-->

Κώστας Αλεξανδρόπουλος: «Οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη για το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας»

Ένα μήνυμα στέλνει ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος προς τους δημότες του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας, εξωτερικεύοντας τις σκέψεις του για το πως ...


Ένα μήνυμα στέλνει ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος προς τους δημότες του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας, εξωτερικεύοντας τις σκέψεις του για το πως αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη για την περιοχή του. 

Τρείς είναι οι ενότητες που συνθέτουν την ανάπτυξη κατά τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Αλεξανδρόπουλο: Οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική. Για να γίνουν όμως όλα όσα έχει στο μυαλό του, τα οποία και καταθέτει για να είναι γνωστά σε όλους, προϋπόθεση είναι να γίνουν αρωγοί στην προσπάθειά του για την αλλαγή οι δημότες.

Έτσι ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος στέλνει το μήνυμά του με αποδέκτες τον κόσμο.

Συμπολίτες/συμπολίτισσες

Θέλουμε να φτιάξουμε το τόπο και θα αφιερωθούμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, σ’ αυτή την ευγενική προσπάθεια, που για μας είναι ΟΝΕΙΡΟ και ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΖΩΗΣ! Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα σας βρούμε αρωγούς σε κάθε βήμα, ξεκινώντας από τη μέρα των εκλογών, που θα μας δώσετε την αυτοδυναμία για να εργαστούμε, απερίσπαστα και δυναμικά, ΜΑΖΙ! Είμαστε Έμπειροι! Είμαστε Προετοιμασμένοι! Είμαστε Αποφασισμένοι! Εσείς και Εμείς θα συναποφασίζουμε για τα μεγάλα και τα μικρά έργα που θα γίνουν στον τόπο. Μόνο με «Δημοκρατικό Σχεδιασμό», με «Επιστημονική Πληρότητα» και «Οργανωτική Συνέπεια», θα μπορέσουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα που άφησε πίσω της η απερχόμενη Δημοτική αρχή.

Είμαστε οι τυχεροί κάτοικοι μιας προικισμένης περιοχής, με τεράστια ιστορική και πολιτισμική συνέχεια χιλιετιών. Το μεγαλύτερο brand name του κόσμου, η Αρχαία Ολυμπία, μόνο εδώ και μόνο μαζί μας, μπορεί να λειτουργήσει και να αξιοποιηθεί υπέρ της Τοπικής, της Περιφερειακής και της Εθνικής οικονομίας! Και αυτή την μοναδικότητα θα την αξιοποιήσουμε, μαζί με τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και τον όμορο Δήμο της Ανδρίτσαινας – Κρέστενας. Μαζί θα βάλουμε το τόπο στην τροχιά της αειφόρου ανάπτυξης, αξιοποιώντας, φυσικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους πόρους.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες

Ήρθε η ώρα της ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ! Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε! Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω τον τόπο μας. Ήρθε η ώρα να βγούμε από την αφάνεια και τη μιζέρια. ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα το ΚΑΝΟΥΜΕ! Διεκδικούμε την γη των προγόνων μας, που τα διάφορα συμφέροντα μας την στέρησαν.

Διεκδικούμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε να ζούμε και να προκόβουμε σ΄ αυτή τη γη. Δεν θα μας καταντήσουν πρόσφυγες στον τόπο μας οι χαρτογιακάδες των Υπουργείων! Είμαστε δυνατότεροι και καλλίτερα προετοιμασμένοι απ’ όλους όσους επιβουλεύονται τον τόπο. Ο τόπος δεν ανήκει στις ΜΚΟ, στους «πρόθυμους», τους «αλληλέγγυους» και σε κάθε είδους, ύποπτων συμφερόντων, «συλλογικότητες». Ανήκει σ΄ εμάς, στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές!

• Ο Καϊάφας δόθηκε στον ΕΟΤ για να τον αξιοποιήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και όχι για να τον «παρκάρει» στα αζήτητα. Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιαναπτυξιακές αποφάσεις που τον έχουν ρημάξει. Ήρθε η ώρα να κάνουμε τον Καϊάφα ατμομηχανή της ανάπτυξης του τόπου! 
• Τα εκατόν σαράντα (140) στρέμματα της παραλίας του «Παρά θιν΄ αλός» είναι δική μας γη! Δεν δόθηκαν στον ΕΟΤ για να τα κάνει μετοχές στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου. Θέλουμε την άμεση αξιοποίησή τους και θα την επιβάλλουμε, γιατί μπορούμε!
• Θα αντικαταστήσουμε το καταστροφικό «Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού» με ένα δίκαιο και ρεαλιστικό «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΕΙΦΟΡΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», που θα βάλλει τον τόπο σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης, όπως ακριβώς του αξίζει!
• Θα αξιοποιήσουμε και την παραμικρή δυνατότητα χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τόσο υπέρ της κοινωνικής και προνοιακής πολιτικής μας, όσο και υπέρ των έργων υποδομής, του πολιτισμού αλλά κυρίως της στήριξης των οικονομικών δραστηριοτήτων, ώστε να βελτιωθεί η εισοδηματική κατάσταση των δημοτών.
• Ο Κακόβατος, που είναι ο μοναδικός παραλιακός οικισμός, από τον Αλφειό μέχρι τη Νέδα, θα αναδειχθεί άμεσα σε δυναμικό οικιστικό-τουριστικό κέντρο, με την κατάλληλη υποδομή.
• Ανάλογη θα είναι και η αξιοποίηση των λοιπών παραλιακών οικισμών (Νιοχώρι, Ταξιάρχες, Γιαννιτσοχώρι, Πανόραμα Σχίνων και Άγιος Νικόλαος Ζαχάρως), αμέσως μετά την κατάργηση του «Προεδρικού Διατάγματος του Κυπαρισσιακού», που σήμερα πνίγει κάθε δυνατότητα ανάδειξής τους σε πρότυπα οικιστικά και τουριστικά χωριά. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το κάνουμε!

• Η βελτίωση του οικισμού της Ζαχάρως θα πραγματοποιηθεί μέσα από σημειακές και τομεακές παρεμβάσεις στο Σχέδιο Πόλης, ώστε να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες, οι κοινωνικοί, οι κοινόχρηστοι και οι πολιτιστικοί χώροι. Η ανάπτυξη της Ζαχάρως εξαρτάται άμεσα από την ανάπτυξη της περιφέρειάς της, των οικισμών και των παραγωγικών δυνατοτήτων της ευρύτερης περιοχής. Η Ζαχάρω θα γίνει το σύγχρονο οικιστικό κέντρο που πρέπει!
• Η πόλη της Νέας Φιγαλείας, με τη μακραίωνη ιστορία και τις λαμπρές παραδόσεις, θα αξιοποιηθεί με παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και θα ισχυροποιηθεί ως πολιτιστικό κέντρο της ορεινής Ολυμπίας με την μοναδική πολιτισμική κληρονομιά της.
• Κάθε οικισμός, ορεινός και ημιορεινός θα λάβει το μερίδιό του στην ανάπτυξη και θα έχει την αμέριστη υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής μας. Και πριν απ΄ όλα θα εξασφαλίσουμε την ηλεκτροδότηση όλων των κτηνοτροφικών μονάδων, που σήμερα είναι εγκαταλειμμένες στην τύχη τους και την οδική σύνδεσή τους με δρόμους που δεν θα γίνονται αδιάβατοι με την πρώτη βροχή!
• Θα ζητήσουμε από την Εφορεία Βυζαντινών μνημείων την πραγματοποίηση ανασκαφών στον οικισμό του Ανήλιου, για την ανάδειξη του παλαιότερου παλαιοχριστιανικού ναού που υπάρχει στην Πελοπόννησο και της Φραγκοβυζαντινής εκκλησίας της Θεοτόκου.

• Θα αναδείξουμε την πολιτιστική τοπογραφία της περιοχής, τα μνημεία, τους οικισμούς, τους ναούς, τις διαδρομές, όπως τη Παναγία της Σμέρνας, το Βαρκό, την Παναγία της Βόγαλης στη Νέα Φιγαλία, την Κοίμηση της Θεοτόκου στη Αρήνη, την Αγία Κυριακή στη Μηλέα και όλων των παλαιότερων μνημείων και οικισμών, που θα καταγραφούν και θα αναδειχθούν συστηματικά. Θα στηρίξουμε ουσιαστικά τις τοπικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του Αίπυ (Κάστρου Πλατιάνας/Παλιοχώρι).
• Όλοι οι οικισμοί θα συνδεθούν με κανονικό δίκτυο δρόμων και όχι με «δρόμους μίας χρήσης», που παρασύρονται από τα νερά της πρώτης καταιγίδας.
• Είναι πάμπολλα τα έργα που πρέπει να γίνουν και η πραγματοποίησή τους, θα συμβάλλει στην υπεραξία του τόπου. Ταυτόχρονα όμως θα δώσει δουλεία στο άνεργο και υποαπασχολούμενο τεχνικό και εργατικό δυναμικό του τόπου μας. Θα ξεκινήσουμε πρώτα από εκείνα που έχουνε μείνει στη μέση. – Το Κλειστό Γυμναστήριο θα ολοκληρωθεί άμεσα. – Το «γιαπί» απέναντι από το Δημοτικό σχολείο θα το ενσωματώσουμε στο σχολικό συγκρότημα, που έτσι θα αναβαθμιστεί σημαντικά και θα αποτελέσει πυρήνα δραστηριοτήτων της σύγχρονης εκπαιδευτικής κοινότητάς μας. – Το κτίριο «Χριστόπουλου- Δωρεά ALFA-BANK» θα διαμορφωθεί σε κέντρο ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, των τουριστικών προορισμών, των ορεινών και ημιορεινών οικισμών μας και σε εκθεσιακό χώρο αγροτικών, κτηνοτροφικών και βιοτεχνικών προϊόντων.

Παράλληλα θα αξιοποιηθούν οι κατάλληλοι χώροι του για την οργάνωση εκδηλώσεων, πολιτιστικών, κοινωνικών, κλπ. – Θα αναβαθμίσουμε τις «καντίνες», μέχρι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μονιμότερες και ποιοτικές εγκαταστάσεις στις παραλίες μας. Να είστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε γιατί το θέλουμε!

(ΝΕ.Δ.Α.).

Όλοι μαζί για μια «ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ» Ζαχάρω-Φιγαλεία – Αλλαγή

Κώστας Αλεξανδρόπουλος 
Υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχάρως – Φιγαλείας

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κώστας Αλεξανδρόπουλος: «Οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη για το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας»
Κώστας Αλεξανδρόπουλος: «Οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη για το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3H1bYxQJ_EjjOess-dnzyK7YyIlxqQktRjmU7GGv33BHp4Pkyi07Ehb5V729BKZX-XwP3NJW6OXafvEYabSZ17xgEzktk3ercGNWXmYF_8b4Q5et43yIGgYAaJHjoCzH-X6BBYwrFbbU/s640/alexandropoulos_1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3H1bYxQJ_EjjOess-dnzyK7YyIlxqQktRjmU7GGv33BHp4Pkyi07Ehb5V729BKZX-XwP3NJW6OXafvEYabSZ17xgEzktk3ercGNWXmYF_8b4Q5et43yIGgYAaJHjoCzH-X6BBYwrFbbU/s72-c/alexandropoulos_1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_592.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_592.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy