-->

Γιάννης Λέντζας: "Να καταλάβουν ότι για 4 χρόνια δημοτική αρχή είναι η «Νέα Πορεία»"

Καταιγιστικός ο Γιάννης Λέντζας απάντησε με έγγραφα! «Το γαρ της θλίψης γεννά παραφροσύνη».  «Ο κος Ναμπίλ με τα 2,5 εκ που έλεγε ό...


Καταιγιστικός ο Γιάννης Λέντζας
απάντησε με έγγραφα!

«Το γαρ της θλίψης γεννά παραφροσύνη». 

«Ο κος Ναμπίλ με τα 2,5 εκ που έλεγε ότι άφησε, ας μου αγοράσει ένα μαντήλι και μου φτάνει. Γιατί για σκούπα δεν έχουμε…» 

«Που ακούστηκε αντιπολίτευση του δήμου μας να συμπράττει με γειτονικό δήμο ενάντια στον δήμο μας;» 

"Όποιος θέλει, να μου απαντήσει 
επί των εγγράφων και των αναγραφομένων" 

Δεχόμενος πληθώρα ερωτήσεων απ’ όλους τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας προχώρησε σήμερα το πρωί στη πρώτη του μεγάλη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, 5 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Ο δήμαρχος ήταν καταιγιστικός κατά των Μοράντ, Μάλιαρη, παρουσιάζοντας πλήθος εγγράφων για να αντικρούσει όσα κατά καιρούς έχουν πει. 

Πλήρως διαβασμένος κι ενημερωμένος για όλα τα θέματα του δήμου όσο και του Λιμενικού Ταμείου έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις, αφήνοντας εκτεθειμένους τους προαναφερόμενους επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων! 

«Να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στη πρόσκληση. Περίπου κλείνουμε 5 μήνες στη διακυβέρνηση του δήμου. Από κει και πέρα, επειδή πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι δημότες τα πεπραγμένα και τι μέλει γενέσθαι, γατί μέχρι τώρα έχουν μια ενημέρωση που είναι εν ήδη χαρτοπόλεμου και περισσότερο είναι από την αντιπολίτευση η οποία κατακρίνει διάφορα πράγματα.

Σας κάλεσα λοιπόν εδώ σαν εκφραστές και σαν 3η εξουσία να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που θα είναι καίριες και αφορούν τους πολίτες, αλλά πάνω απ’ όλα θα μιλήσουμε με αποδείξεις, με χαρτιά συγκεκριμένα και όχι με λόγια του αέρα. Είμαι έτοιμος να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας που αφορούν όλο το φάσμα του δήμου μας».

Τα 2,5 εκ. ευρώ του κου Ναμπίλ είναι δεσμευμένα...

Αποθεματικό ταμείου δήμου 

«Η αλήθεια αποδείχτηκε πριν λίγες ημέρες στο δημοτικό συμβούλιο [σ.σ. εννοεί στη συζήτηση του προϋπολογισμού 2020, διαβάστε εδώ…], όπου τέθηκε το θέμα αυτό. Η ανάγνωση που κάνει ο κος Ναμπίλ και πιστεύω ηθελημένα είναι αυτό που λέει και περνάει στον απλό κόσμο, ότι μας άφησε 2.5 εκ. και με τακτοποιημένες όλες τις υποχρεώσεις.

Όπως παραδέχτηκε και προς τιμή του, τα 2.5 εκ. είναι δεσμευμένα, δηλαδή δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, είναι για να πληρώσουμε υποχρεώσεις. Στην πραγματικότητα το ταμειακό υπόλοιπο ήταν περίπου 200 χιλιάδες μείον. Χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε και διάφορες οφειλές που έχει ο δήμος από μελέτες που έχουν γίνει, από δικαστικές προσφυγές. Ακριβή ποσό, του κατά πόσο είναι ο δήμος μέσα, θα ξέρουμε όταν θα τελειώσουν οι εκθέσεις των ορκωτών του 2018-’19 και του 2017, διότι όπως γνωρίζετε ακόμη δεν έχουν κλείσει οι ισολογισμοί του ’17.

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πολλά πράγματα. 
Παραδέχτηκε ο ίδιος ο κος Ναμπίλ ότι τα 2.5 εκ. ήταν λόγια και προφανώς, επειδή είπε και για μαντήλια, ας έρθει να μου αγοράσει ένα. Εμένα μου αρκεί, γιατί για σκούπα δεν έχουμε.

Όσο αφορά τα έργα κι εκεί είναι μια ομιχλώδης κατάσταση διότι παρουσιάζονται έργα και πολύ φοβάμαι ότι και μετά το τέλος και της δικής μας θητείας πάλι έργα θα γίνουν και πάλι θα βγαίνουν και θα λένε ότι είναι δικά τους».

5 χρόνια που ήταν στο δήμο τα θέματα τα είδαν ή πολύ επιδερμικά ή πέρασαν και δεν ακούμπησαν...

Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης 

Ο κος Μάλιαρης όπως και ο κος Ναμπίλ, επειδή βγήκαν και κάποιοι συνεργάτες του κου Ναμπίλ, μάλλον είναι αδαής. Δείχνουν ότι 5 χρόνια που ήταν στο δήμο ή πολύ επιδερμικά ή πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Ο κος Μάλιαρης έπρεπε να σιωπά γιατί η μέχρι τώρα πράξη και τα έργα, όσο αφορά το λιμάνι Κυλλήνης, δείχνει πως καμία σχέση δεν είχαν με τα διεθνή κι Ευρωπαϊκά τεκταινόμενα που αφορούν τους λιμένες και ιδιαίτερα τα λιμάνια υποδοχής όπως είναι αυτό της Κυλλήνης.

Εγώ μια ερώτηση θα κάνω στον κο Μάλιαρη και προφανώς και στους συντάκτες των λόγων του: Γνωρίζει τι είναι το AIS PS, όπως και η κα Καραχάλιου που προέρχονται από την παράταξη του κου Ναμπίλ;

Ο κος Ναμπίλ τουλάχιστον θα έπρεπε να είχε βάλει ένα φρένο, για αυτά που δεν έκανε 5 χρόνια και όλη του η δημοτική παράταξη, επειδή ο κόσμος δεν είναι χαζός και γνωρίζει ότι όλοι μαζί συμπορεύονταν 4,5 χρόνια χέρι-χέρι.

Γνωρίζει τι είναι η Συνθήκη Σέγκεν;
Εντέχνως προσπαθούν να πουν ότι 180.000 ευρώ είναι για σεκιούριτι. Είναι όμως για πολλά πράγματα.

Γνωρίζει τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κος Ναμπίλ και ο κος Μάλιαρης, το 725/2004 και την 65/2005;
Γνωρίζει ένα ΦΕΚ το οποίο βγήκε το 2007 για ενίσχυση ασφάλειας πλοίων, λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων;
Γνωρίζουν τι είναι η αξιολόγηση ασφάλειας λιμενικής εγκατάστασης;

Προφανώς όχι.
Αν γίνει ένα ατύχημα σε μια λιμενική εγκατάσταση ποιος είναι υπεύθυνος;
Αυτή τη στιγμή το λιμάνι Κυλλήνης στερείται και προφανώς και οι Ναμπίλ, Μάλιαρης πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να πληρώνουμε και να ρωτήσετε και το λιμεναρχείο, πως σε ένα 3μηνο θα έρθει πρόστιμο της τάξης των 50-60 χιλιάδων εάν δεν προσχωρήσουμε σε σχετικές μελέτες και μετά από ένα ακόμη 3μηνο θα είναι κι ενισχυμένο κατά 50%. Δηλαδή σε ένα 6μηνο θα πληρώσουμε περίπου 150.000. Αλλά αυτά προφανώς γι’ αυτούς είναι πολύ ψιλά γράμματα.

Πάνω από 150.000 [γι’ αυτό σας είπα ότι πέρασαν και δεν ακούμπησαν] είναι διεθνής διαγωνισμός, οπότε είναι με ηλεκτρονικές προσφορές. Άρα και να θέλω εγώ να το δώσω κάπου, που δεν συμβαίνει βέβαια, απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Από κει και πέρα, αυτό το κόστος έχει βγει με βάση προδιαγραφών που υπάρχουν.
Μη ξεχνάτε ότι το λιμάνι Κυλλήνης είναι το 3ο σε εμπορική κίνηση, με 2,5 εκ. επισκέπτες προς και από τα νησιά.

Τι λοιπόν συμπεριλαμβάνουν οι 180.000; 
Είναι ο διορισμός του ΓΙΑΛΕ, ο διορισμός του αναπληρωτή του, η πρόληψη σε ανάθεση σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών για ασφάλεια-φύλαξη των κρίσιμων υποδομών λιμένα, περιπολίες, επάνδρωση του κέντρου ελέγχου ασφάλειας λιμενικής εγκατάστασης. Υπάρχουν σχέδια ασφάλειας λιμενικής εγκατάστασης τα οποία είναι εμπιστευτικά και δεν μπορούν να βγουν στον αέρα. Είναι κρατικά μυστικά.

Επίσης, στο ποσό περιλαμβάνονται φύλακες κεντρικής πύλης.
Αυτό που υπάρχει στο λιμάνι, όποιος θέλει μπαίνει ή πηγαίνει όπου θέλει, όποιος θέλει ψαρεύει κλπ, αν θέλουμε να μιλήσουμε για σύγχρονο λιμάνι, θα σταματήσουν.

Σε ότι αφορά κατασχεμένα ιστιοφόρα ο κος Λέντζας απάντησε ότι πρόκειται να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός για τον οποίο υπεύθυνοι είναι το λιμεναρχείο και το τελωνείο. 

Αν δεν με απατάει η μνήμη μου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ήδη έχει δοθεί το ένα από τα κατασχεθέντα με διαγωνισμό. Για τα υπόλοιπα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να γίνει ο διαγωνισμός γιατί μπλοκάρουν το χώρο.

Από την προηγούμενη δημοτική αρχή, [για να είμαστε δίκαιοι δεν θα πω ότι δεν έκανε πράγματα αλλά δε θα πω ότι έκανε και τα πάντα όπως τα παρουσιάζουν] υπάρχει ένα μάστερ πλαν το οποίο εκπόνησαν που προβλέπει και τους χώρους μαρίνας και προβλέπει κι άλλα πράγματα. Γι’ αυτό σας είπα ότι ο χώρος πρέπει να απελευθερωθεί για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε δικά μας πράγματα.

Προτεραιότητά μας η καθημερινότητα του πολίτη...

Για τα έργα 

Θεωρώ ότι πρώτο έργο μας, θα στενοχωρήσω τον κο Ναμπίλ και τον κο Μάλιαρη, είναι το δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας. Ένα σχολείο για το οποίο εάν δεν έτρεχε όλη η δημοτική αρχή, αν δεν πηγαίναμε στα σπίτια των διορισμένων συμβολαιογράφων και των τοπογραφικών αρχιτεκτόνων το σχολείο ακόμη δεν θα είχε πάρει έγκριση. Είναι ένα έργο μας που θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι οπότε τα παιδιά της Ανδραβίδας θα έχουν σχολείο και ο κοινωνικός ιστός της περιοχής να ομαλοποιηθεί. 

Υπάρχουν κι άλλα μικρά έργα που φαίνονται στην καθημερινότητα των πολιτών. Για παράδειγμα τα αντιπλημμυρικά έργα με τις διανοίξεις των γρανών κλπ για να μη πλημμυρίσουν οι περιοχές μας κι ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Επίσης υπάρχουν έργα που αφορούν στην πρόσβαση , σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ όπως ένα έργο στο Καπελέτο που χρόνιζε από το 2011 και άλλα.

Όμως πρέπει να γνωρίζετε πως μέχρι τις 31/12/2019 εφαρμόζαμε έναν προϋπολογισμό που δεν ήταν δικός μας αλλά της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Όπως είπα στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν μελέτες, υπάρχει των 150-200.000 ευρώ που θα αφορούν όλο το δήμο, θα αφορούν το, μεγάλο για μας στοίχημα, η ποσότητα και η ποιότητα του νερού, είναι ο ηλεκτροφωτισμός, είναι οι αναπλάσεις και είναι επίσης οι χωρικές ενότητες.

Όσο είναι δημοτική αρχή η «Νέα Πορεία» να είναι σίγουροι οι δημότες πως δεν θα ξεπουληθούν τα συμφέροντα του δήμου... 

Για την διένεξη με τον Δήμο Πηνειού – Σύνδεσμος Ηρακλής. 

Εμείς εφαρμόσαμε τη νομιμότητα. Κάποια στιγμή πρέπει οι γειτονικοί δήμοι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο με 300 συνδέσεις σε 25.000 συνδέσεις. Υπήρχε μια κατάσταση και μια συμφωνία την οποία δεν θέλησαν να τηρήσουν. Κι εκεί έχει μεγάλη ευθύνη η αντιπολίτευση του δήμου μας διότι που ακούστηκε αντιπολίτευση του δήμου να συμπράττει με γειτονικό δήμο ενάντια στον δήμο;

Είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε, να συμπράττει η αντιπολίτευση του δήμου μας με τον γειτονικό δήμο. Μέχρι και μηνυτήριες αναφορές έχουν καταθέσει ενάντια στον δήμο. 

Πιστεύω ότι η απάντηση στο πρώτο σκέλος ήρθε από την Αποκεντρωμένη. Προφανώς θα προσφύγουν στο 152 κι εκεί θα καταθέσουμε τις απόψεις μας. Αλλά υπάρχει και πλάνο Β’.

Όσο είναι δημοτική αρχή η «Νέα Πορεία» να είναι σίγουροι οι δημότες πως δεν θα ξεπουληθούν τα συμφέροντα του δήμου για προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους. Πάνω απ’ όλα υπάρχει το συμφέρον των δημοτών.

Πολύ φοβάμαι ότι η «Δύναμη Ευθύνης» έχει μετατραπεί σε παράγοντα αποσταθεροποίησης του δήμου και δύναμη ανευθυνότητας. 

Έχουμε κοιτάξει όλες τις προοπτικές να διαχειριζόμαστε μόνοι μας τον πλούτο του δήμου.
Ο Σύνδεσμος Ηρακλής ισχύει και δεν θα δεχθούμε για κανέναν λόγο, σε συνεργασία αντιπολίτευσης και γειτονικού δήμου, να απεμποληθούν τα δικαιώματά μας. Πρέπει να σεβαστεί ο γειτονικός δήμος την πλειοψηφία. Δεν μπορεί να κάνει συναλλαγές.

Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Ηρακλή αποτελείται από 3 μέλη που είναι του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και 2 από τον δήμο Πηνειού. Στη πρώτη ψηφοφορία ψηφίστηκε ο κος Δημόπουλος από την παράταξη Μοράντ. Για να είμαι ξεκάθαρος εμείς ως παράταξη το χρέος μας το κάναμε. Δύο μέλη της πλειοψηφίας μπήκαν. Ψηφίστηκε λοιπόν ο κος Δημόπουλος. Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει προς τιμή του παραιτήθηκε.

Έγινε δεύτερη ψηφοφορία. Ψηφίστηκε άτομο της παράταξης –τότε ήταν στην παράταξη- της «Δύναμης Ευθύνης». Ο κος Βατσής. Προφανώς του κου Μάλιαρη δεν άρεσε ο κος Βατσής και θεώρησε σκόπιμο να τον διαγράψει. Μέχρι εκείνη την ώρα, την ώρα της ψηφοφορίας, ήταν στέλεχος της παράταξης Μάλιαρη, μετά την διαγραφή του έγινε ανεξάρτητος.

Ο νόμος σαφώς ορίζει ότι εκπίπτει του αξιώματος από μέλος του δ.σ. του δημοτικού συμβουλίου [πρόεδρος, αντ/δρος, γραμματέας] ή της οικονομικής επιτροπής. Δεν αναφέρεται πουθενά στα νομικά πρόσωπα. Άρα δικαίως παρέμεινε ο κος Βατσής.

Ο κος Μάλιαρης με τον κο Μαρίνο θεώρησαν προφανώς γιατί ήθελαν να έχουν τον έλεγχο του συνδέσμου, ότι πρέπει να προβούν σε διάφορες ενέργειες. Αναφαίρετο δικαίωμά τους είναι, η δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα θα δείξουν το σωστό και το λάθος.

Σε ότι αφορά το μεγάλο έργο, εμείς δεν επιδιώκουμε στα λόγια να γίνει το έργο. Το θέλουμε και στη πράξη. Και θέλουμε να τελειώσει το έργο. Μας νοιάζει το έργο να ξεκινήσει και να μας παραδοθεί ολοκληρωμένο και όχι να μείνει στη μέση. Να μη γίνει όπως ο δρόμος Πατρών-Πύργου. Γι αυτό τον λόγο εξαντλούμε όλες εκείνες τις πιθανότητες ώστε να μπορέσουμε να έχουμε όλα τα εχέγγυα για να περατωθεί το έργο.

Είναι έργο πολύ σοβαρό, αφορά το 90% του δήμου μας οπότε δεν καταλαβαίνω την επιμονή του κου Μαρίνου να ηγηθεί του έργου και όπως τις συμφωνίες που έκανε με την παράταξη Ναμπίλ και με την παράταξη Μάλιαρη. Τους κάλεσε μάλιστα στη Γαστούνη και τους είπε «11 αυτός 16 εσείς, κοιτάξτε τι θα κάνετε»!

Δεν έχουν τολμήσει να απαντήσουν. 

Τα όρια και η υπομονή εξαντλούνται κάποια στιγμή. Δεν ξεχάσαμε τι έχει γίνει, προχωράμε. Αλλά μη ξύνουμε και το σπυρί. Και δεν είναι σπυρί είναι απόστημα.
Το έργο θέλουμε να γίνει και όχι να εξυπηρετήσουμε φίλους»

Για Γενικό Γραμματέα τον Δήμο 

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στα πλάνα μας τον ορισμό γενικού γραμματέα. Είναι θέμα που το κοιτάζουμε, όταν θα έχουμε μια σοβαρή και στιβαρή λύση θα μπορέσουμε να σας πούμε το όνομα».

Ήταν πρώτη φορά, που διανεμήθηκε κρέας...

Για την διανομή τροφίμων

«Στην πρώτη διανομή που κάναμε μόνο το ΣΔΟΕ δεν ήρθε. Ήρθε η διαχειριστική αρχή του υπουργείου, η διαχειριστική αρχή της περιφέρειας, έψαχναν τα πάντα. Ήταν πρώτη φορά, το λένε οι ωφελούμενοι όχι εγώ, που διανεμήθηκε κρέας. Διανεμήθηκαν τεράστιες ποσότητες.

Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι γινόταν πριν. Ομως ο δήμος είχε μπει στο κόκκινο και κινδύνευε να χαθεί το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, κινδύνευε ο δήμος να πληρώσει πρόστιμα. Αυτά δείχνουν ότι κάτι δε γινόταν σωστά. Απαντήσεις ούτε γι’ αυτό το θέμα έχω λάβει. Όπως δεν έχω λάβει απαντήσεις γιατί δεν είχαμε 5 χρόνια ασφάλεια στο λιμάνι. Έχω τα χαρτιά σε όσα λέω.

Επειδή θα ακολουθήσουν δελτία τύπου δεν θα απαντήσω.
Όποιος θέλει να μου απαντήσει επί των εγγράφων και των αναγραφομένων.

Να μας δείξει ο κος Μάλιαρης ένα έργο που έκανε στο Κοτύχι...

Κοτύχι 

28/3/2015. Παράδοση-παραλαβή από την κα Κατσάπη στον κο Μάλιαρη. 85.000 περίπου ενεργητικό.
Παράδοση-παραλαβή του κου Μάλιαρη στον κο Μίγκο: 3.000 ταμείο.
Παράδοση-παραλαβή της παράταξης Ναμπίλ στη δική μας: 87.000 παθητικό.

Από το 2015 έως το 2019 170.000 μέσα.
Να μου πει ένα έργο ο κος Μάλιαρης στο Κοτύχι. Να πάμε όλοι μαζί να μας το δείξει.

1/12/2018 που αφορά δώρο Χριστουγέννων και πρέπει να πληρωθούν στο τέλος Γενάρη επειδή όπως γνωρίζετε αποχώρησε 28 Φεβρουαρίου, 18.000. Άσχετα αν βεβαιώθηκαν στις 29/3 αλλά αυτά έπρεπε να υπάρχουν.

Υπάρχουν κι άλλα χαρτιά. Σας λέω ότι κάποια στιγμή πρέπει να μπούμε σε ουσιαστική αντιπολίτευση και όχι στην αντιπολίτευση της κλειδαρότρυπας, όχι στην αντιπολίτευση του λαϊκισμού, όχι στην αντιπολίτευση να λέω για να έχω.

Ολοι μιλάμε σε συγκεκριμένο χρόνο...

Για τον χρόνο στα δημοτικά συμβούλια 

Υπάρχει ένας κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Για να σας πω την αλήθεια, ο κος Μοράντ πρέπει να μιλάει πρώτος. Δεν μπορούν να μιλούν πρώτα οι δημοτικοί του σύμβουλοι και μετά εκείνος.

Μιλάμε όλοι συγκεκριμένο χρόνο. Όταν δεν κάνω σωστή διαχείριση χρόνου ευθύνομαι εγώ. Για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή ευθυνόμαστε πρώτα εμείς. Άρα τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα, γιατί τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να είναι ευέλικτα.

Με την προηγούμενη δημοτική αρχή ξεκινάγαμε στις 7.00 και φεύγαμε στις 1.00 τη νύχτα γιατί ο καθένας μας έβγαζε τον ψυχισμό του. Ο κόσμος που έρχεται να παρακολουθήσει θέλει να ακούει τοποθετήσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα. Δεν μπορούμε να συζητάμε για την Βάρδα κι εμβόλιμα να μπαίνει η Κυλλήνη. Συμφωνώ επί των συνθέσεων αλλά να υπάρχει καλή βούληση για τις συνθέσεις.
Για 4 χρόνια δημοτική αρχή είναι η «Νέα Πορεία» και δήμαρχος ο Γιάννης Λέντζας
Η αντιπολίτευση δεν πίστευε, της έπεσε βαρύ, ότι θα χάσει. Άλλαξαν τα πράγματα. Για 4 χρόνια δημοτική αρχή είναι η «Νέα Πορεία» και δήμαρχος ο Γιάννης Λέντζας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε μας λένε για παραβάσεις καθήκοντος και άλλα τέτοια. Να τους πληροφορήσω ότι και ο Λέντζας να φύγει πάλι από τη Νέα Πορεία θα είναι ο αντικαταστάτης. Δεν πάμε σε εκλογές, οπότε κάποια στιγμή ας καταλάβουν ότι είναι αντιπολίτευση. Και όσο νωρίτερα το καταλάβουν θα βοηθήσουν τον εαυτό τους και τον δήμο.

Δεν έχω πρόθεση καθημερινά να υπάρχουν αντεγκλήσεις.
Έρχονται στα δημοτικά συμβούλια μέλη της παράταξης Ναμπίλ και μας λένε ότι βγήκε η τάδε προκήρυξη. Είναι δυνατόν να μη το ξέρουμε εμείς και να το ξέρουν αυτοί; Ακόμη έμειναν ότι είναι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι;

Ας καταλάβουν ότι είναι αντιπολίτευση, όχι στείρα αλλά πραγματική. Ο λαός αποφάσισε και δεν μπορούν να το αλλάξουν. Ας κάνουν υπομονή 3 ½ χρόνια και αν μπορέσουν ας το αλλάξουν. Να σεβαστούν λοιπόν την ετυμηγορία των δημοτών.

«Το γαρ της θλίψης γεννά παραφροσύνη». 
Στην ιατρική και ιδιαίτερα στην ψυχιατρική λέγεται ότι η ήττα με τον καιρό ομαλοποιείται. Εδώ βλέπω ότι εντείνεται, άρα υπάρχει δομικό θέμα.

Πάνω απ’ όλα υπάρχει μόνο το συμφέρον του δήμου και κανένας δεν θα με λυγίσει.

Εχουμε πληρώσει το βαρύτιμο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές...

Για κινητοποίηση για Πατρών-Πύργου 

Υπάρχει ένα συμβούλιο αιρετών το οποίο εγώ συγκαλώ σαν Γ. Γραμματέας της ΠΕΔ. Αυτό το συμβούλιο αποφάσισε μια κινητοποίηση. Να σας πω ότι το διοικητικό κομμάτι με το οργανωτικό έχουν τεράστια διαφορά. Όλοι γνωρίζουμε την αναγκαιότητα του δρόμου γι αυτό και συμμετέχουμε. Γι αυτό και θα συμμετέχουν και οι υπόλοιποι δήμοι.

Από κει και πέρα δεν πιστεύω ότι υπάρχει δήμαρχος που δεν έχει τις ίδιες ανησυχίες με μας.
Εμείς σαν δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, το έχω πει πολλές φορές, έχουμε πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα σε θύματα. Γι αυτό εντείνουμε τις προσπάθειες και τις πιέσεις μας για να γίνει αυτός ο δρόμος.

Ο δρόμος, τα ΤΕΙ, το πανεπιστήμιο κ.α., δεν αποτελούν το εφαλτήριο για το ποιος θα γίνει ηλειάρχης. Όλοι μας πρέπει να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των δήμων μας, γι’ αυτό μας ψήφισε ο κόσμος. Δεν συμφωνώ με οποιαδήποτε αναβολή ή καθυστέρηση του έργου. Ο δρόμος πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα.

Αδιαφορώ πως θα γίνει και ποιος θα πάρει το έργο. Να γίνει θέλουμε.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιάννης Λέντζας: "Να καταλάβουν ότι για 4 χρόνια δημοτική αρχή είναι η «Νέα Πορεία»"
Γιάννης Λέντζας: "Να καταλάβουν ότι για 4 χρόνια δημοτική αρχή είναι η «Νέα Πορεία»"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqByo4cMywsQqehMBUDmI8ZVHaLlhfDJLnjkKyfJjPOAfQPrzV_R0Wgf5TQjtmZgXk2MbVUs0C2psZT4rJVqQ-YLLQ4gKtg-VpEO5c4uceGmN8L3yOPOHirMC1DMBHunwlQ5_7TRblQe8/s640/P1200280.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqByo4cMywsQqehMBUDmI8ZVHaLlhfDJLnjkKyfJjPOAfQPrzV_R0Wgf5TQjtmZgXk2MbVUs0C2psZT4rJVqQ-YLLQ4gKtg-VpEO5c4uceGmN8L3yOPOHirMC1DMBHunwlQ5_7TRblQe8/s72-c/P1200280.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/02/4_19.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/02/4_19.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy