Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης

Συντονισμός δράσεων για την υλοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων Φαρμάκης Ν. : « Η Περιφέρεια είναι ο χρηματοδότης των μεγάλων έργων που...


Συντονισμός δράσεων για την υλοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων

Φαρμάκης Ν. : « Η Περιφέρεια είναι ο χρηματοδότης των μεγάλων έργων που θα πάνε μπροστά τη Περιφέρεια και τον κάθε Δήμο ξεχωριστά» 

Λέντζας Ι. : « Σκοπός τα έργα υποδομών και τα έργα που θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα του πολίτη» 

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζα Ιωάννη πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης Νεκτάριος, στα πλαίσια του συντονισμού των δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης σε συνεργασία με τη Περιφέρεια. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και φιλικό περιβάλλον. Στη σύσκεψη τέθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Σε δηλώσεις αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής τους προέβησαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Λέντζας Ιωάννης. Ο Δήμαρχος κ. Λέντζας Ιωάννης δήλωσε: «Σήμερα είχαμε μια συνάντηση στο δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης πρώτ΄ απ΄ όλα με τον φίλο και εκλεκτό Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη.

Όπως είπε και ο ίδιος ήταν μια ειλικρινής συζήτηση με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, τόσο σε έργα υποδομών, όσο και σε έργα τα οποία θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα του πολίτη. Όπως είπε, και ο Περιφερειάρχης, αυτό ήταν το δεύτερο βήμα, που είναι ο συντονισμός, πρώτο βήμα ήταν ο προγραμματισμός, και θα ακολουθήσει και ένα τρίτο βήμα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση των έργων, έτσι ώστε αυτά τα οποία είναι ώριμα έργα, με μελέτες να μπορέσουμε να τα περάσουμε στη φάση της υλοποίησης.

Σίγουρα ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έχει μεγάλες ανάγκες, αυτές τις ανάγκες θέσαμε υπόψη του κυρίου Περιφερειάρχη, όπως είπε και ο ίδιος η Περιφέρεια αποτελεί το πιο εγγυημένο χρηματοδοτικό εργαλείο, για τη πλήρωση και την ανάπτυξη αυτών των έργων. Από εκεί και πέρα με δουλειά, τόσο των τεχνικών υπηρεσιών, όσο και των Αντιδημάρχων και εμένα, θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Έτσι ώστε, όπως σας είπα προέχει ο δημότης του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης».

Επιπλέον, πρόσθεσε πως «Ως δημοτική αρχή έχει ιεραρχήσει δυο, τρία βασικά έργα τα οποία έχει ανάγκη η περιοχή, έχει ανάγκη ο τόπος, τα οποία χρονίζουν. Είναι έργα τα οποία χρειάζονται χρηματοδοτική υποστήριξη. Από εκεί και πέρα σε δεκαπέντε ημέρες που θα βρεθούμε στη Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος θα τα θέσουμε στον κ. Περιφερειάρχη έτσι ώστε να υπάρχουν μελέτες ώριμες, γιατί τα έργα για να γίνουν θέλουν και μελέτες, για να μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε.

Έργα όπως για παράδειγμα η ύδρευση της Βουπρασίας που εμφανίζει μεγάλο πρόβλημα αλλά και η ύδρευση γενικά όλου του Δήμου με τεράστια προβλήματα, είναι αυτό που λέω από τη πρώτη στιγμή, είναι αναπλάσεις τοπικών διαμερισμάτων, όπως για παράδειγμα της Μανολάδος, της Κυλλήνης, του Κάστρου, του Νεοχωρίου, και από εκεί και πέρα είναι και κάποιες ασφαλτοστρώσεις, με χαλικοστρώσεις αυτά τα οποία είναι έργα καθημερινότητας που σίγουρα εξασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους συνδημότες μας».


Από τη πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε: « Θέσαμε ως πρώτο στόχο τον συντονισμό των ενεργειών της περιφερειακής Αρχής και των Δημοτικών Αρχών. Σήμερα βρεθήκαμε εδώ, για να κάνουμε το δεύτερο βήμα για να βάλουμε σε μια βάση τον προγραμματισμό των έργων που θα γίνουν από τις δημοτικές αρχές.

Η συνεργασία με τον Δήμαρχο ήταν εξαιρετική, βάλαμε τα βήματα τα οποία θα ακολουθήσουμε και τα οποία θα μας δείξουν πως ακριβώς θα κινηθούμε από άποψη προγραμματισμού και συντονισμού, για να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία τόσο του τρέχοντος προγράμματος 2014-2020, όσο και του νέου προγράμματος 2021-2027.

Έχω την αίσθηση ότι με τον καλό συντονισμό, και με το πάνω από το τραπέζι διάλογο, που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν ήταν πραγματικότητα, θα μπορέσουμε να είμαστε υπεύθυνοι και δημιουργικοί και σε κάθε περίπτωση συνεπείς, απέναντι στη κοινωνία που μας έχει επιλέξει». Επιπλέον, ο περιφερειάρχης τόνισε, πως «η Περιφέρεια είναι ο χρηματοδότης των μεγάλων έργων που θα πάνε μπροστά τη Περιφέρεια και τον κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Όμως την ιεράρχηση την κάνει η κοινωνία και στην κοινωνία πιο κοντά είναι οι δήμαρχοι οι οποίοι αυτοί θα επιλέξουν μαζί με τη κοινωνία, μαζί με το δημοτικό τους συμβούλιο πως θα ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες της κάθε περιοχής. Στις υποδομές θα πρέπει να δουλέψουμε, στις υποδομές υστερούμε ως περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ως προς τις υποδομές “σπρώχνουμε” τις δημοτικές αρχές να είναι έτοιμες προς χρηματοδότηση».


Τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη συνόδευαν ο Ιωάννης Μάκκας διευθυντής γραφείου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Βαγγελάκος Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βαρβαρέσος Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κεκάτος Διονύσιος, η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Γιαννίτση Αλεξάνδρα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Ανυφαντής Πέτρος, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών και της υπηρεσίας περιβάλλοντος του Δήμου κ. Τσουραπάς Γεώργιος και ο κ. Κορδονούρης Γεώργιος.COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης
Στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης
https://4.bp.blogspot.com/-4uKi03D_6Lk/XcBp9mpsSqI/AAAAAAADx6o/BjE717QDAO8HdsLeA4bQw2zq4rZU-oYnwCLcBGAsYHQ/s640/farmakis5.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-4uKi03D_6Lk/XcBp9mpsSqI/AAAAAAADx6o/BjE717QDAO8HdsLeA4bQw2zq4rZU-oYnwCLcBGAsYHQ/s72-c/farmakis5.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_40.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_40.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy