-->

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος: "Πρεσβεύουμε ότι πιο καθαρό έχει υπάρξει στη πρόσφατη ιστορία αυτού του Δήμου ..."

* Εάν δεν έχεις εχθρούς, κάτι λάθος κάνεις... * Ο Κλεισθένης δε φτιάχτηκε γιατί κάποιον τον έπιασε η ευαισθησία για απέραντη δημοκρα...



* Εάν δεν έχεις εχθρούς, κάτι λάθος κάνεις...

* Ο Κλεισθένης δε φτιάχτηκε γιατί κάποιον τον έπιασε η ευαισθησία για απέραντη δημοκρατία...

*Έχει καταντήσει τελείως γραφική η ταμπέλα του φασίστα...

Τον Χάρη τον συμπαθώ. Τον συμπαθώ πολύ, όπως συμπαθώ όλους τους ανθρώπους που πάντα χαμογελάνε, που έχουν ιδέες, άσχετα εάν με αυτές συμφωνώ ή διαφωνώ, και τις υποστηρίζουν με πάθος. 
Ήθελα πολύ καιρό τώρα να κάνω μια φιλική συζήτηση μαζί του, επειδή είναι γνωστό ότι κατά καιρούς έχει ακούσει τα "μύρια όσα" για τις ιδέες του, για τα πιστεύω του. Και αυτή πραγματοποιήθηκε...

Παρακάτω, σε αυτή την φιλική συζήτηση, ο Χάρης δεν διστάζει να αποκαλυφθεί, να εκφράσει τις απόψεις του με θάρρος και να απαντήσει σ' ένα ερώτημα που πλανιέται... Στο ερώτημα, αν είναι φασίστας! 

Του Γιώργου Φάκου


Χάρη, είναι δύσκολη η ενασχόληση με τα κοινά;

Υπάρχουν 2 ειδών άνθρωποι, που ασχολούνται με τα κοινά. Αυτοί που επιθυμούν να έχουν προσωπικό κέρδος (σε οποιοδήποτε επίπεδο) και αυτοί που ιδεολογικά προσπαθούν για το κοινό καλό. Εφόσον λοιπόν ταχθείς στο δεύτερο μισό του φεγγαριού, είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις χωρίς να κουράζεσαι και χωρίς δικαιολογίες.

Τι κερδίζεις, τι χάνεις όταν ασχολείσαι με τα κοινά;

Σίγουρα κερδίζεις μια καλύτερη εικόνα της κοινωνίας εκ των έσω και μια κάποια δημοσιότητα. Φυσικά κερδίζεις κάποιους φίλους και κάνεις πολλούς εχθρούς. Άλλωστε εάν δεν κάνεις εχθρούς, κάτι λάθος κάνεις σίγουρα και πρέπει να ψαχτείς.

Η ενασχόληση με τα κοινά προϋποθέτει και συγκρούσεις; 

Αλίμονο να μην έχεις συγκρούσεις! Τότε αυτόματα σημαίνει ότι έχεις ενταχθεί στο σύστημα. Πρέπει να υποστηρίξεις την ιδεολογία σου και τις προτάσεις σου, εφόσον πιστεύεις ότι αξίζουν πραγματικά. Εάν δε το κάνεις, ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η οικογένεια κάποιου ο οποίος ασχολείται με τα κοινά;

Εγώ προσωπικά είμαι ευτυχισμένος που έχω τη μέγιστη στήριξη σε αυτό που κάνω. Νομίζω ότι δε θα τα είχα καταφέρει εάν δε υπήρχε αυτό. Γενικά η οικογένεια είναι ένα μικρό κράτος. Εάν το έχεις διαλύσει, τότε πως θα πείσεις ότι θα κουμαντάρεις κάτι μεγαλύτερο;

Στην ενασχόληση με τα κοινά οι προσωπικές φιλοδοξίες έχουν θέση;

Θα ήμουν ψεύτης εάν έλεγα ότι δεν έχουν. Όμως πρέπει να καταλάβεις, ότι στον ιδεολογικό χώρο που κινούμαι συνειδητά και αμετάκλητα εδώ και 35 χρόνια συνεχώς, προσωπική φιλοδοξία είναι να δω το τόπο μου και τη Πατρίδα μου με πολίτες που απέκτησαν Εθνική και Πατριωτική συνείδηση και να ξέρω ότι έχω βοηθήσει κι εγώ σε αυτό.

Φυσικά και μπορείς και να εξουσιάσεις και να δημιουργήσεις, αλλά δυστυχώς είναι δέσμιος, με πολλά τεχνάσματα στη κεντρική πολιτική σκηνή.



Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι για εσένα χώρος εξουσίας ή δημιουργίας;

Ο α' βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης, που ασχολούμαι ενεργά εγώ, πιστεύω ότι είναι ότι πιο άμεσο υπάρχει με τον πολίτη. Φυσικά και μπορείς και να εξουσιάσεις και να δημιουργήσεις, αλλά δυστυχώς είναι δέσμιος, με πολλά τεχνάσματα στη κεντρική πολιτική σκηνή.

Η όποια εξουσία εξαντλείται σε μικρές αποφάσεις και η δημιουργία (εφόσον φυσικά ο δημιουργός θέλει να προσφέρει στο κοινό καλό), πρέπει να περνά από τη σκύλα στη Χάρυβδη (Περιφέρεια-Αποκεντρωμένη-Ελεγκτές νομιμότητας-Υπουργεία-Αρχιτεκτονικά συμβούλια-Αρχαιολογικά συμβούλια κλπ) προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Για να είμαστε δίκαιοι, όμως, λέω ότι την ευθύνη την έχει κυρίως η ίδια η σήψη που επικρατεί στο χώρο. Δεν είναι κρυφό ότι στη στατιστική περί διαφθοράς της Ε.Ε, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι Νο1 στη λίστα!! Άρα, πως να πιστέψουν ότι κάποιος είναι "καθαρός", όταν έχουμε δώσει τόσες αφορμές κακής διοίκησης;

Οι εκλογές με απλή αναλογική φέρνουν στο προσκήνιο πολλές υποψηφιότητες και αναγκαστικά συνεργασίες. Είναι καλό αυτό;

Έχω τοποθετηθεί δημόσια στο παρελθόν σχετικά με τον περιβόητο Κλεισθένη. Θα επέλθει πλήρης ακυβερνησία στο μεγαλύτερο ποσοστό των Δήμων και εκτιμώ ότι θα υπάρχει ένα καθημερινό αλισβερίσι, ακόμα και σε θέματα ήσσονος σημασίας.

Ο Κλεισθένης δε φτιάχτηκε γιατί κάποιος ξύπνησε και τον έπιασε η ευαισθησία για απέραντη δημοκρατία. Φτιάχτηκε από μια Κυβέρνηση που πιθανών θα εξαερωθεί και θέλει να κρατήσει ζωντανά στελέχη. Άλλωστε ακόμα και όταν η Κυβέρνηση αυτή έπιασε ταβάνι, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πάτωσε.

Όσο για το πλήθος των υποψηφίων στο Δήμο Πύργου (εάν τελικά καταλήξουμε σε 10 περίπου), εάν εκφραστώ θα γίνω πολύ κακός από τώρα. Περιμένω να δω κι εγώ το τελικό αποτέλεσμα και να είσαι σίγουρος, ότι ως συνήθως, δε θα φοβηθώ να πω αυτό που πιστεύω.

Έχει καταντήσει τελείως γραφική η ταμπέλα του φασίστα, σε όποιον δεν συμβαδίζει με τη λεγόμενη πολιτική ορθότητα, που έχει επιβάλλει ένα σάπιο κατεστημένο...

Χάρη είσαι φασίστας;

Πραγματικά αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση για να ξεκαθαρίσουμε πολλά πράγματα.Έχει καταντήσει τελείως γραφική η ταμπέλα του φασίστα, σε όποιον δεν συμβαδίζει με τη λεγόμενη πολιτική ορθότητα, που έχει επιβάλλει ένα σάπιο κατεστημένο (που διέλυσε μια κυρίαρχη χώρα και την κατάντησε επαίτη).

Αγαπάω τη Πατρίδα μου, λατρεύω το Έθνος μου, είμαι υπερήφανος για τη Φυλή μου (όπως όλοι στο πλανήτη, ανεξαρτήτου χρώματος κλπ), πιστεύω ότι η ιδεολογία-κοσμοθεωρία του Ελληνικού Εθνικισμού (όπως εκφράστηκε από τον Ιωάννη Συκουτρή, Κωστή Παλαμά, Ίων Δραγούμη, Περικλή Γιαννόπουλο, Θόδωρο Καραμπέτσο, ακόμα και το Νίκο Καζαντζάκη κλπ), είναι ότι καλύτερο υπάρχει ως θεωρία και ως πράξη.

Είναι τελείως κωμικό να σε φωνάζει φασίστα ένας Εθνομηδενιστής-ανθέλληνας και υποστηρικτής της Παγκοσμιοποίησης και των no borders (όχι σύνορα), και την ίδια στιγμή (ο ίδιος) να καίει, να σπάει, να λεηλατεί τις Ελληνικές πόλεις για τη δημιουργία κράτους στη Παλαιστίνη-στο Κουρδιστάν κλπ και ταυτόχρονα ο ίδιος να υποστηρίζει όλους τους άλλους Εθνικισμούς (Αλβανικούς-Σκοπιανούς κλπ).

Για να μη μιλήσω για το σημαίνει φασίστας και που δημιουργήθηκε, γιατί αρκετοί θα χάσουν τον ύπνο τους. Το παραμύθι και η παραπληροφόρηση κάποτε θα τελειώσει και θα μάθει ο κόσμος για το σοσιαλιστικό-αριστερό Φάσο του Μουσολίνι και εν πάση περιπτώσει, αυτό το πολέμησαν οι προγονοί μας στα βουνά της Πίνδου και δε δήλωσαν μη συμμετοχή σαν κάποιους άλλους! Άρα είναι αδύνατο να είμαι στην ίδια πλευρά με αυτούς που πολέμησα.

Για να το κλείσουμε το θέμα, είναι τίτλος τιμής και παράσημο, να με λέει φασίστα κάποιος από όλους αυτούς που ανέφερα προηγουμένως, επειδή λατρεύω το Έθνος μου-τη Πατρίδα μου και δε χαρίζω λέξη σε προδότες.

Συνήθως η μάχη για την τοπική αυτοδιοίκηση έχει πολιτικο-κομματικό χρώμα. Ποιος είναι ο στόχος σου σαν παράταξη;

Η παράταξη μας είχε και θα έχει Εθνικό και Πατριωτικό πρόσημο. Στη προσπάθεια που γίνεται Πανελλαδικά (και μετέχω ενεργά) για την ένωση των κομμάτων του χώρου αυτού, θα αποδεχθούμε οποιαδήποτε στήριξη από κόμμα που προέρχεται από το χώρο που εμείς έχουμε χαρτογραφήσει και είναι μεταξύ του χώρου της ΝΔ και της Χ.Α και δε περιλαμβάνει αυτά τα κόμματα.

Τι πρεσβεύει η «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ» για τον δήμο Πύργου;

Κρατάω ως παράσημο τη δημόσια παραδοχή πολλών συναδέλφων σου σε αρκετά site, ότι πράγματι ποτέ τόσοι λίγοι δεν κατάφεραν τόσα πολλά (δανείζομαι την έκφραση). Πρεσβεύουμε ότι πιο καθαρό έχει υπάρξει στη πρόσφατη ιστορία αυτού του Δήμου και το λέω με πλήρη γνώση. Η μη κομματική μας εξάρτηση μας έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στο Δήμο Πύργου;

Θα μπορούσα να είμαι ευχάριστος και να κινηθώ στη πεπατημένη. Δηλαδή, να σας αναφέρω τα σκουπίδια, την αγροτική οδοποιία, τη κάκιστη έως μηδενική αξιοποίηση προγραμμάτων, την παραβατικότητα των ευπαθών, το πανάκριβο νερό (που το 1/4 των ημερών είναι κομμένο),  την έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου για την ανεργία κλπ.

Όμως εάν σας έλεγα όλα αυτά, που είναι μεν υπαρκτά, και τα λένε όλοι ανεξαιρέτως, θα ήμουν σαν κι αυτούς! Και ούτε είμαι, ούτε θέλω να γίνω ποτέ. Δε θα χαϊδέψω, λοιπόν, αυτιά και δεν υπολόγισα ποτέ το πολιτικό και προσωπικό κόστος για να πω τη μία και μοναδική αλήθεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Πύργου (και όλης της Ηλείας) είναι η κάκιστη νοοτροπία των κατοίκων της.

Άπαντες είναι ολιγαρκής και ευχαριστημένοι με ψίχουλα, γιατί έτσι τους έχει μάθει το πολιτικό προσωπικό του νομού (που ευθύνεται για τη κατάντια του τόπου). Λίγο χαλίκι, μια λάμπα, ένα διμηνάκι, μια καλύτερη εξυπηρέτηση στα εξωτερικά ενός νοσοκομείου, μια δωρεάν δικηγορική συμβουλή, μια επιχορήγηση σε πανηγύρι ή σωματείο και δεκάδες άλλα τέτοια πράγματα. Πότε δε θα δεις ν' απαιτούν δυναμικά κάτι μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο για την πάταξη της ανεργίας, για την εγκληματικότητα, για τη δημιουργία αθλητικών κέντρων κλπ.

Έμαθαν εδώ και 50 χρόνια σε λάθος νοοτροπία και δε κοιτούν πέρα από το ατομικό συμφέρον σε καμία περίπτωση. Το ρητό, να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, βρίσκει πλήρη εφαρμογή στο 51ο και τελευταίο νομό σε ανάπτυξη στη χώρα. Στο νομό με τις απεριόριστες δυνατότητες και τον ατελείωτο πλούτο πολιτισμικά-γεωργικά-παράκτια κλπ.

Μπορώ να σου απαντώ με τις ώρες, αλλά πάντα το συμπέρασμα θα είναι ένα. Ο κακός μας εαυτός και οι δήθεν εξαρτήσεις και υποχρεωσούλες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου και του νομού. Η ψήφος είναι πιο δυνατή από μια σφαίρα. Άρα, ψηφίζουμε πάντα αυτόν που νομίζουμε ότι είναι καλύτερος για το γενικό καλό. Σε όποιον χρωστάμε υποχρέωση, τον κερνάμε ένα κρασάκι, μια μπύρα, ένα γεύμα ως ανταπόδοση, δε του χαρίζουμε τη ψήφο μας.

Όταν, λοιπόν, αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα παιδιά μας, το τόπο μας και το μέλλον τους και όταν ως λαός αποκτήσουμε μνήμη και τιμωρήσουμε στη κάλπη αυτούς που μας κατάντησαν χωρίς Εθνικό δρόμο-τρένο-αεροδρόμιο - προοπτική, τότε ναι υπάρχει ελπίδα.

Χάρη, σε ευχαριστώ για την συζήτησή μας.

Κι εγώ σε ευχαριστώ Γιώργο για την ευκαιρία που μου έδωσες ν' αναπτύξω κάποιες από τις απόψεις και θέσεις μου. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος: "Πρεσβεύουμε ότι πιο καθαρό έχει υπάρξει στη πρόσφατη ιστορία αυτού του Δήμου ..."
Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος: "Πρεσβεύουμε ότι πιο καθαρό έχει υπάρξει στη πρόσφατη ιστορία αυτού του Δήμου ..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMgaF-SU7wdi1mRRcif7-hDzmgFMUeSP2-H8kwHHiK4WyJSVihlZzFRfnIlnre3QzVX01matyfemyv8r-u1QLz5Tl_qXIQIskrf_i6Z1JSvum6cCXvK-nV9-0Tap9Qv-cvzhZKUFeQF8w/s640/24176883_1774808915872261_6492742740045935986_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMgaF-SU7wdi1mRRcif7-hDzmgFMUeSP2-H8kwHHiK4WyJSVihlZzFRfnIlnre3QzVX01matyfemyv8r-u1QLz5Tl_qXIQIskrf_i6Z1JSvum6cCXvK-nV9-0Tap9Qv-cvzhZKUFeQF8w/s72-c/24176883_1774808915872261_6492742740045935986_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_39.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_39.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy