-->

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Νέα σύσκεψη αγροτών-Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ελαιολάδου

* Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ελαιολάδου μέχρι το 2020 * Συγκρατημένη αισιοδοξία μετά τη συνάντηση με το νέο υπουργό Νέο κάλεσμα του Πρ...


* Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ελαιολάδου μέχρι το 2020

* Συγκρατημένη αισιοδοξία μετά τη συνάντηση με το νέο υπουργό


Νέο κάλεσμα του Προέδρου της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστου Βαλιανάτου, μετά τη συνάντηση με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη. 

Η σύσκεψη προγραμματίστηκε για την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, όπου οι αγρότες θα ενημερωθούν για όλα όσα συζητήθηκαν σε αυτή τη συνάντηση που πραγματοποποήθηκε στην Αθήνα.

Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να παρευρεθούν και οι ελαιοπαραγωγοί, διότι μετά την έγκριση του προγράμματος ελαιολάδου, το λάδι μέχρι και το 2020 πρέπει να περνάει μέσα από την Ομάδα Παραγωγών.

Ολόκληρη η δήλωσή του στο newsgf.net:

"Καλούμε όλα τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών και όχι μόνο, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στις 7.00' το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, για να ενημερωθούν οι αγρότες για τη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη στην Αθήνα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέχρι 31/12/2018 θα δοθεί ένα ποσοστό από τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες Ιουνίου-Ιουλίου.

Δεύτερον, συγκρότησε επιτροπή για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας, κάτι που ζητάγαμε από τον Αποστόλου εδώ και τρία χρόνια, αλλά αυτός ήταν αρνητικός, μας έστελνε στα σχέδια βελτίωσης. Σε ότι αφορά τον κανονισμό του ΕΛΓΑ μας ζήτησε και προτάσεις για να προχωρήσει η τροποποίηση του κανονισμού διότι παραδέχτηκε ότι δεν εκπληρώνει τις σημερινές κλιματικές συνθήκες.

Ένα άλλο θέμα που του θέσαμε ήταν για αυτό που συζητιέται τις τελευταίες ημέρες, που έχουν χαρακτηριστεί μειονεκτικές περιοχές στο νομό Ηλείας. Μας απάντησε ότι μέχρι 31/10 έχει για διαβούλευση στο Διαύγεια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μετά θα βγάλει την υπουργική απόφαση για το ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται μειονεκτικές. Αυτό θα είναι εις βάρος των εξισωτικών αποζημιώσεων κ.λ.π. Θα το δούμε όμως αυτό στις 31 Οκτωβρίου.

Συζητήσαμε, επίσης, για τους συνεταιρισμούς, μας είπε ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα βγάλει νόμο γιατί του είπα ότι αυτή τη στιγμή μαζεύουμε κορινθιακή σταφίδα, τα κτήρια των ενώσεων πέφτουν κι εμείς δεν έχουμε μια αποθήκη να βάλουμε τη σταφίδα. Μου απάντησε πως μέχρι τέλος του έτους θα λύσει το πρόβλημα με νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή.

Επίσης, θετικό είναι και δεν ξέρω κατά πόσο θα υλοποιηθεί, ότι μας είπε πως μέσα σε 60 ημέρες θα πληρώνονται τα προϊόντα για τα οποία έχουμε κάνει συμβάσεις. Του έθεσα για τα δύο εργοστάσια στην περιοχή μας μην έρθει αντίστροφο γιατί πρέπει κι αυτοί μέσα σε 60 ημέρες να πληρωθούν από αυτούς που δίνουν τα εμπορεύματα στο εξωτερικό. Όχι, είπε, όλα αυτά θα τακτοποιηθούν σε νομοσχέδιο.

Ήταν μια καλή συνάντηση με τον νέο υπουργό. Παρών ήταν ο αντιπρόεδρος της Ομάδας μας Σωτήρης Κακαλέτρης, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης-Ομάδας παραγωγών και της Παναιγιαλείου, ο Θανάσης Σταυρόπουλος και ο Μίλτος Σταυρόπουλος, οι βουλευτές Μπαξεβανάκης, Σαλτάρη και Κουτσούκος. Ο Τζαβάρας ενημέρωσε ότι είχε προσωπικό πρόβλημα και δεν μπορούσε να έρθει.

Διατηρούμε μια συγκροτημένη αισιοδοξία. Τα θέματα τα παρακολουθούμε και θα δούμε την εξέλιξή τους.

Επίσης, για την Πέμπτη, επειδή μας εγκρίθηκε το πρόγραμμα του ελαιολάδου μέχρι το 2020, καλούμε στο Εργατικό Κέντρο και τους ελαιοπαραγωγούς που είναι γραμμένοι να τους δείξουμε τι εγκρίθηκε και πως θα υλοποιηθεί και τι δικαιούται ο καθένας. Οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να έρθουν, διότι είναι υποχρεωμένοι να περνούν το λάδι τους από τώρα και μέχρι το 2020 μέσω της Ομάδας Παραγωγών".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Νέα σύσκεψη αγροτών-Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ελαιολάδου
Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Νέα σύσκεψη αγροτών-Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ελαιολάδου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCjBEF1Q1fRvaE5EPF6WfEPTy3EO4ca34f3sfXCYANkuSaHtUON5CVQQqL-_SYvZOr2UnxPZ8_TxnDl6FnYO9MUIteXrwz7mqVG23VyEdcA5WEI41bKhyphenhyphenexRV-aQkmPGgDX2GcY5wQonk/s640/P1150163.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCjBEF1Q1fRvaE5EPF6WfEPTy3EO4ca34f3sfXCYANkuSaHtUON5CVQQqL-_SYvZOr2UnxPZ8_TxnDl6FnYO9MUIteXrwz7mqVG23VyEdcA5WEI41bKhyphenhyphenexRV-aQkmPGgDX2GcY5wQonk/s72-c/P1150163.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_307.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_307.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy