-->

Νομός Ηλείας: Ντροπή... ντροπή... και μόνο ντροπή...!!! Οι σοκαριστικές εικόνες που προκάλεσαν αντιδράσεις [ΙV]

Του Γιώργου Φάκου Οι σοκαριστικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα ρεπορτάζ του newsgf.net , σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σ...



Του Γιώργου Φάκου


Οι σοκαριστικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα ρεπορτάζ του newsgf.net, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νομό Ηλείας, όπως ήταν λογικό προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων από πολίτες, για την εμφάνιση ενός νομού που ελέω Ολυμπίας και Ηλιδας διδάσκει... πολιτισμό!

Δείτε εδώ...
Ηλεία: Αραγε, αυτός ο νομός μας αξίζει; - Σοκαριστικές εικόνες [Ι]

Ηλεία: Ντροπή για τον πολιτισμό - Σοκαριστικές εικόνες... [ΙΙ]

Ηλεία: Οι πινακίδες της ντροπής & άλλα ευτράπελα... [ΙΙΙ]

Εικόνες ντροπιαστικές που όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι. 

Η περιφέρεια και οι δήμοι διότι οι αρχές τους ενδιαφέρονται πρωτίστως για την διατήρηση της πολιτικής τους καρέκλας και οι πολίτες γιατί είναι ανεκπαίδευτοι για την προστασία του περιβάλλοντος και τις συνέπειες που έχει η καταστροφή του.

Διότι εν έτη 2021 δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζονται εικόνες σαν την παρακάτω που μας προσβάλλουν ως ανθρώπινα όντα.


Η συγκεκριμένη εικόνα είναι από την παραλία της Κουρούτας, η επονομαζόμενη και ως "Μύκονος της Ηλείας" την οποία προφανώς την επισκέπτονται αμόρφωτοι, ανεκπαίδευτοι, αδαείς, οι οποίοι θεωρούν "μαγκιά" να αφήνουν τα βρωμερά αποτυπώματά τους, όταν σε λίγα μόλις βήματα υπάρχουν καλαθάκια για την εναπόθεση των απορριμμάτων!

Η κατάσταση δεν είναι σημερινή και δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη περιοχή. Σε όλο το νομό υπάρχουν τέτοιες εικόνες. Πριν μερικά χρόνια τουρίστρια έστειλε μια ιδιαίτερα προσβλητική επιστολή για εμάς στον ΕΟΤ της Γερμανίας και η οποία από εκεί στάλθηκε στον ΕΟΤ Δ/νση Πελοποννήσου.

Σε περιληπτική μετάφραση έγραφε τα εξής:

"Μόλις επέστρεψα από ένα ταξίδι μου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Πελοπόννησο που πέρασα τις διακοπές μου γυρίζοντας στην περιοχή με ποδήλατο. Το ότι είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς με το ποδήλατο στην Ελλάδα δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Οι οδηγοί σου κόβουν τον δρόμο, κορνάρουν σαν τρελοί και γενικά οδηγούν σαν πνευματικά άρρωστοι. Ενώ ήμουν ένα άτομο πλήρωνα παντού στα ξενοδοχεία τιμή δίκλινου δωματίου. Κι αυτή χωρίς πρωινό, ενώ οι προσφερόμενες υπηρεσίες ήταν ανύπαρκτες. 

Ταξιδεύω πάρα πολύ και σε διάφορα μέρη αλλά στη χώρα σας αισθάνθηκα να με αρμέγουν. Εδώ πρέπει να συμπληρώσω ακόμη πως παντού επικρατεί αγένεια, δίνονται λαθεμένες πληροφορίες και το πιο σπουδαίο απ' όλα η τρομερή θέα των σκουπιδιών πεταμένα στη πανέμορφη φύση. Εδώ θα μπορούσε η κυβέρνησή σας μ' αναλάβει μια εκστρατεία καθαριότητας. Από πολλούς τουρίστες, Γερμανούς, Ολλανδούς, Καναδούς κ.λ.π., έχω ακούσει τα ίδια παράπονα κι απορούν που με πόση αδιαφορία οι Ελληνες μεταχειρίζονται το περιβάλλον. Είναι πολύ λυπηρό να καταστρέφεται οι ίδιοι μια τόσο όμορφη χώρα. Είναι σίγουρο πως αν δεν γίνει κάτι δεν πρόκειται να ξαναεπισκεφθώ την χώρα σας και όχι μόνο εγώ..."




Είμαστε υποκριτές όταν μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη και θεωρούμε τους τουρίστες κουτόφραγκους, καθώς βλέπουν εικόνες σαν αυτές! 

Κι όμως, μιλάμε για το νομό Ηλείας. 
Το νομό που ευλογήθηκε να γεννήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το φως που αγκάλιασε τις ευγενέστερες αξίες της κοινωνίας των ανθρώπων. Ομως η Ηλεία είναι πολλά περισσότερα απ' την ανέγγιχτη ιστορία. Είναι γαλάζιο, είναι πράσινο, είναι ήλιος, είναι νερό, είναι εκατομμύρια μικρές ανάσες που φωλιάζουν στους μεγάλους οικότοπους. Δεμένα όλα αυτά σε μία δέσμη εμπειριών απροσδόκητη. Εύκολο είναι να την κατακτήσει ο ταξιδιώτης, σχεδόν το δυσκολότερο της ζωής του, να ξεχάσει.
Αυτά γράφονται σε λεύκωμα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για να διαφημίσει το νομό. Ποιο νομό όμως; Της βρωμιάς, της αδιαφορίας;

Αυτός ο υπέροχος νομός, με τον σπουδαίο αρχαιολογικό και θρησκευτικό θησαυρό, το πολύ πράσινο, τις υπέροχες θάλασσες, εκλέγει πολιτικούς που δεν προσφέρουν ή που προσέφεραν ελάχιστα πράγματα. Πολιτικάντηδες οι οποίοι προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές εκείνων που δεν συμπλέουν με τις απόψεις τους, εκείνων που καυτηριάζουν τα "κακώς κείμενα".

Ο Ευάγγελος Π. Παπανούτσος έγραψε: "Η πολιτική είναι μέρος της ηθικής ενέργειας του ανθρώπου. Αυτό βέβαια ακούγεται πολύ δυσάρεστο σε μια εποχή σαν τη σημερινή όπου η πολιτική ασκείται με τον τρόπο που ξέρουμε όλοι, μέσα σ' ένα ίλιγγο πλεονεξίας και σ΄ ένα πυρετό ματαιοδοξίας..
Γιατί γνωρίσαμε και γνωρίζουμε τις παραποιήσεις της πολιτικής, τα προσωπεία της, όχι την αυθεντική πολιτική, το αληθινό πρόσωπό της. Κατά βάθος όμως η πολιτική είναι πρόθεση και πράξη παιδευτική. 

Ο πολιτικός "παιδεύει" τους ανθρώπους, την κοινότητα, το λαό του, τους καθοδηγεί στο σωστό δρόμο της συλλογικής ζωής, για να επιτύχουν την ευτυχία και την αρετή, σαν άτομα και σαν σύνολο...
Οταν μιλούμε για την πολιτική και τον πολιτικό, πρέπει να κοιτάζουμε το θέμα από υψηλή σκοπιά. Να στοχαζόμαστε όχι τον κοινό άνθρωπο που κάνει πολιτική, όπως θα μπορούσε να κάνει οποιοδήποτε βιοποριστικό ή ερασιτεχνικό έργο, αλλά εκείνον που βρίσκει στην πολιτική δράση το νόημα και το πλήρωμα της ζωής του, που ενσαρκώνει λοιπόν την ιδέα του πολιτικού ανδρός".

Αναφέρθηκα νωρίτερα στις ευθύνες που έχουμε κι εμείς ως πολίτες. Που θέλουμε την ανάπτυξη του τουρισμού και περιμένουμε μόνο από... τους άλλους, ενώ εμείς κάνουμε τα αίσχη!!!
Σε τοπική εφημερίδα είχε σταλεί επιστολή αναγνώστη  ο οποίος περιέγραψε με τον χειρότερο τρόπο πως βλέπουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία συνδέεται με τον τουρισμό.

Διαβάστε και φρίξτε: 

"Είχα καιρό να πάω στην Ολυμπία. Ετσι προχθές με μια παρέα "Αθηναίους" έκανα την πρώτη μου επίσκεψη και κάτω από την σκιά των πανύψηλων πλατάνων που βρίσκονται στην πλατεία του χωριού είπαμε να πιούμε για πρώτη φορά [και τελευταία] το καφεδάκι μας. Που να φανταστώ την έκπληξη που μας περίμενες; Καφές ελληνικός με νερό 3,50 ευρώ, νες καφέ με νερό 4,50 ευρώ, χυμός amita ανάμεικτος με νερό 5 ευρώ, νερό εμφιαλωμένο μικρό μπουκαλάκι 1 ευρώ.

Χωρίς να πω κουβέντα πήγα κρυφά από τους καλεσμένους μου να πληρώσω. Μα έλα που πήραν χαμπάρι τις τιμές και άκουσα "τα εξ αμάξης". Και δεν είχα λόγια να απολογηθώ. Κολωνάκι δηλαδή η Ολυμπία. Και δεν έφτανε μόνο αυτό 

Κάναμε και την βόλτα μας στα μαγαζιά, έτσι για χάζεμα. Κάποιο αναμνηστικό όμως με εντυπωσίασε και ρώτησα την τιμή του. Αναποδογύρισε ο μαγαζάτορας το αγαλματάκι και κοίταξε τους αριθμούς από κάτω. 
-272 ευρώ, αλλά εσείς θα το πάρετε 160 ευρώ.
-Ρε φίλε, του λέω, κόψε κάτι, δεν είμαι ξένος. Από το δίπλα χωριό είμαι
-Ε, καλά, τότε θα σου κάνω καλύτερη τιμή, δώσε 130 ευρώ. 
Τον ευχαρίστησα, του είπα ότι θα το σκεφτώ και φύγαμε. Να είναι καλά ο άνθρωπος, μου έκοψε 142 ευρώ. Μισοτιμής δηλαδή! Δεν είναι και λίγο. Ενώ τα κορόιδα οι ξένοι θα ακούμπαγαν 272 ευρώ παρακαλώ! 

Φύγαμε από την Ολυμπία με τα μούτρα κατεβασμένα και τα νεύρα στη τσίτα! Ευτυχώς, φεύγοντας περάσαμε από το πανέμορφο χωριό Φλόκα [μόλις 500 μ. από την Ολυμπία] και καθίσαμε στην πανέμορφη πλατεία και κάτω από δροσερά πλατεία και τις μουριές απολαύσαμε το καφεδάκι μας με 0.80 και το φραπεδάκι μας με 1 ευρώ και ηρεμήσαμε. 

Δεν γνωρίζω αν σε όλα τα μαγαζιά της Ολυμπίας ισχύουν οι ίδιες τιμές, αλλά βρε Ολυμπαίοι, νομίζετε ότι τρώμε κουτόχορτο; 1.192,6 δραχμούλες ένα καφεδάκι; Ετσι περιμένετε να προκόψετε; Ετσι προβάλλετε την Ολυμπία; Δεν ξέρετε ότι έτσι δυσφημείται ο τόπος σας; Κύριε Δήμαρχε της Αρχαίας Ολυμπίας, νομίζω πως και εσείς πρέπει να βάλετε το χέρι σας". 

Η παραπάνω επιστολή στάλθηκε το... 2009! Νομίζει κανείς ότι, στο πέρασμα των χρόνων, άλλαξαν πολλά πράγματα;
Σήμερα, οι καταστηματάρχες της Ολυμπίας και άλλων -υποτιθέμενων- τουριστικών περιοχών του νομού διαμαρτύρονται για το ότι δεν έχουν δουλειά. Οταν όμως επί χρόνια κάποιοι είχαν τέτοιες συμπεριφορές, ποιος τους φταίει σήμερα;

Οπως έγραψε ο Αλβέρτος Σβάιτσερ, "Οφείλουμε όλοι μας να φορτωθούμε το μερτικό μας από την αθλιότητα που σκεπάζει τον κόσμο"

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νομός Ηλείας: Ντροπή... ντροπή... και μόνο ντροπή...!!! Οι σοκαριστικές εικόνες που προκάλεσαν αντιδράσεις [ΙV]
Νομός Ηλείας: Ντροπή... ντροπή... και μόνο ντροπή...!!! Οι σοκαριστικές εικόνες που προκάλεσαν αντιδράσεις [ΙV]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixpqEzZdMAzEElzytOLn_jLIaYrpqc5jpEZN2UAsNZw6Wy45CQNDqNrIzMPJ_ay9L-DQBNdeSQyTltIp7pbGnbHqijGLE3Z0e5iL-8ZW2lzj-IdUnpb9rkoYR2Lt40OGYZBRoov2hByr4/s640/98018268_2587166018278639_1758418391904813056_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixpqEzZdMAzEElzytOLn_jLIaYrpqc5jpEZN2UAsNZw6Wy45CQNDqNrIzMPJ_ay9L-DQBNdeSQyTltIp7pbGnbHqijGLE3Z0e5iL-8ZW2lzj-IdUnpb9rkoYR2Lt40OGYZBRoov2hByr4/s72-c/98018268_2587166018278639_1758418391904813056_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/05/v.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/05/v.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy