZTDgHNMDVfHd6s-vE_i1LpRXjSVq5ry1KLnK4hTAZB1BgFGjzwoxvwMhiEjh3HqfBYnSVs_IzZybBictWbubzyiGffMiqCldI8mObD96mcWf4OsHkG2EPmlH4/s72-c/P1150270.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_213.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_213.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy