-->

H Ελληνική Μαφία και τα "συμβόλαια θανάτου"

Η οικογένεια που έκανε... διακοπές στην Αμαλιάδα!   Η λέξη "μαφία" συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει εγκληματίες εκτό...


Η οικογένεια που έκανε... διακοπές στην Αμαλιάδα! 

Η λέξη "μαφία" συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει εγκληματίες εκτός της Σικελίας και των ΗΠΑ, των δύο σημείων όπου έχει τη βάση της με την αυστηρή έννοια της λέξης, η οποία πλέον έχει εξελιχθεί σε όρο που υπονοεί ευρεία γκάμα συμμοριών και που ελάχιστη ή καθόλου σχέση έχουν με την γνήσια Σικελική Μαφία.
Σύμφωνα με την wikiredia, η ελληνική μαφία είναι όρος που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε διάφορα στοιχεία του οργανωμένου εγκλήματος που προέρχονται από την Ελλάδα. Οι αυτόχθονες οργανωμένες εγκληματικές ομάδες είναι καλά εδραιωμένες στα μεγαλύτερα ελληνικά αστικά κέντρα, ιδιαίτερα στην Αθήνα.

Το οργανωμένο έγκλημα έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα, εν μέρει χάρη στην εκτεταμένη πολιτική διαφθορά στην ίδια τη χώρα. Εκτός των εγχώριων ελληνικών εγκληματικών οργανώσεων, οι μαφίες της Σικελίας, της Αλβανίας, της Ρωσίας και της Γεωργίας καθώς και η Καμόρα ενεργοποιούνται στην Ελλάδα σε συνεργασία με τα εγχώρια εγκληματικά συνδικάτα.

Μάλιστα, το 2008 "ΤΟ ΒΗΜΑ" έγραφε ότι "η διαμάχη δύο εγκληματικών ομάδων από το Οστούνι κσαι το Φαζάνο, δύο μικρές τουριστικές κωμοπόλεις στην περιοχή του Πρίντεζι στην Ιταλία, έχει μεταφερθεί με... χαρακτηριστική άνεση στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας, προκαλώντας έναν νέο κύκλο αίματος στο Λεκανοπέδιο και την κινητοποίηση των ελληνικών και ιταλικών διωκτικών υπηρεσιών. Πλέον η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα και η Πάτρα "φιλοξενούν" μικρές αποικίες της μαφίας Sacra Corona Unita αλλά και άλλων συμμοριών που έχουν δημιουργηθεί από κακοποιούς της μαφίας Ντραγκέτα -από την Καλαβρία- οι οποίοι εκρατούντο στις φυλακές του Λέτσε. Τουλάχιστος πέντε παραρτήματα της ιταλικής μαφίας έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας κατευθύνοντας το λαθρεμπόριο τσιγάρων κυρίως δια μέσου του Μαυροβουνίου, έχοντας άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση του προέδρου της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς. Ταυτόχρονα διατηρούν εξαιρετική συνεργασία με τη μαφία της Αλβανίας και επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών στο τρίγωνο Κοσσυφοπέδιο-Μαυροβούνιο-Αλβανία...".

Η πλέον αντιπροσωπευτική μορφή του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας είναι η προστασία των νυχτερινών κέντρων αν και στη συνέχεια προστέθηκαν το εμπόριο λευκής σαρκός, τα ναρκωτικά, οι κλοπές οχημάτων και τέλος τα συμβόλαια θανάτου.

Οι πρώτες ομάδες που εμφανίστηκαν στην αυγή της 10ετίας; του 1980, αποτελούνταν από νεαρά άτομα που έφερναν σε πέρας διάφορες δουλειές, όπως για παράδειγμα την είσπραξη χρεών και τη φύλαξη καταστημάτων για λογαριασμό των αφεντικών τους. Λίγα χρόνια αργότερα, τα μέλη των ομάδων αντελήφθησαν πως οι νυχτερινές επιχειρήσεις τους ήταν ιδιαίτερα επικερδείς και τότε έγιναν οι πρώτες κινήσεις για τη δημιουργία οργανωμένων συμμοριών που είχαν ως πρότυπο τη δομή και τη δράση της μαφίας. Η οργάνωση των ομάδων αυτών δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, ωστόσο η αστυνομία αρχικά είχε πιαστεί στον ύπνο.

Με την πάροδο του χρόνου αυτές οι επιχειρήσεις αποδείχτηκαν πραγματικά "χρυσωρυχεία" με αποτέλεσμα οι συμμορίες να αυξήσουν την επιρροή τους πάνω στα θύματα, αλλά κυρίως να αναπτύξουν και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Η ελληνική μαφία είναι όρος που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε διάφορα στοιχεία οργανωμένου εγκλήματος που προέρχονται από την Ελλάδα


Oικογένεια Γρηγοράκου
*Έκανε καλοκαιρινές διακοπές στην Αμαλιάδα

Σε αυτή την κατεύθυνση συνέβαλε τα μέγιστα η ομάδα Γρηγοράκου, η οποία πλέον θρηνεί και τους τρεις άντρες της, τον πατέρα Βασίλη ή "πάτερ Φαμίλια", τον σκληροτράχηλο Νίκο ή "Νικ ο Αμερικάνος" και το νεότερο αδελφό του Θόδωρο γνωστό και ως "Ταμία". Η οικογένεια που ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές του 1990 από τις ΗΠΑ, εισήγαγε  τον σκληρό τρόπο δράσης των αμερικανικών συμμοριών, ενώ επέκτεινε την προστασία σε καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, ψιλικατζίδικα, ακόμη και σε περίπτερα.

Να σημειωθεί εδώ ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια που ήρθαν στην Ελλάδα, η οικογένεια στην οποία υπήρχαν και δύο αδελφές, έρχονταν για διακοπές στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της μητέρας τους.

Η ιστορία της οικογένειας Γρηγοράκου ξεκ΄νησε από τη Νέα Υόρκη. Εκεί μετανάστευσε το 1973 ο Βασίλης Γρηγοράκος με τα τέσσερα παιδιά του. Λιθογράφος, άνοιξε μια επιχείρηση γραφικών τεχνών. Με την οικογένειά του επέστρεψε στην Ελλάδα το 1990.

Από τα κέρδη των επιχειρήσεων στην Αμερική ο Βασίλης Γρηγοράκος κατασκεύασε στον Αγιο Δημήτριο ιδιόκτητο εμπορικό κέντρο με 20 καταστήματα τα οποία νοίκιαζε. Την εικόνα για τις -φαινομενικά νόμιμες- δραστηριότητες του Βασίλη Γρηγοράκου στην Αμερική ανέτρεψε με την κατάθεσή του ο φερόμενος ως πρώην συνεργός του, Πίτερ Σέντομ. Τον κατηγόρησε ότι ήταν αρχηγός οικογενειακής συμμορίας που εισήγαγε συστηματικά και διακινούσε κοκαΐνη στην Ελλάδα.

Ο Βασίλης Γρηγοράκος χρηματοδοτούσε τις εισαγωγές, ενώ ο Σέντομ, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, ήταν το βαποράκι που μετέφερε τα ναρκωτικά κρυμμένα σε κουτιά πούδρας. Ο Βασίλης Γρηγοράκος δεν πρόλαβε να απολογηθεί για τις κατηγορίες του Σέντομ, Στη βεντέτα των συμμοριών δολοφονήθηκε ο ίδιος και τα παιδιά του.

Στις 7 Ιουνίου 2000 ο Νίκος Γρηγοράκος πέφτει νεκρός από σφαίρες αγνώστων έξω από την πρώην σχολή Ευελπίδων. Ο πατέρας του κατηγορεί τον Γιώργο Τσακογιάννη, άλλοτε πρωτοπαλίκαρο της ομάδας Γρηγοράκου, ωστόσο δεν αποδείχτηκε η ενοχή του στη δολοφονία. Η δολοφονία του "Νικ" ήταν η αρχή του τέλους των Γρηγοράκων.


Στις 15 Αυγούστου 2000, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, δύο ένοπλοι γαζώνουν με αυτόματα το πολυτελές τζιπ του "πάτερ Φαμίλια", Βασίλη Γρηγοράκου.
Στις 27 Ιανουαρίου 2002, σημειώνεται ο περίεργος θάνατος του Θόδωρου Γρηγοράκου, μέσα στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού. Ενάμισι χρόνο μετά τις δολοφονίες του πατέρα του και του αδελφού του ο "βενιαμίν" της οικογένειας εξέπνευσε ενώ μεταφερόταν από τις φυλακές στο νοσοκομείο.

Ο 28χρονος κακοποιός βρέθηκε μέσα στο κελί του σε κωματώδη κατάσταση. Οι φύλακες προσπάθησαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο. Κατά τη μεταφορά του στο Τζάνειο εξέπνευσε. Ο Θόδωρος Γρηγοράκος βρισκόταν φυλακισμένος από το καλοκαίρι του 1999.  Είχε συλληφθεί έπειτα από ένοπλη συμπλοκή συμμορίας κακοποιών με αστυνομικούς στη πλατεία Ελευθερίας στον Άλιμο κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε. Εξέτιε ποινή φυλάκισης 17,5 ετών.

Με τον θάνατό του έκλεισε και τυπικά ο κύκλος αίματος που άνοιξε 20 χρόνια νωρίτερα και ο οποίος συνέθετε το παζλ του αιματοβαμμένου κύκλου δράσης των οργανωμένων ομάδων του κοινού ποινικού δικαίου.

Γιώργος Κάσσας: Το πρώτο… αίμα 
 Η πρώτη εκτέλεση που καταγράφεται στα αστυνομικά χρονικά, είναι αυτή του Γιώργου Κάσσα τον Μάιο του 1990. Ο τραπεζικός υπάλληλος, με διασυνδέσεις στη νύχτα, βρέθηκε στο σπίτι του στον Σταθμό Λαρίσης, νεκρός. Έφερε μία σφαίρα στο αριστερό πόδι και σπασμένο κεφάλι. 

Η 11άδα των μεγάλων "νονών"της νύχτας

Η εντεκάδα των μεγάλων "νονών" της νύχτας, όπως την παρουσιάζει ο ιστότοπος pagenews.gr, περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα που κατά καιρούς απασχόλησαν την κοινή γνώμη με δολοφονίες, απόπειρες, εκβιασμούς, απαγωγές και άλλες πράξεις ποινικά κολάσιμες.

Γεράσιμος Ναστούλης
Πίσω στον χρόνο το ημερολόγιο δείχνει 29 Οκτωβρίου 1994, έξω από το μπαρ "Κόλετζ" στο Χαΐδάρι -αρκετά κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε και ο Βασίλης Στεφανάκος- πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των Κώστα και Παναγιώτη Βλαστού ο Γεράσιμος Ναστούλης. Ο αδελφός του Κώστας, μέχρι πρότινος έγκλειστος στις φυλακές και φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας της Ελευσίνας, συγκλονίζεται στο άκουσμα της είδησης.

Θέμης Παπαμάλης

Για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας βομβιστής που έδρασε για σχεδόν δύο δεκαετίες, μέχρι να πέσει νεκρός. Σκληρός κακοποιός και αρχηγός μιας ομάδας πρώην μελών της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, οι οποίοι μετά τη θητεία τους εντάχθηκαν στο οργανωμένο έγκλημα της χώρας μας, είχε δώσει "παρών" ακόμη και στον εμφύλιο πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας στο πλευρό παραστρατιωτικών οργανώσεων. Η 19η Φεβρουαρίου 2000 ήταν η τελευταία μέρα της ζωής του, καθώς πέφτει νεκρός έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Πετρούπολης, έχοντας πρώτα δεχτεί 19 σφαίρες.

Νίκος Γρηγοράκος

Ο Μπραχαμιώτης αρχινονός των νοτίων προαστίων πίνει τον καφέ του απέναντι από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου ο πατέρας του, Βασίλης Γρηγοράκος, απολογείται για υπόθεση ναρκωτικών. Μια μηχανή μεγάλου κυβισμού σταματά απέξω και μπροστά στα μάτια των ανυποψίαστων περαστικών ανοίγει πυρ εναντίον του "Nick the Greek" πετυχαίνοντάς τον πολλές φορές στο κεφάλι και στο σώμα.

Η δολοφονία του στις 7 Ιουνίου 2000, αλλάζει την εικόνα της αθηναϊκής νύχτας και "χρεώνεται" σε πάλαι ποτέ συνεργάτη και "εισπράκτορα" της φαμίλιας.
Μετά από μέρες πέφτει νεκρός στην παραλιακή λεωφόρο και ο πατέρας του Βασίλης. Δύο αναβάτες μηχανής μεγάλου κυβισμού με κράνη, τον περιμένουν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, σ' ένα δρομολόγιο που ο ίδιος έκανε σχεδόν καθημερινά. Όταν περνάει από το σημείο με το τζιπ αυτοκίνητό του και συνοδηγό τη σύζυγό του, η μοτοσυκλέτα φτάνει δίπλα του και τον πυροβολούν μέχρι να πέσει νεκρός πάνω στο τιμόνι.

Θέμης Καλαποθαράκος


Ο πιο σκληρός της παλιάς γενιάς των νονών της αθηναϊκής νύχτας, κατάφερε να πυροβολήσει 18 φορές εναντίον των εκτελεστών του πριν πέσει νεκρός από 60 σφαίρες που δέχτηκε, στις 25 Ιουλίου 2000. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε δολοφονίες και μία απαγωγή, ενώ το μοιραίο για εκείνον βράδυ επέστρεφε με το τζιπ της μητέρας του από το πολυτελές εξοχικό του στο Σχοινιά. Οι πληρωμένοι εκτελεστές τον περίμεναν στη λεωφόρο Ποσειδώνος, λίγα μέτρα μακριά από τη βίλα του, ενώ με το που τον βλέπουν ανοίγουν πυρ μα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι "γαζώνοντας" το αυτοκίνητο.

Ο Καλαποθαράκος προσπάθησε να ξεφύγει και πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον των αγνώστων, ωστόσο όταν βγήκε από το αυτοκίνητο του σε μια προσπάθεια να σωθεί, έπεσε στο έδαφος από τα βαριά του τραύματα με τους εκτελεστές να του δίνουν τις χαριστικές βολές.

Η δολοφονία του ήταν το πιο ξεκάθαρο μήνυμα για τις ανακατατάξεις που είχαν ξεκινήσει στο χώρο. Παλαιότερα είχε γλυτώσει από συμπλοκή με τον πρώην ΕΚΑΜίτη Ηρακλή Νικολόπουλο, ο οποίος εισέβαλε σε νυχτερινό κέντρο της παραλιακής και άνοιξε πυρ τραυματίζοντας τον Καλαποθαράκο και σκοτώνοντας έναν άλλο νονό της νύχτας, τον Γιώργο Φραγκογιάννη.

Γιώργος Αυτιάς

Το ημερολόγιο δείχνει 29 Ιουνίου 1997 και ο ιδιοκτήτης καφετέριας στη περιοχή Καλλίπολης Πειραιά έχει μόλις παρκάρει το τζιπ του μπροστά από το μαγαζί. Μέσα στο όχημα είναι και η μητέρα του. Ένας άνδρας, ο οποίος προσποιείται ότι κάνει τζόκινγκ, εμφανίζεται στη συμβολή των οδών Σαλαμινομάχων & Σοφοκλέους, πλησιάζει τον Γιώργο Αυτιά από πίσω και τον πυροβολεί τέσσερις φορές στο κεφάλι και στο σώμα. Στη συνέχεια ανοίγει πυρ και εναντίον περαστικών που επιχειρούν να βοηθήσουν το θύμα, ενώ διαφεύγει με τη βοήθεια συνεργού του με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Δύο χρόνια αργότερα, πιθανότατα οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί, δίνουν εντολή και εκτελείται εν ψυχρώ η γυναίκα του Αυτιά, Μαρία Καφιέρη. Η γυναίκα πήγαινε επίσκεψη σε φιλικό της σπίτι και σταμάτησε να πάρει γλυκά σε πολύ γνωστό ζαχαροπλαστείο του Πειραιά, έχοντας γυρισμένη τη πλάτη της στην πόρτα. Ξαφνικά εμφανίζεται στην είσοδο ένας άντρας που φορούσε τζόκεϊ και την πυροβολεί από πίσω στο κεφάλι σκοτώνοντάς την ακαριαία. Ήταν η πρώτη γυναίκα που έπεσε θύμα του πολέμου της νύχτας.

Γεράσιμος Μαυράκης


Ο σύντροφος της Νένας Χρονοπούλου γνώριζε ότι τον είχαν στο στόχαστρο. Η χειροβομβίδα που είχαν πετάξει μερικούς μήνες πριν στο σπίτι του στην πλατεία Θεάτρου στον Πειραιά, προϊδέασε για το τι θα ακολουθούσε. Γι' αυτό και πάντα φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Όχι όμως το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου 2007.

Σχεδόν ξημερώματα ο Μαυράκης οδηγεί τη μηχανή του στην οδό Πειραιώς. Στο ύψος του Ταύρου σταματάει στο κόκκινο φανάρι. Ξαφνικά εμφανίζεται δίπλα μια μοτοσυκλέτα, χωρίς πινακίδες,  με δύο επιβαίνοντες. Το άτομο που κάθεται πίσω τον σημαδεύει με πιστόλι και τον πυροβολεί τέσσερις φορές στο στήθος, ενώ για να είναι απόλυτα σίγουρος ότι το "συμβόλαιο θανάτου" εκτελέστηκε σωστά, κατεβαίνει και του ρίχνει τρεις χαριστικές βολές.

Ο Μαυράκης είχε συλληφθεί το 2003 ως ύποπτος για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών που δραστηριοποιούνταν στον Πειραιά, με τους αστυνομικούς να είναι πεπεισμένοι ότι ο εκτελεστής ήταν αλλοδαπός με εμπειρία σε εμπόλεμη ζώνη,

Αλέκος Κοσμόπουλος


Ο πόλεμος των νονών της νύχτας είναι σε πλήρη εξέλιξη και στις 8 Νοεμβρίου 2008 εκτελείται ένα ακόμη καλοπληρωμένο "συμβόλαιο θανάτου" και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού πλησιάζουν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία Αλέκου Κοσμόπουλου που ήταν σταματημένο στο φανάρι στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Θηβών και ανοίγουν πυρ εναντίον του.

Οι σφαίρες πέφτουν βροχή μέχρι να τον δουν γεμάτο αίματα να ξεψυχά πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου του. Ο Κοσμόπουλος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για τρεις δολοφονίες, εκβιασμούς, ληστείες και άλλα αδικήματα. Μετά την αποφυλάκισή του δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο στην Ασφάλεια ήταν πεπεισμένοι πως οι παλιοί λογαριασμοί δεν είχαν κλείσει.

Μπάμπης Λαζαρίδης


Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου "Μούσες" και σύντροφος της Αγγελικής Ηλιάδη, πέφτει νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου 2008, μπροστά από ξενοδοχείο της Βούλας, στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου με την οδό Αλκυονίδων. Βγαίνοντας από την κεντρική πόρτα του ξενοδοχείου λίγο μετά τα μεσάνυχτα και κρατώντας από το χέρι την εντυπωσιακή τραγουδίστρια, ο Λαζαρίδης κατευθύνθηκε προς το τζιπ του για να πάνε στις "Μούσες".

Τότε δύο άντρες εμφανίστηκαν πίσω από τους θάμνους, τον σημάδεψαν με Καλάσνικοφ και άνοιξαν πυρ εναντίον του πετυχαίνοντάς τον έξι φορές στο στήθος και την κοιλιά. Από θραύσμα σφαίρας τραυματίζεται στο πόδι η Ηλιάδη, που θα μείνει για αρκετούς μήνες σε αναπηρικό καροτσάκι.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλεξαν 20 κάλυκες από το σημείο. Χρόνια αργότερα η μητέρα του Λαζαρίδη θα πει ότι το "συμβόλαιο θανάτου" του γιου της εκτελέστηκε από ξένους δολοφόνους με κόστος πάνω από 300.000 ευρώ, μια άποψη που θα βρει σύμφωνη και την ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας πέφτει νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων εκτελεστών ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Το ημερολόγιο δείχνει 10 Ιουνίου 2009, η κίνηση στην οδό Βεΐκου στο Γαλάτσι είναι αυξημένη και το ραντεβού του με τον τραγουδιστή Αλέκο Ζαζόπουλο σε καφετέρια που διατηρούσε ο Αναγνωστόπουλος στην περιοχή δεν θα γίνει ποτέ.

Καθώς ετοιμάζεται να μπει στο μαγαζί εμφανίζονται δύο εκτελεστές και οι σφαίρες από ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι 9mm πέφτουν βροχή, πριν προλάβουν οι συνεργάτες του επιχειρηματία να αντιδράσουν. Οι δράστες έφυγαν τρέχοντας προς την οδό0 Ανδριτσαίνης όπου επιβιβάστηκαν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν. Ο απλός κόσμος που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στο μαγαζί παθαίνει αμόκ, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν άλλα θύματα.

Ο Αναγνωστόπουλος από τους πιο σκληρούς της αθηναϊκής νύχτας είχε γλυτώσει από δύο απόπειρες εναντίον του. Μία στις 25 Μαρτίου 2006 στο σπίτι του στην Καλογρέζα με χειροβομβίδα και μία στις 24 Φεβρουαρίου 2008 στους Αγίους Αναργύρους.

Βασίλης Γρίβας

Πριν από περίπου δύο χρόνια, στις 3 Μαΐου 2017, θύμα είναι ο πρώην πρωταθλητής του bodybulding που από τα τέλη της δεκαετίας του '80 μπήκε στα... κόλπα στο πλευρό του Θέμη Καλαποθαράκου. Τα τελευταία χρόνια, μετά την αποφυλάκισή του, ο Γρίβας εμφανιζόταν ως "μοναχικός λύκος" στο χώρο της αθηναϊκής νύχτας.

Είχε διαφορές με μπράβους και όπως φαίνεται κάποιος απ' αυτούς πλήρωσε για την επαγγελματική του εκτέλεση. Λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε αφήσει τον 10χρονο γιο του στο δημοτικό σχολείο των Γλυκών Νερών, ένας άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα και γάντια τον πυροβόλησε 9 φορές με πιστόλι των 9mm και αμέσως μετά με τους συνεργούς του έκαψαν το όχημα διαφυγής για να μην αφήσουν αποτυπώματα και DNA.

Βασίλης Στεφανάκος


Είναι ίσως το πιο ακριβοπληρωμένο "συμβόλαιο θανάτου", όπως έλεγαν αξιωματικοί της Ασφάλειας. Ο Βασίλης Στεφανάκος εκτελέστηκε από δύο άντρες με Καλάσνικοφ όταν βρισκόταν στο αυτοκίνητό του επί της Λεωφόρου Αθηνών, στις 17 Ιανουαρίου 2018. Μια μηχανή με δύο άτομα, πλησίασε το αυτοκίνητο και με Καλάσνικοφ άρχισαν να τον πυροβολούν. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Ο Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη "ελληνική μαφία" και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Ο Στεφανάκος γνώριζε ότι είχε εχθρούς. Γι αυτό και έπαιρνε τα μέτρα του. Θωρακισμένη 5άρα BMW και δύο άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης που ήταν συνέχεια δίπλα του, με την παρουσία τους όμως να είναι αρκετά πιο "διακριτική" όταν ο πρώην βαρυποινίτης βρισκόταν στα μέρη του, στο Χαΐδάρι. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : H Ελληνική Μαφία και τα "συμβόλαια θανάτου"
H Ελληνική Μαφία και τα "συμβόλαια θανάτου"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnh6Isgykiv_7F4JfgPNI5gZ8oC_-fLcsqSEhnUIwMQGbitbzgsgXPSuIUWnO5jzV7FT-2MfDo5uMFv7y0AHYxflEVkEy7e9aax2ot5rY4ZsYtD2r3xK_Cij0ROz9YWfOrbnIXeegjmPE/s640/drugs-4213706_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnh6Isgykiv_7F4JfgPNI5gZ8oC_-fLcsqSEhnUIwMQGbitbzgsgXPSuIUWnO5jzV7FT-2MfDo5uMFv7y0AHYxflEVkEy7e9aax2ot5rY4ZsYtD2r3xK_Cij0ROz9YWfOrbnIXeegjmPE/s72-c/drugs-4213706_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/10/h_12.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/10/h_12.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy