-->

Αναστασία Οικονομοπούλου: «Να ανεβάσουμε το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης εκεί που του αξίζει…»

Η Αναστασία Οικονομοπούλου είναι το πρώτο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας, η οποία από το 2006 εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο...


Η Αναστασία Οικονομοπούλου είναι το πρώτο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας, η οποία από το 2006 εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Συμφωνία Πολιτών», ενώ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές διεκδικεί εκ νέου την εκλογή της αλλά με την παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» του Διονύση Μάλιαρη. 

*Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ο Πολίτης της Ηλείας"

• Τι έκανε μια νέα γυναίκα σαν κι εσένα να ασχοληθεί με τα δημοτικά και να είναι εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Bασικό κίνητρο για την ενασχόληση μου με τα δημοτικά για δεύτερη φορά είναι η αγάπη μου για τον τόπο μας παρόλο που η λήψη της απόφασης ήρθε έπειτα από σοβαρή σκέψη και προβληματισμό μιας και γενικότερα η πολιτική στις μέρες μας έχει απαξιωθεί. Από την άλλη όμως βλέπω πως ο Δήμος που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και εργαζόμαστε δεν έχει την εικόνα που πραγματικά θα θέλαμε.

Έχοντας πλήρη συνείδηση των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων αυτού του τόπου και γνωρίζοντας όλα αυτά που μας έφεραν πίσω, πιστεύω πως με ενδιαφέρον και εντιμότητα μπορούμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής μας, να έρθουμε κοντά στα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων. Με γνώμονα επομένως το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας κατέρχομαι σε αυτές τις εκλογές διεκδικώντας για άλλη μια φορά μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης, για να συνεχίσω από θέση προσφοράς και ευθύνης την προσπάθειά μου για ανάπτυξη, πρόοδο και βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητάς μας.

Η εμπιστοσύνης των συνδημοτών μου προς το πρόσωπό μου θα είναι δέσμευση για μένα, να συνεχίσω, στηριζόμενη σε σταθερές αρχές και αξίες, με σύνεση και αποφασιστικότητα.

• Γιατί επέλεξες το συνδυασμό «Δύναμη Ευθύνης» του Διονυσίου Μαλιαρη.

Ένας σημαντικός παράγοντας που με ώθησε να θέσω υποψηφιότητα στο Συνδυασμό «Δύναμη Ευθύνης» είναι το γεγονός πως ο Διονύσιος Μάλιαρης, που ηγείται του συνδυασμού, έχει αποδείξει έμπρακτα μέσω του προσωπικού του, επαγγελματικού και πολίτικου του βίου πως είναι ένας άνθρωπος ταπεινός, παραγωγικός και πως είναι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να φέρει εις πέρας μια ηθική και χρηστή διοίκηση με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Τον εμπιστεύομαι γι’ αυτό αποδέχτηκα την πρόταση του. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι μέλος μιας πολυσυλλεκτικής καθαρά αυτοδιοικητικής παράταξης, η οποία έχει ως βασικό στόχο την πλήρη αναμόρφωση τόσο των θεσμών όσο και της νοοτροπίας που χρειάζεται η αυτοδιοίκηση του τόπου μας που επηρεάζει την καθημερινότητα μας.

• Γιατί έφυγες από τη «Συμφωνία Πολιτών»

Ο νυν Δήμαρχος δοκιμάστηκε και απέδειξε ότι πέρα από μια αξιοσημείωτη ρουσφετολογική πολιτική δεν έλυσε κανένα σημαντικό πρόβλημα για τον τόπο μας . Συνεπώς θα ήταν λάθος να παραμείνω σε έναν συνδυασμό που δεν κατάφερε να κάνει τίποτα ουσιαστικό και αξιόλογο προς όφελος της κοινωνίας. Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα έκανα υπομονή σεβόμενη απόλυτα τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν και επεδίωξα να δώσω χρόνο προκειμένου να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, αλλά η στενή ηγετική ομάδα του νυν Δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ, λειτουργώντας ως ένα διευθυντήριο με κλειστό τρόπο λήψης αποφάσεων, παρέκλινε της φιλοσοφίας μου και των αρχών μου. Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης των διαφόρων σοβαρών θεμάτων.


• Θεωρείς ότι η παράταξη του νυν δημάρχου δεν τα κατάφερε την τελευταία 5ετία. Δεν νιώθεις κι εσείς συνυπεύθυνη;

Βεβαίως και δεν τα κατάφερε, εφόσον δεν λύθηκαν σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο μας εδώ και χρόνια, όπως για παράδειγμα η έλλειψη πόσιμου νερού σε πολλές περιοχές, η αγροτική οδοποιία σε κάθε δημοτική ενότητα, ο βιολογικός της Βάρδας και η επέκταση του αποχετευτικού συστήματος, η καθαριότητα και ο φωτισμός σε όλο το Δήμο καθώς και η απαξίωση των τουριστικών περιοχών (Κάστρο – Κυλλήνη) και πολλά άλλα προβλήματα της καθημερινότητας, υποβάθμισαν το τόπο μας. Δεν νιώθω συνυπεύθυνη γιατί όπως προανέφερα η λήψη των αποφάσεων γινόταν από μία στενή ηγετική ομάδα του νυν Δημάρχου.

Παρόλο αυτά από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών του Δήμου κατάφερα να λειτουργήσω την Επιτροπή που ήταν αδρανής τα προηγούμενα χρόνια και να εισπράξει ο Δήμος οφειλόμενα ποσά ανταποδοτικότητας και να μπορούν να λειτουργούν ομαλά οι επιχειρήσεις προς όφελος του τόπου και των εργαζομένων, παρόλα τα εμπόδια της δημοτικής αρχής για την ομαλή λειτουργία της Επιτροπής. Ωστόσο και από τη θέση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας προσπάθησα να βοηθήσω και να σταθώ στην καθημερινότητα των συμπολιτών μου.

• Ποιος ή ποιοι είναι οι λόγοι που οι νέοι δεν θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά;

Το ζήτημα της αποπολιτικοποίησης των νέων απασχολεί κατά καιρούς και αναζωπυρώνεται όταν πλησιάζει εκλογική διαδικασία. Οι ρυθμοί των σύγχρονων υπερκαταναλωτικών κοινωνιών που είναι τόσο γρήγοροι δεν επιτρέπουν σε κανέναν να σκεφτεί κάτι άλλο από τα προσωπικά του προβλήματα. Η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων δεν έχει ιδέα από πολιτική και αυτό γιατί πρόκειται για μια γενιά η οποία μεγάλωσε χωρίς να βιώσει πολέμους, ούτε προσφυγές, ούτε στερήσεις, ούτε δυσκολίες επιβίωσης.

Όσοι ασχολούνται και έχουν γνώσεις για το αντικείμενο είναι κυρίως παιδιά κάποιων πολιτικοποιημένων οικογενειών ή άτομα που αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα έχοντας κοινωνικές ευαισθησίες, γνήσιες και δυνατές ανησυχίες , σοβαρούς και γόνιμους προβληματισμούς. Οι νέοι συνηθίζουν να ακολουθούν τη μάζα χωρίς να έχουν επίγνωση των ενεργειών τους δηλαδή τη «μόδα». Όλοι οι παραπάνω λοιπόν λόγοι οδηγούν τους νέους σε α-πολίτικη συμπεριφορά.

• Ποια είναι τα κυριότερα κοινωνικά προβλήματα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ποια τα μέτρα που προτείνετε ως παράταξη; 

Η αξιοπρέπεια του κάθε δημότη αποτελεί προϋπόθεση για την αξιοπρέπεια της τοπικής κοινωνίας μας, γι’ αυτό η παράταξή μας θέτει σαν προτεραιότητα τη διασφάλιση της κοινωνικής προστασίας και την καταπολέμηση της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Επίσης η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας είναι η βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας στον τόπο μας καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Θέλουμε να αναδείξουμε τα μεγάλα ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και να προωθήσουμε την ανακύκλωση, προωθώντας την πράσινη ενέργεια. Θεωρούμε σημαντικό και παραμελημένο θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε θεσμούς άμεσης δημοκρατίας για την επίλυση των προβλημάτων μείζονος σημασίας.

Όσο αναφορά την ποιότητα ζωής, την καθημερινότητα, αποσκοπούμε στο να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας των πόλεων και των οικισμών του Δήμου μας με την αναβάθμιση του αστικού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Ωστόσο κύριο μέλημά μας είναι η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, η ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών μνημείων και των αρχαιολογικών μας χώρων, και συνεπώς η προσέλκυση του τουριστικού ενδιαφέροντος.


• Με ποια κριτήρια πιστεύεις ότι θα ψηφίσουν οι πολίτες την παράταξή σας; 

Η παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» είναι καθαρά μια αυτοδιοικητική παράταξη με ικανά έμπειρα πρόσωπα, η οποία έχει ως βασικό στόχο την πλήρη αναμόρφωση τόσο των θεσμών όσο και της νοοτροπίας που χρειάζεται η αυτοδιοίκηση του τόπου μας που επηρεάζει την καθημερινότητα μας.

Με αυτό το κριτήριο καθώς και το ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσιος Μάλιαρης που ηγείται του συνδυασμού εμπνέει εμπιστοσύνη καθώς η επαγγελματική του διαδρομή, το ήθος του και η αγάπη που τρέφει για τον τόπο του δείχνει ένα πρόσωπο ικανό και κατάλληλο να διοικήσει.

• Στην περίπτωση εκλογής σου και επικράτησης του Συνδυασμού, σε ποιό πόστο νομίζεις ότι θα μπορούσες να προσφέρεις; 

Όλα τα στελέχη του Συνδυασμού είναι ικανά και άξια και όλοι μαζί παλεύουμε για την επόμενη μέρα του Δήμου. Εάν οι πολίτες μας επιλέξουν και μας δώσουν την εντολή να είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή σε όποιο πόστο μου ζητηθεί από τον επικεφαλή Διονύσιο Μάλιαρη μπορώ να προσφέρω με την εμπειρία μου και με όλες μου τις δυνάμεις. Και αυτό είναι δέσμευση απέναντι στους συμπολίτες μου.  
• Ξημερώνει Δευτέρα και είσαι δημοτική σύμβουλος. Τί να περιμένουν οι δημότες από την Αναστασία Οικονομοπούλου; 

Δουλειά, Δύναμη, σχέδιο, ικανότητα για να ανεβάσουμε το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης εκεί που του αξίζει.

• Τι μήνυμα θα ήθελες να δώσεις στους συμπολίτες σου

Με γνώμονα το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας κατέρχομαι σε αυτές τις εκλογές διεκδικώντας μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης, για να συνεχίσω από θέση προσφοράς και ευθύνης την προσπάθειά μου για ανάπτυξη, πρόοδο και βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητάς μας.

Η εμπιστοσύνης τους προς το πρόσωπό μου θα είναι δέσμευση για μένα, να συνεχίσω, στηριζόμενη σε σταθερές αρχές και αξίες, με σύνεση και αποφασιστικότητα. Όλοι είμαστε πολύτιμοι, όλοι μπορούμε να προσφέρουμε, ειδικά τώρα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφάσισα να δώσω το παρόν ως υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης στις επικείμενες εκλογές του Μαϊου.


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αναστασία Οικονομοπούλου: «Να ανεβάσουμε το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης εκεί που του αξίζει…»
Αναστασία Οικονομοπούλου: «Να ανεβάσουμε το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης εκεί που του αξίζει…»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPhBr6MlWqtE54_AH3VC8DpdXQOrcKbQx9Z3BqkK6vVRezW8EppmwaqSpqCGiA2Q0v72v4fC5KjAr8uy-OFHds2H-AdgA_uc-xdIakJdqDyP163zAREsF6FWXTqKmBHYXpEAgsstBQCzo/s640/56573532_400308373881362_486392320283901952_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPhBr6MlWqtE54_AH3VC8DpdXQOrcKbQx9Z3BqkK6vVRezW8EppmwaqSpqCGiA2Q0v72v4fC5KjAr8uy-OFHds2H-AdgA_uc-xdIakJdqDyP163zAREsF6FWXTqKmBHYXpEAgsstBQCzo/s72-c/56573532_400308373881362_486392320283901952_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_208.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_208.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy