-->

Το... "ψυχογράφημα" του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης!

*Γιάννης Λέντζας: Αντιμέτωπος με πλήθος προβλημάτων! *Ναμπίλ Μοράντ: Με ορκισμένους φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς! *Διονύσης Μ...


*Γιάννης Λέντζας: Αντιμέτωπος με πλήθος προβλημάτων!

*Ναμπίλ Μοράντ: Με ορκισμένους φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς!

*Διονύσης Μάλιαρης: Ανέσυρε κάποιους από την ... αφάνεια! 

Τα τελευταία χρόνια, αναμφισβήτητα, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, πρωταγωνιστεί στα τοπικά δρώμενα του νομού. Εξάλλου, είναι νωπές οι... παλινωδίες που έχουν σημειωθεί στον συγκεκριμένο δήμο, είτε με συμβούλους να αλληλοβρίζονται ["θεϊκός" ήταν ο τσακωμός για το χαλίκι μεταξύ δύο συμβούλων της ίδιας παράταξης πριν 1-2 χρόνια], είτε με ανεξαρτοποιήσεις συμβούλων που είχαν... ρυθμό πολυβόλου, είτε με άλλα γεγονότα που έμεναν στη θύμησή μας είτε με γέλια είτε με εύλογη απορία!

Το σίγουρο είναι πως τα γεγονότα αυτά είχαν καταστήσει το δήμο θέμα συζήτησης σε όλο το νομό και ιδιαίτερα σε αυτοδιοικητικούς που αδυνατούσαν να καταλάβουν το μυαλό το οποίο κάποιοι κουβάλαγαν!

Βέβαια, από τα παραπάνω -και όχι μόνο- γεγονότα έχει περάσει κάμποσος καιρός και σήμερα ο δήμος, με νέα δημοτική αρχή, προσπαθεί να ισορροπήσει και να βρει τη θέση που του αρμόζει στον ηλειακό χάρτη. Κάτι που όμως δεν φαντάζει και ιδιαίτερα εύκολο διότι οι παλινωδίες του παρελθόντος άρχισαν σήμερα να δείχνουν τα αποτελέσματά τους...

Η πρόσφατη αναφορά του δημάρχου Γιάννη Λέντζα, περί του ότι ο δήμος είναι 2 εκατομμύρια μέσα δείχνουν μια τραγικότητα, η οποία εμπεριέχεται -έστω και με χιουμοριστικό τρόπο- σε μια παλαιότερη δήλωσή του: "Ο δήμος δεν έχει λεφτά ν' αγοράσει μαντήλι για να κλάψει".

Να σημειωθεί πάντως ότι ο ίδιος δεν άφησε υπονοούμενο για οικονομικό σκάνδαλο γι' αυτό και δεν έδωσε απάντηση στον πρώην δήμαρχο, Ναμπίλ Μοράντ, όταν ο τελευταίος, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τον ρώτησε αν εννοεί κάτι τέτοιο.

Από την άλλη όμως, ο ίδιος ο Γιάννης Λέντζας έχει δεσμευτεί για ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης τα οικονομικά του δήμου -δίνοντας την εντύπωση πως "θα πέσουν κορμιά". Αυτό το δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα επίσης με δέσμευση του ίδιου [το οποίο διακαώς επιθυμεί και ο Ναμπίλ Μοράντ] θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο, παρουσιάζοντας όλη την οικονομική εικόνα του δήμου η οποία, βάση δηλώσεων, φαίνεται τραγική.

Με την ανάληψη του δήμου, πριν από δύο μήνες, από την παράταξη "Νέα Πορεία" και τον Γιάννη Λέντζα, έχει ξεκινήσει ένας αγώνας βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Αυτή άλλωστε ήταν και η βασική δέσμευση του νυν δημάρχου, την οποία προσπαθεί να υλοποιήσει, μαζί με τους συνεργάτες του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι όμως μια δύσκολη προσπάθεια. Τα πεπαλαιωμένα μηχανήματα και η έλλειψη προσωπικού δεν βοηθούν, παρά ταύτα γίνεται μια σημαντική προσπάθεια που πρέπει να έχει συνέχεια. Τα προβλήματα όμως είναι πολλά και μια προσπάθεια για να δείξει τα αποτελέσματά της θα πάρει αρκετό καιρό.

Στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη είναι σαφέστατα και η ύδρευση. Δυστυχώς, το νερό στο δήμο είναι ακατάλληλο και σε όλα τα προβλήματα συμπεριλαμβάνονται και οι περιοχές όπου εν έτη 2019 έχουν... αμιαντοσωλήνες!

Η λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα, αλλά υπάρχουν κι άλλα "μικρότερα" που απαιτούν την άμεση λύση τους. Λύσεις όμως που για να δοθούν χρειάζονται χρήματα -χρήματα που ο δήμος φαίνεται να μη διαθέτει. Πάντως η προσπάθεια που γίνεται από την δημοτική αρχή φαίνεται πως έχει την πίστωση χρόνου από τους δημότες, να δείξει τα αποτελέσματά της, οπότε και κάποιο λάθος να γίνει δεν πρόκειται να αποδοθεί αρνητικά.

Ο Γ. Λέντζας έχει δεσμευτεί, όπως προαναφέραμε, πρώτα να διορθωθεί η καθημερινότητα του πολίτη και μετά τα μεγάλα έργα. Αυτή την εντολή έχουν πάρει και οι συνεργάτες του και όποιος δεν την τηρήσει ή ακολουθήσει προσωπικές επιλογές, θα δει τη πόρτα της εξόδου. Για τον δήμαρχο κανείς δεν είναι σίγουρος σε θέση, εάν δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της θέσης που κατέχει. Ο ίδιος μάλιστα έχει επιλέξει και μια τελείως διαφορετική τακτική από τους προκάτοχούς του. Σε καθημερινή βάση είναι από πολύ πρωί μέχρι πολύ αργά στο δημαρχείο, επισκέπτεται όλα τα γραφεία για να διαπιστώσει εάν όλοι εργάζονται βάση των αρμοδιοτήτων που έχουν, ενώ καθημερινά συνεχίζει -όπως έκανε και προεκλογικά- να έρχεται σε επαφή με δημότες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και να συζητάει μαζί τους τα προβλήματα που υπάρχουν στις περιοχές τους. Σίγουρα αυτό τον κάνει περισσότερο δημοφιλή και αγαπητό.

Μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και που θα αντιμετωπίσει υπάρχει ένα "αγκάθι": Η αντιπαλότητα των δημοτικών διαμερισμάτων. 
Ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης αποτελείται από 4 δημοτικές ενότητες όπου η μία "εχθρεύεται" την άλλη. Κι αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται ιδιαίτερα έντονα στον συγκεκριμένο δήμο όπου το πνεύμα της ενότητας και της συνεργασίας και των 4 διαμερισμάτων απλά δεν υπάρχει κι αυτό φαίνεται πως αποτελεί αιτία πολλών προβλημάτων. Η απουσία της κουλτούρας ενός κοινού δήμου φαίνεται να απουσιάζει και δυστυχώς οι... παρασκηνιακές ενέργειες κάποιων εντείνουν το πρόβλημα!
 
Ένα ακόμη "αγκάθι" είναι ο Σύνδεσμος Ηρακλής. Τα όσα προηγήθηκαν με τον δήμαρχο Πηνειού, συνεπικουρούμενου και από μερίδα της αντιπολίτευσης του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, έχει οδηγήσει την κατάσταση σε οριακό σημείο. Πλέον κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και η συμβίωση αποτελεί μείζων θέμα.
Από κει και πέρα, όποιος γνωρίζει καλά τον Λέντζα, θα ξέρει ότι σε πολλές περιπτώσεις ακολουθεί το δόγμα του Μ. Αλεξάνδρου: "Ότι δεν λύνεται κόβεται". Έτσι, δεν θα φανεί περίεργο εάν ο δήμαρχος πάρει την απόφαση [κι εφόσον το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο] να διαλύσει την ... κοινή σύμπραξη και να προχωρήσει στη δημιουργία αυτόνομου Συνδέσμου. Ήδη υπάρχουν φωνές οι οποίες τον προτρέπουν να το κάνει και ίσως κάτι τέτοιο να επιθυμεί και η πλευρά του δήμου Πηνειού.

Το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει σύντομα και οι εξελίξεις θα τρέξουν με αφορμή την εκλογή νέου μέλους στον Σύνδεσμο Ηρακλής. Πάντως ο Γ. Λέντζας με ψυχραιμία και με την ευφυία που τον διακρίνει παρατηρεί τα τεκταινόμενα και ποτέ δεν βιάζεται να πάρει βιαστικές αποφάσεις, εάν πρώτα δεν μετρήσει καλά όλα τα δεδομένα.
Να θυμίσουμε και μια πρόσφατη δήλωσή του στο δημοτικό συμβούλιο: "Θα διαλύσω οποιαδήποτε φιλία αν αυτή είναι εις βάρος του δήμου μας". Μια δήλωση που έχει πολλούς αποδέκτες εντός κι εκτός τειχών!!!

Ο καθένας έχει την άποψή του για την δημαρχιακή θητεία του Ναμπίλ Μοράντ, μια άποψη που φυσικά εκφράστηκε με την ψήφο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Μιλάμε για έναν δήμαρχο που κατάφερε να έχει [πολιτικά] ορκισμένους φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς!

Ο κος Μοράντ διένυσε μια πραγματικά δύσκολη 5ετή θητεία, προσπαθώντας να συμμαζέψει τα οικονομικά του δήμου και να υλοποιήσει κάποια σημαντικά έργα. Το δυστύχημα για τον ίδιο, που προφανώς του κόστισε στις δημοτικές εκλογές, ήταν να αλλάξει ο νόμος περί δημοπρατήσεων και μόνο προς το τέλος της θητείας του μπόρεσε να δημοπρατήσει κάποια σημαντικά έργα, που όμως δεν "πέρασαν" στο κόσμο.

Μη ξεχνάμε, επίσης, ότι από τον πρώτο χρόνο της θητείας του βρέθηκε αντιμέτωπος με... απανωτές ανεξαρτοποιήσεις συμβούλων του, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος της θητείας του.
Ακόμη, να θυμηθούμε ότι είχε να αντιμετωπίσει και μια "δύσκολη" παράταξη όπου στην επιφάνεια υπήρχαν οι προσωπικές, πολιτικές βλέψεις αρκετών -κάποιων εκ των οποίων "επιβίωσαν" σήμερα ενώ κάποιοι άλλοι απλά "εξαφανίστηκαν" από τον αυτοδιοικητικό χάρτη του δήμου, ελέω της ψήφου των πολιτών που είναι ο κυριότερος και απόλυτος κριτής όλων. [Τους δίνεται πάντως η ευκαιρία να κάνουν τώρα την αυτοκριτική τους].

Από κει και πέρα, σήμερα ως επικεφαλής της "Συμφωνίας Πολιτών", η οποία βρίσκεται στην αντιπολίτευση, με τη στάση του θέλει να ελέγχει την δημοτική αρχή, ενώ δεν έχει αρνηθεί και την βοήθειά του, όπως πρόσφατα με το δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας που, ως γνωστό, υπέστη ζημιές από τους σεισμούς. Ο ίδιος παρευρίσκεται σε όλα τα δημοτικά συμβούλια ακολουθώντας αυτό που τον χαρακτήριζε και ως δήμαρχο: Η ευγένειά του. Ο Ναμπίλ πάντα ακούει με προσοχή τους συναδέλφους του, δεν διακόπτει κανέναν και βέβαια ζητάει τον λόγο για να απαντήσει όταν ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να το κάνει.

Η εμπειρία του Ναμπίλ Μοράντ ως δήμαρχος του δήμου, αλλά και η πολύχρονη εμπειρία του γενικότερα στην αυτοδιοικητική και στη τοπική ζωή του δήμου, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στον βασικό στόχο ο οποίος παραμένει [υποθέτουμε] στο μυαλό όλων: Σε μια μεγαλύτερη και καλύτερη αναπτυξιακή πορεία του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Προφανώς, με τη στάση του δείχνει ότι θέλει να ξαναδιεκδικήσει τον δήμο σε τέσσερα χρόνια και δεν θα φανεί περίεργο εάν οδηγηθεί σε μια αναδιοργάνωση της "Συμφωνίας Πολιτών"!

Ο Διονύσης Μάλιαρης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Δημιούργησε την παράταξη "Δύναμη Ευθύνης", προσπάθησε πολύ να κερδίσει στις εκλογές και λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης βρέθηκε σε... αργία, λόγω της γνωστής υπόθεσης!

Σε όλα αυτά βάλτε και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα στη παράταξή του, όπου οδήγησαν στη διαγραφή των Βατσή και Κόλλια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε μια διαρκή κίνηση.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο κος Μάλιαρης δεν είναι διατεθειμένος να διαλύσει την παράταξη ή να επιτρέψει σε κάποιους να κάνουν τα δικά τους πολιτικά "παιχνίδια" σε βάρος του ιδίου και της "Δύναμης Ευθύνης", τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι θα πρέπει να τον ευγνωμονούν, αφού κατάφερε να τους... ανασύρει από την αφάνεια!

Ο Διονύσης Μάλιαρης, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και γνωρίζει ότι οι βιαστικές κινήσεις ποτέ δεν έχουν καλό αποτέλεσμα. Επίσης, αν και το "ένα μάτι" το έχει στραμμένο στο Εφετείο που θα γίνει τέλος Ιανουαρίου 2020, το άλλο είναι στραμμένο στον δήμο παρακολουθώντας τις ενέργειες της δημοτικής αρχής. Και μπορεί να βρίσκεται εκτός δημοτικών συμβουλίων, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα παρεμβαίνει εάν το κρίνει σκόπιμο.

Να σημειωθεί και κάτι ακόμη: Ένας επιχειρηματίας για να είναι επιτυχημένος θα πρέπει να χαρακτηρίζεται και από διορατικότητα. Αυτή η διορατικότητα του Δ. Μάλιαρη ήταν η αιτία που δεν πήγε στο κάλεσμα του δημάρχου Πηνειού, αφού διέβλεπε τις προθέσεις του και προφανώς δικαιώθηκε. Εξάλλου, τη λειτουργία και το ... πνεύμα που επικρατεί στον Σύνδεσμο Ηρακλής το γνωρίζει πολύ καλά, αφού υπήρξε επί μακρόν πρόεδρός του!

*Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης απαρτίζεται από ακόμη δύο παρατάξεις. Αυτή του Οδυσσέα Μανιά και του Γιώργου Παναγιωτόπουλου. Θέλουν χρόνο όμως για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα! 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Το... "ψυχογράφημα" του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης!
Το... "ψυχογράφημα" του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqrLSXcMGDw0b48wRqVAb7Ta9mU2ccYBb2Jq-H1mFvFjXh1664zinhkyTx_HAfXX426oJsFxY7ByeApgvLNUW562pjFKiND0fk9-7tWqL7Kb2xOOieZczvwUNfCbIKN5imh8ySbIKUEdA/s640/%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%25A7%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F+%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%2592%25CE%2599%25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A3-%25CE%259A%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqrLSXcMGDw0b48wRqVAb7Ta9mU2ccYBb2Jq-H1mFvFjXh1664zinhkyTx_HAfXX426oJsFxY7ByeApgvLNUW562pjFKiND0fk9-7tWqL7Kb2xOOieZczvwUNfCbIKN5imh8ySbIKUEdA/s72-c/%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%25A7%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F+%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%2592%25CE%2599%25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A3-%25CE%259A%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_60.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_60.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy