-->

Αγώνας ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί στις ζημιές με 50 νέες προσλήψεις

Τη δυσκολία στην οποία έχει βρεθεί εκ νέου το τελευταίο διάστημα ο ΕΛΓΑ, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών στην αγροτική παραγωγή, προδίδ...


Τη δυσκολία στην οποία έχει βρεθεί εκ νέου το τελευταίο διάστημα ο ΕΛΓΑ, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών στην αγροτική παραγωγή, προδίδει η εσπευσμένη πρόσληψη 50 εποχικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα κληθούν να συνδράμουν το έργο της εκτίμησης των ζημιών. 

Έτσι, από τη μια ο Οργανισμός βρέθηκε χωρίς επαρκή ενεργητική προστασία (αντιχαλαζικά νέφη) κι από την άλλη δείχνει να βρίσκεται χωρίς επαρκές προσωπικό την ώρα της «μάχης». Είναι σαφές ότι η οργανωτική δομή του Οργανισμού παραμένει αδύναμη και αναχρονιστική, καθώς το όλο πνεύμα λειτουργίας του βασίζεται σε ένα υπαλληλοκεντρικό και πελατειακό σύστημα. Αυτό το μοντέλο δεν θα μπορούσε να αντέξει και να ανταποκριθεί με επάρκεια στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και των έντονων καιρικών φαινομένων και διακυμάνσεων που επηρεάζουν ποικιλοτρόπως την αγροτική δραστηριότητα.

Μ' αυτή την έννοια οι 50 νέες προσλήψεις που ανακοίνωση την Παρασκευή ο ΕΛΓΑ σε συνέχεια των καταστροφών που συνετελέστηκαν στην αγροτική παραγωγή στις 26 Μαϊου αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και οι οποίες μπορεί να ολοκληρωθούν και κατόπιν εορτής, δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να λύσει τα εγγενή προβλήματα του Οργανισμού και να αποκαταστήσει την τάξη στην ασφαλιστική κάλυψη της αγροτικής παραγωγής.

Χρειάζεται μια γενναία και εκ βάθρων αλλαγή, στην οποία αναμβίβολα ο εν λόγω Οργανισμός θα πρέπει να έχει τον πρώτο και καθοριστικό λόγο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η διεθνής εμπειρία, να υπάρξουν συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα ασφάλισης σε κάποια πεδία, σε κάθε περίπτωση όμως, ο ασφαλιστικός οργανισμός των αγροτών να έχει κεντρικό ρόλο με νέα ωστόσο αντίληψη για τα πράγματα και φυσικά με πλήρη αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και των συστημάτων πληροφορικής που θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ έχει ως εξής:

Θέμα: Άμεσα προσλήψεις συμβασιούχων Γεωπόνων και Κτηνοτρόφων Ο ΕΛΓΑ θα διενεργήσει άμεσα προσλήψεις προσωπικού 50 συμβασιούχων του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων και 8 συμβασιούχων του κλάδου ΠΕ Κτηνοτρόφων.

Οι προσλαμβανόμενοι θα απασχοληθούν έως 8 μήνες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του νόμου 2190/94, όπως ισχύει σήμερα, κατόπιν της υπ’ αρίθμου 51/287-5-2020 (ΑΔΑ 6ΘΟΔ46ΨΧΞ5-Β3Σ) εγκριτικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επεγουσών αλλαγών προκειμένου να διενεργηθούν άμεσα οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις των εκτεταμένων ζημιών που έχουν σημειωθεί λόγω παγετού σε καλλιέργειες οπωροφόρων δένδρων καθώς επίσης και λόγω πλημμυρών.

Η επιλογή της Διοικήσεως του ΕΛΓΑ να προσφύγει στην εφαρμογή του άρθρου 20 του νόμου 2190/1994 για την πρόληψη των παραπάνω ΠΕ Γεωπόνων και Κτηνοτρόφων οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας COVID-19 ήταν αδύνατη η αξιοποίηση των πινάκων ΠΕ Γεωπόνων και Κτηνοτρόφων, οι οποίοι κατά τη περσινή περίοδο είχαν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα τη λήξη της ισχύος τους την 24η Απριλίου 2020.

Πέραν της προσφυγής στο άρθρο 20 του νόμου 2190/1994, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ προωθούν επειγόντως την έγκριση από τη Βουλή διάταξης με την οποία θα ανανεωθεί η ισχύς του πίνακος κατάταξης των ΠΕ Γεωπόνων και Κτηνοτρόφων, ώστε να είναι δυνατή η πρόσληψή τους σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΛΓΑ.

Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα προκήρυξη έχουν οι υποψήφιοι με προϋπηρεσία στον ΕΛΓΑ, οι οποίοι θα καταταγούν σύμφωνα με αυτή, με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Η απόλυτα αξιοκρατική κατάταξη των υποψηφίων θα δημοσιευθεί μέσω της ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο της απόλυτα αξιοκρατικής κατάταξης των υποψηφίων.

Δείτε εδώ τις προκηρύξεις και τις καταληκτικές ημερομηνίες

www.agronews.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αγώνας ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί στις ζημιές με 50 νέες προσλήψεις
Αγώνας ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί στις ζημιές με 50 νέες προσλήψεις
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz4YqwLB56yFB4nnKTYS4kd3OtgrY6_iYDaU7aq-abtbAwcD7nb_GOpjuquIUqpdrO8CQ9vmCmVOHag4AR_MIOdJOnKAbIRNZ6yQ-C2hpfvthP8qSTaNQVC8ew1pxsGc-ri9sD6xBbvWQ/s640/elga2020new_3.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz4YqwLB56yFB4nnKTYS4kd3OtgrY6_iYDaU7aq-abtbAwcD7nb_GOpjuquIUqpdrO8CQ9vmCmVOHag4AR_MIOdJOnKAbIRNZ6yQ-C2hpfvthP8qSTaNQVC8ew1pxsGc-ri9sD6xBbvWQ/s72-c/elga2020new_3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/05/50.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/05/50.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy