Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών στην Ηλεία: Κέντρο ο Κάμπος, «ακτίνα» σε όλη την Ελλάδα – Σημαντική επιτυχία για την Ασφάλεια Ήλιδας

Στην περιοχή του Κάμπου της Ηλείας ήταν η «έδρα» κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με πολλά… πλοκάμια απλωμένα στη χώρα, το οποίο εξάρθρω...


Στην περιοχή του Κάμπου της Ηλείας ήταν η «έδρα» κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με πολλά… πλοκάμια απλωμένα στη χώρα, το οποίο εξάρθρωσαν με επιτυχία οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση που υλοποιήθηκε την Δευτέρα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδα (Πάτρα, Μεσολόγγι, Κόρινθος, Αθήνα, κ.ά.) με τη συνδρομή και των υπολοίπων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 14 άτομα και κατασχέθηκαν 140 κιλά ναρκωτικών (κάνναβη, κοκαΐνη, ηρωίνη), όπλα και αυτοκίνητα.

Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο και, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, εξακριβώθηκε το modus operandi του κυκλώματος και σταδιακά έφτασαν στους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», οι δέκα από τις 14 συλλήψεις έγιναν στην Ηλεία, ενώ ο συλληφθείς «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται να έμενε σε τοπική κοινότητα του Κάμπου. Το προανακριτικό έργο διενεργούν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν οι συλληφθέντες στην Εισαγγελία Αμαλιάδας.

ΕΛ.ΑΣ: Δηλώσεις σχετικά με Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωση που ενέχεται στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην Δυτική Ελλάδα και στην Αττική

Δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχου Νικόλαου ΚΟΤΡΩΝΙΑ και του Προϊσταμένου Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμου Β΄ Ιγνάτιου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ σχετικά με Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωση που ενέχεται στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην Δυτική Ελλάδα και στην Αττική

Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ

Καλημέρα σας,
Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε μια ακόμη πολύ σημαντική υπόθεση, που χειρίστηκαν με επιτυχία οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και αφορά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη συστηματική διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Αττικής.

Συλλάβαμε, συνολικά δεκατέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο 60χρονος αρχηγός της και κατασχέσαμε περισσότερα από εκατόν είκοσι κιλά κάνναβης, αλλά και άλλες ναρκωτικές ουσίες πριν καταλήξουν σε τοξικομανείς. Η συνολική αξία των ναρκωτικών ουσιών που κατασχέσαμε αλλά και αυτών που διακινήθηκαν ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, μετά από πολύμηνες μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες κατάφεραν να αποδομήσουν πλήρως το εγκληματικό δίκτυο της οργάνωσης, συλλαμβάνοντας τα μέλη του πυρήνα της, που βρίσκονται πίσω από την διακίνηση δεκάδων κιλών κάνναβης. Στόχος μας είναι να προστατέψουμε το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα το πιο ευαίσθητο κομμάτι του, αυτό της νεολαίας μας, μέσω της καταπολέμησης των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ Δημόσια το Διοικητή και το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας για τον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητα και τον ζήλο που επέδειξαν, σε ότι αφορά στον χειρισμό αυτής της ιδιαίτερα σοβαρής και ευαίσθητής υπόθεσης, διότι με αυτή τους την επιτυχία προσέφεραν σημαντικά στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και της Αττικής.
Σας ευχαριστώ.

Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Ταξίαρχος Απόστολος ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ

Καλημέρα σας,
Ο επαγγελματισμός και η εργατικότητα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ήταν οι βασικοί συντελεστές που οδήγησαν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, έπειτα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, χθες 18-3-2019, σε Ηλεία Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο και Αττική, συνέλαβαν τα δεκατέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Θέλω να τονίσω ότι ο πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης, που τον εξαλείψαμε πλήρως, είχε ως βασικό συστατικό την πώληση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε διακινητές, οι οποίοι στη συνέχεια τις πωλούσαν σε μικρότερες ποσότητες στους τοξικομανείς.

Το αρχηγικό σκέλος της οργάνωσης πωλούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, που έφθαναν μέχρι και τα πέντε κιλά κάνναβης ανά περίπτωση, αποφεύγοντας να διαθέσει μικρότερες ποσότητες. Μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες διακριβώσαμε ότι είχαν διακινήσει τουλάχιστον 40 κιλά κάνναβης. 

Στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε την οργανωμένη εγκληματικότητα στην βάση της, αποδομώντας τα εγκληματικά δίκτυα που ενέχονται σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Θα ήθελα να λοιπόν να επαινέσω και να ευχαριστήσω τον Διοικητή και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, για την εργατικότητα και τον επαγγελματισμό τους, σε ότι αφορά τον χειρισμό αυτής της ευαίσθητης και ιδιαίτερα σημαντικής υπόθεσης.

Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου αλλά και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την σημαντική συνδρομή τους σε ότι αφορά τη διενέργεια των ερευνών. Σας ευχαριστώ.

Προϊστάμενος Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Καλημέρα σας,
Όπως σας ανέφερε ο κ. Γενικός θα σας παρουσιάσουμε μια σημαντική επιτυχία των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας απέναντι στα οργανωμένα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες 18/3/2019,σε Ηλεία Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Αττική, συνολικά δεκατέσσερις ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και πιο συγκεκριμένα δεκατρείς άνδρες ηλικίας από 27 έως και 69 ετών και μια 51χρονη, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλλέγεται και ο 60χρονος αρχηγός.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε έπειτα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας Μεσολογγίου και Κορίνθου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Παράλληλα, σχηματίστηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος είκοσι συνολικά ατόμων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί για κατοχή και αγορά μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από τους διακινητές της εγκληματική οργάνωσης.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες με δύο ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, από τον Νοέμβριο του έτους 2018, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον 60χρονο ημεδαπό, ο οποίος με ακόμη τέσσερις συλληφθέντες συγγενείς του αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα, ο πυρήνας έχοντας ως έδρα την Ηλεία, πωλούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης απευθείας σε διακινητές στην Δυτική Ελλάδα και στην Αττική.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως της κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής και της Δυτικής Ελλάδας, όπου διακίνησαν τουλάχιστον 40 κιλά κάνναβης τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Επιπλέον, οι δράστες είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους όπως αρχηγός, διαχειριστές και διακινητές κάνναβης, ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς (ghost-phones).

 Όπως σας ανέφερε και ο Ταξίαρχος πωλούσαν ποσότητες που έφταναν μέχρι και τα πέντε κιλά, μόνο σε διακινητές αποφεύγοντας να πραγματοποιούν απευθείας αγοραπωλησίες με τους τοξικομανείς. Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατασχέσαν συνολικά :

• (125) περίπου κιλά κάνναβης
• (162) γραμμάρια κοκαΐνης,
• (114) γραμμάρια ηρωίνης,
• (5) πυροβόλα όπλα, (4 πιστόλια και ένα περίστροφο)
• (3) ηλεκτρονικές λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας
• πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και
• 18.500 Ευρώ
• 145 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
• (3) αυτοκίνητα

Σε ότι αφορά τα κατασχεμένα ναρκωτικά επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη ποσότητα και συγκεκριμένα περισσότερα από 102 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε καβάτζες που διατηρούσε ο 60χρονος σε δύσβατες αγροτοδασικές περιοχές της Ηλείας, ενώ σε ότι αφορά τα κατασχεμένα όπλα επισημαίνεται ότι τα τρία πιστόλια και ένα περίστροφο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και σε χώρο στάθμευσης, 44χρονου διακινητή στην Αθήνα.

Επιπλέον, σε βάρος του 60χρονου εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις Εφετείων Κακουργημάτων, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης δεκαεπτά ετών για κακουργηματικές υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

www.patrisnews.com

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Αλις Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μίγκος Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών στην Ηλεία: Κέντρο ο Κάμπος, «ακτίνα» σε όλη την Ελλάδα – Σημαντική επιτυχία για την Ασφάλεια Ήλιδας
Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών στην Ηλεία: Κέντρο ο Κάμπος, «ακτίνα» σε όλη την Ελλάδα – Σημαντική επιτυχία για την Ασφάλεια Ήλιδας
https://2.bp.blogspot.com/-zSqOTrtVz94/XJDs4ROJlhI/AAAAAAADau8/rVtxfWI1N0EwdHqXR9LCOOViEulQEPd7wCLcBGAs/s640/19-3-2019-%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259B%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%2595%25CE%2599%25CE%25A3-%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591-%25CE%2595%25CE%259E%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2598%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%2597-%25CE%2595%25CE%2593%25CE%259A%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25A3-%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%2594%25CE%2591-696x348.jpeg
https://2.bp.blogspot.com/-zSqOTrtVz94/XJDs4ROJlhI/AAAAAAADau8/rVtxfWI1N0EwdHqXR9LCOOViEulQEPd7wCLcBGAs/s72-c/19-3-2019-%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259B%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%2595%25CE%2599%25CE%25A3-%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591-%25CE%2595%25CE%259E%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2598%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%2597-%25CE%2595%25CE%2593%25CE%259A%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25A3-%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%2594%25CE%2591-696x348.jpeg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_420.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_420.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy