-->

Περιοδεία της Λαικής Συσπείρωσης Πηνειού στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης

Σήμερα Πέμπτη 11/4/19, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τον Κακλαμάνο Δημήτριο, την Κακολύρη Μάρθα και τον Τσερεμέ Γιώρ...


Σήμερα Πέμπτη 11/4/19, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τον Κακλαμάνο Δημήτριο, την Κακολύρη Μάρθα και τον Τσερεμέ Γιώργο, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλέξη Τσαουσάκη, επισκεφθήκαμε το Κέντρο Υγείας Γαστούνης για να μιλήσουμε με τους εργαζομένους και να μας ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό ακόμη και με βάση το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας. Οδοντίατροι, φυσιοθεραπευτές, ακτινολόγος, ασθενοφόρο με το ανάλογο πλήρωμα, μικροβιολόγος, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας, αποτελούν μόνο σχέδια επί χάρτου καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας.

Ο ένας και μοναδικός παιδίατρος που υπάρχει, είναι αναγκασμένος να γίνεται «λάστιχο» ώστε να καλύπτει τις ανάγκες και άλλων υγειονομικών δομών του Νομού. Το μικροβιολογικό εργαστήριο έχει τεθεί πρακτικά σε αχρησία, καθώς ποτέ δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με την εταιρεία που παρέχει τα μηχανήματα και τα αναλώσιμα.

Ως αποκορύφωμα όλων αυτών, μέσα στις αρχές του καλοκαιριού του 2019 το ΚΥ αναμένεται να μείνει και χωρίς ακτινολογικό, καθώς η μία και μοναδική εργαζόμενη σε αυτό βγαίνει στη σύνταξη. Είναι αξιοσημείωτο δε το ότι ενώ το ΚΥ Γαστούνης καλύπτει πάνω από 14 γειτονικά χωριά, λόγω της έλλειψης σε υποδομές και προσωπικό, η κάλυψη αυτή αφορά σχεδόν αποκλειστικά τη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Σημαντικές ελλείψεις τόσο σε ιατροφαρμακευτικό υλικό όσο και σε λοιπά αναλώσιμα όπως πχ τα είδη καθαρισμού, για τα οποία πολλές φορές οι εργαζόμενοι βάζουν από την τσέπη τους. Απαράδεκτο κι όμως αληθινό, το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα, γιατροί και ασθενείς το πέρασαν χωρίς θέρμανση γιατί δεν υπήρχαν λεφτά για πετρέλαιο.

Όσοι εργαζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν με δικά τους έξοδα κάποιο μέσο θέρμανσης, ήταν οι τυχεροί και οι «ευεργέτες» των υπολοίπων! Δυστυχώς τα προβλήματα αυτά δεν περιορίζονται μόνο στο Δήμο μας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πολλοί γιατροί από το ΚΥ Γαστούνης καλούνται να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε άλλες Υγειονομικές Δομές του Νομού (ΓΝ Αμαλιάδας, ΓΝ Πύργου κοκ), δουλεύοντας υπό απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες τόσο για τους 0ίδιους όσο και για τους ασθενείς.

Η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΕΕ και όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, με την πλήρη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Έλλαδας και των Δημοτικών Αρχών, που συνεχώς τα τελευταία χρόνια συρρικνώνουν τις κοινωνικές δαπάνες, διαλύουν τις δομές Υγείας και μεταφέρουν το κόστος στο λαό και τα κέρδη στους λίγους. Γι’αυτό εδώ και τόσα χρόνια, η μόνη ενασχόληση των άλλων δυνάμεων για τα ζητήματα της Υγείας γίνεται προεκλογικά, για ψηφοθυρικούς σκοπούς και στις πλάτες πάντα εργαζομένων και ασθενών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πηνειού, δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάδειξη και επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων. Δεν κοροϊδεύουμε και δεν παραπλανούμε ότι θα τα λύσουμε όλα μόνοι μας, ούτε ως δια μαγείας την επομένη των εκλογών.

Παλεύουμε  και διεκδικούμε:

• Την πλήρη στελέχωση και τον πλήρη εξοπλισμό του ΚΥ Γαστούνης αλλά και όλων των Υγειονομικών Δομών του Δήμου

• Την πρόσληψη ειδικών Ιατρών (Καρδιολόγων, Ορθοπεδικών, Χειρουργών, ΩΡΛ κλπ) στο ΚΥ Γαστούνης ώστε να έχουμε υψηλού επιπέδου Πρωτοβάθμια Υγεία και οι ασθενείς να μην ωθούνται εμμέσως στον ιδιωτικό τομέα

• Μια πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία υψηλού επιπέδου, η οποία δε θα εξαντλείται σε επίπεδο πρώτων βοηθειών αλλά θα αντιμετωπίζει πιο ολοκληρωμένα τον ασθενή και θα συμβάλλει τόσο στην πρόληψη της νόσου όσο και στην καλύτερη θεραπεία και αποκατάσταση αυτής.

Στα πλαίσια ενός κεντρικού σχεδιασμού για τις πραγματικές, σύγχρονες και διαρκώς διευρυνόμενες υγειονομικές ανάγκες του λαού πανελλαδικά.

Για όλα τα παραπάνω απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για συμπόρευση και μαζική στήριξη του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης! Για να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε!








COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Περιοδεία της Λαικής Συσπείρωσης Πηνειού στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης
Περιοδεία της Λαικής Συσπείρωσης Πηνειού στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEig1_f1YqqPrsGnLKlSAeBO4OH526R4PJpTeeDM1dKFHTDOtY8IOEma1MOD29EnH8v6rTN4ncyPVUksCRktOF0O3sVIw1VmbkotUzIQ5pm4LXT-XuX6xX3rl_veyOnRtRfw-MeGDnQsaRQ/s640/IMG-53849ce0aa8a0461e05e042c759d73ed-V.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEig1_f1YqqPrsGnLKlSAeBO4OH526R4PJpTeeDM1dKFHTDOtY8IOEma1MOD29EnH8v6rTN4ncyPVUksCRktOF0O3sVIw1VmbkotUzIQ5pm4LXT-XuX6xX3rl_veyOnRtRfw-MeGDnQsaRQ/s72-c/IMG-53849ce0aa8a0461e05e042c759d73ed-V.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_767.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/04/blog-post_767.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy