-->

«Επιστρέφει» στην Αμαλιάδα, μετά από 5 χρόνια το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Οργανώνουν την εκδήλωση οι Δήμος Ήλιδας, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και ΕΒΕ Ηλείας «Επιστρέφει» στην Αμαλιάδα, μετά από 5 χρόνια το ΚΕΡΝΑΜ...


Οργανώνουν την εκδήλωση οι Δήμος Ήλιδας, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και ΕΒΕ Ηλείας «Επιστρέφει» στην Αμαλιάδα, μετά από 5 χρόνια το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Το τριήμερο 13-15 Μαρτίου 200 σεφ θα παρουσιάζουν γεύσεις από τον τόπο μας 

Η προώθηση των μοναδικών σε ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας και η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, είναι ο βασικός στόχος της επιστροφής του Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα Αμαλιάδα 2020 που θα πραγματοποιηθεί το τριμήμερο 13-15 Μαρτίου στο Κλειστό γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης. Το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα Αμαλιάδα 2020, κινούμενο στο δίπτυχο Ηλεία – Ελλάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, για το νομό μας και στο πλαίσιο της σωστής οργάνωσής του το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων μεταξύ των συνδιοργανωτών που είναι ο Δήμος Ήλιδας, η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ηλείας.

Όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνουν εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά την τοπική οικονομία, ανθρώπους και προϊόντα και αναδεικνύουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου, στοχεύοντας στην ανάδειξη της σύγχρονης φυσιογνωμίας του. Η προβολή και η αξιοποίηση της τοπικής και περιφερειακής γαστρονομικής κληρονομιάς της κάθε περιοχής αποτελεί το εργαλείο για την αποτελεσματική ανάδειξη των παραγωγικών πλεονεκτημάτων του αγροτικού τομέα της περιοχής μας και των αγαθών της τοπικής παραγωγής.

Γ. Λυμπέρης : «Ζητούμενο η αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα της Ηλείας»

Η συνάντηση της Δευτέρας, έγινε στη «σκιά» του τραγικού περιστατικού το βράδυ της Κυριακής όπου έχασαν τη ζωή τους, δυο συνάνθρωποί μας στο δρόμο – καρμανιόλα της Πατρών – Πύργου. Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης, αναφερόμενος στη τραγωδία που έπληξε τις δυο οικογένειες είπε : «Για άλλη μια φορά είμαστε συντετριμμένοι και είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε συλλυπητήρια σε οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους. Μετά το πρόσφατο τραγικό γεγονός με τους δυο καθηγητές, ακόμα δυο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο – καρμανιόλα της Πατρών – Πύργου.

Το χθεσινοβραδινό τραγικό γεγονός μας καθιστά όλους υπεύθυνους να παλέψουμε με κυρίαρχο στόχο να προστατευθεί η ζωή του καθενός μας και εντός του συγκεκριμένου πλαισίου θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας ώστε εντός αυτής της τετραετίας να έχει κατασκευαστεί ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος που δικαιούται ο νομό μας».

Σε ότι αφορά το Φεστιβάλ που μετά από 5 χρόνια επιστρέφει στην πόλη, ο Δήμαρχος ανέφερε : «Το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ είναι μια εκδήλωση που στο παρελθόν έχει δώσει επιτυχημένα δείγματα. Δηλαδή λειτουργεί στο πλαίσιο της προσπάθειας που όλοι κάνουμε για την αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα της Ηλείας, ώστε παραγωγοί και μεταποιητές να μπορούν μέσω της δουλειάς τους να έχουν κερδοφόρες επιχειρήσεις οι οποίες θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Οι παραγωγοί και οι επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση, θα έρθουν με τη σκέψη και λογική πως βοηθούν την τοπική παραγωγικότητα.

Ο Δήμος Ήλιδας και οι εταίροι του, δηλαδή το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βαδίζουν στην ίδια κατεύθυνση και είμαι βέβαιος πως θα δικαιώσουμε τους εκθέτες και τους επισκέπτες. Βασικός μας στόχος είναι το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ να μετατραπεί σε θεσμό για την περιοχή μας».


Θοδωρής Βασιλόπουλος : «Τα προϊόντας μας να «βγουν» εκτός Ηλείας» 

Παίρνοντας το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης κ Θοδωρής Βασιλόπουλος είπε : «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Επιμελητήριο Ηλείας και τον Δήμο Ήλιδας, πήραμε την απόφαση να φέρουμε το Κερνάμε Ελλάδα ξανά στην Αμαλιάδας. Για τρία χρόνια, - από το 2013 έως και το 2015 – η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε να επιδείξει σημαντική επιτυχία αλλά «κάποιοι» αποφάσισαν πως δεν ταιριάζει για την Αμαλιάδα. Ο πρωτογενής τομέας είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εκεί θα πρέπει να δώσουμε όλοι βάρος.

Πρέπει να δώσουμε σημασία στη γαστρονομία, τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη κάνουν γνωστά τα προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας. Υπάρχουν, το τελευταίο διάστημα πολλές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών που πασχίζουν για την εξωστρέφεια των προϊόντων τους. Βασική προϋπόθεση, για να «βγουν» από τα στενά όρια της Ηλείας ένα προϊόν είναι να το μάθουν πρώτα οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτό το κενό καλύπτει το Κερνάμε Ελλάδα. Μαθαίνουμε όλοι τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας. Οπότε καλώ όλους τους Ηλείας από τις 13 έως και τις 15 Μαρτίου στην Αμαλιάδα να δουν από κοντά να μάθουν περισσότερα και να γευτούν τα προϊόντα της περιοχής στην οποία ζουν».

Κώστας Νικολούτσος : «Το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ενισχύει τις συνέργειες»

Με της σειρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ Κώστας Νικολούτσος επεσήμανε : «Γεγονότα όπως τα χθεσινά όπου χάθηκαν δυο νέοι άνθρωποι μας συγκλονίζουν και μας φέρνουν αντιμέτωπους με το μεγάλο πρόβλημα της Ηλείας που είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Η εκδήλωση ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ έχει μια επιτυχημένη διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια και μπροστά αλλά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αναφέρομαι συγκεκριμένα για τις συνέργειες που αναπτύχθηκαν μεταξύ των επιχειρήσεων της Ηλείας σε εξαγωγικό επίπεδο και υπεραξίας των προϊόντων του τόπου μας. Χαιρετίζω την παρουσία του Θ. Βασιλόπουλου πουν με νέο πνεύμα προσπαθεί να βάλει μπροστά αυτή την προσπάθεια. Το ΕΒΕ Ηλείας θα βοηθήσει ώστε να έρθουν όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις στην εκδήλωση η οποία πρέπει να γίνει θεσμός για την περιοχή μας. Εύχομαι καλή επιτυχία».

Τέλος ο κ Θωμάς Λαζανάς, Πρόεδρος της λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και υπεύθυνος των γαστρονομικών επιδείξεων του Κερνάμε Ελλάδα ανέφερε «Για τέταρτη φορά καλούμαστε να παρουσιάσουμε γεύσεις από όλη την Ελλάδα και φυσικά την περιοχή μας. 200 σεφ από όλη την Ελλάδα θα είναι το τριήμερο 13 – 15 Μαρτίου στην Αμαλιάδα και θα αναδείξουμε τα υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα του τόπου μας. Γνωρίζουμε όλοι ότι η πρώτη ύλη είναι το βασικό συστατικό για να παρουσιάσουμε ένα γευστικό πιάτο.

Ο Κάμπος της Ηλείας μπορεί να μας δώσει προϊόντα που θα συντελέσουμε στην δημιουργία ενός τέτοιου αποτελέσματος. Εκπαιδευτήκαμε και είμαστε έτοιμοι ώστε το συγκεκριμένο τριήμερο του Μαρτίου να παρουσιάσουμε κάτι ξεχωριστό. Έχουμε παράλληλα, σχεδιάσει και θα παρουσιάσουμε στους επισκέπτες πολλές γευστικές εκπλήξεις. Παράλληλα θα λειτουργήσει και το εργοστάσιο καραμέλας για τους μικρούς μας φίλους».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Επιστρέφει» στην Αμαλιάδα, μετά από 5 χρόνια το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ
«Επιστρέφει» στην Αμαλιάδα, μετά από 5 χρόνια το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIRfZBBJrUf1I1-YGDwsy2k8w5Su4GwbPPRiuFoNw6z5W5PfXBmoxybc7sVDNb2K_QQK3shSLJqUHmmatJaNUka6jiMOHEeV1RMbOX_kpeciZOLTJGlJEBKv-yf-ASnikTS9D8bZLufwA/s640/image001.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIRfZBBJrUf1I1-YGDwsy2k8w5Su4GwbPPRiuFoNw6z5W5PfXBmoxybc7sVDNb2K_QQK3shSLJqUHmmatJaNUka6jiMOHEeV1RMbOX_kpeciZOLTJGlJEBKv-yf-ASnikTS9D8bZLufwA/s72-c/image001.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/02/5_24.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/02/5_24.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy