-->

"Μάχη" στη Βουλή για τους διοικητές των προσφυγικών δομών - Τι ειπώθηκε για το πρόσωπο του Ναμπίλ Μοράντ [video]

*Εντονη διαμάχη για τον διοικητή του Πύργου μεταξύ Μηταράκη & Καμίνι Σφοδρή αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον τρόπο ε...


*Εντονη διαμάχη για τον διοικητή του Πύργου μεταξύ Μηταράκη & Καμίνι

Σφοδρή αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον τρόπο επιλογής των 32 νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης αντάλλαξαν «πυρά» με τον πρώτο όχι μόνο να υπερασπίζεται τον διοικητή της δομής του Πύργου, Χρήστο Τσιαχρή, αλλά να προσπαθεί να τον εμφανίσει και σαν θύμα πολιτικής δίωξης!

Με αοριστολογίες, υπεκφυγές και προσωπικές επιθέσεις στον Γιώργο Καμίνη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επιχείρησε στη Βουλή να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον διορισμό των 32 διοικητών των προσφυγικών δομών, χωρίς όμως να δώσει καμία ουσιαστική απάντηση.

 «Αν υπάρχει μια περίπτωση που διαψεύδει πανηγυρικά τις εξαγγελίες για αξιοκρατία και κυβέρνηση των αρίστων, δυστυχώς είναι αυτή η περίπτωση των διορισμών» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση που έκανε στον υπουργό. Από τα υπουργικά έδρανα, ο Νότης Μηταράκης όχι μόνο παρείχε πλήρη κάλυψη στον διοικητή, αλλά δεν δίστασε να τον εμφανίσει και σαν... θύμα πολιτικής δίωξης.

«Με σοκάρετε, κ. Καμίνη, γιατί έχετε υπηρετήσει και Συνήγορος του Πολίτη. Είστε υπέρ των πολιτικών διώξεων; Είστε υπέρ των πιστοποιητικών κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων από τους υποψήφιους;» είπε ο υπουργός. Για τους διορισμούς, ο κ. Μηταράκης ανέφερε: «Δε με ενδιαφέρουν οι κομματικές ταυτότητες, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να μπορούν να σηκώσουν ένα πολύ δύσκολο ρόλο».

Σχετικά με την διαδικασία επιλογής των προσώπων ο υπουργός τόνισε τα ακόλουθα: «Εφαρμόσαμε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, ο οποίος προέβλεπε μία τριμελή επιτροπή με έναν εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και δύο εκπροσώπους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Δεχθήκαμε 750 αιτήσεις από ανοιχτή πλατφόρμα. Υπήρξε διαδικασία προεπιλογής από την Επιτροπή και φυσικά υπάρχει πρακτικό, υπάρχει κατάταξη υποψηφίων και έγινε συνέντευξη των προεπιλεγέντων σε αυτή την κατάταξη, ώστε να επιβεβαιωθεί η καταλληλότητα αυτών που προτάθηκαν. Έχουμε 23 με μεταπτυχιακούς τίτλους, κάποιοι με πολλαπλούς τίτλους, 3 με διδακτορικά. Όλοι γνώστες ξένων γλωσσών. Οι 8 με υψηλή εμπειρία στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Σε ότι αφορά τον πρώην δήμαρχο Ανδραβίδα-Κυλλήνης και διοικητή της Δομής Μυρσίνης Ναμπίλ Μοράντ, ο υπουργός Νότης Μηταράκης απάντησε: "Στον ίδιο Νομό, της Ηλείας, είναι δύο διοικητές. Ο δεύτερος διοικητής είναι ο κ. Ναμπίλ Μοράντ, Σύριος ο οποίος πήρε την ελληνική υπηκοότητα, είχε βοηθήσει στη δημιουργία της συγκεκριμένης δομής, νομίζω ότι γενικά ακούγονται πολύ καλά λόγια για την συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, δεν νομίζω ότι είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μοράντ. Δεν το έψαξα, νομίζω δεν είναι. 

Για τον κ. Μοράντ έχετε κάτι να πείτε; Η σας ενοχλούν μόνο όσοι έχουν δεξιές απόψεις και δέχεστε οποιονδήποτε άλλον; Μήπως τελικά εσείς κάνετε πολιτικές διακρίσεις κ. Καμίνι και αυτό δεν συνάδη με τον ρόλο σας μέχρι πριν λίγο ως συνήγορος του πολίτη; Ευχαριστώ".

Η ένταση συνεχίστηκε για τον διοικητή της Δομής Πύργου.

Δείτε όλο το βίντεο:


Δήλωση του Γ. Καμίνη για τον Ν. Μηταράκη 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΉ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΑΠΌ ΤΟΝ κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ


Στο πρόσωπο του Διοικητή στη δομή του Πύργου συμπυκνώνεται η πλήρης απουσία διαφάνειας και αναξιοκρατίας στη διαδικασία επιλογής των νέων Διοικητών των δομών φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα από το Υπουργείο Μετανάστευσης. Είναι αυτονόητο πως πρέπει να αποσυρθεί άμεσα ο διορισμός του.
Ο νέος Διοικητής της Δομής στον Πύργο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, που περιλαμβάνει διορισμούς κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, άτομα χωρίς καμία συνάφεια με το αντικείμενο και εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες.

Και όλα αυτά για θέσεις κομβικές για τη διαχείριση του προσφυγικού σε όλη τη χώρα, με υψηλότατους μισθούς και πολύ σημαντικές αρμοδιότητες και ευθύνες.

Ο κ Μηταράκης δεν έχει αντιληφθεί ότι η διοικητική υπαγωγή των δομών φιλοξενίας στην κεντρική διοίκηση, την οποία συνεχώς επικαλείται, πρέπει πλέον να συνοδευτεί από αυστηρή τήρηση της νομιμότητας. Την ίδια στιγμή μάλιστα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση ή και οικονομικές ατασθαλίες στα έργα που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο, όπως διαβάζουμε πλέον ανοιχτά στον Τύπο (Καθημερινή, Εφημερίδα των Συντακτών κ.α.).

Αν και απέφυγε επιμελώς να δεσμευθεί σήμερα στη Βουλή, καλούμε, ως Κίνημα Αλλαγής τον κ. Μηταράκη να κάνει, επιτέλους, τα εξής: Να δημοσιεύσει τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων, τα κριτήρια επιλογής τους καθώς και το πρακτικό επιλογής της τριμελούς Επιτροπής, όπως επιτάσσει για αυτές τις περιπτώσεις το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η συνεχιζόμενη άρνηση του Υπουργείου να πράξει τα αυτονόητα προσβάλλει πλέον το κοινό αίσθημα περί αξιοκρατίας και ειδικά τους 718 ανθρώπους που υπέβαλλαν καλή τη πίστει την αίτηση τους για να υπηρετήσουν την χώρα σε ένα ευαίσθητο πόστο, χωρίς να γνωρίζουν ότι συμμετέχουν σε μία φαρσοκωμωδία.

Πληροφορίες από efsyn.gr



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : "Μάχη" στη Βουλή για τους διοικητές των προσφυγικών δομών - Τι ειπώθηκε για το πρόσωπο του Ναμπίλ Μοράντ [video]
"Μάχη" στη Βουλή για τους διοικητές των προσφυγικών δομών - Τι ειπώθηκε για το πρόσωπο του Ναμπίλ Μοράντ [video]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3-UU4AMlvaQzKBaIvs-bs1w0OxJQ2gFd5r26V8k_wJ-KtoHY90JxxcxQB4q6wTQURKp99lUaESOFcZgYHLOimOdpnS2kFT9cMFAB06zOjOhsvFG1HXoOPMriPYmQaUa56ir5zbFPSkwI/s640/mitarakis-kaminis.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3-UU4AMlvaQzKBaIvs-bs1w0OxJQ2gFd5r26V8k_wJ-KtoHY90JxxcxQB4q6wTQURKp99lUaESOFcZgYHLOimOdpnS2kFT9cMFAB06zOjOhsvFG1HXoOPMriPYmQaUa56ir5zbFPSkwI/s72-c/mitarakis-kaminis.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/05/video_65.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/05/video_65.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy