Περιοδεία Νίκου Καραθανασόπουλου στην Ηλεία - Ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στα Νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας και στον Γ.Ο.Ε.Β. Π...


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στα Νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας και στον Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού-Αλφειού, του κλιμάκιου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλή τον Καραθανασόπουλο Νίκο, βουλευτή Αχαΐας με το ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Με προσοχή άκουσε τα προβλήματα που του έθεσαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στα δυο νοσοκομεία. Στην Αμαλιάδα η νέα πτέρυγα ενώ προεκλογικά έχει εγκαινιαστεί τρείς φορές και από αυτήν και από προηγούμενες κυβερνήσεις παραμένει κλειστή δεν έχει παραδοθεί ακόμα!! Αρκετές από τις κλινικές του νοσοκομείου πχ παθολογική, έχουν αναστείλει την λειτουργία τους λόγω έλλειψης γιατρών ή μετατάξεών τους σε άλλα νοσοκομεία.

Με βάση το οργανόγραμμα στο νοσοκομείο στον Πύργο το 40% των θέσεων για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι κενές, με αποτέλεσμα το υπάρχων ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Στον 3ο όροφο του νοσοκομείου είναι κλειστοί 10 θάλαμοι δυναμικότητας πάνω από 50 κλίνες λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ την ίδια ώρα ασθενής από την παθολογική κλινική που είναι γεμάτη νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές, όπως την καρδιολογική, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Στις παρεμβάσεις που έκανε στις συναντήσεις με τα σωματεία των δυο νοσοκομείων ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε: ότι ο τομέας της υγείας όπως και της παιδείας θα πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σοβαρές ευθύνες όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ για το χάλι στην δημόσια υγεία. Να καλυφτούν άμεσα χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία του νομού.

Η έκρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων Αμαλιάδας και Κρεστένων θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του νοσοκομείου στον Πύργο για να μην έχουμε φαινόμενα όπως με τους ασθενείς της παθολογικής κλινικής που νοσηλεύονται σε άλλες. Να καλυφτούν οι ελλείψεις σε εξοπλισμό στα νοσοκομεία, καθώς ο αξονικός τομογράφος στον Πύργο λόγω παλαιότητας τον περισσότερο καιρό είναι χαλασμένος και μαγνητικός τομογράφος δεν υπάρχει στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πηγαίνουν σε ιδιώτες και να πληρώνουν.

Στον Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού-Αλφειού, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάνω από 5 μήνες, με δυσκολία τα βγάζουν πέρα αυτοί και οι οικογένειές τους. Το δίκτυο είναι απαρχαιωμένο, έχει κατασκευαστεί την δεκαετία του ‘70 με αποτέλεσμα αρκετά αντλιοστάσια λόγω βλαβών και έλλειψης ανταλλακτικών να μην λειτουργούν. Το κτήριο που στεγάζεται ο Οργανισμός στον Πύργο είναι σε άθλια κατάσταση με πεσμένους σοφάδες.

Στην παρέμβαση που έκανε στην συνάντηση με τους εργαζόμενους ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε: τις ευθύνες της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής που η μια πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στην άλλη χωρίς να δίνουν λύση στο πρόβλημα. Χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός από το κράτος, δεν μπορεί με δικά του χρήματα ο οργανισμός να λειτουργήσει, να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό και το δίκτυο, να επεκτείνει το έργο, πχ μόνο η υπογειοποίηση του δικτύου θα κοστίσει περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με την επέκταση του δικτύου το κόστος ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια.

Να γίνει συνολική ρύθμιση για τα χρέη του οργανισμού, γενναία ρύθμιση για τα χρέη των αγροτών που πραγματικά δεν έχουν. Μετά ακολούθησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΠΕΔ στον Πύργο, όπου και παρουσίασε τους πρώτους περιφερειακούς συμβούλους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Απόσπασμα από την ομιλία του:

Απευθύνουμε το κάλεσμά μας σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώμματα της πόλης και της υπαίθρου, σε όλους που βρέθηκαν δίπλα δίπλα στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα. Απευθύνουμε το κάλεσμά μας σε όλους όσοι δεν ξέπλυναν στη συνείδηδή τους τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, όπως με κάθε ευκαιρία κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε όσους εξοργίζονται με τα σουλάτσα του αμερικανού πρέσβη στα υπουργεία, στα δημαρχεία και τις περιφέρειες. Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλους όσους απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος. Μπορεί να δυναμώσει τη διεκδίκηση για την ανάκτηση των απωλειών. Να αποκαλύψει την εικόνα της δήθεν μεταμνημονιακής εποχής, που είναι ίδια με τη μνημονιακή. Η μάχη που θα δώσουμε πρέπει να είναι ενιαία σε όλες τις κάλπες, γιατί ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση του λαού μας, στην επίθεση που δέχεται στη ζωή και τα δικαιώματά του από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Από την Ε.Ε., αλλά και από τους Δήμους και τις Περιφέρειες που αποτελούν στηρίγματα αυτής της πολιτικής.

Η Δημοτική και η Περιφερειακή Διοίκηση αποτελεί μέρος του κράτους και μαζί με τους μηχανισμούς της Ε.Ε. δρουν ενιαία, δρουν εχθρικά απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του. Έχουν ενεργό ρόλο οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στην εξιδείκευση της αντιλαϊκής πολιτικής συμβάλοντας στον περιορισμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων... Συνεχίζοντας ο κ. Καραθανασόπουλος επέρριψε σοβαρές ευθύνες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις δημοτικές αρχές στους δήμους του νομού, αφού όπως ανέφερε δεν υλοποιούν έργα και υποδομές που είναι απαραίτητες για τις λαϊκές ανάγκες.

Όπως η αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, η αντισεισμική θωράκιση που δεν είναι επιλέξιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν στηρίζονται από τις κυβερνήσεις αφού δεν προσφέρουν τα προσδωκόμενα κέρδη στους επιχειρηματίες και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Όλα δηλαδή θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η ισχυροποίηση των δυνάμεων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στους δήμους του νομού, του ΚΚΕ συνολικότερα μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος...

Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Π.Ε. Ηλείας:

1) Αθανασόπουλος Τρύφωνας, καθηγητής, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, πρώην δήμαρχος Ανδρίτσαινας.
2) Αποστολοπούλου Γιολάντα, καθηγήτρια, μέλος της ΕΛΜΕ Ηλείας, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου –Ολυμπίας.
3) Γιάνναρος Παναγιώτης, συνταξιούχος, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων.
4) Θωμόπουλος Βίκτωρας - Παναγιώτης, αυτοαπασχολούμενος γεωπόνος.
5) Καραπάνος Γιώργος, συνταξιούχος ΕΒΕ, μέλος του εθνικού συμβουλίου ειρήνης και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης νομού Ηλείας.
6) Λυμπεροπούλου Παναγιώτα (Γιώτα), αγρότισσα μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαχάρως, μέλος ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Πύργου της ΟΓΕ.
7) Ξενοστάθη Αθανασία (Σία), μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, Πρόεδρος Ομάδας Γυναικών Πύργου της ΟΓΕ.
8) Τεφάνης Γιάννης, Γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ.
9) Τζαβάρας Σπύρος, τεχνικός υγραερίου.
COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Αλις Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μίγκος Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Περιοδεία Νίκου Καραθανασόπουλου στην Ηλεία - Ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους
Περιοδεία Νίκου Καραθανασόπουλου στην Ηλεία - Ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους
https://1.bp.blogspot.com/-aAUwmchIgkI/XJqyvB3IzhI/AAAAAAADbos/z8LyhNj9meY6aTHBTydFooIabN-3EesJgCLcBGAs/s640/0-02-04-41e833f394ea2de321a6e588013b58a7fbf3972872cc7ce55e8f44b890e7feca_2c23ccc8.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-aAUwmchIgkI/XJqyvB3IzhI/AAAAAAADbos/z8LyhNj9meY6aTHBTydFooIabN-3EesJgCLcBGAs/s72-c/0-02-04-41e833f394ea2de321a6e588013b58a7fbf3972872cc7ce55e8f44b890e7feca_2c23ccc8.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_988.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/03/blog-post_988.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy