Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Διοικητής Νοσοκομείου Αμαλιάδας Ιωάννης Χουζούρης: "Πυροβολώ τα πόδια μου για να σκοτώσω τον διπλανό μου..."

Να ξεκινήσω τα ερωτήματά μου με την κατάθεση της παραίτησής σας, όπως είπατε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομε...Να ξεκινήσω τα ερωτήματά μου με την κατάθεση της παραίτησής σας, όπως είπατε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου. Θέσατε υπόψη των αρμοδίων, λοιπόν, την παραίτησή σας. Με ποια έννοια; 

"Με την έννοια ότι η βιωσιμότητα της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας δεν έχει να κάνει με τη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του προσώπου μου και της σχέσης μου με τον κο Διαμαντόπουλο. Τα σχόλια που άκουσα ότι για την κατάντια του νοσοκομείου ευθύνεται ότι έχω κακές σχέσεις με τον κο Διαμαντόπουλο και θα έρθει ένα άλλο δίδυμο που θα έχει καλές σχέσεις, κάνει κακό στην Αμαλιάδα οπότε παραιτούμαι από οποιαδήποτε διεκδίκηση ή οτιδήποτε άλλο είναι στο τραπέζι.

Το λέω ευθαρσώς: Τα προβλήματα στην Αμαλιάδα είναι καθαρά διοικητικά. Δεν έχουν σχέση με συμπεριφορές και χαρακτήρες".

Από κει και πέρα, η τοποθέτησή σας νωρίτερα δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος Αμαλιάδας. Φαίνεται να υπάρχει μια διαφορετική νοοτροπία. Διαφορετική του κου Διαμαντόπουλου, άλλη της ΥΠΕ, άλλη νοοτροπία στην Αμαλιάδα. Τι συμβαίνει τελικά; 

"Δεν ακούγονται οι λογικές φωνές που προέρχονται από την Αμαλιάδα. Είναι παράλογο ο δήμαρχος του Πύργου να λέει ότι πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας για να ενισχυθεί το νοσοκομείο του Πύργου από άλλες δυνάμεις της Ηλείας, ενώ οι παράγοντες του Πύργου να λένε ότι πρέπει να ενισχυθούμε μόνο από την Κρέστενα και την Αμαλιάδα. Είναι παράλογο να λέμε, ένας νομός με 170.000 κόσμου να μην είναι με 156 κρεβάτια. Είναι παράλογο να λέμε ότι έχουμε τρεις περιουσίες και να την κάνουμε μία περιουσία για να λειτουργήσει μόνο αυτή και με τι σχέδιο; Ενώ υπάρχουν άλλοι 51 νομοί στη χώρα που δεν ακολουθούν αυτά τα παράλογα σχέδια και λένε, επειδή έχετε αυτό τον πληθυσμό πρέπει να έχετε αυτές τις κλίνες. Επειδή έχετε αυτό τον δρόμο πρέπει να έχετε αυτό το ανάγλυφο στο χάρτη Υγείας. Οι διπλανοί μας νομοί έχουν περισσότερες νοσηλευτικές μονάδες και κλίνες από την Ηλεία. Κι εμείς συζητάμε αν θα κλείσουν την Αμαλιάδα όταν υπάρχουν δύο αστικά κέντρα;"


Μήπως τελικά το πρόβλημα στην Ηλεία είναι ο τοπικισμός;

"Το πρόβλημα στην Ηλεία, έχετε δίκιο, είναι θέμα των Ηλείων. Είναι δηλαδή τοπικιστικό".

Δεν είναι και λίγο παράλογο, αν χρησιμοποιώ τη σωστή λέξη, να έχουμε την απαίτηση τρία νοσοκομεία στο νομό να λειτουργούν το ίδιο καλά;

"Πόσα νοσοκομεία έχει η Αχαία;"

Μιλάμε όμως για 350.000 κόσμο. 

"Αρα εμείς έχουμε τον μισό πληθυσμό της Αχαΐας, άρα έχουν έξι νοσηλευτικές μονάδες, εμείς έχουμε τρεις. Ο νομός Λακωνίας έχει τρεις νοσηλευτικές μονάδες και είναι με 80-90.000 πληθυσμό. Ο νομός Αρκαδίας, απ' όπου προέρχομαι, έχει 80.000 πληθυσμό με 450 κλίνες το Πανακαρδικό νοσοκομείο της Τρίπολης. Ο νομός Αργολίδας έχει δύο νοσηλευτικές μονάδες και πολλά κέντρα υγείας και λειτουργούν, ακούστε με προσεκτικά, που είναι και 7 χλμ και με καλό δρόμο, 18 ημέρες ανοικτό το Άργος, 12 ημέρες ανοικτό το Ναύπλιο. Δεν λέει ποτέ το Άργος να κλείσει το νοσοκομείο του Ναυπλίου και ανάποδα.

Η Εύβοια, η Κεφαλλονιά, δύο νοσηλευτικές μονάδες. Πάντοτε υπάρχει συνεργασία. Εδώ στην Ηλεία όμως έχουμε το σύστημα 'πυροβολώ τα πόδια μου για να σκοτώσω τον διπλανό μου συγχωριανό'. Κι αυτό το πράγμα συμβαίνει από τον δρόμο, από τα έργα στην αρχαία Ολυμπία μέχρι το νοσοκομείο".

Επομένως, δε μιλάμε ότι πρέπει συνεχώς να ρίχνουμε ευθύνες στην ΥΠΕ ή στην κάθε πολιτική ηγεσία. Το πρόβλημα ξεκινάει από εμάς τους ίδιους. Εμείς πρέπει, επιτέλους, να ξέρουμε τι θέλουμε, να μάθουμε να συζητάμε. Και μετά να διεκδικήσουμε. Έχω την αίσθηση ότι τόσο το νοσοκομείο της Αμαλιάδας όσο και του Πύργου, 'ντουφεκιές στον αέρα ρίχνουν'.

"Συμφωνώ απόλυτα. Όταν έχεις το ευτύχημα να έχεις 5-6 δημάρχους που έχουν ταυτόσημες απόψεις για τα θέματα υγείας, να μη τα βρίσκουν οι υγειονομικοί παράγοντες.  Πρέπει να λέμε ότι ο χάρτης υγείας είναι αυτός και παλεύουμε όσο μπορούμε σαν Ηλεία για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Και να έχουμε τώρα κάποιους άλλους που να λένε όχι, να πάμε στην 6η ΥΠΕ ή στο υπουργείο Υγείας για να μας βρουν λύσεις. Και θα ρωτήσουν, ποια είναι η λύση και θα ακούσουν από τους παρευρισκόμενους το διπλάσιο των ιδεών".

'Η αυτό που ειπώθηκε κάποτε σε σύσκεψη στο υπουργείο, όταν ρωτήθηκαν από τον υπουργό τι θέλετε στην Αμαλιάδα, να μας φέρετε κηπουρό. 

"Ακριβώς. Αρα ποιο είναι το σχέδιό μας; 150 κλίνες στην Αμαλιάδα με αυτόνομα ΤΕΠ, με γενικούς ιατρούς, με χειρουργική, παθολογική και ορθοπεδική. Δεν ζητάμε κάτι άλλο. Ποιες είναι οι ανάγκες μας σε αυτός; Δεν έχουμε ανάγκες. Αυτό είναι το θέμα. Στην Αμαλιάδα, με τους γιατρούς που έχουμε, δεν έχουμε ανάγκη. Στον Πύργο, λοιπόν, που υπάρχει πρόβλημα υπάρχουν τέσσερις λύσεις. Κάντε προκήρυξη δια συντονιστή διευθυντή, που είναι πολλά τα χρήματα οπότε μπορεί να έρθει ένας εν ενεργεία παθολόγος από άλλες νοσηλευτικές μονάδες εκτός Ηλείας. Ξεκινήστε τις διαδικασίες με το μπλοκάκι. Ξεκινήστε τις διαδικασίες για επικουρικό ιατρό, όπως έκανε ο κος Αντωνακόπουλος. Γιατί δεν το κάνουν αυτό; Διότι θεωρούν στον Πύργο -και όχι ο δήμαρχος- ότι θα βρίσκουν συνεχώς λύσεις από την Κρέστενα και την Αμαλιάδα".

Τι θέλετε να πείτε στον κόσμο της βόρειας Ηλείας που μας διαβάζει;

"Καταρχήν θέλω να συνεχίσω την ίδια σχέση που έχω με τον κάτοικο της Αμαλιάδας, ότι εγώ δεν κρύβω τίποτα. Αυτά που λέω τα λέω από βάθους καρδιάς και σύμφωνα με την λογική και αυτά που έχω σπουδάσει. Δεν έχω κάποια δεύτερη σκέψη. Η φιλοδοξία μου ήταν και είναι να έχω βάλει ένα λιθαράκι όταν θα φύγω από την Αμαλιάδα, που θα φύγω σύντομα, να είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα απ' όταν τα βρήκα.  Όπως και στην Κρέστενα".

Και τι συμβουλή θα θέλατε να δώσετε στον κόσμο;

"Να κάνει υπομονή με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και με την 6η ΥΠΕ, αλλά να είναι ανυπόμονος με τους τοπικούς παράγοντες της Ηλείας. Όταν τους λένε πράγματα ο κάτοικος να είναι αυστηρός. Να μη ζητάει λύσεις από την Πάτρα. Να ζητάει λύσεις από την Αμαλιάδα και τον Πύργο".

Σας ευχαριστώ για την συζήτηση.

"Εγώ σας ευχαριστώ".

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Διοικητής Νοσοκομείου Αμαλιάδας Ιωάννης Χουζούρης: "Πυροβολώ τα πόδια μου για να σκοτώσω τον διπλανό μου..."
Διοικητής Νοσοκομείου Αμαλιάδας Ιωάννης Χουζούρης: "Πυροβολώ τα πόδια μου για να σκοτώσω τον διπλανό μου..."
https://4.bp.blogspot.com/-zBIbwCS2Za0/Xab83tUlQrI/AAAAAAADwR0/gl5aPbss7s8iaDph4vrApRlUapMlOy3fQCLcBGAsYHQ/s640/P1190873.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-zBIbwCS2Za0/Xab83tUlQrI/AAAAAAADwR0/gl5aPbss7s8iaDph4vrApRlUapMlOy3fQCLcBGAsYHQ/s72-c/P1190873.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/10/blog-post_147.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/10/blog-post_147.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy