-->

«Βόμβα» Ερντογάν: «Πήραμε τους S-400» - Και τώρα... πόλεμος με τις ΗΠΑ

Διπλή πρόκληση από τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος επιμένει επιθετικά ενώ δέχεται τα αμερικανικά βέλη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πω...


Διπλή πρόκληση από τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος επιμένει επιθετικά ενώ δέχεται τα αμερικανικά βέλη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πως έχει ήδη αγοράσει τους ρωσικούς πυραύλους αλλά και ότι θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως είπε, το σύστημα αυτό θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα από τη Ρωσία, πρόσθεσε. «Δεν λέω ότι η Τουρκία θα αγοράσει τους S-400, λέω ότι τους έχει ήδη αγοράσει. Είναι τελειωμένη συμφωνία», επέμεινε. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπλήρωσε ότι ελπίζει να επιλυθεί το πρόβλημα με τις ΗΠΑ αναφορικά με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 μέσω της διπλωματίας και πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Ιουνίου. 

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από όσους ευθύνονται όταν η χώρα του αποκλειστεί από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αυτών.

Δείτε το αντιπυραυλικό σύστημα που αγόρασε η Τουρκία

Το Πυραυλικό Αντιαεροπορικό συγκρότημα S-400 «Triumph» έχει τη δυνατότητα κατάρριψης εχθρικών αεροσκαφών σε αποστάσεις μέχρι 400 χιλιόμετρα, ενώ μέχρι τα 60 χιλιόμετρα, μπορεί να καταστρέφει βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα έως και 4,8 km/s, τακτικούς πυραύλους και βλήματα Κρουζ.
To S-400 Triumph ανήκει στην τελευταία γενιά μιας σειράς ολοένα και πιο εξελιγμένων οπλικών συστημάτων και θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο.



Και παρότι η ακτίνα εντοπισμού εχθρικών πυραύλων δεν ξεπερνά τα 120 χιλιόμετρα, οι πύραυλοι του συστήματος S-400 κινούνται με ταχύτητα ενός χιλιομέτρου το δευτερόλεπτο και μπορούν να πλήξουν στόχους που πετούν σε χαμηλό υψόμετρο, όπως οι Τόμαχοκ των Αμερικανών.

Οι πύραυλοι 9M96, που συνήθως εκτοξεύονται από τα S-400 κατά εχθρικών πυραύλων, εντοπίζουν τον στόχο τους σε ποσοστό 70%, οπότε συστήνεται η εκτόξευση δύο πυραύλων ανά στόχο ώστε να είναι σίγουρο το πλήγμα.
«Σήμερα διαθέτουμε 4 πλοία ερευνών και γεωτρήσεων. Πρώτη φορά στην ιστορία μας συμβαίνει αυτό. Θα κάνουμε γεωτρήσεις και αν θέλει ο Θεός θα βρούμε αέριο. Και τότε θα ρωτήσουμε στους άλλους εσείς τι δουλειά έχετε εδώ, τι κάνετε εδώ; Eμείς είμαστε εγγυήτρια χώρα κι υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» τόνισε αναφερόμενος στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ κ. Eliot Engel και ο Ρεπουμπλικανός κ. Michael McCall στήριξαν τον Gus Bilirakis, τον Συμπρόεδρο της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής του Κογκρέσου, για καταδίκη αγοράς των s-400 από την Τουρκία. Το μέτρο H.Res.372, επιδιώκει να εμποδίσει την πώληση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 σε περίπτωση που η Άγκυρα προχωρήσει στην αγορά των S-400 από τη Μόσχα.

Ομιλητές χαρακτήρισαν την απόφαση του Προέδρου Ερντογάν «εντελώς απαράδεκτη» για τις ΗΠΑ και «ζημιογόνα και επικίνδυνη» αντίστοιχα. Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την επικύρωση του ψηφίσματος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής Έλιοτ Ένγκελ έκανε λόγο για ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να διευθετηθεί με μια συμβιβαστική λύση. 

«Είναι κάτι που βλέπουμε σπάνια στις διεθνείς σχέσεις, αλλά αυτό είναι ένα ασπρόμαυρο ζήτημα. Δεν υπάρχει μέση λύση. Είτε ο κ. Ερντογάν θα ακυρώσει τη ρωσική συμφωνία είτε δεν θα το κάνει. Και δεν υπάρχει η μελλοντική δυνατότητα για την Τουρκία στο να έχει από κοινού ρωσικά όπλα και αμερικανικά F-35.

Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή. Δεν υπάρχει δρόμος για εξισορρόπηση της κατάστασης που θα επιτρέψει στην Τουρκία να έχει και το γλυκό και να το τρώει ταυτόχρονα. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να εκθέσουμε την κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια τεχνολογία στη Ρωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Newsbomb

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Βόμβα» Ερντογάν: «Πήραμε τους S-400» - Και τώρα... πόλεμος με τις ΗΠΑ
«Βόμβα» Ερντογάν: «Πήραμε τους S-400» - Και τώρα... πόλεμος με τις ΗΠΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlmxbpFvu1zdMXByfyn_DokGAvi0rUKpv99VFev2Np8f2EYWAlqV7PzynCOvnPMVZ__LB16pHLNiLwQ177WYfMJbCnM0RuIjzCNwppgXEjOge0-8ma0HkNrOi-0B4jQoq4in9CayQoC9A/s640/%2524+%25288%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlmxbpFvu1zdMXByfyn_DokGAvi0rUKpv99VFev2Np8f2EYWAlqV7PzynCOvnPMVZ__LB16pHLNiLwQ177WYfMJbCnM0RuIjzCNwppgXEjOge0-8ma0HkNrOi-0B4jQoq4in9CayQoC9A/s72-c/%2524+%25288%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/06/s-400.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/06/s-400.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy