-->

Νέα διοίκηση ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας: Πρόεδρος ο Γιάννης Λυμπέρης – Αντιπρόεδρος ο Σάκης Μπαλιούκος

Απουσίαζαν οι δημοτικές αρχές Πύργου & Πηνειού – Καθολική στήριξη Λυμπέρη από τους 5 δημάρχους – «Βολές» για στάση Αντωνακόπουλου –...


Απουσίαζαν οι δημοτικές αρχές Πύργου & Πηνειού – Καθολική στήριξη Λυμπέρη από τους 5 δημάρχους – «Βολές» για στάση Αντωνακόπουλου – «Μην χαθεί το στοίχημα της διαχείρισης»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η προγραμματισμένη διαδικασία εκλογής της νέας διοίκησης του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας. Ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης εξελέγη ομόφωνα νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας, κατά την χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Φορέα, όπως ομόφωνα στη θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Σάκης Μπαλιούκος. Από την συνεδρίαση και την διαδικασία της ψηφοφορίας έλειπαν οι δημοτικές αρχές Πύργου και Πηνειού, ωστόσο η ψηφοφορία διεξήχθη κανονικά με οριακή πλειοψηφία (9- 17 μέλη).

Ενώ είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τηλεφώνησε αρχικά στον κ. Μπαλιούκο και στη συνέχεια στον κ. Λυμπέρη. Ο κ. Μπαλιούκος ενημέρωσε ότι ο κ. Αντωνακόπουλος του μίλησε περί προσβολής οποιασδήποτε απόφασης εκλογής του νέου Δ.Σ του Φορέα, με τον δήμαρχο να προσθέτει στα όσα μετέφερε ο κ. Μπαλιούκος ότι έγινε προσπάθεια από τον κ. Αντωνακόπουλο να βγουν άκυρες οι όποιες αποφάσεις λόγω ποσόστωσης, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν γυναίκες στον Φορέα.

Ο δήμαρχος Ήλιδας επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο ως κώλυμα δεν υφίσταται, σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχε και με την νομοθεσία, αφού υπάρχει εξαίρεση όταν υπάρχουν αιρετά μέλη σε συνδέσμους και συλλόγους.

Δυσφορία για τις απουσίες…

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Λυμπέρη – Αντωνακόπουλου έγινε έντονος διάλογος, με τον κ. Λυμπέρη να του λέει ότι θα έπρεπε να είχε παραστεί και συμμετάσχει στην συνεδρίαση και την ψηφοφορία, κατηγορώντας τον ότι με την στάση του μόνο προβλήματα μπορεί να προκληθούν στην πορεία του έργου του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά. Πιο πριν στον κ. Λυμπέρη είχε τηλεφωνήσει ο αναπληρωτής δημάρχου Πηνειού Πάνος Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος του εξήγησε ότι απουσιάζει γιατί έτυχε έκτακτο οικογενειακό πρόβλημα και θα έπρεπε να είναι εκτός νομού. Στο «τραπέζι», πάντως, κατατέθηκε και η έγγραφη παραίτηση από μέλος του ΦΟΔΣΑ του νυν αντιδημάρχου Πύργου Γιάννη Αργυρόπουλου, που ήταν μέλος στην προηγούμενη, πλέον, διοίκηση.

«Όλες οι συμβάσεις αναθέτουν στον δήμο Αμαλιάδας» 

Κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Ήλιδας και νέος πλέον πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Λυμπέρης αναφέρθηκε στο ιστορικό των προσπαθειών για την οριστική λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων, με τον τότε δήμο Αμαλιάδας να πρωτοστατεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει πρεμούρα να γίνει πρόεδρος του Φορέα. «Καταφέραμε με αίμα να πάμε να λύσουμε το πρόβλημα. Αυτά που διαβάσατε στις εφημερίδες με τον δικηγόρο που τον συνοδεύει, ο οποίος ήταν κατήγορος μου στα δικαστήρια, είναι ανακριβή.

Με δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι ο χώρος ανήκει στην τοπική κοινότητα Αμαλιάδας. Έχω όλες τις συμβάσεις που αναθέτουν στον δήμο Αμαλιάδας και στη συνέχεια Ήλιδας, γιατί ο σκουπιδότοπος είναι πάνω από το νοσοκομείο και επειδή ότι αστοχήσει από αυτό, ότι ρύπανση υπάρξει θα έρθει στην Αμαλιάδα. Ηθικά και περιβαλλοντικά, ο οφείλει ο δήμος Ήλιδας να ελέγχει. Έχουμε την φθηνότερη τιμή. Οποιαδήποτε μείωση στους αναγραφόμενους τόνους και άρα όποια τροποποίηση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας αυτομάτως ισχύει. Δηλαδή, τι αλλαγή να γίνει; Στο ήδη τροποποιημένο; Όλα αυτά, ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις…», είπε ο κ. Λυμπέρης και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Να πάμε με ομόνοια. Είναι ανεύθυνα αυτά που κάνει ο κ. Αντωνακόπουλος…».

Ομόθυμη στήριξη Λυμπέρη από τους δημάρχους 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και νέος αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σάκης Μπαλιούκος. Ο κ. Μπαλιούκος αναφέρθηκε στις προσπάθειες Λυμπέρη και του ιδίου για την χωροθέτηση για την διαχείριση των απορριμμάτων και τις δικαστικές «περιπέτειες» που είχαν, λέγοντας ότι κάποιος τότε μπήκε μπροστά, κι αυτός ήταν ο Γιάννης Λυμπέρης, αφήνοντας αιχμές για την τότε στάση της δημοτικής αρχής Πύργου.

«Κάποιος μπήκε μπροστά. Η πρωτεύουσα του νομού δεν έδινε περιοχή και είπε ότι δεν συμμετέχει. Ο Λυμπέρης και ο δήμος Αμαλιάδας έπαιξαν τον ρόλο της πρωτεύουσας. Έχω δεσμευτεί από τότε ότι ο δήμος που θα δεχτεί στα διοικητικά του όρια τα σκουπίδια, θα είναι και ο μόνιμος πρόεδρος. Και θα σταθώ δίπλα στην Αμαλιάδα. Ο δήμος Αμαλιάδας έκανε πράγματα. Γιατί να απολογούμαστε; Ποιος ασκεί τον διοικητικό έλεγχο; Ποιος βάζει την τεχνική υπηρεσία; Η Αμαλιάδα. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα πυροτεχνήματα…», επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος τόνισε ότι έρχεται από έναν μικρό δήμο, που ανήκει σε έναν μικρό νομό με πολλά προβλήματα και άρα απαιτείται να υπάρχει κάποιος για να τα διαχειριστεί, μιλώντας για ανάγκη ενότητας: «Η κοινωνία δεν θέλει να στηριχτεί στις φιλοδοξίες του καθένα. Στηρίζω καθαρά τη θέση Λυμπέρη».

«Δεν πρέπει να υποκύψουμε…»

Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος μίλησε για τους κινδύνους για το ίδιο το έργο του εργοστασίου που ελλοχεύουν μέσα από αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λέγοντας ότι τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί πρωτόγνωρες συμπεριφορές: «Αισθάνομαι ότι δεν με σέβεται κανένας. Συρόμαστε στην Αθήνα για την Ολυμπία Οδό, να πάμε δηλαδή 30 άνθρωποι και να ξευτιλιστούμε. «Θα μετρηθούμε λέει όσοι πάμε ή δεν πάμε στην εκδήλωση της Δευτέρας». Απειλούμαστε. Δεν πρέπει να υποκύψουμε. Είναι πόσο αποδέχεται κάποιος αυτόν τον «εκβιασμό». Δεν είναι κανένας ενάντια στον Πύργο.

Με κάποιον τρόπο, με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές του Πύργου τα βρίσκαμε και για το ποιος πρέπει να διαχειρίζεται το εργοστάσιο. Να δώσουμε και τα «κλειδιά» του δήμου μας στην πρωτεύουσα…», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας. «Για το καλό του νομού» Ότι θα ήθελε να βρίσκονται όλες οι δημοτικές αρχές της Ηλείας, είπε ξεκινώντας ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ότι ο δήμος που διαχειρίζεται το πρόβλημα των απορριμμάτων θα πρέπει να είναι αυτός που θα πρέπει να έχει αναλάβει και την όλη διαδικασία. «Να σταματήσουμε τα μεγαλεπήβολα και να πάμε αγαπημένοι για το καλό του νομού. Δεν είναι καλό να είμαστε εδώ οι 9 από τους 17», ανέφερε.

Λίγο πριν την ψηφοφορία, ο κ. Λυμπέρης έκανε κάλεσμα και στους άλλους δύο δήμους που δεν παρέστησαν να συνταχθούν στην κοινή προσπάθεια για την επίλυση των κοινών προβλημάτων: «Εύχομαι να πάμε όλοι μαζί», κατέληξε. Εκτός από πρόεδρος και αντιπρόεδρος, εξελέγη και η εκτελεστική επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν οι Λυμπέρης, Μπαλιούκος, Λέντζας, Γεωργιόπουλος και Αλεξανδρόπουλος, και οι Παναγιώτης Βαγγελάκος από τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Γιάννης Δάγκαρης από τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, με αναπληρωματικά μέλη τους Βαγγέλη Χριστοφόρου και Γιώργο Μπακέλα από τον δήμο Ήλιδας.

Δήλωση νέου πρόεδρου ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας Γ. Λυμπέρη:

«Υπήρχε η απαραίτητη απαρτία, τηρήθηκαν οι διαδικασίες, τελείωσε. Μια κουβέντα έχω να πω: ότι είναι μακρύ το οδοιπορικό και μου έλαχε εμένα και του δήμαρχου του Σάκη Μπαλιούκου να το έχουμε περπατήσει από την αρχή. Με πολλούς σκοπέλους, με πολλές δυσκολίες και με πολύ κόστος. Καθίσαμε δεκάδες φορές στα δικαστήρια λόγω των απορριμμάτων. Δεν επρόκειτο, ούτε πρόκειται κανείς τώρα στο τέλος του οδοιπορικού να καταστρέψει αυτή την κατάσταση και να καταδικάσει το νομό.

Εγώ είμαι βέβαιος πως θα σκεφτούν ψυχραιμότερα όσοι σκέφτηκαν με επιπολαιότητα το λιγότερο, αυτό το διάστημα, αυτό το μήνα και πάλι όλοι μαζί θα λύσουμε, θα φέρουμε εις πέρας όλο αυτό το θέμα μέχρι το καλοκαίρι και θα προχωρήσουμε ενωμένοι για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων του τόπου μας».

Δήλωση νέου αντιπροέδρου ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας Σ. Μπαλιούκου:

«Τελείωσε η διαδικασία, αν και βέβαια μας αφήνει μια πικρή γεύση γιατί δεν είμαστε και οι 7 δήμοι εδώ για να λύσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ηλείας που ταλάνισε κυρίως την πρωτεύουσα του νομού μας, αλλά και την Αρχ. Ολυμπία τα τελευταία χρόνια. Είμαστε στην τελευταία φάση και οφείλαμε σήμερα και θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους νέους δημάρχους που ήταν σήμερα εδώ να συνεχίσουν την προσπάθεια όσων την είχαν ξεκινήσει από παλιά.

Ήταν ένας αγώνας δύσκολος, ο Γιάννης Λυμπέρης τον έζησε περισσότερο από εμένα, ήταν μέσα στην «καρδιά» του προβλήματος και επαναλαμβάνω αυτό που είπα και στην ορκωμοσία την ημέρα εκείνη: ότι διαχρονικά θα είμαι υπέρ αυτής της μεγαλύτερης επένδυσης που γίνεται αυτή τη στιγμή στο νομό μας και θα είμαι με τον δήμο εκείνο στα όρια του οποίου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις. Δεν μας παίρνει να παίξουμε με αυτά τα ζητήματα. Και κυρίως την πρωτεύουσα του νομού που πέρασε από δυσκολίες πολλών ετών και συνεχίζονται τα προβλήματα της.

Είμαστε ικανοποιημένοι που φέραμε σε πέρας αυτή τη διαδικασία τη σημερινή, που είχε μέσα της και πολλά παιχνίδια, τα οποία δεν πρέπουν σε αιρετούς, δεν πρέπουν σε αυτό το κρίσιμο και μεγάλο πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί το νομό μας. Γιατί ανοίγονται άλλα θέματα, τεράστια που έχουν σχέση με τον αυτοκινητόδρομο και με όλα τα ζητήματα, τα οποία τα έχουμε πολεμήσει ανεπιτυχώς τα προηγούμενα χρόνια και οφείλουμε πλέον να είμαστε ενωμένοι. Εκτιμώ ότι θα υπάρξει σύνεση και σε αυτό το τραπέζι θα βρεθούμε πάλι και οι επτά. Απλά ήταν μια κακή στιγμή».

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νέα διοίκηση ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας: Πρόεδρος ο Γιάννης Λυμπέρης – Αντιπρόεδρος ο Σάκης Μπαλιούκος
Νέα διοίκηση ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας: Πρόεδρος ο Γιάννης Λυμπέρης – Αντιπρόεδρος ο Σάκης Μπαλιούκος
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNV269vNV6Mkta4ZkFRB_Y1xaP7MGDrowhUiCCNDZkR3luHe1jDjS2BywdX6GIEjDBO5ZMx3d9EEvEI-9HYDUzYBmTSzJoIKqXMdd6dkTdKUt2g1YvM2AMytW9xHKFd9mQip_1bhDIK2k/s640/%25CE%259B%25CE%25A5%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%2597%25CE%25A3+%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591%25CE%259D%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNV269vNV6Mkta4ZkFRB_Y1xaP7MGDrowhUiCCNDZkR3luHe1jDjS2BywdX6GIEjDBO5ZMx3d9EEvEI-9HYDUzYBmTSzJoIKqXMdd6dkTdKUt2g1YvM2AMytW9xHKFd9mQip_1bhDIK2k/s72-c/%25CE%259B%25CE%25A5%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%2597%25CE%25A3+%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591%25CE%259D%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_99.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2019/11/blog-post_99.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy