-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Κωδικός: Να τελειώσουμε τον Μάλλιαρη"!!! [φωτογραφίες]

*Γεμάτη από κόσμο η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου...  *Ενστάσεις για την διαδικασία από συμβούλους όλων των παρατάξεων που ήθελαν ...


*Γεμάτη από κόσμο η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου... 

*Ενστάσεις για την διαδικασία από συμβούλους όλων των παρατάξεων που ήθελαν αναβολή του θέματος για τον Μάλλιαρη για να έχουν καλύτερη ενημέρωση... 

*Καταθέτει την ανεξαρτοποίησή του την Δευτέρα ο Δημήτρης Χάρδας που χειροκροτήθηκε από πολίτες σε μία από τις τοποθετήσεις του! 

Ήταν μια συνεδρίαση που τα είχε όλα... 
Πολίτες να έχουν κατακλύσει την αίθουσα... εντάσεις... διαξιφισμούς... διαδικασίες που θα ελεγχθούν για τη νομιμότητά τους... 

Διαβάστε στο newsgf.net, το εξώδικο του Δ. Μάλλιαρη και την απόφαση διαγραφής του από την παράταξη...

Όπως ήταν αναμενόμενο, την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης επισκίασε το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, "Εκλογή Αντιπροσώπου του Δήμου σε αντικατάσταση διαγραφέντος μέλους της πλειοψηφούσας παράταξης, στο Σύνδεσμο Αποχέτευσης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», για το υπόλοιπο της Δημοτικής Περιόδου 2014-2019(Εισηγητής: Πρόεδρος δ.σ. Κος Ζαφειρόπουλος Χρήστος)".

Πριν την συζήτηση του θέματος, ο Πρόεδρος του δ.σ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος, διάβασε την εξώδικη δήλωση-όχληση-γνωστοποίηση του Διονύση Μάλλιαρη, που είχε σταλθεί στον Δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ αλλά και στον ίδιο τον Πρόεδρο του δ.σ.

Διαβάστε ολόκληρη την εξώδικη δήλωση:







Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Διονύσης Μάλλιαρης ο οποίος πρώτη φορά εξέφρασε μπροστά σε όλους τους συναδέλφους του την δική του άποψη για το επεισόδιο με τον Ανδρέα Μίγκο, αναφέροντας πως όλα ξεκίνησαν όταν ο κος Μίγκος είπε πως ο σύνδεσμος δεν θα πάρει 8μηνο αν ο ίδιος δεν παραιτηθεί. Θυμίζουμε ότι ο κος Μάλλιαρης δεν είχε καλεστεί στην παραταξιακή συνεδρίαση που αποφάσισε, με συνοπτικές διαδικασίες, την διαγραφή του από την παράταξη στην οποία εκλέχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος. "Δεν ήξερα τίποτα για την διαγραφή μου. Το κάνατε μόνοι σας χωρίς να με καλέσετε"

Ο κος Μάλλιαρης, συνέχισε, μιλώντας για την θητεία του στον σύνδεσμο ΗΡΑΚΛΗΣ τονίζοντας ότι πληρώνει από δικά του χρήματα μια κοπέλα και πως δεν παίρνει τον μισθό που δικαιούται. 
"Είναι μια φαρσοκωμωδία όλο αυτό", ανέφερε εκτός των άλλων. "Στήθηκε εις βάρος μου ολόκληρο παιχνίδι".

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στη πρώτη του τοποθέτηση ο Δημήτρης Χάρδας: "Κάνατε παράταξη χωρίς να μας καλέσετε. Οι σύμβουλοι άκουσαν μόνο τη μία άποψη. Σας ρωτώ, γιατί δεν καλέστηκα; Επειδή ξέρατε ότι θα υπήρχε ο δικός μου αντίλογος. Κάνατε πραξικόπημα. Θα υποστείτε τις κοινωνικές συνέπειες. Η αυλή του οδήγησε τον δήμαρχο εδώ. Την Δευτέρα θα καταθέσω την ανεξαρτοποίησή μου". 
Όταν τον λόγο πήρε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αλεξάνδρα Αλτούνη αμφισβήτησε τον ξυλοδαρμό λέγοντας ότι αυτός δεν φαίνεται στο πρόσωπο του κου Μίγκου και ρώτησε γιατί ο Μάλλιαρης να φύγει από τον σύνδεσμο και όχι από το Κοτύχι; 

Τον λόγο ζήτησε και πήρε επί προσωπικού ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, ο οποίος αξίζει να αναφερθεί πως σε όλη την συνεδρίαση κράτησε πολύ ήρεμη στάση μη θέλοντας να μπει σε μια αντιπαράθεση ιδιαίτερα με τον Διονύση Μάλλιαρη. Όταν πήρε τον λόγο διάβασε την ιατρική γνωμάτευση του νοσοκομείου Πύργου



Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ανέφερε ότι η απόφαση διαγραφής του Μάλλιαρη είναι της παράταξης, τονίζοντας ότι όποιος έχει αντίρρηση μπορεί να πάει είτε δικαστικά είτε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να την προσβάλλει.  "Η παράταξή μου έχει φθορά και ξέρω ποιοι θα συνεχίσουν ή όχι. Προσωπικά έχω στηρίξει πολύ τον σύνδεσμο Ηρακλής. Περίμενα από τον Μάλλιαρη να ζητήσει μια συγνώμη και να κλείσει εκεί το θέμα. Όλη η ζημιά έγινε όχι για τα 8μηνα αλλά για την δημοσίευση"

Διονύσης Μάλλιαρης: "Ψέματα. Κρίμα που πας κι εκκλησία. Σε 5 μήνες θα σε κρίνει η κοινωνία. Έπρεπε να με καλέσεις νόμιμα και παντελονάτα να πω την άποψή μου"

Όταν μπήκε θέμα αντικατάστασης του Διονύση Μάλλιαρη από την Οικονομική Επιτροπή [όπου τελικά την θέση του πήρε η Νεκταρία Σταυροπούλου-Πανταζή], τον λόγο πήρε πάλι ο Δημήτρης Χάρδας προειδοποιώντας να μη προχωρήσουν σε αυτό το ατόπημα. Ο ίδιος ζήτησε μια διακοπή 5-10 λεπτών προκειμένου να ενημερώσει το προεδρείο για ποιους λόγους δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την οικονομική επιτροπή ο Διονύσης Μάλλιαρης. Είναι το πρώτο αίτημα που δεν έγινε δεκτό [υπήρξε και δεύτερο στη συνέχεια] και η συνεδρίαση συνεχίστηκε. Πάλι ο Δημήτρης Χάρδας ζήτησε διακοπή για να τους ενημερώσει και πάλι δεν το δέχτηκαν, οπότε αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος λέγοντας πως αν φύγει ο Μάλλιαρης γιατί δεν έγινε το ίδιο όταν η Αλεξάνδρα Αλτούνη ανεξαρτοποιήθηκε και δεν αντικαταστάθηκε από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού.
Συνεχίζοντας, ανέφερε επίσης:
"Αν ισχύσει αυτό που θέλετε κι έχετε σκοπιμότητα, είναι γιατί ενοχλεί που ο Μάλλιαρης θέλει να είναι δήμαρχος. Οδηγείτε σε ακυβερνησία τον ΗΡΑΚΛΗ για 60 ημέρες, αφού ο Μάλλιαρης θα κάνει ένσταση".

Ναμπίλ Μοράντ: "Δεν δέχομαι εκβιασμούς από κανέναν. Δεν είχα προκατάληψη για κανέναν. Δεν ήθελα να τον βγάλω από τον ΗΡΑΚΛΗ. Δεν έχω θέμα αν γίνει ένσταση από τον Μάλλιαρη".

Διονύσης Μάλλιαρης: "Ο στόχος σου είναι να διαχειριστείς τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ. Γι' αυτό θέλετε να με διώξετε μόνο από τον σύνδεσμο. Για να διαχειριστείς τα λεφτά"

Ναμπίλ Μοράντ: "Τα λεφτά δεν είναι όλα του δήμου, έχει και ο Πηνειός. Τα λεφτά ανήκουν στους πολίτες. Αν ήθελα να μπλοκάρω τα χρήματα δεν θα υπέγραφα. Δεν είχα θέμα να συνεχίσεις, υπήρξε όμως το επεισόδιο. Ο στόχος μου δεν είναι να μπλέξουμε δικαστικά ούτε είπα ότι ο Μάλλιαρης δεν κάνει έργο".

Λίγο αργότερα ο Δημήτρης Χάρδας καταθέτει το δεύτερο αίτημά του, δηλαδή να αναβληθεί το θέμα, κάτι που επίσης το προεδρείο δεν έκανε δεκτό, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ζητήσει η πρότασή του να μπει σε ψηφοφορία. Κι αυτό απορρίφθηκε, με τον κο Χάρδα να απευθύνεται προσωπικά στον πρόεδρο Χρήστο Ζαφειρόπουλο: "Θα κάνετε πραξικόπημα κύριε πρόεδρε;" και συνεχίζοντας τον κατήγγειλε δημόσια για παράβαση καθήκοντος. "Αρνείστε να βάλετε μια πρόταση δημοτικού συμβούλου σε ψηφοφορία" για να συμπληρώσει αμέσως ο Διονύσης Μάλλιαρης: "Ζητάω κι εγώ να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση Χάρδα". 
Το προεδρείο αρνήθηκε και ήταν κάτι που προβλημάτισε έντονα τους πολίτες που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση με κάποιους να λένε πως είναι απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν. 

Εντυπωσίασε με την τοποθέτησή του ο Πάνος Δημητρόπουλος ο οποίος στο παρελθόν έχει ζήσει ανάλογο περιστατικό. "Ο χειρότερος πόλεμος είναι ο εμφύλιος και δεν υπάρχουν νικητές. Η μειοψηφία δεν μιλάει για να μη ρίξει περισσότερο λάδι στην φωτιά. Το σίγουρο είναι ότι απ' όλο αυτό δεν ωφελείται ο δήμος".
Και γυρνώντας προς τον δήμαρχο, ανέφερε: "Κάποια ζητήματα θεσμικού χαρακτήρα πρέπει να τα δείτε με πιο ανοικτό μάτι. Εμείς θα ψηφίσουμε λευκό". 

Στην ανεξαρτοποίηση του Βασίλη Αρβανίτη το 2013 αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, Ανδρέας Κορομηλάς. Ο ίδιος γνωρίζοντας πολύ καλά τους νόμους εκτός των άλλων τόνισε ότι, "δεν μπορείτε να διαγράψετε από νομικό πρόσωπο δημοτικό σύμβουλο που είτε ανεξαρτοποιήθηκε από μόνος του ή αν η ανεξαρτοποίησή του προέκυψε από την διαγραφή της παράταξής του. Θα ψηφίσω αρνητικά"

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην τοποθέτησή του και ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος. "Οι νόμοι που επικαλεστήκατε αφορούν άλλα θέματα, όχι την περίπτωση Μάλλιαρη", είπε εκτός των άλλων, απευθυνόμενος στο προεδρείο. 

Δημήτρης Λευκαδίτης: "Έχουν δίκιο οι Μάλλιαρης και Χάρδας όταν σαν είπαν ότι έπρεπε να είχε καλεστεί όλη η παράταξη".

Τελικά, η αντικατάσταση Μάλλιαρη μπήκε σε ψηφοφορία με πρόταση του Ναμπίλ Μοράντ ο αντικαταστάτης να είναι ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παλαιολόγος

Στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν μυστικά 22 δημοτικοί σύμβουλοι όπου ο κος Παλαιολόγος πήρε 13 ψήφους ενώ υπήρξαν 9 λευκά. 
Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία της δεύτερης ψηφοφορίας με τους Χάρδα και Μάλλιαρη να αποχωρούν από την συνεδρίαση.
Διονύσης Μάλλιαρης: "Φεύγω, δεν έχει καμία σημασία να παραμείνω".

Στην δεύτερη ψηφοφορία, επίσης, μυστικά, ο κος Παλαιολόγος πήρε 14 ψήφους, ενώ υπήρξαν 6 λευκά. 

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης με τους πολίτες να έχουν φύγει και κάποιους να εκφράζουν προς τον Ναμπίλ Μοράντ την έντονη δυσφορία τους για την καρατόμηση Μάλλιαρη και όσα ακούστηκαν. 


ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: 

* Η αλήθεια είναι ότι ο Διονύσης Μάλλιαρης εμφανίστηκε έντονα φορτισμένος συναισθηματικά με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατούσε εναντίον του και την εμμονή κι επιμονή του δημάρχου να θέλει να τον 'τελειώσει' από τον σύνδεσμο. Ο ίδιος, μιλώντας, για το επεισόδιο με τον Ανδρέα Μίγκο, επικαλέστηκε ότι ήταν μια κακιά στιγμή και πως θα μπορούσαν να τα βρουν. "Στα Λεχαινά ζούμε, καθημερινά βλεπόμαστε. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε".

* Δίπλα στον Διονύση Μάλλιαρη κάθισε ο Δημήτρης Χάρδας. Ήταν μια εύστοχη κίνησή του γνωρίζοντας τον παρορμητικό χαρακτήρα του φίλου του και την έντονη συναισθηματική του φόρτιση. 

* Άρχισε να σταυροκοπιέται ο Δημήτρης Χάρδας όταν ο δήμαρχος τον κατηγόρησε για... μπούλινγκ. Ο έμπειρος πολιτικός σίγουρα πρώτη φορά άκουσε τέτοια κατηγορία γι' αυτό και γέλασε.

* Την όλη συνεδρίαση παρακολούθησε με ενδιαφέρον ο αντιδήμαρχος Αντιπάρου, Γιάννης Βασιλόπουλος. Μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε σε συζήτηση την έκπληξή του για όλα όσα λένε και κάνουν κατά του Διονύση Μάλλιαρη, τον οποίο και γνώρισε στη διάρκεια της ψηφοφορίας.

* Έξαλλη εμφανίστηκε η μητέρα του 12χρονου από τους Αγίους Θεοδώρους που είχε χτυπηθεί από το ρεύμα και η οποία επιτέθηκε φραστικά εναντίον του δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ και με τον πρόεδρο Χρήστο Ζαφειρόπουλο να της ζητάει να ηρεμήσει. 

* Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε όλη η οικογένεια του Διονύση Μάλλιαρη. Η σύζυγός του και τα παιδιά του εξέφρασαν δυνατά την λύπη τους για την συμπεριφορά του Ναμπίλ Μοράντ απέναντι στον κο Μάλλιαρη. "Δεν σεβάστηκες τίποτα", ακούστηκε κάποια στιγμή.


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ο Ναμπίλ Μοράντ, όπως αναφέρομε παραπάνω, είπε ότι αν ο Μάλλιαρης ζητούσε μια συγνώμη το ζήτημα θα είχε λήξει. Το ερώτημα λοιπόν είναι: Του έδωσε την ευκαιρία να το κάνει, όταν τον απέκλεισε από την συνεδρίαση της παράταξης που αποφάσισαν την διαγραφή του;
Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο newsgf.net είχε πει πως ήταν μια κακιά στιγμή που πέρασε και "όλοι τώρα κοιτάμε την δουλειά μας". Έδωσε το στίγμα. Η παράταξή του γιατί δεν του έδωσε το δικαίωμα να πει την άποψή του; 

Αυτονόητο λοιπόν να πιστεύουν όλοι ότι ο Μάλλιαρης έπρεπε να διαγραφεί, όχι για το επεισόδιο, αλλά γιατί έχει την φιλοδοξία να γίνει δήμαρχος. Γιατί όμως η φιλοδοξία του Μάλλιαρη είναι κατακριτέα και δεν είναι για όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να ξαναεκλεγούν και να διατηρήσουν τις όποιες πολιτικές/αυτοδιοικητικές καρέκλες έχουν; 

Γιατί ο Μάλλιαρης έπρεπε πάση θυσία να εκδιωχθεί από τον σύνδεσμο όταν ο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι έκανε έργο; 
Και κανείς δεν τόλμησε να πει οτιδήποτε στην αναφορά του πως πληρώνει κοπέλα από δικά του χρήματα για να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις του συνδέσμου και πως δεν παίρνει τον μισθό του προέδρου... 

Η απάντηση, δυστυχώς, είναι μία: "Κωδικός: Να 'τελειώσουμε' τον Μάλλιαρη"!!!


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ Δ. ΜΑΛΛΙΑΡΗ



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
















COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Κωδικός: Να τελειώσουμε τον Μάλλιαρη"!!! [φωτογραφίες]
Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Κωδικός: Να τελειώσουμε τον Μάλλιαρη"!!! [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVrJf37n4PkViEbAe4ciyypiuOORmoyauZkQ9_mOnVbfyRVpL3km_8ZGVxum-vkKZ8IwKjfGoJFQdMEvNUjaKtU14hZMnyk_WixCh-9tGPVKD4-drtHIANSgCusyPKBGcg7j-oe_6iisE/s640/P1150270.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVrJf37n4PkViEbAe4ciyypiuOORmoyauZkQ9_mOnVbfyRVpL3km_8ZGVxum-vkKZ8IwKjfGoJFQdMEvNUjaKtU14hZMnyk_WixCh-9tGPVKD4-drtHIANSgCusyPKBGcg7j-oe_6iisE/s72-c/P1150270.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_650.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_650.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy